Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε

Συγκλονιστική πάντως η περιπέτειά σου με τις λίρες! Χαρά στο κουράγιο σας που νύχτα πήγατε σε τέτοιο μέρος!!!! Τι κρίμα που δεν διασώθηκε το κουτάκι και η λίρα, θα ήταν σπουδαία ρετροαντικείμενα με τέτοιο ιστορικό υπόβαθρο......
Eμ αυτο ειναι το θεμα το ενθυμιο δηλαδη.Αντε εμενα με την εφαγαν ο αλλος ο βλακας που πηγε και την πουλησε τι να του πεις.Τελως παντων ας μην το θυμαμαι και με γυρναει το μυαλο.Παντως οσο για το κουτακι το σκεφτηκα και γω να ειχα καποιο απο αυτα για ενθυμιο και μπορει τα δυο ''δικα μας'' να εξαφανιστηκαν μυστηριωδως αλλα ο μπαρμπα θανασης το ειχε στην κουζινα του μαγαζιου ενα που ειχε και αυτος για ενθυμιο και καιρο μετα που εμαθα πως πεθανε και το μαγαζι του ειχε γινει αντρο για μαστουρια κλπ εκανα ενα ντου μπας και το εβρισκα αλλα οσο και αν εψαξα δεν μπορεσα να βρω τιποτα λογικα οταν αδειαζαν το μαγαζι πεταχτηκε και αυτο στα σκουπιδια.
 
Για όσους τους έκανε εντύπωση η περιπέτεια του ΜέταλΚάντιΜαν με τις λίρες , συνιστώ μία δόση από Χαρδαβέλα :
 
πολύ εντύπωση άνετα στο χωριό του metalcandyman μπορούσαν να γυριστούν άνετα οι ghostbusters 3 αλλά θα ήταν πια ντοκυμαντέρ. στο γκρεμό με τις λίρες θα πλησίαζα μόνο μέρα μεσημέρι και κατά προτίμηση συνοδεία παπά και με G3 με κατά προτίμηση εμπρηστικές σφαίρες. ήθελα να πω για ένα από τα πιο τρομακτικά όνειρα που έχω δει είναι πίσσα σκοτάδι (στο όνειρο) και προσπαθώ να ανάψω την λάμπα και δεν ανάβει και ανοιγοκλείνω τον διακόπτη και δεν ανάβει και φοβάμαι ότι κάτι είναι μέσα στο σκοτάδι, κάτι που δεν βλέπω. μπορεί να φαίνεται γελοίο αλλά σε όνειρο ήταν πολύ τρομακτικό και το έχω δει αρκετές φορές και νομίζω, ο συμβολισμός του είναι φανερός, επίσης αν δείτε στο αντίστοιχο thread την φωτογραφία της γάτας μου που έχει γουρλώσει τα μάτια της σαν να βλέπει κάτι τρομακτικό;προφανώς βλέπει κάτι που δεν βλέπω εγώ, τώρα τι στο διάολο είναι, ποντίκια είναι, αράχνες είναι, φαντάσματα είναι, πνεύματα είναι, δεν ξέρω. επίσης διάβασα ότι μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν έχουν βρει τρόπο να εξηγήσουν τον μηχανισμό με τον οποίο γίνεται το χουρχουρητό στις γάτες ούτε τι ρόλο παίζουν τα μουστάκια τους. εγώ πιστεύω ότι να έχεις κατοικίδιο γάτα ή σκύλο σου φέρνει γούρι και σε προφυλάσσει από κάθε κακό. πέρα από την συντροφιά και την αγάπη που δίνεις σε μια ψυχούλα. ακόμη και ο Χίτλερ και ο Ναπολέοντας φοβόντουσαν παθολογικά τις γάτες και ο Ναπολέοντας τον έλουζε κρύος ιδρώτας κάθε φορά που έβλεπε γάτα καλά δεν φοβόταν μην φάει καμιά σφαίρα στο δόξα πατρί τις γάτες φοβόταν;just food for thought....
 
Δεν ξερω αν το να εχεις σκυλο η γατα σε προστατευει απο το κακο αλλα ειμαι σιγουρος πως αυτα τα ζωα σιγουρα βλεπουν πραγματα που εμεις οι ανθρωποι δεν μπορουμε να δουμε και γενικοτερα διαισθανονται πραγματα.
 
επίσης αν δείτε στο αντίστοιχο thread την φωτογραφία της γάτας μου που έχει γουρλώσει τα μάτια της σαν να βλέπει κάτι τρομακτικό;προφανώς βλέπει κάτι που δεν βλέπω εγώ
Πού είναι αυτό το θέμα ; Έχεις κάποιο σύνδεσμο ;

οι επιστήμονες δεν έχουν βρει [...] τι ρόλο παίζουν τα μουστάκια τους
Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια είχα δει στο Ντισκόβερι πως τα μουστάκια-τους τους χρησιμεύουν ώστε να καταλαβαίνουν μεταβολές στη ροή του αέρος . Αυτό τους είναι χρήσιμο σε σκοτεινά και στενά μέρη ώστε να καταλάβουν πού υπάρχουν διάδρομοι (χώροι απ'όπου μπορούν να περάσουν και κατ'επέκταση να κυνηγήσουν) .
 
@iliekater :
post # 77
για να ξηγιόμαστε πρέπει να προστατεύουμε κι εμείς τον εαυτό μας.δεν γίνεται να οδηγούμε τύφλα στο μεθύσι και να μας σώσει...η γάτα μας. ούτε να τρώμε κρέας κάθε μέρα μεσημέρι-βράδυ και να μας σώσει...ο σκύλος μας. επίσης δεν κάνει κακό να πηγαίνουμε πότε-πότε στην εκκλησία και να κοινωνούμε, γιατί δεν είναι ότι ο παπάς λέει κύριε ελέησον, κύριε ελέησον να περνά η ώρα αλλά επικαλείται το όνομα του Κυρίου. όπως όλα τα καλά πράγματα όμως πρέπει να γίνεται με την θέληση μας, γιατί άμα στο επιβάλλουν, όπως διαβάζω γινόταν στην χούντα, τότε στο βγάζουν απ την μύτη.
για τα μουστάκια της γάτας έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες αυτή που ξέρω εγώ είναι ότι όταν περνάει από ένα στενό διάδρομο με τα μουστάκια νιώθει αν χωράει να περάσει.πάντως αν κόψουμε τα μουστάκια από μια γάτα αυτή καθίσταται προσωρινά ανίκανη.για μένα είναι απλώς μυστήριο.
 
Δε μου φαίνεται η γάτα να έχει γουρλώσει τα μάτια-της .
Πάντως αυτό που λες το έχω δει και εγώ πολλές φορές με τη γάτα-μου και συχνά απορώ τι βλέπει , ΤΙ βλέπει ... Έχω προσέξει μήπως ήταν κάποιο έντομο ή δεν ξέρω-'γω τι άλλο , αλλό ποτέ δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι . Ίσως να μην φαίνεται ...:nervous:
 
Aν γυρίστουν ποτέ οι εμπειρίες σου σε ταινία Μπιλυ ε ξέρεις εμείς πρωταγωνιστές. Περνά και από το θρεντ ξένες ταινίες , ξένοι ηθοποιοί αν ξέρεις καμιά καλή παλιά ταινία τρόμου αποψε είδα μία του Ποε.
 
Εχω ανοιξει πολλα θεματα με ταινιες τρομου εδω μεσα αριαδνη ισως καποια να σαρεσει.Εσενα τι ειδους ταινιες τρομου σαρεσουν;
 
Εχω ανοιξει πολλα θεματα με ταινιες τρομου εδω μεσα αριαδνη ισως καποια να σαρεσει.Εσενα τι ειδους ταινιες τρομου σαρεσουν;
Μόνο οι πολύ ρετρό φοβάμαι πως για τις άλλες δεν...φτουραει ή ψυχολογία μου. Νόμιζα πως θα σου αρέσει και ο Ποε σε όσους έχουν μεταφυσικές εμπειρίες αρέσει ο Ποε.
 
Βλέπω το thread εμπλουτίστηκε αρκετά φέτος. 2 ώρες τώρα διαβάζω, ήπια το φραπεδάκι μου, έφαγα και ένα πιάτο γεμιστά διαβάζοντάς το. Και μαντέψτε, εκεί που διάβαζα, μέσα στην ησυχία,κτυπάει το κινητό και εννοείται κατατρόμαξα!!!
 
Βρε συ μέταλ επικό το θρεντ στην ρετρό και μου φέρνεις στο μυαλό ένα φιλαράκι που ασχολούνταν με όλα αυτα καλά να ναι όπου να ναι! Μιλαμε πιτσιρικαδες τώρα!Έψαχνε για στοιχειωμένα σπίτια , για μεταφυσικές εμπειρίες αλλά πολύ άτυχος δεν του' χε κάτσει ποτέ καμιά μέχρι τότε. Δεν τον ωφέλησε και ή πόλη, δεν προσφερόταν, μου φαίνεται έπρεπε να πάρει μεταγραφή για τα βόρεια χα χα .
 
Θα σας πω μια τρομακτική ιστορία πέρα για πέρα αληθινή και ανεξήγητη που έγινε στην Νεβαδα το 2010. Φίλε Βασιλη επειδή εισαι ειδικος θέλω τα φώτα σου για το τι μπορεί να έγινε.
Υπήρχε στην πόλη ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πολύ αγαπημένο, ο σύζυγος έφυγε από την ζωή και ή ηλικιωμενη γυναίκα άρχισε να αναπτύσσει άνοια. Τρεις φορές την βδομάδα έπαιρνε το 911 και τους ρωτούσε σαχλα πράγματα, πως να ανάψει την θέρμανση, τον θερμοσίφωνα , βοήθεια για να ψωνισει στο σούπερ μάρκετ κτλ.. Οι υπάλληλοι πάντοτε υπομονετικοι, ξέρανε πως έχει ανοια της εξηγούσαν πως έπρεπε να πάρει άλλη υπηρεσια και όχι αυτούς.
Μία μέρα τους πήρε πολύ αναστατωμενη και άρχιζε και φώναζε το όνομα του συζύγου της Τζον και πώς χρειαζοτανε βοήθεια, αμέσως οι διασώστες πήγανε σπίτι της όπου την βρήκαν νεκρή. Την επόμενη μέρα παλι οι διασώστες πήραν από την ίδια διεύθυνση ένα τηλεφώνημα:ή γνώριμη φωνή της ηλικιωμένης στο 911 φώναζε " Που είσαι Τζον , χρειάζομαι βοηθεια , έλα σπίτι" ξανά οι διασώστες πήγανε στο σπίτι της όπου φυσικά δεν ήτανε κάνεις.
Να μην σας τα πολυλογω το φαινόμενο συνεχίστηκε έτσι ακριβώς ή ηλικιωμενη έπαιρνε καλούσε σε βοήθεια ακόμα και όταν το σπίτι της καηκε εκ βάθρων τα τηλ.συνεχιστηκαν αμείωτα. Ή δε σύνδεση του τηλ.ειχε διακοπή την επόμενη του θανάτου της. Τα τηλ.διακοπηκαν οριστικα ένα χρόνο μετα τον θάνατο της ηλικιωμένης. Τι λέτε να συνέβη;
 
Αν και δεν με λένε Βασίλη και δεν είμαι ειδικός, πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω την πηγή αυτής της ιστορίας. Διότι "extraordinary claims require extraordinary proofs". Βέβαια το topic λέει "Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε," οπότε αν ζούσες στη Νεβάδα το 2010 και ήσουν μέλος της σωστικής ομάδας οπότε βίωσες την ιστορία, δεν χρειάζομαι άλλη απόδειξη και πάω πάσο.
 
Αν και δεν με λένε Βασίλη και δεν είμαι ειδικός, πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω την πηγή αυτής της ιστορίας. Διότι "extraordinary claims require extraordinary proofs". Βέβαια το topic λέει "Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε," οπότε αν ζούσες στη Νεβάδα το 2010 και ήσουν μέλος της σωστικής ομάδας οπότε βίωσες την ιστορία, δεν χρειάζομαι άλλη απόδειξη και πάω πάσο.
Σε ένα μήνα θα χω λάπτοπ και θα βάλω πηγή τι να κάνω το παλιό τα παίξε και τώρα μαζεψα λεφτά για καινουριο. Τώρα όμως δεν μπορω να αντιγραψω πηγές κάτσε να σου πω να πληκτρολογήσεις , για ψαξε και συ scary 911 calls και δώσε σύνδεσμο.
 
Elephadas το βρηκες ή να δώσω σύνδεσμο; Βρε συ να σε εχουμε στην Αμερικη που κάνουν παρέλαση τα στοιχειωμένα σπίτια που γιορτάζουν halloween, που γίνεται ο τσερτσελες και να μην έχεις να μας πεις μία ρετρόμεταφυσικη ιστορία. Έχει ο Μπιλυ από τις Σερρες και δεν έχεις εσύ.
Κούκος πας, κούκος έρχεσαι. Βέβαια δεν εννοώ να πας σε στοιχειωμένα σπίτια να μείνεις και μας παθεις κάνα έμφραγμα αλλά αστικούς ρετρομακτικούς μύθους θα χεις ακούσει , δεν μπορει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Eμενα με λενε βασιλη και φυσικα και δεν ειμαι ειδικος απλα εμπειριες που εχουμε βιωσει λεμε.

Αριαδνη το θεμα ειναι πολυ απλο γιατι ο καθενας αναλογα το τι πιστευει θα δωσει και την απαντηση του.Αν καποιος πιστευει στο παραφυσικο κλπ θα σε πει για το φαντασμα της ηλικιωμενης πχ για το πνευμα της για επικοινωνια απο τον αλλο κοσμο και χιλια δυο αλλα.Ο αλλος ομως που δεν τα πιστευει αυτα θα σε πει πως καποιος τους εκανε φαρσα πως σιγα μη θυμοταν ακριβως την φωνη της ηλικιωμενης αυτοι που μιλουσαν μαυτην οποτε ανετα θα μπορουσε καποια αλλη να εκανε την ηλικιωμενη και να τους δουλευε και γενικα πολλα και διαφορα τετοια.Οποτε μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε και τιποτα παραπανω.
 
Εδώ λίγη από την ιστορία , μπορεί να ήταν και κασέτα με ηχογραφημένη την φωνή της γριουλας και να την έβαζε κάποιος να κάνει πλάκα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20201021_194148.png
    IMG_20201021_194148.png
    239,5 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι, αυτό δεν είναι πηγή ούτε πολύ λιγότερο απόδειξη ότι η ιστορία είναι αληθινή οποιαδήποτε κι αν είναι η εξήγησή της. Δεν αναφέρει ονόματα, ημερομηνίες κλπ κλπ κλπ. "There was a couple who lived in a house" είναι αντίστοιχο του "Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια μικρούλα που την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα". Θέλω να πω, δεν χρειάζεται καν να υποθέσουμε ότι κάποιος έκανε φάρσα με τη φωνή της ηλικιωμένης. Η όλη ιστορία μπορεί κάλλιστα να είναι γέννημα της φαντασίας κάποιου και να μην υπάρχει καν μυστήριο που να χρειάζεται να εξηγηθεί είτε με πίστη στο παραφυσικό είτε με φάρσα στους διασώστες. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία "ιστορία" που δεν βασίζεται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα και ναι μεν αν η συγκεκριμένη ιστοριούλα είναι παραμύθι μικρό το κακό, αλλά είναι γεμάτος ο τόπος με cosnpiracy theories που είναι τελείως αποκύημα φαντασίας και δεν βασίζονται έστω και στο ελάχιστο σε κάποιο πραγματικό γεγονός που να το παραφουσκώνουν και να το παρερμηνεύουν. Κι αυτές δεν είναι αθώες ιστορίες.

Έβαλα scary 911 calls και βρήκα άπειρα βίντεο στο youtube, σιγά μην τα ψάξω.

Υπήρχε σ' ένα χωριό της Νέας Υόρκης ένας πανέξυπνος ελέφαντας που ήξερε να μιλάει και να γράφει σαν άνθρωπος και πριν 10 χρόνια (*) μάλιστα γράφτηκε σε ένα Ελληνικό φόρουμ. Παρόλο που είχε βάλει και φωτογραφία του για avatar ήταν τόσο καλός στη μίμηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που τα άλλα μέλη του φόρουμ νόμιζαν ότι είναι άνθρωπος. Μέχρι που μια φορά ξεχάστηκε και διατύπωσε έντονες αμφιβολίες σε ένα θέμα με φαντάσματα που καλούσαν το 911 και τότε τα άλλα μέλη του φόρουμ κατάλαβαν ότι δεν ήταν άνθρωπος, γιατί τότε θα πίστευε την ιστορία (οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν σε παράξενες ιστορίες χωρίς καμιά απόδειξη, κι όσο πιο απίθανες είναι τόσο πιο πολύ τις πιστεύουν. Για τους ελέφαντες δεν αναφέρεται τέτοια τάση).

_________________________________________________________________________________

Έχω όμως κι έναν αστικό μύθο για να μη στενοχωριέται η αριάδνη. Στην μικρή πόλη που έκανα μεταπτυχιακά ένας κεντρικότατος δρόμος λεγόταν Elm Street (και μάλιστα έμενα σ' ένα σπίτι της αν και μακρυά από το downtown). Και δεν ήταν μια οποιαδήποτε Elm Street αλλά Η Elm Street, αυτή με τον εφιάλτη (της ταινίας που βλακωδώς μεταφράστηκε στα Ελληνικά "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες" ενώ είναι "Εφιάλτης στην Οδό Λεύκας"). Έτσι τουλάχιστον ισχυριζόταν ο ντόπιος αστικός μύθος βασισμένος στο γεγονός ότι ο σκηνοθέτης ή ο σεναριογράφος ή ο συγγραφέας του αρχικού βιβλίου είχε υπάρξει φοιτητής στο δεύτερο παν/μιο της πολίχνης (10000 κάτοικοι και 2 παν/μια με 10000 φοιτητές) και μάλιστα - λέγανε - έμενε σε μία fraternity της οποίας το κτήριο ήταν ένα παλιό (στοιχειωμένο? :) ) κτήριο της Elm Street και από αυτόν τον δρόμο είχε πάρει την έμπνευση. Δεν έχω δει την ταινία και δεν ξέρω τι ήταν αυτός ο εφιάλτης, αλλά το γεγονός ότι το χειμώνα συχνά η θερμοκρασία έπεφτε στους -40°C μου φαίνεται αρκετά εφιαλτικό. Υπήρχαν κι άλλες fraternities στην Elm Street αλλά από τότε που έμαθα την ιστορία (καμαρώνανε οι ντόπιοι που ο δρόμος τους ήταν εφιαλτικός) αποφάσισα ότι ήταν η ΘΦΑ διότι το κτήριό της έμοιαζε κατάλληλο για πράματα που κάνουνε θορύβους τη νύχτα
1603313897806.png

Όσο για τώρα, η πόλη που μένω καμαρώνει γιατί ο Rod Serling, δημιουργός του Twilight Zone έζησε εδώ στα νιάτα του. Ούτε Τwilight Zone έχω δει ποτέ αλλά δεν το πολυλέω μη με λυντσάρουν

(*) Αμάν! Το έγραψα κατά προσέγγιση χωρίς να σκεφτώ και μόλις συνειδητοποίησα ότι γράφτηκα στο ΡΜ στις 21 Οκτωβρίου 2010 δηλαδή ακριβώς πριν 10 χρόνια !!! Να τα εκατοστήσω!
 
Είδες λοιπόν πως έρχεται το μεταφυσικό μέσω εμού και κουμπωνει , γράφτηκες εδω μέσα μία μέρα σαν σημερα ακριβώς πριν 10 χρόνια και να που γίνεται αναφορά στο όνομά σου σε ένα μεταφυσικό θρεντ την ίδια ακριβώς ημερομηνία. Κοίτα τα καναλια που ακούω λένε αν κάτι είναι αστικός μύθος ή αλήθεια το λένε . Το εν λόγω περιστατικό το λένε αληθινό, τώρα αν λένε ψέματα είναι άλλο και μένα μου κάνει εντύπωση πως ή ηλικιωμενη δεν έχει όνομα , ημερομηνία είναι το 2010 έως το 2011 στη911 της Νεβαδα . Τώρα με βάζεις σε υποψίες. Αυτά τα κανάλια σου λένε αυτό είναι μύθος αυτό αλήθεια πχ για το νησί με τα φίδια στο Σαο Παολο μύθος είναι πως τα φίδια τα πήγε εκεί ένας πειρατής με ένα σεντούκι για να φυλάξουν τα κλοπιμαία, ή αληθεια είναι όμως πώς τα φιδια έφαγαν τον φαροφύλακα την γυναίκα του και τον πεντάχρονο γιο τους. Δεν μένει λοιπόν άλλο φίλε ελέφαντας από το να πας στις έκτακτες κλήσεις στην Νεβαδα στους διασωστες να τους ποτισεις τσιπρα μέχρι τα μεσάνυχτα να πουν όλη την αληθεια, θέλουν δεν θέλουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα