Ρετρό Σχολικά Είδη

H φωτό δεν είναι ακριβώς ρετρό (χτες την έβγαλα) αλλά το στυλό είναι, και μια που αναφέρθηκαν πένες είπα να τη βάλω. Δεν χρησιμοποιούσαμε πένες στο δημοτικό, όταν πήγα Α' τα μεγαλύτερα παιδιά πήγαιναν σχολείο με καλαμάρι αλλά τα πρωτάκια γράφαμε μόνο με μολύβι. Κάπου τότε όμως γενικεύτηκε η χρήση μπικ διότι όταν αρχίσαμε να γράφουμε με μελάνι ήταν με τέτοια, όχι στυλό μελάνης. Στο Γυμνασιολύκειο έγραφα με πένα καμιά φορά, μου άρεσε αλλά ήταν λίγο επικίνδυνο αν βρεχόταν το χαρτί.

1663944054681.png

Αυτό το στυλό έχει μαύρο μελάνι, έχω και με μπλε αλλά είναι στο εργαστήριο, πού να τρέχω τώρα...
 
Αυτό το στυλό είναι Bic ή Parker ;

Άραγε η Bic εκείνη την εποχή που άρχισε να εδραιώνεται να είχε βγάλει και πένα;
 
Αυτό το στυλό είναι Bic ή Parker ;
Parker. Όπως και το μελάνι με το οποίο ξαναγεμίζω το σωλήνα (πολύ πιο πρακτικό από το να αγοράζεις ανταλλακτικά σωληνάκια). H Bic δεν έφτιαχνε ποτέ στυλό μελάνης, εκτός αν άρχισε πρόσφατα.
 
Παω προ ημερων σ.μαρκετ,βλεπω 6 μολυβια με γομα απο πανω σε συσκευασια,δεν θυμαμαι την τιμη αλλα ηταν στο 1 ευρω και κατι. Τοτε πηγαιναμε στο μαγαζι που εφερνε σχολικα και παιρναμε 1 μολυβι και χωρις γομα κιολας και το κραταγαμε μεχρι που γινοταν απο το ξυσε-ξυσε κοντο (δηλαδη πιο κατω απο την μεση) και τοτε μονον ζηταγαμε λεφτα για αλλο.
 
20221014_125942.jpg

Το θυμάστε το εξώφυλλο;;; με τη χαρακτηριστική κόκκινη ζωνη;;; φύλλα για ντοσιέ στα 80s από την εταιρεία "Διεθνές". Τα χρησιμοποιούσαμε στο "Σκέφτομαι κι γράφω" (έκθεση).
Η φωτό είναι από το fb απο τη Χρονοκάψουλα.
 
γνωριζετε αν τη δεκαετια του 90 κυκλοφορουσαν ζελατινες σε σχημα φακελου με κουμπι, μονοχρωμες αλλα και με σχεδια;;
οπως





Προβολή συνημμένου 164192

Προβολή συνημμένου 164193
Δεν πρέπει να υπήρχαν @BETTY BOOP, εγώ τουλάχιστον ουδέποτα είχα. Αλλά γενικά δεν θυμάμαι τέτοιους φακέλους στα σχολικά μου χρόνια (80s-90s) . Είχαμε τον κλασικό χάρτινο φάκελο με το λάστιχο. Εν τω μεταξύ, εμείς τότε δεν είχαμε κι φωτοτυπίες με εργασίες (όπως έχουν σήμερα τα παιδιά), δεν μας χρησίμευαν σε κάτι οι φάκελοι. Ενα φάκελο είχαμε ο καθένας μας όλο κι όλο κι αυτό για να βάζουμε μέσα τα διαγωνίσματα μας ή κάποιες κατασκευές (πχ χριστουγεννιάτικες κάρτες κλπ).
 
Τρελή λατρεία ειχα (και έχω...) με τα στυλό bic σε πολλά χρώματα!
Τα παραπάνω στυλό θυμαμαι ότι τα έδιναν και στα παιδικά γευματα goodys (μαζί με άλλα σχολικα ειδη οπως μεταλλική κασετινα, γομα, μολυβι δηλ. ολοκληρωμένο σετ...).

Στην άλλη εικόνα ειναι μολυβακια με γομάκια?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα