Παιδιά δεν ξέρω αν σας έχει επισκεφτεί ποτέ μωρά που για μένα πρέπει να είναι κρίσεις πανικού καλυμμένες , καμουφλαρισμένες. Τώρα κάποιοι λένε πως έχουν δει άνδρες κυρίως ,μαύρες σκιές που τους πατούν και δεν αναπνεουν.
Πολλά μωρά με έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς με πιο σημαντικό το ανιψάκι μου που είναι το πιο γλυκό και καλόβολο μωρό του κόσμου. Ούτε κρίσεις πανικού μου προκαλεί ούτε τίποτα, μόνο απέραντη χαρά κάθε φορά που το βλέπω.
Αν πάλι εννοείς τη Μόρα, ναι, κι αυτή με έχει επισκεφτεί παμπολες φορές και όχι δε νοιώθω καμία χαρά όταν έρχεται όχι όμως και κρίση πανικού. Η
υπνική παράλυση, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του φαινομένου αυτού είναι κάτι που συμβαίνει σε πολύ κόσμο και συχνά σχετίζεται με το στρες, την έλλειψη ύπνου, το αν κοιμάται κάποιος σε ύπτια θέση ή αν παίρνει ουσίες. Λένε οι ειδικοί ότι μπορεί να είναι και κληρονομικό και επίσης ότι στους έφηβους συμβαίνει συχνότερα.
Προσωπικά ως έφηβη δεν είχα την τύχη (ατυχία) να με επισκεφτεί. Άρχισε αυτό το βιολί από τότε που μετακόμισα στο σπίτι που μένω τώρα. Στην αρχή τρόμαζα, ειδικά όταν ένοιωθα να μου σφίγγει το λαιμό και νόμιζα ότι θα πεθάνω, από τη στιγμή όμως που
διάβασα περί τίνος πρόκειται και ότι γι' αυτό που συμβαινει φταίω αποκλειστικά εγώ που είμαι κουκουβάγια και ο ύπνος μου είναι ότι να 'ναι, έχει πάψει να με τρομάζει.
Θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω για τη Μόρα (ή Μορμώ ή Λάμια), καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα μου λαογραφικά θέματα και υπάρχει αρκετό υλικό από μύθους, παραδόσεις και προφορικές μαρτυρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά επειδή υπάρχει η επιστημονική εξήγηση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνω.
Ωστόσο η εμπειρία αυτή είναι πράγματι τρομακτική για τον πολύ κόσμο και δικαίως αναφέρεται στο παρόν θρεντ.