Πότε βάλατε DSL και τις εμπειρίες σας πριν από την εποχή αυτή.
Ανοίγω αυτό το θέμα πρώτον για να σας ρωτήσω ποια χρονιά εγκαταστήσατε γραμμή DSL στο σπίτι σας και παράλληλα να αναπολήσουμε μνήμες από την πρώτη μας επαφή με το ίντερνετ, τι site θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε κ.α.
Αρχίζοντας από εμένα,έβαλα DSL στο σπίτι το 2007. Είχα την ευκαιρία να βάλω και νωρίτερα αλλά λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων όλο το 2006 έλειπα και δεν είχε κανένα νόημα η κίνηση αυτή. Συγκεκριμένα ένας φίλος μου πορωμένος με υπολογιστές μου είχε δέιξει μια προσφορά της Forthnet που είχε βρει σε ένα περιοδικό υπολογιστών, με 44 ευρώ αν θυμάμαι καλά τομήνα που για την εποχή ήταν πολύ καλά. Θυμάμαι την τεράστια διαφορά από την PSTN στο να κατεβάζω ταινίες και τραγούδια από τα γνωστά emule, limewire, κ.α. Πλέον κατεβάζαμε με ταχύτητα MB και όχι KB. Η γραμμή πρέπει να είχε ταχύτητα 4mbps αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Η πρώτη μου επαφή με το ίντερνετ ήταν το 2000 όταν πήγα να σπουδάσω. Στη σχολή μας υπήρχε μια μικρή αίθουσα με 5 ελεϊνούς υπολογιστές, εσωτερικά και εξωτερικά. Το καλό όμως ήταν ότι μπορούσα στη ζούλα να πάω στις αίθουσες υπολογιστών στο Πολυτεχνείο που σπούδαζε η αδερφή μου όπου εκεί είχε πληθώρα υπολογιστών. Βέβαια εφόσον δενήμουν φοιτητής Πολυτεχνείου ήμουν και λίγο στην τσίτα μήπως έρθει κανείς και μου κάνει παρατήρηση.
Τα κύρια site/προγράμματα που χρησιμοποιούσα τότε ήταν για να κατεβάσω emulators και mp3 και τα οποία αργότερα τα έπαιρνα με δισκέτες στο σπίτι. Αν και χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία καθώς οιδισκέτες είχαν χωρητικότητα 1,44 mb και για να χωρέσει ένα τραγούδι έπρεπε να κουβαλάς τουλάχιστον 3 δισκέτες μαζί σου όπως αντίστοιχα ένα παιχνίδι του SNES ή MD. Σήμερα με τις τρελές ταχύτητες εγγραφής σε USB και βαριόμαστε να περιμένουμε. Απορώ με την υπομονή μας τότε και το βάλε βγάλε των δισκετών.Βέβαια μπρος στα κάλλη τι είν' ο πόνος.
Την πιο πολύ ώρα όμως την έτρωγα στο mirc κάνοντας κουβέντα με αγνώστους. Είχα γνωρίσει και 2 Ελληνίδες που έμεναν στο Βέλγιο και μιλούσαμε περισσότερο. Θυμάμαι πολύς κόσμος που ήταν στο mirc τότε. Μερικά ωραία nicknames που θυμάμαι είναι Κβαντισμένο Σκυρόδεμα και Don't touch φρεσκοβαμμένο.
Οι browsers που χρησιμοποιήσα ήταν ο Netscape και ο Internet explorer. Για τα mp3 χρησιμοποιούσαμε WinMx και κάποια άλλα που δε θυμάμαι. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν στο 2οεξάμηνο να μην πατάω πόδι στα μαθήματα παρά να είμαι όλη μέρα στους υπολογιστέςκαι να πάω στο 3ο εξάμηνο με 8 μαθήματα στο κεφάλι μου. Έπειτα αγοράσα υπολογιστή και είχα και ίντερνετ και μια χαρά έκανα τη δουλειά μου από τοσπίτι.
Υ.Γ. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τις εμπειρίες του elephadas πάνω στο θέμα για να δούμε πως ήταν τα πράγματα στην Αμερική.