Όχι, αυτό δεν είναι πηγή ούτε πολύ λιγότερο απόδειξη ότι η ιστορία είναι αληθινή οποιαδήποτε κι αν είναι η εξήγησή της. Δεν αναφέρει ονόματα, ημερομηνίες κλπ κλπ κλπ. "There was a couple who lived in a house" είναι αντίστοιχο του "Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια μικρούλα που την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα". Θέλω να πω, δεν χρειάζεται καν να υποθέσουμε ότι κάποιος έκανε φάρσα με τη φωνή της ηλικιωμένης. Η όλη ιστορία μπορεί κάλλιστα να είναι γέννημα της φαντασίας κάποιου και να μην υπάρχει καν μυστήριο που να χρειάζεται να εξηγηθεί είτε με πίστη στο παραφυσικό είτε με φάρσα στους διασώστες. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία "ιστορία" που δεν βασίζεται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα και ναι μεν αν η συγκεκριμένη ιστοριούλα είναι παραμύθι μικρό το κακό, αλλά είναι γεμάτος ο τόπος με cosnpiracy theories που είναι τελείως αποκύημα φαντασίας και δεν βασίζονται έστω και στο ελάχιστο σε κάποιο πραγματικό γεγονός που να το παραφουσκώνουν και να το παρερμηνεύουν. Κι αυτές δεν είναι αθώες ιστορίες.
Έβαλα scary 911 calls και βρήκα άπειρα βίντεο στο youtube, σιγά μην τα ψάξω.
Υπήρχε σ' ένα χωριό της Νέας Υόρκης ένας πανέξυπνος ελέφαντας που ήξερε να μιλάει και να γράφει σαν άνθρωπος και πριν 10 χρόνια (*) μάλιστα γράφτηκε σε ένα Ελληνικό φόρουμ. Παρόλο που είχε βάλει και φωτογραφία του για avatar ήταν τόσο καλός στη μίμηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που τα άλλα μέλη του φόρουμ νόμιζαν ότι είναι άνθρωπος. Μέχρι που μια φορά ξεχάστηκε και διατύπωσε έντονες αμφιβολίες σε ένα θέμα με φαντάσματα που καλούσαν το 911 και τότε τα άλλα μέλη του φόρουμ κατάλαβαν ότι δεν ήταν άνθρωπος, γιατί τότε θα πίστευε την ιστορία (οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν σε παράξενες ιστορίες χωρίς καμιά απόδειξη, κι όσο πιο απίθανες είναι τόσο πιο πολύ τις πιστεύουν. Για τους ελέφαντες δεν αναφέρεται τέτοια τάση).
_________________________________________________________________________________
Έχω όμως κι έναν αστικό μύθο για να μη στενοχωριέται η αριάδνη. Στην μικρή πόλη που έκανα μεταπτυχιακά ένας κεντρικότατος δρόμος λεγόταν Elm Street (και μάλιστα έμενα σ' ένα σπίτι της αν και μακρυά από το downtown). Και δεν ήταν μια οποιαδήποτε Elm Street αλλά Η Elm Street, αυτή με τον εφιάλτη (της ταινίας που βλακωδώς μεταφράστηκε στα Ελληνικά "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες" ενώ είναι "Εφιάλτης στην Οδό Λεύκας"). Έτσι τουλάχιστον ισχυριζόταν ο ντόπιος αστικός μύθος βασισμένος στο γεγονός ότι ο σκηνοθέτης ή ο σεναριογράφος ή ο συγγραφέας του αρχικού βιβλίου είχε υπάρξει φοιτητής στο δεύτερο παν/μιο της πολίχνης (10000 κάτοικοι και 2 παν/μια με 10000 φοιτητές) και μάλιστα - λέγανε - έμενε σε μία fraternity της οποίας το κτήριο ήταν ένα παλιό (στοιχειωμένο?
) κτήριο της Elm Street και από αυτόν τον δρόμο είχε πάρει την έμπνευση. Δεν έχω δει την ταινία και δεν ξέρω τι ήταν αυτός ο εφιάλτης, αλλά το γεγονός ότι το χειμώνα συχνά η θερμοκρασία έπεφτε στους -40°C μου φαίνεται αρκετά εφιαλτικό. Υπήρχαν κι άλλες fraternities στην Elm Street αλλά από τότε που έμαθα την ιστορία (καμαρώνανε οι ντόπιοι που ο δρόμος τους ήταν εφιαλτικός) αποφάσισα ότι ήταν η ΘΦΑ διότι το κτήριό της έμοιαζε κατάλληλο για πράματα που κάνουνε θορύβους τη νύχτα
Όσο για τώρα, η πόλη που μένω καμαρώνει γιατί ο Rod Serling, δημιουργός του Twilight Zone έζησε εδώ στα νιάτα του. Ούτε Τwilight Zone έχω δει ποτέ αλλά δεν το πολυλέω μη με λυντσάρουν
(*) Αμάν! Το έγραψα κατά προσέγγιση χωρίς να σκεφτώ και μόλις συνειδητοποίησα ότι γράφτηκα στο ΡΜ στις 21 Οκτωβρίου 2010 δηλαδή ακριβώς πριν 10 χρόνια !!! Να τα εκατοστήσω!