Ρέτρο Υπολογιστές Μελών [2006 - 2007]

Το bug το κληρονόμησα από την αγγλική μετάφραση (πρώιμη τότε).

Όταν πλησιάζεις στο τέλος και πρέπει να διαλέξεις το κουδούνι ή το άλλο αντικείμενο (δε θυμάμαι ακριβώς), υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το βελάκι, δε θυμάμαι ακριβώς να σου πω.

Σου προτείνω να πας στη σελίδα της GreekRoms και να κατεβάσεις όλα αυτά τα patches, ακόμα και για το Wonderboy, γιατί ίσως έχεις την πρώτη έκδοση. Τις αγγλικές roms σε εμπιστεύομαι ότι θα τις βρεις από κάπου. Θα πρέπει απλώς να τις patch-άρεις.

Καλή διασκέδαση! Ελπίζω κάποτε να τα δω κι εγώ αυτά στο πραγματικό μηχάνημα...
 
Ποιό BUG Βαγγέλη;

Προσπαθώ να το προχωρήσω στο GP2X αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός σε αυτό το παιχνίδι.

Καλορίζικα gtsamour και εις ανώτερα.
 
Το bug αυτό είναι πολύ κακό, δε θυμάμαι αν κολλάει και το μηχάνημα... αλλά δε μπορούσα να κάνω τίποτα εγώ, δυστυχώς. Maxouli, προσπέρασες ένα μήνυμά μου, όπου λέω για το bug.

Γιώργο, σου στέλνω pm με link για να μην ψάχνεσαι και χάνεις χρόνο...
 
Wow nice Gtsamour!! Καλα τι εριξες στο neogeo και γυαλιζει ετσι?? :biglaugh:
 
Καλά έχω πάθει πλάκα.......:eek::eek:

Gtsamour , καλοπαίχνιδα ......... :thumbup:
 
@ gtsamour

WOW !! Καλόπαιχτα !! Ρίξε γρήγορα infos για την flash card του TG16 !! Που ? Πόσο ? Πότε ? ..όπως καταλαβαίνεις ενδιαφέρομαι τρελλά !!
 
Το έχω αναφέρει Γιώργο όταν το παράγγειλα :)

Λοιπόν, πάρε το υπογλώσσιο και άνοιξε αυτό το link

https://www.ic2005.com/shop/product.php?productid=62&cat=0&page=1

Kάνει για όλες τις ΤG-16, PCE, Core κλπ ότι και να είναι... Αμερικάνικες, Γιαπωνέζικες, Ευρωπαϊκές και είναι πανεύκολο στη χρήση του, flashάρεις και παίζεις, τόσο απλό. Και όλα τα games ακόμα και Japanese δεν έχει σημασία που αυτά κανονικά δεν έπαιζαν σε Αμερικάνικη TG-16, με αυτό παίζουν.

Είναι από Hong Kong και τα μεταφορικά είναι μέσα στην τιμή (με FedEx και tracking number), δεν πληρώνεις τίποτε περισσότερο.

pitsunami είπε:
Wow nice Gtsamour!! Καλα τι εριξες στο neogeo και γυαλιζει ετσι?? :biglaugh:
Πέρασε από διαδικασία ανηλεούς καθαρισμού και καλωπισμού....

Ξεβιδώθηκαν προσεκτικά ΟΛΑ και καθαρίστηκαν (ξεσκόνισμα πλακέτας, πλήσιμο πλαστικών, αφαίρεση λεκέδων στα πλαστικά με διαλύτες κλπ).

Τέλος γυάλισμα με spray σιλικόνης και πανί :)

Σε όλα τα μηχανήματά μου το κάνω αυτό, από τα spectrum μέχρι τις κονσόλες.

Η TG-16 μου έβγαλε την πίστη γιατί είχε αυτές τις περίεργες βίδες τύπου αστέρι και έπρεπε να παραγγείλω ειδικό κατσαβίδι από ebay για να μπορέσω να την ανοίξω και να κάνω και το RGB mod για να βγάζει τέλεια εικόνα.

Φυσικά περιμένω και την ασπρούλα PC Engine αν την πουλάς.
 
Παιδιά μια ερώτηση προς κονσολάδες κυρίως.... στην TG-16 με το RGB καλώδιο παρατήρησα ότι τα χρώματα που βγαίνουν στην TV διαφέρουν λίγο από αυτά που φαίνονται στον emulator.

ΠΧ το ρόζ ανοιχτό χρώμα του wonderboy στον emulator, είναι πιο έντονο στην TV, δοκίμασα ρυθμίσεις φωτεινότητας, contrast, χρώματος κλπ αλλά το χρώμα που βγαίνει στον emulator δεν μπορεί να επιτευχθεί ακριβώς στην tv.

Στην κατασκευή του καλωδίου δεν νομίζω να έχω κάνει κάποιο λάθος γιατί εκτός του ότι διπλοτσέκαρα τις συνδέσεις, τα χρώματα φαίνονται με σωστό τρόπο, δηλαδή εκεί που πρέπει να υπάρχει κόκινο είναι όντως κόκκινο, ο ουρανός είναι μπλέ, τα δέντρα πράσινα κλπ. απλά δεν είναι ακριβώς στην ίδια ένταση και απόχρωση με του emulator.

πχ στο Raiden τα backgrounds φαίνονται πιο σκοτεινά απότι στον emulator.

Μήπως έχει απλά να κάνει με τα scanlines της TV και γενικά την απεικόνηση στην TV? Σε άλλη τηλεόραση δεν το δοκίμασα ακόμα.
 
file gtsamour, pisteuo oti den ftaei kati, afou to kalodio sou einai sosto... oi emulators den exoun panta ta apolytos sosta xromata, pou me th seira tous diaferoun kai apo tv se tv...
 
Νομίζω ότι βρήκα τι παίζει....

οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά μάλλον οφείλονται στο ότι η κονσόλα δεν βγάζει από τη μάνα της RGB με αποτέλεσμα το RGB σήμα που λαμβάνεται από τη θύρα επέκτασης να είναι ασθενές. Αυτό μπορεί σε κάποιες TV να μην προκαλεί πρόβλημα (σωστή απεικόνιση) ενώ σε άλλες να μην απεικονίζει σωστά τα χρώματα ή η εικόνα να είναι σκοτεινή.

Στη δική μου πέρα των χρωμάτων που μου φαίνονται λίγο διαφορετικά από αυτά του emulator, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Θα το δοκιμάσω και σε μια wide screen Samsung που έχω να δω αν εκεί δείχνει 100% σωστά.

Στη σελίδα πρότεινε κατασκευή RGB signal amplifier.... τρέχα γύρευε...
 
Bρε το είδα αλλά δεν έχει λεπτομερή σχέδια της πλακετίτσας αυτής.... το σχέδιο μεμονωμένου του κάθε ενισχυτή δε μου λέει τίποτα...

Μάλλον θα κάνει καλή δουλειά και ένας SCART spliter/amplifier, είδα στο δίκτιο αλλά εδώ που ρώτησα σε καλό μαγαζί με ηλεκτρονικά..... nada..

Αλήθεια εσύ έχεις βάλει RGB έξοδο? Τι έχεις PCE ή TG-16? Τα χρώματα πώς είναι?
 
Έχω το TG16 και δεν έχω βάλει RGBout .Το σήμα βγαίνει από RFout και είναι πολύ crappy...(ξεθωριασμένα χρώματα και ήχος άστα να πάνε) θα το χακάρω εν καιρώ..είναι μέσα στα projects που σχεδιάζω...εν καιρώ...
 
Εγώ έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι κάποιος μπορεί να έχει ή RGB out ή παιδιά. Καί τα δύο δε γίνεται...
 
geoanas είπε:
Έχω το TG16 και δεν έχω βάλει RGBout .Το σήμα βγαίνει από RFout και είναι πολύ crappy...(ξεθωριασμένα χρώματα και ήχος άστα να πάνε) θα το χακάρω εν καιρώ..είναι μέσα στα projects που σχεδιάζω...εν καιρώ...
Δεν είναι ακριβώς χακάρισμα γιατί δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις την κονσόλα τελικά...

Για κοίτα εδώ....

http://www.briconsola.com/esp/p10.htm

Είναι πανεύκολο, εγώ αντί να κολλήσω τα καλώδια πάνω στα pins της θύρας, έβαλα βύσματα τροφοδοσίας από ανεμιστηράκι επεξεργαστή μαζί με τα καλωδιάκια τους (ένα τετράγωνο πλαστικό που κουμπώνει πάνω σε 3 pins). Με δύο τέτοια και λίγο λιμάρισμα των πλαστικού αυτών βυσμάτων, πάνε και ταιριάζουν ακριβώς και είναι και removable.
 
Vagelis είπε:
Εγώ έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι κάποιος μπορεί να έχει ή RGB out ή παιδιά. Καί τα δύο δε γίνεται...
ΠΟΣΟ σωστός είσαι.....:biglaugh:

@gtsamour

Ευχαριστώ για το link...Θα το μελετήσω διεξοδικώς !
 
Κατι ψιλοαγορες αυτης της βδομαδας... ξερω οτι ειναι offtopic αλλα ηθελα να μοιραστω τον ωραιο πυργο μου! :biglaugh:



 
Δεν εχω λογια....αυτος ειναι πυργος!

Δωσε καμια περιγραφη...τι ειναι τα κοκκινα κουτια DC?
 
Πίσω
Μπλουζα