Καθε χρονο εδω που μενω το δασαρχειο βγαζει ανακοινωση αναλογα τον καιρο και τον μηνα που βολευει και επιτρεπει μια βδομαδα να παει ο κοσμος πανω στο βουνο και να κοψει ξυλα.
Πριν 3 χρονια λοιπον μαρτιο μηνα κανουμε της ετοιμασιες περνουμε τα αλυσοπριωνα και ξεκιναει η βδομαδα της κοπης των ξυλων.Επειδη ο πατερας μου ειναι μια ζωη κυνηγος και γω ξερω καλα το μπαιρι πηγαινουμε σε τοποθεσιες δυσβατες σε τοποθεσιες που δεν ειναι γνωστες στον πολυ κοσμο και ειναι βαθεια στο βουνο και ορισμενες εχουν αποστευτη ομορφια με ρυακια να κυλανε και γενικα πολλα και διαφορα.
Ολες της μερες πηγαμε πολυ καλα και κοψαμε και κουβαλησαμε πολυ πραμα μιλαμε μεχρι την πεμπτη μερα ειχαμε κοψει και κουβαλησει 8 τονους ξυλα.Την πρωτελευταια μερα πηγαμε σε ενα μερος που ουτε εγω δεν το ηξερα.κατεβεναμε μια αποτομη πλαγια που κατω στην βαση της ειχε κατι σαν μικρογραφια κοιλαδας και ειχε γυρω γυρω ελατα και κυπαρησια.Πισω ομως απο αυτα που δεν φαινοταν αν δεν ηξερε καποιος το μερος ειχε μια φωλια με κλαδια και πουρναρια μιλαμε για πολυ πραμα.
Ηταν ομως δυσκολη δουλεια γιατι μετα το κοψιμο επρεπε να τα κουβαλαμε πανω ανεβενοντας την πλαγια ειχε και λασπη γιαυτο αφησα τον πατερα μου επανω ωστε να τα φορτωνει στο αγροτικο και γω ημουνα κατω και εκοβα και τα κουβαλουσα πανω.Οταν τιγκαρε το αγροτικο ειχε πια αρχισει να πεφτει ο ηλιος και λογο το σημειο που ηταν η τοποθεσια φαινοταν οτι νυχτωνε πιο γρηγορα.Τελικα αποφασισαμε να κοψω ακομα λιγα ωστε οταν επεστρεφε να τα φορτωναμε και να την καναμε για το χωριο.Αρχιζω το κοψιμο και τελικα τελειωσα πιο γρηγορα απο ωσο φανταζομουν και ειχα μια πεινα που και ολοκληρο βοδι ετρωγα.Εντωμεταξυ ειχα παρει μαζι μου σαντουιτς με βραστα λουκανικα και τοστ και την πεφτω σε ενα παχυ χορταρι ανοιγω τα σαντουιτς να φαω ανοιγω και μια μπυρα και περνω ακομα μια καβαντζα για να ξεπλυνω το στομα μου βρε αδερφε.
Εκει που καθομαι και τρωω ακουω θορυβο μεσα στα δεντρα και ειπα κανενα ζωο θα ειναι και συνεχισα να τρωω.Σε καποια φαση πεφτει μια πετρα κοντα μου και σηκωνομαι πανω κατευθειαν και φωναζω ποιος ειναι εκει.Δεν απαντησε κανενας αλλα ειδα κινησης μεσα στα δεντρα κλαδια να ακουγονται.Περνω το τσεκουρι στα χερια μου και παω προς τα εκει που ακουγοταν ο θορυβος.δεν ειδα τιποτα και μπηκα πιο βαθεια μεσα στα δεντρα.τελικα ξαναακουσα τον θορυβο και πηγα προς τα κει.Περπατουσα πολυ σιγα και επειδη δεν ειχε ξερα χορτα δεν εκανα φασαρια.μολις πλησιασα κοντα στο μερος πισω απο κατι βατσινιες(βατομουριες)οχι πολυ φουντωμενες βλεπω εναν ανθρωπο στα τεσσερα στο χωμα.πλησιαζοντας ομως πατησα κατι κλαδια που ηταν κατω και δεν τα ειδα και τον βλεπω σηκωνεται και τρεχει.
Μιλαμε το χερι μου στη φωτια βαζω οτι ηταν ανθρωπος δεν ηταν καποιο ζωο.Μολις πηγαινω εκει που ηταν αυτο το πραμα τελως παντων ειχε εκει που στεκοταν ενα προβατο με την μια πλευρα του φαγωμενη λες και το επιτεθηκε κανενας λυκος.Φυσικα την εκανα σε δευτερολεπτα απο κει και ανεβηκα πανω στην πλαγια και στα ξυλα.Μετα απο λιγο ηρθε ο πατερας μου και πηγαμε να του το δειξω και κλασικα με ειπε και αυτος οτι θα ηταν λυκος.φυσικα εγω δεν του ειπα τι ακριβως ειδα.Μετα απο λιγο μπηκαμε στο αμαξι και πηραμε το δρομο για το χωριο.Εγω δεν ξερω τι ηταν αυτο που ετρωγε το προβατο αλλα βαζω και τα δυο χερια και τα ποδια μου στην φωτια οτι ηταν ανθρωπος η εμοιαζε με ανθρωπο και οταν σηκωθηκε ετρεξε κανονικα στα δυο ποδια και οχι στα τεσσερα.
Τον 15αυγουστο στο χωριο μου γεινεται πανω σε μια συγκεκριμενη τοποθεσια που ονομαζεται αγιος μανδηλιος ενα πανυγηρι.Χορευουν διαφορα χορευτικα εχει σκοποβολη υπεθρια καφενεια και γενικα πολλα και διαφορα.Μια μερα πριν το πανυγηρι σε εναν αρχαιολογικο χωρο που εχουμε ψηλα στο βουνο μαζευομασταν απο πιτσιρικια και κοιμομασταν εκει ψηναμε σουβλακια κτλ και γενικα ειχε καλο χαβαλε για ολα τα χρονια που το καναμε.
Tο 2001 κανονισαμε να το κανουμε ξανα και αγορασαμε τα κρεατα τα ποτα κτλ ετοιμασαμε της ψηστρες και γενικα ολα ηταν ετοιμα.Φυσικα εγω ειχα αλλα σχεδια στο μυαλο μου και τα ειπα στον κολητο μου που εννοοιται οτι συμφωνησε κατευθειαν.Ειχαμε κανονισει να πανε ολοι πανω στα αρχαια αλλα και καλα εγω και ο αλλος θα αργουσαμε να παμε γιατι επρεπε να παω σερρες για ψωνια για το μαγαζι και θα επερνα και τον αλλον να με βοηθησει με το κουβαλημα.εντωμεταξει εμεις θα πηγαιναμε πιο μπροστα θα κρυβομασταν εκει στα σκοταδια στα αρχαια και μετα θα τους τρομαζαμε.Και επειδη οπωσ ειναι γνωστο εχω τρελα με τα θριλερ αποφασισα να ντυνομασταν σαν τον jason απο το παρασκευη και 13.Περνουμε 2 παλιοπαντελονια δυο τζακετ ξεσκισμενα,αρβυλες και δυο χασαπομαχαιρα παλια απο εναν φιλο χασαπη και περνω και δυο μασκες για τα καρναβαλια πιστα αντγραφα απο μασκες για χοκευ.Φοραμε τα παντελονια και της αρβυλες βαζουμε ολα τα αλλα σε ενα τσουβαλι και ανεβενουμε πανω και παρκαρουμε το αμαξι σε ενα χωραφι με συταρι που εχω εκει διπλα και απο ενα δρομακι ψιλοκρυφο πηγαινουμε και κρυβομαστε στα αρχαια μια ωρα πριν ερθουν ολοι οι αλλοι.
Μετα απο μια ωρα αρχιζουν να καταφτανουν και εμεις απο κει που ημαστε κρυμενοι εχουμε τελεια ορατοτητα και τουσ ακουμε και μια χαρα.Τοποθετουν της ψηστρες και γενικα ολα τα πραγματα και καθονται αγορια και κοριτσια στην δροσια και πεινουν καμια μπυρα.κατα της 12 αρχιζουν και αναρωτιουνται που ημαστε μεις και δεν πηγαμε ακομα και με περνουν τηλεφωνο εμενα που φυσικα το ειχα στο αθορυβο.Μετα ομως πηραν τον αλλον τον βλακα και ξεχασε να το βαλει στο αθορυβο και ημασταν τυχεροι που δεν το ακουσαν γιατι προλαβε και το τυλιξε με το τζακετ.Εντωμεταξυ ειχαν αρχισει και να ψηνουν και ακουω εναν να λεει ας μην ερθουν θα τα φαμε και θα πιουμε εμεις και ας μην προλαβουν τιποτα.Γυρναω και γω και λεω στον κολητο μου ακους τι λενε τα πουλακια μου ε τους χρειαζεται ενα καλο τρομαγμα και αρχιζουμε να ετοιμαζομαστε.Αφου φορουσαμε της αρβυλες και τα παντελονια φοραμε και τα τζακετ και ψαχνω της μασκες αλλα μασκες πουθενα.Της ειχε ξεχασει ο ηλιθειος ο κολητος μου στο αμαξι και περνουμε ξανα το κρυφο δρομακι για να παμε στο χωραφι που ειχαμε το αμαξι.
Παμε λοιπον περνουμε της μασκες και καθως γυρνουσαμε εγω ακουσα φωνες και λεω στον αλλον καλα τι εγειιναι και φωναζουν αυτοι.Τελικα παμε στην κρυψωνα μας στα αρχαια βλεπουμε κατω και τι να δουμε.Ολα τα πραγματα ηταν εκει μεχρι και σουβλακια και μπριζολες καιγοταν πανω στη σχαρα αλλα ηταν ολη εξαφανισμενοι.Τι εγειναι ρε του λεω λες να μας πηραν χαμπαρι;και με λεει αποκλειεται.Αρχιζουμε λοιπον να κατεβαινουμε απο τα αρχαια προς το μερος που ηταν οι αλλοι και εξαφανιστηκαν.Με το που κατεβαινουμε κατω με της μασκες και τα χασαπομαχαιρα στα χερια βλεπω με το ματι μου μια κινηση και λεω στον αλλον,ρε βλακα θα ακουσαν το κινητο σου και μας κανουν πλακα ειδα μια κινηση στα αρχαια που ειναι στην αλλη μερια.και αρχιζω να φωναζω εγω βγητε εξω παιδια πλακα θελαμε να σας κανουμε και προχωραμε για τα αρχαια.
Mολις πηγαινουμε κατα κει επειδη νομοζαμε οτι θα ειναι κρυμενοι βλεπουμε δυο σκιες σαν στοιχεια δεν μπορω να το περιγραψω διαφορετικα να εμφανιζονται απο τα αρχαια μπροστα μας.ε ρε παραταμε της μασκες και το κοβουμε στο τρεξιμο απο το δρομακι που ανεβηκαν οι αλλοι πανω.Μολις κατεβαινουμε κατω στο δρομο ολοι οι αλλοι ηταν μαζεμενοι εκει.ε ρε και μας αρχιζουν στα μπινελικια και αντε να τους εξηγησουμε οτι δεν ημασταν εμεις οι σκιες που ειδαν αλλα οντως ειχαμε σκοπο να τους τρομαξουμε για πλακα αλλα δεν το καναμε τελικα.Εγω τα ακουσα και παραπανω γιατι η γκομενα μου ηταν μεσα σαυτους και εκτος του οτι με εβριζε γιατι δεν την εβαλα και αυτην στο κολπο ωστε να ξερει και να μην τρομαξει τα ακουσα διπλα γιατι απο την τρομαρα πιαστηκε σε ενα πουρναρι η μπλουζα της και σκιστηκε.
Τελικα δεν πηστηκε κανενας οτι δεν ημασταν εμεις και την κοπανησαν ολοι με τα αυτοκινητα που ηρθαν και μας αφησαν εμας να παμε επανω και να τα μαζεψουμε ολα ασχετα που δεν μασ μιλουσαν ποσεσ μερεσ.Τελικα με φοβο ανεβηκαμε πανω αλλα δεν ξαναειδαμε της σκιες.Μπορω να πω ομως οτι της ονειρευτηκα πολλες φορες αυτες της σκιες και ακομα της θυμαμαι χαρακτηριστηκα.Για την ιστορια να πω οτι το ιδιο βραδυ τα χαλασα με την γκομενα μου λογο του περιστατικου αλλα no problem γιατι 3 μερες μετα τα εφτιαξα με την αδερφη της