Ρετρό Σχολικά Είδη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας QueenofHearts
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Queenofhearts σου είναι εύκολο να επαναλάβεις την λήψη της φωτογραφίας με τους συνδετήρες, προσθέτοντας ένα κέρμα για να υπάρχει μια αίσθηση μεγέθους;

foutix είπε:
Queenofhearts σου είναι εύκολο να επαναλάβεις την λήψη της φωτογραφίας με τους συνδετήρες, προσθέτοντας ένα κέρμα για να υπάρχει μια αίσθηση μεγέθους;
Φυσικά!'Αλλαξα τη φωτογραφία στο αρχικό μήνυμα.

Το τουβλάκι που παρατήρησα στο post 140 ήταν από συλλογή πολλών τέτοιων κομματιών από συναρμολογούμενα πολύχρωμα τουβλάκια με τα οποία έφτιαχνες διάφορες κατασκευές. Τα τουβλάκια αυτά είχαν εσοχές και εφάρμοζαν το ένα με το άλλο. Τα είχαμε στο νηπιαγωγείο.

Εμείς είχαμε 2 τέτοιους κουβάδες στο σπίτι αλλά δεν θυμάμαι το όνομά τους γιατί είχαμε ξεκολλήσει τα αυτοκόλλητα από πριν μάθω να διαβάζω.

σε ευχαριστω και για ολες τις φωτο και για την "προσωπικη"

Πολύ όμορφα πράγματα μας έχετε δείξει παιδιά! :flower:

Πρόσφατα βρήκα σε παλιό βιβλιοπωλείο μερικά σχολικά είδη που θα σας δείξω παρακάτω. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να σας δείξω και αυτά που έχω από τα δικά μου σχολικά χρόνια, τα οποία είναι αρκετά!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

με γεια mytinyworld για ολα αυτα τα καλουδια που ανακαλυψες :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

ολοκαινουρια ειναι :) :) :)

θα τα χρησιμοποιησουν οι μικρες σου οταν πανε στο σχολειο :flower:

Σ'ευχαριστώ Κατερίνα! Ναι, για τις μικρές τα πήρα, ελπίζω να τα εκτιμήσουν και να τους αρέσουν!

mytinyworld είπε:
Σ'ευχαριστώ Κατερίνα! Ναι, για τις μικρές τα πήρα, ελπίζω να τα εκτιμήσουν και να τους αρέσουν!
σιγουρα θα τους αρεσουν :)

τα ρετρο σχολικα ειδη(και οχι μονο) ειναι τα καλυτερα και ειναι και πιο παιδικα,αυτα που κυκλοφορουν τωρα δε μ αρεσουν καθολου

BETTY BOOP είπε:
Το τουβλάκι που παρατήρησα στο post 140 ήταν από συλλογή πολλών τέτοιων κομματιών από συναρμολογούμενα πολύχρωμα τουβλάκια με τα οποία έφτιαχνες διάφορες κατασκευές. Τα τουβλάκια αυτά είχαν εσοχές και εφάρμοζαν το ένα με το άλλο. Τα είχαμε στο νηπιαγωγείο.

Ανακάλυψα ότι τα τουβλάκια αυτά ήταν από ''Παιζοκουβαδάκι'' (η φωτογραφία προέρχεται από το θέμα ''Ανακάλυψη σε αποθήκη''). Τα τουβλάκια αυτά μου έκαναν εντύπωση λόγω του σχήματός τους.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευγε Χριστινα που βρηκες οτι προκειται για κομματι απ το "παιζοκουβαδακι":cheers: :cheers: :cheers:

τωρα που ειδα τη φωτο θυμηθηκα οτι κι εμεις ειχαμε τετοια στο νηπιαγωγειο αλλά δυστυχως δεν προλαβα ποτε να παιξω..ημασταν πολλα παιδια και γινοταν ενας ψιλοχαμος..

Τα είδα τα παιζοκουβαδάκια στο θέμα νωρίτερα και χάρηκα πολύ! Είχαν πολύ ιδιαίτερα σχήματα και φτιάχναμε τόσα πολλά πράγματα!!

mytinyworld τα σχολικά που βρήκες είναι πραγματικός θησαυρός! είχα κι εγώ με αυτούς τους χαρακτήρες και τα αγάπαγα πολύ. Έχουν τόσο γλυκά χαρακτηριστικά!

Όντως είναι πολύ γλυκά! Τέτοιες "μπλούζες-ξύστρες" έχω κι εγώ!

Έπεσα πάλι στην πηγή. Κάποια απ'τα μολύβια πρέπει να τα έχω ξαναβάλει αλλά για να σας δείξω όλη τη συλλογή και με καλύτερο φωτισμό τα ξανάβαλα.

IMG_8348_zps577aec78.jpg

IMG_8347_zpsb314b401.jpg

IMG_8344_zpsbf94b3fb.jpg

Μολύβι Faber Made in West Germany

IMG_8343_zpsc9ed4e0e.jpg

IMG_8317_zps1e6c2cba.jpg

IMG_8304_zpsb420f3eb.jpg

IMG_8348_zps577aec78.jpg

IMG_8304_zpsb420f3eb.jpg

IMG_8317_zps1e6c2cba.jpg

IMG_8343_zpsc9ed4e0e.jpg

IMG_8344_zpsbf94b3fb.jpg

IMG_8347_zpsb314b401.jpg

Oh yes! Ξέχασα μερικά ακόμα!

Αυτό μου το είχαν δώσει κάτι κοπελίτσες τότε που είχαν πρωτοέρθει οι Πόντιοι απ'την πρώην Σοβιετική Ένωση γιατί τους είχα δώσει μερικά πράγματα για το καλωσόρισμα και για να νιώσουν πιο άνετα με όλες μας αφού δεν μίλαγαν τη γλώσσα και φαίνονταν φοβισμένες. Όταν το βλέπω σκέφτομαι πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζαμε τότε τους ξένους λαούς ή που μας φαίνονταν ξένοι στην προκειμένη, γιατί εκτός από αυτές τις κοπέλες είχαμε παιδιά και άλλων εθνών και χρωμάτων αργότερα και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, πάντα προσπαθούσαμε να τα συμπεριλάβουμε στο παιχνίδι και να τα βοηθήσουμε, ειδικά στο θέμα της γλώσσας, και χωρίς να μας πει τίποτα κανένας ενήλικας. Ήταν πολύ γλυκό εκ μέρους αυτών των κοριτσιών να έρθουν και να μου αφήσουν αυτό το παλιό ημερολογιάκι με τις κινητές εικόνες την επόμενη μέρα αφού τους έδωσα τις καρφίτσες μου και που τις φόραγαν με χαρά. Το κρατούσα σαν πολύ ιδιαίτερο θησαυρό!

IMG_8302_zpsb793e5b7.jpg

IMG_8303_zps67f38645.jpg

Μηχανικό μολυβάκι

IMG_8033_zps33faf9cf.jpg

Στυλό με ρολόι και στυλό απ'αυτά με το υγρό μέσα. Το αεροπλάνο ήταν το κινητό κομμάτι σε αυτό

IMG_8035_zps9196fec4.jpg

IMG_8037_zpscbd8b0c2.jpg

IMG_8303_zps67f38645.jpg

IMG_8033_zps33faf9cf.jpg

IMG_8035_zps9196fec4.jpg

IMG_8037_zpscbd8b0c2.jpg

IMG_8302_zpsb793e5b7.jpg

Το στυλό με το αεροπλανάκι κλασική ψαρωτική φάση στα 80s

Πάρτε και από μένα μερικές φωτο από τρίγωνο μοιρογνωμόνιο made in w.germany

2013-04-07 17.12.06.jpg

2013-04-07 17.11.21.jpg

2013-04-07 17.11.51.jpg

2013-04-07 17.10.38.jpg

QueenofHearts, έχουμε σχεδόν ίδιο πιάνο :) DSC02013.jpg

Επίσης τα magic clips τετράδια τα θυμάμαι κι εγώ! Ήταν πολύ βολικά. Το δικό μου ήταν ροζ, βασικά ακόμα το έχω. Πρόσφατα τα είδα και σε ένα βιβλιοπωλείο. Εντυπωσιάστηκα :D

Θυμάμαι κάτι στρογγυλές γόμες σε χρώμα μπλε με μεταλλική τρύπα στη μέση.

BETTY BOOP είπε:
Θυμάμαι κάτι στρογγυλές γόμες σε χρώμα μπλε με μεταλλική τρύπα στη μέση.

τις θυμαμαι κι εγω Χριστινα,ειχαν σχημα πολυγωνου αλλά δε θυμαμαι ποσες γωνιες ειχαν: 6 ή 8; :wait2:

μαλλον 6

Πίσω
Μπλουζα