Τώρα πήρα χαμπάρι το thread! Μπράβο μου
Λοιπόν κάπου κοντά... πρέπει να ήταν 92(
έμπαινα με δανεικό 1200άρι χωρίς error correction στην Αριάδνη φυσικά με Amiga 500!
Αργότερα όπως και ο NLS ήμουν κι εγώ μέλος στην HOL και μπαίναμε σε μια επιλογή που έδινε η BBS που σε έβγαζε σε ένα Linux shell.
Η HOL τότε ήταν ένα μικρό δωματιάκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας που όπως έμπαινες μέσα έβλεπες τον server αριστερά με τις οθόνες του πάνω σε ράφια στον τοίχο. Κάποια στιγμή αργότερα είχε κάνει το άλμα και είχε πάρει ένα Pentium που μόλις είχε βγει και έβαλε και καμιά 40ριά ακόμα modems. Η BBS είχε 75 χρήστες αν θυμάμαι καλά και η γραμμή που είχαν με την forthnet (τότε στην Κρήτη) που έβγαιναν ήταν 64KBits (και για τους 75 μαζί).
Όταν άρχισε να μεγαλώνει άλλαξε χώρο, πάλι στην Ν. Ερυθραία αλλά καμία σχέση με το μικρό δωματιάκι που πηγαίναμε για βόλτα(!). Θυμάμαι ήταν ένα κανονικό σπίτι που στο σαλόνι είχαν ένα λευκό πίνακα που σχεδίαζαν το δίκτυο που έστηναν.
Κάπου στο 94 είδα και Web με τον Netscape στα XWindows του Slackware που είχα δανειστεί από έναν συστεμά στην HOL (δεν θυμάμαι το όνομα του) στο ολοκαίνουριο και πανάκριβο 486DX μου με εσωτερικά κάρτα modem 9600
ΜΕ error correction (χαρές και πανηγύρια). Όσοι δεν έχουν ζήσει εκείνες τις εποχές δε μπορούν να εκτιμήσουν τι εστί error correction.
Κατά το 96 πήρα ένα εξωτερικό US Robotics 56K με πολύ κόπο, πρέπει να δούλευα κάνα μήνα για να το αγοράσω. Δεν είχα δει ποτέ πάνω από 14.4. Άλλαζα μανιωδώς τις παραμέτρους του Init string μήπως καταφέρω κάτι καλύτερο, μάταια όμως.
Κάποια στιγμή θυμάμαι πήγα σε έναν ξάδερφο μου, που πήρε "καλό" modem και είχε windows 3.11 να του το στήσω και να μπει στο internet να δω κι εγώ ο έρμος πως είναι το γρήγορο download. Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος για εγκατάσταση trumpet winshock (το θυμάται κανείς
και κλήση από το τερματικό που είχαν τα windows.
Έτσι νόμιζα τουλάχιστον, πέρασε ένα 3ώρο και ακόμα πάλευα με το θηρίο. Αναγκάστηκα να γυρίσω σπίτι να φέρω το slackware να το εγκαταστήσω πάνω από τα windows να κάνω connect ώστε να σιγουρευτώ ότι δεν έφταιγε το modem και μετά ξαναεγκαστάσταση Windows, ήταν μικρός ο δίσκος για να στηθεί στο πλάι τους βλέπετε.
Τώρα το Web.... ήταν άθλιο, αλλά πολλές φορές το αναπολώ όταν πέφτω πάνω σε κακογραμμένες σελίδες ή flash.