Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε

Απολαυστικότατο thread!!!

Όσο και αν θέλω να τρομάξω, κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια, από τις απίστευτες περιγραφές του metalcandyman!!! :D

pooky(1), έχω μείνει κάγκελο! Πολύ spooky(1) φάση... :xm:

Έχω φυσικά και τις δικές μου ιστορίες... Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο, θα κάτσω να γράψω.
 
Αρχές Οκτωβρίου του 1996 ή 97 μόλις έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, έβλεπα τηλεόραση στο δωμάτιο μου. Κάποια στιγμή βάζει διαφημίσεις και πάω στην κουζίνα να πιω νερό.

Όπως κοιτάζω στο παράθυρο που είναι ακριβώς πάνω από την βρύση, βλέπω στα δεξιά ένα αρκετά κιτρινωπό και σφαιρικό πράγμα να κινείται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα κάπου στον ορίζοντα.

Με το που το βλέπω βγαίνω στο μπαλκόνι να το δω καλύτερα. Από πιο κοντά έμοιαζε με έναν όχι και τόσο τέλειο κύκλο, κίτρινου χρώματος. Πετούσε προς τα δεξιά, κοντά σε ένα βουνό.

Όταν το έφτασε πήγε από πίσω και εξαφανίστηκε.

Καλοκαίρι του 95, βλέπω σε έναν δρόμο παρκαρισμένο ένα αμάξι το οποίο ήταν μισό πορτοκαλί μισό άσπρο. Το αλλόκοτο είναι πως είχε άλλη πινακίδα μπροστά και άλλη πίσω! Φυσικά αυτό το αμάξι δεν το είδα ποτέ ξανά.
 
Εκτος απο τα χωραφια με της ελιες και τα αμπελια εχουμε και διαφορα αλλα χωραφια και καποια απο αυτα ειναι ιδανικα για καλαμποκια οπως και τα σπερναμε.Οταν τα παρατησαμε εμεισ τα δανεισαμ στον θειο μου που εχει την αδερφη του μπαμπα μου και βαζει αυτος καλαμποκια.

Μια χρονια σαν τωρα τετοια εποχη που τα καλαμποκια εχουν ξεκινησει να μεγαλωνουν και θελουν πολυ νερο ημουνα σερρες κατα τησ 11 το βραδυ σε μια ταβερνα πολλα ατομα παρεα και ντερλικωναμε σουβλακια,πανσετες,λουκανικα κτλ και πειναμε τονους ρευσινα.Εκει πανω στο τσακιρ κεφι κατα τησ 12:30 που ειχαν ερθει και στα διπλανα τραπεζια μια παρεα με 8 φοιτητριες απο το ΤΕΙ σερρων με περνει τηλεφωνο ο μπαμπας μου που ηταν στο σπιτι μας στην θαλασσα και με λεει με πηρε η θεια σου τηλεφωνο και με ειπε οτι ο θειος σου ειναι αρωστος και δεν μπορει να παει να κανει αλαγη τους πυραυλοθς στα καλαμποκια και να πας εσυ να κανεις την αλαγη.

Αφου ριξαμε ενα γερο μαλωμα τελικα πηρα το δρομο για το χωριο που ειναι 20 λεπτα απο σερρεσ και για το σπιτι να αλαξω και να παω στα καλαμποκια να κανω την αλαγη και μετα ξανα σπιτι και βουρ για σερρες.Τα καλαμποκια ειναι ψιλοαρκετα μακρια απο το χωριο και γενικα δεν υπαρχει ψυχη στη γυρω περιοχη.Φτανω λοιπον στα καλαμποκια περνω τον φακο και μπαινω μεσα στην λασπη με της μποτες ωστε να φτασω περιπου στο κεντρο του χωραφιου και μετα να παω στης γωνιες.

Μιλαμε για μεγαλα χωραφια και με την πολυ λασπη δεν ηταν και το πιο ευκολο πραμα να κανεις ολοι αυτη την διαδηκασια.Μολις εκανα την αλαγη στον ενα πυραυλο ακουω κατι να κινηται μεσα στα καλαμποκια με γρηγορη ταχυτητα το καταλαβαινες απο τον ηχο που εκαναν τα καλαμποκια.Λεω καμια αλεπου μπορει να ειναι η κανενας λαγος και προχωραω για τον αλλο πυραυλο.Τελειωνω και μαυτον και δεν ακουσα ξανα τον θορυβο και ειπα θα εφυγε.Μολις τελως παντων ξεμπερδεψα με ολους τους πυραυλους και παω στον τελευταιο ξαναακουσα τον θορυβο αλλα εκτος απο τον θορυβο ακουγα και καποιον να γελαει.

Δεν ηταν αντρικο γελιο ηταν λες και γελουσε καποιο κοριτσακι το πολυ δεκα χρονων.Περητο να πω για την τρομαρα που πηρα και αρχιζω να τρεχω μεσα στο χωραφι ωστε να βγω και να παω στο αυτοκινητο.Μιλαμε ωσο ετρεχα αυτο το παγερο γελιο δεν το ακουσα αλλα ακουγα τα καλαμποκια λες και κατι ετρεχε πισω μου.

Με το που βγηκα απο τα καλαμποκια ουτε της μποτες εβγαλα ουτε τιποτα πηδαω μεσα στο αγροτικο βαζω μπρος και σε δευτερολεπτα που λεει ο λογος ημουνα στο σπιτι.Εκανα ενα μπανιο στα γρηγορα και την εκανα για σερρες.Απο τοτε και μεχρι σημερα εχω παει για αλαγες σε ολα τα χωραφια και μερα και νυχτα αλλα στο συγκεκριμενο χωραφι δεν ξαναπατησα.

Διπλα στο χωριο μου υπαρχει μια περιοχη που λεγεται θερμα.Εκει περα υπαρχει ενα κεντρο του πεζικου αλλα η περιοχη ειναι γνωστη γιατι ειναι η μονη στην ελλαδα και μια απο της κορυφαιες στην ευρωπη που καληεργητε και παραγεται η σπιρουλινα.Το κεντρο τα τελευταια χρονια δεν εχει πολυ κοσμο και σχεδον υπολητουργει με αποτελεσμα να δεινουν μεροκαματο δε πολιτικο προσωπικο και ωστε να φυλαει σκοπια.

Σκοπια λοιπον για το μεροκαματο φιλουσε και ενας φιλος μου και συχνα πυκνα οταν φυλουσε 12-2 επερνα σαντουιτσ η πιτσες αλλα και μπυρες,ρετσινες κτλ και πηγαινα εκει την αραζαμε στην σκοπια η οποια ηταν σε ενα μαματο μερος και τρωγαμε,πιναμε λεγαμε τα δεικα μας και οταν τελειωνε τον επερνα και γυρνουσαμε στο χωριο.Ενα βραδυ λοιπον αφου πηρα τα ρετσινες και σουβλακια πηγα στο φιλαρακι μου και την ειχαμε αραξει και τρωγαμε και παραληλα ακουγαμε μια αθλητικη εκπομπη στο ραδιοφωνο.Η σκοποια εκει που ηταν εβλεπε ολο το στρατοπεδο μεχρι την πυλη πισω ηταν το βουνο που ηταν πολυ κοντα στο συρματοπλεγμα του στρατοπεδου και στην ουσια ο φιλος μου φιλουσε μια αποθηκη οπλισμου που αμφιβαλω αν ειχε παραπανω απο 2 οπλα μεσα.Και δεν ειχε και πολυ φως σε κεινο το σημειο μια λαμπα ειχε ολο κιολο.

Σε καποια φαση εκει που τρωγαμε με την ακρη του ματιου μου ειδα μια κινηση προς την αποθηκη.Του λεω ρε γκαμπρινο(το παρατσουκλι του)κατι με φανηκε οτι ειδα στην σκοπια.Αντε ρε με λεει εγω δεν ειδα τιποτα.Ρε ..... του λεω πανε δες μη βρεις κανεναν μπελα.Παει να δει δεν βλεπει τιποτα περιεργο και ξαναγυρναει πισω.Με λει τιποτα δεν ειχε ρε κουφαλα επιτηδες με εστειλες εκει για να φας παραπανω σουβλακια ωσο ελειπα.Αντε ρε του λεω και αρχιζουμε πλακωνομαστε στο ξυλο φυλικα(καταλαβαινετε πιστευω τι εννοω).

Μολις ξανακαθησαμε και ακουγαμε την εκπομπη εγω ξαναειδα κατι σαν σκια στην αποθηκη.Του λεω σηκω το ξαναειδα παμε μαζι.Μολις φτασαμε στην πισω μερια της αποθηκης βλεπουμε ενα πραμα σαν αντρα που φορουσε μια χλενη λες και ημασταν στον πολεμο του 40.Ηταν ενα πραμα σαν σκια δεν φαινοταν δηλαδη σαν καποιος που απλα φορουσε την χλενη.Σηκωνει ο φιλος μου το οπλο και φωναζει αλτ τις ει και περπαταμε προς τα εκει.Εντωμεταξυ εκει που στεκοταν αυτο το πραμα ηταν αδιεξοδο δεν οδηγουσε πουθενα.Μολις σχεδον πλησιασαμε κανει σαν να γυρναει προς το αδιεξοδο και εξαφανιστηκε.

Μειναμε να κοιταμε σαν χαζοι και την κανουμε τρεχοντας απο κει και παμε στην σκοπια.Μετα απο 10 λεπτα ηρθαν και τον αλαξαν και καθομασταν στην πυλη λιγο πριν φυγουμε και το συζητουσαμε.Εκει μας ακουσε ενας φανταρος που ηταν μηνες εκει και μας λεει ρε μαγκες να σας ρωτησω κατι;ρωτα ρε αλανι του λεω.Ρε μαγκες μας ξαναλεει το ειδατε και συς;τι να δουμε του λεω εγω και καλα με απορια.Με λεει την σκια με την καπα στην αποθηκη οπλισμου.Πειτε οτι την ειδατε και σεις γιατι εκτος οτι δεν με πιστευει κανενας νομιζα οτι θα τρελαθω και εβγαζα ψευτη τον εαυτο μου οτι δεν την ειδα.Του λεω φιλαρακι το ειδαμε κανονικοτατα οτι και αν ηταν οποτε μην ανησυχεις εμεις σε πιστευουμε.Μας λεει τι ηταν αυτο ρε παιδια και του λεω οτι ξερεις ξερω φιλε και βγηκαμε απο το στρατοπεδο και την καναμε.

Μετα απο κεινο το βραδυ ο φιλος μου αλλους 6 μηνες φιλουσε εκει και με ειπε οτι το ξαναειδε αλλη μια φορα αλλα ακουσε και ενα περιπολο αλλα και ακομα εναν σκοπο να λενε οτι το ειδανε.Θα γουσταρα παντως να το ξαναδω απο κοντα οτι και αν ηταν αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πιοτι,γκομενες,βουκολικη ατμοσφαιρα και παρανορμαλ ακτιβιτυ!!

αυτααααα ειναι μπερκετια!

(συντροφε να ξηγας παντως τι ειναι πυραυλος και αλλαγη γιατι πολλοι θα νομιζουν οτι λεμε για το ΠΑΣΟΚ του 81..πλακα πλακα τελευταια αλλαγη εκανα το '84..ζουσε ακομα ο παππους μου στο χωριο)

Να αναφερω και κατι αστειο και θεοκουφο,χωρις ιχνος μυστηριου και ανεξηγητου,αλλα ικανο να σε κανει ν αλλαξεις σωβρακο μεχρι να παρεις χαμπαρι τι γινεται..

Καλοκαιρακι ηταν αργουτσικα,ολα ανοιχτα,εβλεπα στη τιβι το "Διχασμενο Κορμι"(Body Double)αγαπημενη και μαστ των 80ς ταινια...

Στη σκηνη λοιπον που ο μπανιστηρτζιδης βλεφαριαζει τον "ινδιανο"να χει βουτηξει την τρυπαναρα και ετοιμαζεται να ξεκοιλιασει τη μανταμ και η μανταμ μπηγει φωνη-μα ΤΕΛΕΙΟΣ συγχρονισμος-ακουω τσιριδα"ΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα..βοηθειααα με σκοτωνει.."σε χρονο ντετε περναει απ το μυαλο μου οτι η ταινια εχει υποτιτλους,αρα δεν ακους τη μεταγλωτιση,ΑΡΑ τωρα τρομαζουμε...

Μια δευτερη επεξεργασια των δεδομενων με οδηγησε(εποχες πολυ προ αλτζχαιμερ,ε..)στο συμπερασμα οτι αυτο ακουστηκε απο εξω, και βγαινω στο μπαλκονι και βλεπω τον τσαντακια να παιρνει εξαφανιζολ και τη μανταμ(γειτονισα) ενα με την ασφαλτο..

Κατεβαινω κατω..

Ε,της βουτηξε την τσαντα αφου πριν την ειχε βουτηξει απ το λαιμο..

Πανω στην φαση του κινηματογραφικου εγκληματος!!!!!!!..Ειπα να της πω,αλλα μετα λεω.. ασε...

Μαλλον μεγαλυτερη τρομαρα πηρε αυτη..

Γυριζοντας σπιτι μ επιασε υστερικο γελιο μες στο ascenseur(Ελλ.Ανελκυστηρ) :rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χαχαχαχαχαχαχα ωραιος ρε Don:DΔικειο εχεις για της αλαγες και για τον πυραυλο πανω στο γραψιμο δεν σκεφτηκα καθολου οτι οι περισσοτεροι(και λογικο ειναι)δεν θα καταλαβαινουν για τι πραγμα μιλαω :D
 
XAXAXAXA!!! Α ρε don...

Μου θύμησες όταν καθόμασταν με τον κολλητό μου και βλέπαμε το Superman, με τον Christopher Reeve, στην τηλεόραση, τη στιγμή που πέφτει η κάψουλα που βρισκόταν μέσα, στη Γη και ακούγεται το μπαμ, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ταρακουνήθηκε το σύμπαν!

Το δωμάτιο πήγαινε πέρα - δώθε και πραγματικά τα παίξαμε!!! Βλέπετε έκανε σεισμό, απ'οτι θυμάμαι 4.5 - 4.8!

Μετά την αρχική τρομάρα, ξεσπάσαμε φυσικά σε γέλια....

Όλα αυτά, το 1989, νομίζω...
 
@ metal

8 φοιτήτριες από το ΤΕΙ σερρών ...... αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο τσακώθηκες με τον πατέρα σου :D .

Όταν έχεις κέφια και δεν είναι κουραστικό (για σένα), πες μας και για τους πυραύλους στα καλαμπόκια να μαθαίνουμε.

Κατά τα λοιπά .... δεν έχω λόγια .... είσαι και τόσο περιγραφικός που λες και είμαστε εκεί κάθε μα κάθε φορά.
 
caprice είπε:
@ metal
8 φοιτήτριες από το ΤΕΙ σερρών ...... αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο τσακώθηκες με τον πατέρα σου :D .

Όταν έχεις κέφια και δεν είναι κουραστικό (για σένα), πες μας και για τους πυραύλους στα καλαμπόκια να μαθαίνουμε.

Κατά τα λοιπά .... δεν έχω λόγια .... είσαι και τόσο περιγραφικός που λες και είμαστε εκεί κάθε μα κάθε φορά.
Ε ναι βρε caprice μου πως να μη μαλωσω δηλαδη.Μολις ειχα κερασει τα κοριτσια που ηρθαν διπλα μας ψηνοταν και πολυ καλα το πραγμα με δεδομενη την καλη καταληξη :D και με πηρε τηλεφωνο για τα καλαμποκια.Με γυρισαν τα μυαλα μιλαμε.

Ωσο για την περιγραφη που και να ειχα σπουδασει και τιποτα ωστε να ειχα καλητερο λεγην θα τα περιεγραφα πολυ πιο καλα :D

καμια κουραση και παντα εχω κεφια κατερινα :D

Η πυραυλοι και οι αλαγες λοιπον ειναι το εξης.Χωρις πολλες πολλες λεπτομερειες οι πυραυλοι ειναι αυτα που ειναι μεσα στα χωραφια και πετανε νερο γυρω απο τον εαυτο τους και ποτιζουν τα χωραφια.Οταν παμε για αλαγη αλαζουμε την θεση του πυραυλου και τον τοποθετουμε σε αλλο σημειο του χωραφιου που δεν ποτιζεται ωστε να ποτιστει και αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει, ντράπηκα αρκετά νομίζω αλλά ευχαριστώ #) . Μα πόσο "παιδί" της πόλης είμαι τελικά; Μα τελείως άσχετη;

:D ΜΠΕΚ ΜΠΕΚ ΜΠΕΚ .... θα με στοιχειώνει για πάντα :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν ανέβουμε για να μείνουμε μόνιμα στην Αθήνα,ζούσαμε σε χωριό.Στο παιδικό δωμάτιο,ενώ υπήρχε φωτιστικό στο ταβάνι,δεν ήταν σωστά εγκατεστημένο και έτσι δεν άναβε!Με την αδερφή μου,μια μέρα,αρχές 90s,παίζαμε με τους διακόπτες του δωματίου (είχε 2,έναν πίσω από κάθε κρεβάτι),και εναλλάξ εγώ πατούσα τον έναν,και η αδερφή μου τον άλλο (άσχετο,θυμάμαι ότι τραγουδούσαμε κάποιο τραγούδι του Πασχάλη).Ξαφνικά το φως άναψε!Τότε τρόμαξα πολύ και για μέρες δεν κοιμόμουν στο δωμάτιο.Επίσης οι δικοί μου με φόβιζαν λέγοντάς μου,ότι έπρεπε να κόψω τις πάνες,αλλιώς θα ανάψουν το φως.Τελικά το φως,πρέπει να άναψε άλλες 2-3 φορές!Αλλά όταν ήταν να πάμε βόλτα,έξω από το σπίτι,κοιτάζοντας προς τα πάνω (επειδή αφήναμε τα παντζούρια ανοιχτά) πολλές φορές είχα την εντύπωση ότι το φως ήταν αναμένο !
 
metalcandyman είπε:
Ωσο για την περιγραφη που και να ειχα σπουδασει και τιποτα ωστε να ειχα καλητερο λεγην θα τα περιεγραφα πολυ πιο καλα :D
Άσε Βασίλη, μια χαρά είσαι με τη μαγαζάρα σου, τις γυναίκες και τη τρέλα σου. Γιατί το πιθανότερα, αν είχες σπουδάσει κάτι θα ήταν να είσαι άνεργος ή να σε έχουν κάνει μπαλάκι στη κάθε δουλειά και να σε τρομοκρατούν ότι θα σε απολύσουν, όχι χρόνο για mame δεν θα είχες, αλλά θα δούλευες ακόμα και την ώρα που θα κοιμόσουν.

Και αυτό είναι το τρομακτικότερο όλων για μένα, είτε ρετρό, είτε σύγχρονο. Τον όξαποδώ τον καταφέρνω, το πολύ πολύ να τον κινηγάω με κανά λιβανιστήρι, το ίδιο και τους διαόλους και τριβόλους. Τους αφεντηκάριους δεν τους ξορκίζεις με τίποτε.

Γι' αυτό σε λέω. Κάτσε καλά και γράψτα όλα!
 
Γιωργαρε εχεις δικειο σαυτα που λες εχω φιλους που σπουδαζαν μια ζωη και με μεταπτυχιακα και με χιλια δυο και οι ανθρωποι ξεχασαν τι θα πει δουλεια.Τραγικη ειναι η κατασταση.Εχω ενα μαγαζι που απο αυτο πολλα λεφτα ποτε δεν προκειται να βγαλω αλλα δεν χρωσταω σε κανεναν και δεν με ληπει τιποτα.Δεν εχω και τιποτα τρελες απαιτησης εξαλου.Απλα 365 μερες το χρονο δουλευω δεν εχω αργιες,γιορτες,ρεπο,αδειες κτλ γιαυτο και ειμαι παιδι της νυχτας γιατι μονο το βραδυ απο της 11,12 και μετα εχω ελευθερο χρονο(γιαυτο και με το παρατσουκλι μου ειναι σκια :D ).Αυτο που χαιρομαι στους περισσοτερους μεσα στο forum εινα οτι μολις ερθει η παρασκευη μετα εχουν το σαββατοκυριακο τους και κανουν οτι γουσταρουν.Γιαυτο εχω και την τρελα φιλε και αυτον τον χαρακτηρα και ειμαι συνεχεια στην πλακα γιατι 365 μερες το χρονο δουλεια δεν την παλευει κανενας :D Επειδη βγηκαμε εκτος θεματος κατσε να τελειωσω κατι δουλειες και θα ξαναγυρισω εντος θεματος γιατι εχω πολλα περιστατικα ακομα να γραψω.
 
Ο pooky έχει δίκιο σε όλα όσα έγραψε !!!

Σημασία έχει τι γράφεις και όχι πώς το γράφεις. Ξεκόλλα. :)
 
pooky(1) είπε:
Ντον, τι αν πω ρε φίλε, ο λόγος που δεν παίρνω κατοικίδιο είναι αυτός: Μάλλον θα "φύγει" πιο γρήγορα από ότι εγώ και δεν θα το άντεχα.

14 Ιουνίου 1984 πήρα τον πρώτο υπολογιστή.

14 Ιουνίου 1992 σκοτώθηκε η πρώτη μου γυναίκα (δεν είχαμε παντρευτεί αλλά το ίδιο είναι) δυστυχώς σε ενδιαφέρουσα στον 5ο μήνα, μαζί με τον αδερφό της, κολλητό μου.

14 Ιουνίου 2008 παντρεύτηκα την τωρινή μου σύζυγο, που για 16 χρόνια μου παραστέκεται απορώ κι εγώ με την υπομονή της. Συνομότησε το σύμπαν για την ημερομηνία, παρέδωσα τα όπλα τελικά αφού ότι και να έκανα όλο κάτι γινόταν και μας γύρναγε στις 14 Ιουνίου.

14 Ιουνίου εντός ολίγων χρόνων (ή και ημερών ποιός ξέρει) ξέρω πια ότι θα φύγω από το κόσμο αυτό, δεν παίζει άλλη ημερομηνία για μένα.

-----EDIT-----

Ξέσαχα για κοιτάτε εδώ:

<----------- και πείτε μου ποιά ημερομηνία εγγραφής βλέπετε στο φόρουμ. ΕΛΕΟΣ.....

κανα περιεργο σημερα?εισαι οκ?ολα καλα?...
 
Έχω φάει τρελό κόλλημα, με αυτό το θέμα. Όμως Μέταλ εφαρμόζεις το μαρτύριο της σταγόνας, με τις ιστορίες. Δώσε πράμα στον λαό... :D
 
RIO είπε:
Έχω φάει τρελό κόλλημα, με αυτό το θέμα. Όμως Μέταλ εφαρμόζεις το μαρτύριο της σταγόνας, με τις ιστορίες. Δώσε πράμα στον λαό... :D
Συνονοματε εχω πραμα ακομα να γραψω αλλα δεν ειχα ευκαιρια.Αυριο παντως πιστευω να γραψω σιγουρα ;)
 
Καθε χρονο εδω που μενω το δασαρχειο βγαζει ανακοινωση αναλογα τον καιρο και τον μηνα που βολευει και επιτρεπει μια βδομαδα να παει ο κοσμος πανω στο βουνο και να κοψει ξυλα.Πριν 3 χρονια λοιπον μαρτιο μηνα κανουμε της ετοιμασιες περνουμε τα αλυσοπριωνα και ξεκιναει η βδομαδα της κοπης των ξυλων.Επειδη ο πατερας μου ειναι μια ζωη κυνηγος και γω ξερω καλα το μπαιρι πηγαινουμε σε τοποθεσιες δυσβατες σε τοποθεσιες που δεν ειναι γνωστες στον πολυ κοσμο και ειναι βαθεια στο βουνο και ορισμενες εχουν αποστευτη ομορφια με ρυακια να κυλανε και γενικα πολλα και διαφορα.Ολες της μερες πηγαμε πολυ καλα και κοψαμε και κουβαλησαμε πολυ πραμα μιλαμε μεχρι την πεμπτη μερα ειχαμε κοψει και κουβαλησει 8 τονους ξυλα.Την πρωτελευταια μερα πηγαμε σε ενα μερος που ουτε εγω δεν το ηξερα.κατεβεναμε μια αποτομη πλαγια που κατω στην βαση της ειχε κατι σαν μικρογραφια κοιλαδας και ειχε γυρω γυρω ελατα και κυπαρησια.Πισω ομως απο αυτα που δεν φαινοταν αν δεν ηξερε καποιος το μερος ειχε μια φωλια με κλαδια και πουρναρια μιλαμε για πολυ πραμα.Ηταν ομως δυσκολη δουλεια γιατι μετα το κοψιμο επρεπε να τα κουβαλαμε πανω ανεβενοντας την πλαγια ειχε και λασπη γιαυτο αφησα τον πατερα μου επανω ωστε να τα φορτωνει στο αγροτικο και γω ημουνα κατω και εκοβα και τα κουβαλουσα πανω.Οταν τιγκαρε το αγροτικο ειχε πια αρχισει να πεφτει ο ηλιος και λογο το σημειο που ηταν η τοποθεσια φαινοταν οτι νυχτωνε πιο γρηγορα.Τελικα αποφασισαμε να κοψω ακομα λιγα ωστε οταν επεστρεφε να τα φορτωναμε και να την καναμε για το χωριο.Αρχιζω το κοψιμο και τελικα τελειωσα πιο γρηγορα απο ωσο φανταζομουν και ειχα μια πεινα που και ολοκληρο βοδι ετρωγα.Εντωμεταξυ ειχα παρει μαζι μου σαντουιτς με βραστα λουκανικα και τοστ και την πεφτω σε ενα παχυ χορταρι ανοιγω τα σαντουιτς να φαω ανοιγω και μια μπυρα και περνω ακομα μια καβαντζα για να ξεπλυνω το στομα μου βρε αδερφε.Εκει που καθομαι και τρωω ακουω θορυβο μεσα στα δεντρα και ειπα κανενα ζωο θα ειναι και συνεχισα να τρωω.Σε καποια φαση πεφτει μια πετρα κοντα μου και σηκωνομαι πανω κατευθειαν και φωναζω ποιος ειναι εκει.Δεν απαντησε κανενας αλλα ειδα κινησης μεσα στα δεντρα κλαδια να ακουγονται.Περνω το τσεκουρι στα χερια μου και παω προς τα εκει που ακουγοταν ο θορυβος.δεν ειδα τιποτα και μπηκα πιο βαθεια μεσα στα δεντρα.τελικα ξαναακουσα τον θορυβο και πηγα προς τα κει.Περπατουσα πολυ σιγα και επειδη δεν ειχε ξερα χορτα δεν εκανα φασαρια.μολις πλησιασα κοντα στο μερος πισω απο κατι βατσινιες(βατομουριες)οχι πολυ φουντωμενες βλεπω εναν ανθρωπο στα τεσσερα στο χωμα.πλησιαζοντας ομως πατησα κατι κλαδια που ηταν κατω και δεν τα ειδα και τον βλεπω σηκωνεται και τρεχει.Μιλαμε το χερι μου στη φωτια βαζω οτι ηταν ανθρωπος δεν ηταν καποιο ζωο.Μολις πηγαινω εκει που ηταν αυτο το πραμα τελως παντων ειχε εκει που στεκοταν ενα προβατο με την μια πλευρα του φαγωμενη λες και το επιτεθηκε κανενας λυκος.Φυσικα την εκανα σε δευτερολεπτα απο κει και ανεβηκα πανω στην πλαγια και στα ξυλα.Μετα απο λιγο ηρθε ο πατερας μου και πηγαμε να του το δειξω και κλασικα με ειπε και αυτος οτι θα ηταν λυκος.φυσικα εγω δεν του ειπα τι ακριβως ειδα.Μετα απο λιγο μπηκαμε στο αμαξι και πηραμε το δρομο για το χωριο.Εγω δεν ξερω τι ηταν αυτο που ετρωγε το προβατο αλλα βαζω και τα δυο χερια και τα ποδια μου στην φωτια οτι ηταν ανθρωπος η εμοιαζε με ανθρωπο και οταν σηκωθηκε ετρεξε κανονικα στα δυο ποδια και οχι στα τεσσερα.

Τον 15αυγουστο στο χωριο μου γεινεται πανω σε μια συγκεκριμενη τοποθεσια που ονομαζεται αγιος μανδηλιος ενα πανυγηρι.Χορευουν διαφορα χορευτικα εχει σκοποβολη υπεθρια καφενεια και γενικα πολλα και διαφορα.Μια μερα πριν το πανυγηρι σε εναν αρχαιολογικο χωρο που εχουμε ψηλα στο βουνο μαζευομασταν απο πιτσιρικια και κοιμομασταν εκει ψηναμε σουβλακια κτλ και γενικα ειχε καλο χαβαλε για ολα τα χρονια που το καναμε.το 2001 κανονισαμε να το κανουμε ξανα και αγορασαμε τα κρεατα τα ποτα κτλ ετοιμασαμε της ψηστρες και γενικα ολα ηταν ετοιμα.Φυσικα εγω ειχα αλλα σχεδια στο μυαλο μου και τα ειπα στον κολητο μου που εννοοιται οτι συμφωνησε κατευθειαν.Ειχαμε κανονισει να πανε ολοι πανω στα αρχαια αλλα και καλα εγω και ο αλλος θα αργουσαμε να παμε γιατι επρεπε ν
 
Καθε χρονο εδω που μενω το δασαρχειο βγαζει ανακοινωση αναλογα τον καιρο και τον μηνα που βολευει και επιτρεπει μια βδομαδα να παει ο κοσμος πανω στο βουνο και να κοψει ξυλα.

Πριν 3 χρονια λοιπον μαρτιο μηνα κανουμε της ετοιμασιες περνουμε τα αλυσοπριωνα και ξεκιναει η βδομαδα της κοπης των ξυλων.Επειδη ο πατερας μου ειναι μια ζωη κυνηγος και γω ξερω καλα το μπαιρι πηγαινουμε σε τοποθεσιες δυσβατες σε τοποθεσιες που δεν ειναι γνωστες στον πολυ κοσμο και ειναι βαθεια στο βουνο και ορισμενες εχουν αποστευτη ομορφια με ρυακια να κυλανε και γενικα πολλα και διαφορα.

Ολες της μερες πηγαμε πολυ καλα και κοψαμε και κουβαλησαμε πολυ πραμα μιλαμε μεχρι την πεμπτη μερα ειχαμε κοψει και κουβαλησει 8 τονους ξυλα.Την πρωτελευταια μερα πηγαμε σε ενα μερος που ουτε εγω δεν το ηξερα.κατεβεναμε μια αποτομη πλαγια που κατω στην βαση της ειχε κατι σαν μικρογραφια κοιλαδας και ειχε γυρω γυρω ελατα και κυπαρησια.Πισω ομως απο αυτα που δεν φαινοταν αν δεν ηξερε καποιος το μερος ειχε μια φωλια με κλαδια και πουρναρια μιλαμε για πολυ πραμα.

Ηταν ομως δυσκολη δουλεια γιατι μετα το κοψιμο επρεπε να τα κουβαλαμε πανω ανεβενοντας την πλαγια ειχε και λασπη γιαυτο αφησα τον πατερα μου επανω ωστε να τα φορτωνει στο αγροτικο και γω ημουνα κατω και εκοβα και τα κουβαλουσα πανω.Οταν τιγκαρε το αγροτικο ειχε πια αρχισει να πεφτει ο ηλιος και λογο το σημειο που ηταν η τοποθεσια φαινοταν οτι νυχτωνε πιο γρηγορα.Τελικα αποφασισαμε να κοψω ακομα λιγα ωστε οταν επεστρεφε να τα φορτωναμε και να την καναμε για το χωριο.Αρχιζω το κοψιμο και τελικα τελειωσα πιο γρηγορα απο ωσο φανταζομουν και ειχα μια πεινα που και ολοκληρο βοδι ετρωγα.Εντωμεταξυ ειχα παρει μαζι μου σαντουιτς με βραστα λουκανικα και τοστ και την πεφτω σε ενα παχυ χορταρι ανοιγω τα σαντουιτς να φαω ανοιγω και μια μπυρα και περνω ακομα μια καβαντζα για να ξεπλυνω το στομα μου βρε αδερφε.

Εκει που καθομαι και τρωω ακουω θορυβο μεσα στα δεντρα και ειπα κανενα ζωο θα ειναι και συνεχισα να τρωω.Σε καποια φαση πεφτει μια πετρα κοντα μου και σηκωνομαι πανω κατευθειαν και φωναζω ποιος ειναι εκει.Δεν απαντησε κανενας αλλα ειδα κινησης μεσα στα δεντρα κλαδια να ακουγονται.Περνω το τσεκουρι στα χερια μου και παω προς τα εκει που ακουγοταν ο θορυβος.δεν ειδα τιποτα και μπηκα πιο βαθεια μεσα στα δεντρα.τελικα ξαναακουσα τον θορυβο και πηγα προς τα κει.Περπατουσα πολυ σιγα και επειδη δεν ειχε ξερα χορτα δεν εκανα φασαρια.μολις πλησιασα κοντα στο μερος πισω απο κατι βατσινιες(βατομουριες)οχι πολυ φουντωμενες βλεπω εναν ανθρωπο στα τεσσερα στο χωμα.πλησιαζοντας ομως πατησα κατι κλαδια που ηταν κατω και δεν τα ειδα και τον βλεπω σηκωνεται και τρεχει.

Μιλαμε το χερι μου στη φωτια βαζω οτι ηταν ανθρωπος δεν ηταν καποιο ζωο.Μολις πηγαινω εκει που ηταν αυτο το πραμα τελως παντων ειχε εκει που στεκοταν ενα προβατο με την μια πλευρα του φαγωμενη λες και το επιτεθηκε κανενας λυκος.Φυσικα την εκανα σε δευτερολεπτα απο κει και ανεβηκα πανω στην πλαγια και στα ξυλα.Μετα απο λιγο ηρθε ο πατερας μου και πηγαμε να του το δειξω και κλασικα με ειπε και αυτος οτι θα ηταν λυκος.φυσικα εγω δεν του ειπα τι ακριβως ειδα.Μετα απο λιγο μπηκαμε στο αμαξι και πηραμε το δρομο για το χωριο.Εγω δεν ξερω τι ηταν αυτο που ετρωγε το προβατο αλλα βαζω και τα δυο χερια και τα ποδια μου στην φωτια οτι ηταν ανθρωπος η εμοιαζε με ανθρωπο και οταν σηκωθηκε ετρεξε κανονικα στα δυο ποδια και οχι στα τεσσερα.

Τον 15αυγουστο στο χωριο μου γεινεται πανω σε μια συγκεκριμενη τοποθεσια που ονομαζεται αγιος μανδηλιος ενα πανυγηρι.Χορευουν διαφορα χορευτικα εχει σκοποβολη υπεθρια καφενεια και γενικα πολλα και διαφορα.Μια μερα πριν το πανυγηρι σε εναν αρχαιολογικο χωρο που εχουμε ψηλα στο βουνο μαζευομασταν απο πιτσιρικια και κοιμομασταν εκει ψηναμε σουβλακια κτλ και γενικα ειχε καλο χαβαλε για ολα τα χρονια που το καναμε.

Tο 2001 κανονισαμε να το κανουμε ξανα και αγορασαμε τα κρεατα τα ποτα κτλ ετοιμασαμε της ψηστρες και γενικα ολα ηταν ετοιμα.Φυσικα εγω ειχα αλλα σχεδια στο μυαλο μου και τα ειπα στον κολητο μου που εννοοιται οτι συμφωνησε κατευθειαν.Ειχαμε κανονισει να πανε ολοι πανω στα αρχαια αλλα και καλα εγω και ο αλλος θα αργουσαμε να παμε γιατι επρεπε να παω σερρες για ψωνια για το μαγαζι και θα επερνα και τον αλλον να με βοηθησει με το κουβαλημα.εντωμεταξει εμεις θα πηγαιναμε πιο μπροστα θα κρυβομασταν εκει στα σκοταδια στα αρχαια και μετα θα τους τρομαζαμε.Και επειδη οπωσ ειναι γνωστο εχω τρελα με τα θριλερ αποφασισα να ντυνομασταν σαν τον jason απο το παρασκευη και 13.Περνουμε 2 παλιοπαντελονια δυο τζακετ ξεσκισμενα,αρβυλες και δυο χασαπομαχαιρα παλια απο εναν φιλο χασαπη και περνω και δυο μασκες για τα καρναβαλια πιστα αντγραφα απο μασκες για χοκευ.Φοραμε τα παντελονια και της αρβυλες βαζουμε ολα τα αλλα σε ενα τσουβαλι και ανεβενουμε πανω και παρκαρουμε το αμαξι σε ενα χωραφι με συταρι που εχω εκει διπλα και απο ενα δρομακι ψιλοκρυφο πηγαινουμε και κρυβομαστε στα αρχαια μια ωρα πριν ερθουν ολοι οι αλλοι.

Μετα απο μια ωρα αρχιζουν να καταφτανουν και εμεις απο κει που ημαστε κρυμενοι εχουμε τελεια ορατοτητα και τουσ ακουμε και μια χαρα.Τοποθετουν της ψηστρες και γενικα ολα τα πραγματα και καθονται αγορια και κοριτσια στην δροσια και πεινουν καμια μπυρα.κατα της 12 αρχιζουν και αναρωτιουνται που ημαστε μεις και δεν πηγαμε ακομα και με περνουν τηλεφωνο εμενα που φυσικα το ειχα στο αθορυβο.Μετα ομως πηραν τον αλλον τον βλακα και ξεχασε να το βαλει στο αθορυβο και ημασταν τυχεροι που δεν το ακουσαν γιατι προλαβε και το τυλιξε με το τζακετ.Εντωμεταξυ ειχαν αρχισει και να ψηνουν και ακουω εναν να λεει ας μην ερθουν θα τα φαμε και θα πιουμε εμεις και ας μην προλαβουν τιποτα.Γυρναω και γω και λεω στον κολητο μου ακους τι λενε τα πουλακια μου ε τους χρειαζεται ενα καλο τρομαγμα και αρχιζουμε να ετοιμαζομαστε.Αφου φορουσαμε της αρβυλες και τα παντελονια φοραμε και τα τζακετ και ψαχνω της μασκες αλλα μασκες πουθενα.Της ειχε ξεχασει ο ηλιθειος ο κολητος μου στο αμαξι και περνουμε ξανα το κρυφο δρομακι για να παμε στο χωραφι που ειχαμε το αμαξι.

Παμε λοιπον περνουμε της μασκες και καθως γυρνουσαμε εγω ακουσα φωνες και λεω στον αλλον καλα τι εγειιναι και φωναζουν αυτοι.Τελικα παμε στην κρυψωνα μας στα αρχαια βλεπουμε κατω και τι να δουμε.Ολα τα πραγματα ηταν εκει μεχρι και σουβλακια και μπριζολες καιγοταν πανω στη σχαρα αλλα ηταν ολη εξαφανισμενοι.Τι εγειναι ρε του λεω λες να μας πηραν χαμπαρι;και με λεει αποκλειεται.Αρχιζουμε λοιπον να κατεβαινουμε απο τα αρχαια προς το μερος που ηταν οι αλλοι και εξαφανιστηκαν.Με το που κατεβαινουμε κατω με της μασκες και τα χασαπομαχαιρα στα χερια βλεπω με το ματι μου μια κινηση και λεω στον αλλον,ρε βλακα θα ακουσαν το κινητο σου και μας κανουν πλακα ειδα μια κινηση στα αρχαια που ειναι στην αλλη μερια.και αρχιζω να φωναζω εγω βγητε εξω παιδια πλακα θελαμε να σας κανουμε και προχωραμε για τα αρχαια.

Mολις πηγαινουμε κατα κει επειδη νομοζαμε οτι θα ειναι κρυμενοι βλεπουμε δυο σκιες σαν στοιχεια δεν μπορω να το περιγραψω διαφορετικα να εμφανιζονται απο τα αρχαια μπροστα μας.ε ρε παραταμε της μασκες και το κοβουμε στο τρεξιμο απο το δρομακι που ανεβηκαν οι αλλοι πανω.Μολις κατεβαινουμε κατω στο δρομο ολοι οι αλλοι ηταν μαζεμενοι εκει.ε ρε και μας αρχιζουν στα μπινελικια και αντε να τους εξηγησουμε οτι δεν ημασταν εμεις οι σκιες που ειδαν αλλα οντως ειχαμε σκοπο να τους τρομαξουμε για πλακα αλλα δεν το καναμε τελικα.Εγω τα ακουσα και παραπανω γιατι η γκομενα μου ηταν μεσα σαυτους και εκτος του οτι με εβριζε γιατι δεν την εβαλα και αυτην στο κολπο ωστε να ξερει και να μην τρομαξει τα ακουσα διπλα γιατι απο την τρομαρα πιαστηκε σε ενα πουρναρι η μπλουζα της και σκιστηκε.

Τελικα δεν πηστηκε κανενας οτι δεν ημασταν εμεις και την κοπανησαν ολοι με τα αυτοκινητα που ηρθαν και μας αφησαν εμας να παμε επανω και να τα μαζεψουμε ολα ασχετα που δεν μασ μιλουσαν ποσεσ μερεσ.Τελικα με φοβο ανεβηκαμε πανω αλλα δεν ξαναειδαμε της σκιες.Μπορω να πω ομως οτι της ονειρευτηκα πολλες φορες αυτες της σκιες και ακομα της θυμαμαι χαρακτηριστηκα.Για την ιστορια να πω οτι το ιδιο βραδυ τα χαλασα με την γκομενα μου λογο του περιστατικου αλλα no problem γιατι 3 μερες μετα τα εφτιαξα με την αδερφη της ;) :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η πρωτη ιστορια με χαλασε γιατι δεν ειχε γκομενες..και γιατι ειχε ευκολη εξηγηση..

αυτο που ειδες λαθρομεταναστης ηταν που χε περασει τη μεθοριο κι ειχε να φαει 18 μερες..

Για τη δευτερη ιστορια ομως ,που εχει και γκομενα και την αδερφη της,εχω να παραθεσω ιστοριες που ακουγα απο τον παππου μου στο χωριο,σχετικα με νεραιδες,στοιχεια και αλλα ωραια,που ειχαν συμβει σε διαφορους..αλλα και μια εξοχως ανατριχιαστικη,που ειχε συμβει στον ιδιο..μπρρρρ..ανατριχιασα..

και αυτο γιατι ο συνονωματος γκραν φαδερ ηταν απολυτα συγκροτημενο ατομο, θρησκος αλλα οχι θρησκοληπτος,οχι κανενας αγραμματος(του σχολαρχειου...)γενικα ο τυπος που ΔΕΝ πιστευε σ "αυτα"..

Επειδη οταν ειχα ακουσει την ιστορια πηγαινα ακομα λυκειο(πολλλαααα χρονια πισω δηλαδη..)

θα ζητησω τη συνδρομη της μητρος μου και θα επανελθω...

Παντως αυτοι που πιστευουν σε νεραιδες ,ξωτικα,στρουμφ κλπ,ισχυριζονται οτι απο τοτε που τα ραδιοκυματα καθε προελευσης "κατελαβαν" καθε γωνια γης,ολα αυτα τα "ανεξηγητα"ελαχιστοποιηθηκαν μεχρι εξαφανισης..

Γι αυτο και σε "παρθενες" απο τον πολιτισμο περιοχες αυτα τα φαινομενα ηταν πιο συχνα..και ειναι ακομα συμφωνα με τον

μεταλλικο συντροφο..

Εσεις εχετε ακουσει αυτη την εκδοχη?
 
Πίσω
Μπλουζα