Ρετρό Σχολικά Είδη

Οι ποδιές του ΜΙΝΙΟΝ που είχε σχεδιάσει ο Τσεκλένης, λίγο πριν από το 80, ήταν τρομερό φετιχ. Θυμίζω ότι τότε οι ποδιές φυσικά βγαίναν και για αγόρια. Ο Τσεκλένης είχε σχεδιάσει μια ποδιά με ραμμένες θήκες για στυλό δίπλα στο τσεπάκι, πώς έχουν σήμερα οι μπλούζες των γιατρών ! Ε ρε κλάμα γι αυτή την ποδιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σπύρος είπε:

Δεν ξέρω αν θεωρείται σχολικό είδος, διέθετε όμως και ξύστρα!




picture.php


picture.php


Είχα και εγώ ένα τέτοιο!! :D
 
zouzou είπε:
Μολύβια, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, σελιδοδείχτες, ετικέττες και γόμες, όλα από τα συρτάρια της παιδική μου ηλικίας στις οθόνες σας!Υπάρχει κι άλλο υλικό..

Προβολή συνημμένου 36546Προβολή συνημμένου 36550 Προβολή συνημμένου 36549 Προβολή συνημμένου 36548 Προβολή συνημμένου 36547
Πανέμορφα!!! Είχα τη γόμα εκείνη με το κοριτσάκι :wub: Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί κάπου αυτό.. Κάτι μολύβια που ήταν κάπως σαν λαστιχένια νομίζω;; Ένα μαλακό πλαστικό. Κάτι τέτοιο! Που μπορούσαμε να τα δέσουμε ακόμα και κόμπο.. Τα θυμάστε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ' ευχαριστώ!

Τέτοια μολύβια λαστιχένια, υπάρχουν ακόμα. Είχα αγοράσει ένα από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πέρυσι.

Αλλά τα βρίσκεις και αλλού.
 
Δεν τα έχω πετύχει πουθενά ζουζού :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Εδώ είναι μερικά μολυβάκια μου και στυλό :

Αυτό το κούτσικο με τις πορτοκαλί καρδούλες πρέπει να το έχω απο την πρώτη ή τη δευτέρα δημοτικού. Συγκινήθηκα πολύ όταν το βρήκα. Είχα και ένα άλλο θυμάμαι με ροζ καρδούλες αλλα αγνοείται η τύχη του.

DSC01572.jpg

DSC01512.jpg

DSC01517.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να αναφέρω και τους υφασμάτινους χαρτοφύλακες με φερμουάρ για τα ξενόγλωσσα βιβλία ή για όταν δεν είχαμε πολλά μαθήματα στο σχολείο.
 
Χεχε τους θυμάμαι και γω αυτούς. Είχαν πάρει όλοι στο φροντιστήριο, καρό και μάλιστα χρώματος πράσινου, από το απέναντι βιλιοπωλείο. Εγώ επειδή δεν πήγα στα πρώτα 2 μαθήματα δεν πρόλαβα και πήρα έναν μπλε στο ίδιο σχέδιο. Ε όταν είσαι 7-8 χρονών δεν θες να διαφοροποίησε από την ομάδα.

Πάντως μου χε κάνει εντύπωση πως τα υπόλοιπα αγοράκια δεν είχαν πάρει το κλασικό μπλε και είχαν προτιμήσει το πράσινο, λόγω ομάδας.
 
"Τετράδιον Φυτολογίας" και "Βελόνα Ανατομίας" : το πρώτο είχε λευκές σελίδες διαχωριζόμενες με ριζόχαρτα, μεταξύ των οποίων τοποθετούσαμε φύλλα, σπόρους κλπ. βάσει των απαιτήσεων του αντίστοιχου μαθήματος.

Με τη βελόνα ανατομίας (μαύρη λαβή και μια μεγάλη σακοράφα στην άκρη), όπως και με μια λαβίδα, γινόταν ο λεπτός χειρισμός των παραπάνω.

Επίσης χρειαζόταν και μεγεθυντικός φακός, που ολοκλήρωνε το "σετ" των απαιτούμενων για το μάθημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάστε αυτές τις γομούλες-μανταλάκια;; Μου ήρθε αναλαμπή και έψαξα στο google χωρίς να περιμένω να βρώ κάτι, ώσπου... Τα ταν!!! γομα-μανταλάκι.jpg Μια και μοναδική βρέθηκε. Δυστυχώς την είχαν αγοράσει. :cry: Εϊμαι απαρηγόρητη!!!

Όσο την κοιτάω, τόσο μου έρχονται αναμνήσεις. Δεν είναι τέλεια; Βαχχχ... :help: Πως θα το ξεπεράσω;;
 
Ρετρο σχολικα ειδη,κολλες και σχολικα Disney

απο το Μικυ Μαους. :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χάρη σε αυτές τις εικόνες ξαναθυμήθηκα την παλιά συσκευασία μαρκαδόρων CARIOCA με τα δύο ελεφαντάκια καθώς και τα σχολικά Mickey και Minnie, Beauty and the Beast! Είχα και μια κοντομάνικη μπλούζα Mr Pritt, μάλλον θα την είχα κερδίσει από το διαγωνισμό που αναφέρεται στις παραπάνω εικόνες.
 
Ρετρό αριθμητήριο της μητέρας μου όταν πήγαινε δημοτικό (δεκαετία '50) και ρετρό κλασική μολυβοθήκη καρυοθραύστης από γνωστό κυριακάτικο παζάρι. DSC07612.jpg
 
Θυμάστε αυτές τις κάρτες με τις οποίες μαθαίναμε τα γράμματα στην πρώτη;

kartela_zps86bc3eea.jpg


kartla2_zps6a653901.jpg


Αλλά και αυτά τα τετράδια που μπορούσες να βάζεις και να βγάζεις τις σελίδες τους! Τα έλεγαν Magic Clips, τα πρώτα ήταν όλα πράσινα ενώ μετά άρχισαν να βγαίνουν και σε άλλα χρώματα. στο σχολείο μου ήταν πολύ της μόδας στις αρχές των 90s!

magicclipstetradio1_zps163a4162.jpg


magicclipstetradio2_zpse3ad65af.jpg


magicclipstetradio2_zpse3ad65af.jpg

kartela_zps86bc3eea.jpg

kartla2_zps6a653901.jpg

magicclipstetradio1_zps163a4162.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Queen αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου τη δασκάλα της πρώτης να κρατάει τις κάρτες αυτές και εμείς να φωνάζουμε τα γράμματα. :bow:
 
Ποπό, αναμνήσεις από τις καρτέλες με τα γράμματα! Θυμάμαι και τα τετράδια Magic Clips, ήταν σπιράλ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα που είδα τις καρτέλες, εμείς είχαμε κάτι καρτέλες με μαύρα και κόκκινα γράμματα, και θυμάμαι ότι είχαν σε ένα σημείο και διακεκομμένες γραμμές, όπου σκίζαμε ένα κομμάτι της καρτέλας, αλλά δε θυμάμαι τι το κάναμε. Δε θυμάμαι αν έπρεπε να γράψουμε επάνω στην καρτέλα το αντίστοιχο γράμμα πολλές φορές, όπως στο τετράδιο του Γράφω και μαθαίνω. Πάντως, θυμάμαι ότι όλες τις καρτέλες μας τις φυλάγαμε σε ένα πλαστικό φάκελο που έκλεινε με κουμπάκι!

Τετράδιο Magic clips είχα σε όλο το γυμνάσιο για τα αγγλικά. "Ειδική παραγγελία" της αγγλικούς γιατί ήθελε να διορθώνει τις ασκήσεις μας και να τις έχουμε μαζεμένες σε ένα τετράδιο. Είχα πάρει με θέματα (2 ή 3) και λόγω της "πολύ μεγάλης χρήσης"... το χα κρατήσει για ποοοοσα χρόνια. Παίζει να με έβγαλε και για το λύκειο το ίδιο τετράδιο, αφού από ένα σημείο και μετά σπάνια να γράφαμε κάτι στα αγγλικά.
 
Χαίρομαι που σας θύμισαν κάτι κι αυτά! Έχω πέσει σε πηγή αυτές τις μέρες και τα φωτογραφίζω καθώς τα βρίσκω και τα ανεβάζω. Σήμερα όμως έχω και απορία!

Τα πλαστικά ξυλάκια που είχαμε στην πρώτη για να μετράμε. Με τον αδερφό μου είχαμε ένα σετ που ήταν χοντρά (όπως το εικονιζόμενο) και ένα με λεπτά. Σίγουρα έχουμε κι άλλα αλλά πρέπει να είναι στην αποθήκη κι αυτό ξέμεινε εδώ.

ksilakiarithmitikis_zps4afe5cd6.jpg


Κασετίνα της Flomo Viva Penguin. Εξαιρετικά ατυχήσασα γιατί δεν πρόλαβα να τη χρησιμοποιήσω και είχε ήδη σπάσει. Υπερβολικά εύθραυστη δυστυχώς και μου άρεσε τόσο πολύ που ήταν διάφανη! Ακόμα θυμάμαι την απογοήτευση. Προσπάθησα να τη φτιάξω με κόλλα και σελοτέιπ αλλά τίποτα δεν την έσωζε.

flomopenguin_zps1e850383.jpg


Ψαλιδάκι ροζ της Flomo. Με τα χρόνια το ροζ έχει μεταλλαχτεί προς το πορτοκαλί ενώ ήταν blue based ροζ σαν χρώμα.

flomoscissors_zps37785d11.jpg


Ένα απίστευτο και αγαπημένο μίνι πιανάκι! Το λάτρευα! Είχε και συνοδευτικό χαρτάκι που μάθαινες να παίζεις το Happy Birthday και το Twinkle, Twinkle Little Star. Το χρώμα του έχει πάθει και αυτό την ίδια μετάλλαξη με το ψαλίδι αν και το αρχικό χρώμα ήταν πιο απαλό ροζ. Είχα και μια κασετινούλα πλαστική με πιανάκι από την ίδια εταιρία.

micropiano_zpsba910bcc.jpg


Συνδετήρες της εποχής 87-89

syndetires_zpsd5d8671b.jpg


Και αυτό στο οποίο θέλω βοήθεια είναι αν αναγνωρίζει κανείς αυτό το τουβλάκι. Είναι μεγάλο (όχι σε μέγεθος Lego δηλαδή) και η συσκευασία τους ήταν ένας μεγάλος ματ λευκός αλλά διάφανος πλαστικός κύλινδρος που άνοιγε δύσκολα το καπάκι του. Ίδια συσκευασία είχαν αργότερα κάτι άλλα σαν φυσαρμόνικες που είχαν βγει και πάλι μπορούσες να κατασκευάσεις πράγματα (μέχρι και ανθρωπάκι) με αυτά. Έχει κανείς άραγε ιδέα για πώς μπορεί να λέγονται;

touvlaki_zpsa29c5feb.jpg


touvlaki.jpg

flomopenguin.jpg

flomoscissors.jpg

ksilakiarithmitikis.jpg

micropiano.jpg

syndetires.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Queenofhearts ευχαριστουμε πολυ για τις φωτογραφιες!!μου "ξυπνησαν" πολλες αναμνησεις :καρτελες με λεξεις (οι δικες μου ηταν λιγο διαφορετικες),ξυλακια για την αριθμητικη,συνδετηρες και το μινι πιανακι(ειχε διαφορετικο σχημα)

θα δανειστω τη φωτογραφια με το πιανακι για να την προσθεσω στο θρεντ
 
Πίσω
Μπλουζα