Έχουμε υπερβάλλοντα ζήλο να κάνουμε το υπερπέραν και να βιωσουμε το μεταφυσικό επανερχομαι στο θέμα.Nαι βρε παιδιά...συγγνώμη κιόλας, αλλά οι τελευταίες σελίδες μόνο με το θέμα δεν έχουν να κάνουν ( φάλαινες, φωνές, covid, εμβόλια )...
Ωχ! Πάλι καλά που οι μαντεψιές ήταν για τα δάκτυλα και όχι για τραπουλόχαρτα! Θα ήταν πολύ.."evil" η κατάσταση!Πολύ καλές οι ιστορίες που διάβασα guys (και διάβασα τις μισές ήδη καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον).
Εγω δεν πολύ-πιστευω στη μεταφυσική, χωρίς να είμαι σε θέση να αποκλείσω τίποτα βεβαίως.
Θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη και καθολου spooky ιστορία, που όμως ηταν μια στιγμή που ξεκάθαρα σκέφτηκα το μεταφυσικό, έστω και στιγμιαία:
Καθόμαστε απόγευμα σε κάποια καφετερεια μια παρέα ετερόκλητη, όλοι γνωστοί μεταξύ μας παρολα αυτα. Ανάμεσά μας βρίσκεται και μια φίλη η οποία παρότι ειναι πολύ έξυπνο άτομο, η ενασχόληση της με χαρτομαντειες, η πεποίθησή της οτι βλέπει σε όνειρα τα μελλούμενα, καθώς και το οτι παίρνει μυνηματα απο υπερφυσικές υπάρξεις, καθιστά κάπως παρωχημένα καμία φορά τα λεγόμενά της.
Για άλλη μια φορά αρχίζει εκείνο το απόγευμα αυτο το βιολί.
Για αντ την πειραξω, προτείνω (για πρώτη φορά και εντελώς στο χαβαλέ) να εξακριβωσουμε αν έχει τετοιες ικανότητες.
Και λεω σε έναν ακόμη απο την παρέα να σηκωθεί και να να σχηματίσει με τα δάχτυλα του έναν αριθμό πίσω απο την πλάτη του, τον οποίο θα έβλεπα μονο εγω που θα ήμουν δίπλα του και κανεις άλλος.
Η φίλη μας καλείται να μαντέψει ποσά δάκτυλά έχει ανοικτά.
Μας λεει την απάντηση την πρώτη φορά με πολλή σιγουριά, και ειναι σωστή.
Ε, λεω θα το ξανακάνουμε.
Μαντεύει σωςτα και τη δεύτερη φορά.
Και μαντεύει σωςτα και την Τρίτη.
Δηλαδή βάσει πιθανοτήτων κάποιος έχει 1/125 πιθανότητες να τα βρει σωςτα.
Εκεί το γυριςα στον χαβαλέ και της είπα να πάμε μαζι σε κανένα καζίνο και τέτοια.
Για μια στιγμή φοβήθηκα μην πιςτεψω στο υπερφυσικό γιατι την τεραρτη φορά θα είχε και πάλι -πιθανολογικά- 1/5 να βρει το σωστό, αλλα στο σύνολο θα είχε μια επιτυχία που ειναι 1/625 να το βρεις σωςτα.
Έκλεισα λοιπόν την πόρτα σε αυτές τις ιδέες και στον 4ο γύρο μαντεψιας.
Και δεν εκανα μαζι της τίποτε ανάλογο έκτοτε. Ούτε στο κασινο πήγαμε....ακόμα.
p.s Εχω σκεφτεί έκτοτε το όλο setup αυτού του πειράματος. Δεν παίζει να είδε κάποιος τι γινόταν απο πίσω μας. Ούτε τζάμια, ούτε ανακλασεις...μονο ένα πάρκο. Και έγινε τοσο γρήγορα όλο αυτο που δεν είχε κανεις τον χρόνο να προετοιμάσει κάποια κομπίνα.
Κοιτα, αν ηταν με τραπουλόχαρτα σε τραπέζι black jack σε καζίνο και τα έβρισκε και κερδίζαμε καμία περιουσία, evil ξε-evil, εγω θα συνέχιζα.Ωχ! Πάλι καλά που οι μαντεψιές ήταν για τα δάκτυλα και όχι για τραπουλόχαρτα! Θα ήταν πολύ.."evil" η κατάσταση!
Καλό!
Κοιτα, αν ηταν με τραπουλόχαρτα σε τραπέζι black jack σε καζίνο και τα έβρισκε και κερδίζαμε καμία περιουσία, evil ξε-evil, εγω θα συνέχιζα.
Ετσι κι αλλιώς τη μισή μου ψυχή την εχω πουλήσει στον διαβολο για τα καθημερινά βιοποριστικά.Χαχαχα!
Ε, θα πουλούσα και την άλλη μισή για να γίνω πλούσιος.
Ειναι καλό deal!
Πως να πεις «όχι»
Χαααααααα!!
Βρε συ φοβερό. Στα 19 είχα δύο φίλες, αδερφές που είχαν μια θεία από Αθήνα που έλεγε φλυτζάνι. Τυχαία μια μέρα βρέθηκα σπίτι τους που ήταν και η θεία, με βάλανε και ήπια ελληνικό καφέ ( πρώτη μου και τελευταία φορά)και η θεια μου τα πε όλα με ακρίβεια , είχα πάθει πλάκα , πρώτη φορά με έβλεπε στην ζωή της . Και πραγματα για το κοντινό μέλλον που βγήκαν.Πολύ καλές οι ιστορίες που διάβασα guys (και διάβασα τις μισές ήδη καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον).
Εγω δεν πολύ-πιστευω στη μεταφυσική, χωρίς να είμαι σε θέση να αποκλείσω τίποτα βεβαίως.
Θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη και καθολου spooky ιστορία, που όμως ηταν μια στιγμή που ξεκάθαρα σκέφτηκα το μεταφυσικό, έστω και στιγμιαία:
Καθόμαστε απόγευμα σε κάποια καφετερεια μια παρέα ετερόκλητη, όλοι γνωστοί μεταξύ μας παρολα αυτα. Ανάμεσά μας βρίσκεται και μια φίλη η οποία παρότι ειναι πολύ έξυπνο άτομο, η ενασχόληση της με χαρτομαντειες, η πεποίθησή της οτι βλέπει σε όνειρα τα μελλούμενα, καθώς και το οτι παίρνει μυνηματα απο υπερφυσικές υπάρξεις, καθιστά κάπως παρωχημένα καμία φορά τα λεγόμενά της.
Για άλλη μια φορά αρχίζει εκείνο το απόγευμα αυτο το βιολί.
Για αντ την πειραξω, προτείνω (για πρώτη φορά και εντελώς στο χαβαλέ) να εξακριβωσουμε αν έχει τετοιες ικανότητες.
Και λεω σε έναν ακόμη απο την παρέα να σηκωθεί και να να σχηματίσει με τα δάχτυλα του έναν αριθμό πίσω απο την πλάτη του, τον οποίο θα έβλεπα μονο εγω που θα ήμουν δίπλα του και κανεις άλλος.
Η φίλη μας καλείται να μαντέψει ποσά δάκτυλά έχει ανοικτά.
Μας λεει την απάντηση την πρώτη φορά με πολλή σιγουριά, και ειναι σωστή.
Ε, λεω θα το ξανακάνουμε.
Μαντεύει σωςτα και τη δεύτερη φορά.
Και μαντεύει σωςτα και την Τρίτη.
Δηλαδή βάσει πιθανοτήτων κάποιος έχει 1/125 πιθανότητες να τα βρει σωςτα.
Εκεί το γυριςα στον χαβαλέ και της είπα να πάμε μαζι σε κανένα καζίνο και τέτοια.
Για μια στιγμή φοβήθηκα μην πιςτεψω στο υπερφυσικό γιατι την τεραρτη φορά θα είχε και πάλι -πιθανολογικά- 1/5 να βρει το σωστό, αλλα στο σύνολο θα είχε μια επιτυχία που ειναι 1/625 να το βρεις σωςτα.
Έκλεισα λοιπόν την πόρτα σε αυτές τις ιδέες και στον 4ο γύρο μαντεψιας.
Και δεν εκανα μαζι της τίποτε ανάλογο έκτοτε. Ούτε στο κασινο πήγαμε....ακόμα.
p.s Εχω σκεφτεί έκτοτε το όλο setup αυτού του πειράματος. Δεν παίζει να είδε κάποιος τι γινόταν απο πίσω μας. Ούτε τζάμια, ούτε ανακλασεις...μονο ένα πάρκο. Και έγινε τοσο γρήγορα όλο αυτο που δεν είχε κανεις τον χρόνο να προετοιμάσει κάποια κομπίνα.
Αααα! Τωρα κατάλαβα ποια σκηνή λες απο evil dead.Καλό!
Ωχ,ακόμα χειρότερα! Στο μυαλό μου είχα,ότι αν ήταν "τραπουλόχαρτα",μετά την τέταρτη ή πέμπτη μαντεψιά, δεν θα προλαβαίνατε να φύγετε από το τραπέζι της καφετέριας,όχι να πάτε στο καζίνο!
Γιατί αν ήσασταν ήδη σε καζίνο, δεν θα μιλούσαμε για "evil" καταστάσεις (έμμεση αναφορά στο "Evil dead").
Θα μιλούσαμε για "δαιμονικές" καταστάσεις,που τα γεγονότα θα εξελίσσονταν σε καζίνο αντί σε σινεμά (αναφέρομαι στο Demons (1985).
(δεν ξέρω,φίλε Fuzzylogic, αν τις έχεις δει τις ταινίες. Γιατί αν δεν τις ξέρεις, τότε έχω κάνει τα δυο πιο άστοχα σχόλια στο forum μέχρι τώρα)
Φαντάζομαι θα τις έβγαιναν κάποια πράγματα. Μια προκατάληψη από τους παλιούς: λέγανε πως δεν είναι καλό τα Χριστούγεννα να πέφτουν ΣάββατοΑριάδνη κι εγω περίπου στην ηλικία που λες ειχα σχέση με μια κοπέλα που η γιαγιά της ηταν φημισμένη ως προς τις ικανότητες στο να «λεει τον καφέ».
Μάλιστα, οταν έπινε καφέ η κοπέλα μου, έβλεπε με μεγάλη ακρίβεια τι γίνεται στη σχέση μας.
Σε κάθε περιπτωση, αυτο με τον καφέ είχε μια άλλη χάρη. Η παρέα, το κουβεντολοι....
Σα να βλέπω τη συγχωρεμένη τη θεία μου με τη λαχτάρα να κατέβει στο ισόγειο στη νοικαρισσα της κάθε απόγευμα, και να κρέμεται απο τα λόγια της.
Η οποία μαζι με τον σύζυγό της, εξακολούθησαν να ενοικιάζουν στη θεία και τον θείο μου έως ότου πεθάνανε και οι δυο (40-50 χρόνια).
Αυτο, γιατι η θεία μου δεν ήθελε να πουλήσει το διαμέρισμα, και η νοικαρισσα δεν ήθελε να φύγει μακρυά απο τη θεία μου.
Όμορφες σχέσεις.
Να και μια προκατάληψη που δεν γνώριζα. Ωστόσο όλο το δωδεκαήμερο είναι γεμάτο από δοξασίες και προκαταλήψεις (για τις οποίες θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα μικρό θέμα) καθώς πολλές από αυτές υπήρχαν και πριν τη γέννηση του Χριστού και οι οποίες σχετίζονται με την γονιμότητα και την ευκαρπία της γης.Μια προκατάληψη από τους παλιούς: λέγανε πως δεν είναι καλό τα Χριστούγεννα να πέφτουν Σάββατο
Ναι λέγανε πως Σάββατο αν πέσουν τα Χριστούγεννα η η προηγούμενη η η επόμενη χρονιά θα έχει θανάτους πολλούς.Να και μια προκατάληψη που δεν γνώριζα. Ωστόσο όλο το δωδεκαήμερο είναι γεμάτο από δοξασίες και προκαταλήψεις (για τις οποίες θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα μικρό θέμα) καθώς πολλές από αυτές υπήρχαν και πριν τη γέννηση του Χριστού και οι οποίες σχετίζονται με την γονιμότητα και την ευκαρπία της γης.