Ρέτρο Υπολογιστές Μελών [2006 - 2007]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έχω και μια σειρά από κονσόλες SEGA άλλά δεν τις έχω φωτογραφήσει και δεν ξέρω αν είναι και εντός θέματος γι'αυτό το tread.
 
Βάλε πράμα....Έχεις το ελεύθερο!!!!!! :D
 
akmakas είπε:
Τώρα σε θυμάμαι...Τα είχαμε ξαναπεί στο insomnia gtsamour πάλι στο ίδιο thread.. Τέλειες οι φώτο σου........Τον ΖΧ Spectrum στην βιτρίνα τον βλέπω σε καλή κατάσταση...Δυστυχώς ο δικός μου αν και δουλεύει έχει σκασμένο χρώμα δεξιά και αριστερά..
Ναι είναι σε άψογη κατάσταση, και να φανταστείς ότι για να του αλλάξω μεμβράνη, αφαίρεσα την πλάκα αλουμινίου. Μια μέρα το μούλιαζα σε ζεστό νερό για να ξεκολλήσει χωρίς να στραβώσει καθόλου.
 
Μάλλον θα συνεχίσω το ψάξιμο μέχρι να βρω ένα ΖΧ σε άριστη κατάσταση..

Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο,όσα μηχανήματα έχω είναι σχεδόν άριστα…
 
Νομίζω ότι είχε πάρε κάπου το μάτι μου που πουλάγανε πλάκες αλουμινίου για το πληκτρολόγιο.

Κατά καιρούς πουλάνε και εδώ

http://www.elx.gr/index.php

(είναι κάπου κοντά στα εξάρχεια το μαγαζί)

Απότι είδα πουλάει ένα rubber keyed για 40 ευρώ αλλά γράφει grade B, οπότε δεν θα είναι σε άριστη κατάσταση

Κοίτα και εδ'ω για κανένα spare

http://www.dataserve-retro.co.uk/index.html
 
Ναι φίλε μου την elx την ξέρω έχει πολλές ευκαιρίες όμως τα παιδιά εδώ είναι λίγο δυσαρεστημένα...Τα κομπιούτερ που πουλάνε πολλές φορές δεν δουλεύουν η χαλάνε γρήγορα...Με λίγα λόγια tape loading error...ok 0.1....
 
οχι μονο δεν δουλευουν αλλα ειναι και λιγο αγιογδυτες.

Σου αγοραζουν cartridges 2600 με 1 ευρω ενω τα πουλανε 7 ευρω...
 
Ναι αλλά τον spectrum 16K τον έχουν μονο 40 ε..μην μου πεις ότι είναι ακριβά..με 40 ευρώ ούτε ένα original δεν αγοράζεις.Το θέμα είναι δουλεύει?

Χαλαρά τον τσιμπάω!!!Επίσης Amstrad 60E Amiga 65E...Καλές είναι οι τιμές βρε Wally...
 
αν δουλευει τρυπα μου τη μυτη...

στο πρωτο atari που πηρα δεν μου ειπαν οτι ηταν για Αγγλια (no sound!),δεν μe προειδοποιησαν οτι ηταν κομμενα τα 2 πλαστικα κερατακια που μπαινει το cartridge (εβαζα οδοντογλυφιδες για να παιξω),ο μετασχηματιστης ηταν χαλασμενος και αναγκαστηκα να γυρισω πισω (ενω τους ειχα πει να το δοκιμασουμε,αρνηθηκαν και μου ειπαν το αυτονοητο οτι αν ειναι χαλασμενο το αλλαζουμε).

Ο spectrum δεν λειτουργουσε και αναγκαστηκα να γυρισω πισω και να χρεωθω και 15 ευρω για να αγορασω μετασχηματιστη διοτι μου εδιναν μονο τον spectrum...
 
Εγώ είχα αγοράσει ένα Atari 2600 woody για τον Geoanas. Αυτό είναι και το μοναδικό hardware που έχω αγοράσει από εκεί. Είχε και αυτό κάποιο προβληματάκι στο display (εικόνα όχι καθαρή) αλλά ο Geoanas κατάφερε και το επισκεύασε μάλλον εύκολα. Ίσως μπορεί να μας πει ο ίδιος τι ακριβώς είχε το μηχάνημα...

Τα 40 ευρώ που κόστισε ήταν μάλλον καλό deal κατά την γνώμη μου, αλλά τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αν αγοράσεις hardware από αυτούς πρέπει να το ελέγξεις αμέσως μόλις πας σπίτι και καλό είναι να "πιάνει" λίγο το χέρι σου από μικροεπισκευές. Εγώ αγοράζω συχνούτσικα software χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής-φυσικά είμαι αρκετά "ξύπνιος" ώστε να ρίχνω μια ματιά στο CD πριν το αγοράσω για προφανείς ζημιές, έχω δει να πουλάνε και κάποια εποιικώς ύποπτα για load errors!
 
untitled2jc8.jpg


Σήμερα μου χάρισε ένας πολύ καλός φίλος παλιός φανατικός Αμιγκάς,έναν Atari 1040ST E.......Μιχάλη σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου...Πριν αρκετό καιρό ο φίλος μου του το είχε χαρίσει σε ένα παλιό αταρόβιο φίλο μας..δυστυχώς ο Atari καταχωνιάστηκε στο γραφείο στο παλιατζίδικο του πατέρα του μαζί με το ποντίκι και πολλές δισκέτες...Μαθαίνοντας τα τραγικά νέα ενημέρωσα τον φίλο μου ότι ο Atari κινδυνεύει..Η ταχύτητα του ήταν αστραπιαία έσπευσε και τον πήρε από εκεί αμέσως.Ο atari σώθηκε την τελευταία στιγμή από την καταστροφή...Ήταν για αρκετό καιρό μέσα στο γραφείο του παλιατζίδικου με πολύ υγρασία και κρύο...Αφήστε που οι (καθαριότητες) του αφεντικού έκριναν αναγκαία την μεταφορά σε μια άκρως εμπιστευτική τοποθεσία.Την retro ντουλάπα του σπιτιού μου.. :D Το ποντίκι και οι δισκέτες δυστυχώς πετάχτηκαν..Είμαι τρισευτυχισμένος που καταφέραμε και τον δια σώσαμε...Αγαπητέ geoanas μήπως θα μπορούσες να μου κάνεις μερικές δισκετούλες με παιχνίδια? :P Επίσης να πω πως το μηχάνημα ήταν σε πανάθλια κατάσταση,και με την γνωστή καθαριότητα που κάνω σε όλα τα κομπιούτερ μου,ο θρυλικός Atari έλαμψε και πάλι παρά τις ανεπαίσθητες κιτρινίλες στα πλαστικά του...
 
@akmaka

ρε πως λαμπει ετσι!!!!!!

Σε βλεπω πρωταγωνιστη σε διαφημισεις απορυπαντικων!!!

Συγχαρητηρια!!
 
@Akmakas

Καλορίζικος φίλε μου !!! Τον έκανες του κουτιού.
 
Παιδιά ο Atari καθάρισε,αλλά αυτή η κιτρινίλα από επάνω με χαλάει...Ευτυχώς το πρόβλημα δεν είναι έντονο..Φαντάζομαι πως θα φαινόταν εάν ήταν άσπρος.

Έχω αγωνία να δω εάν μπορεί το drive να διαβάσει σωστά!
 
Akmakas πολύ καλή δουλειά, εύγε! :thumb:

Δοκίμασε τον καθαριστικό αφρό απο γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, κάνει θαύματα με τις κιτρινίλες...
 
@ακμακα μηπως υπαρχει κατι αντιστοιχο της μεταφορας ADF στην Amiga απο τη σειριακη πορτα αλλα για Atari? δεν βλεπω το λογο για τι να μην γινεται...
 
Καλορίζικο το atariακι σου Akmaka!
 
Για αυτό το θέμα Wally μίλησα με τον geoanas..Μου είπε πως αυτό κάνει στον Atari Falcon του.Βέβαια δεν μιλήσαμε ποιο συγκεκριμένα γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο,Μου έβαλε όμως Demos να δω..Ζαλίστηκα.
 
O Atari διαβάζει κανονικά pc fornat δισκέτες (720άρες)
 
Πίσω
Μπλουζα