Ρετρό αστικοί μύθοι

Τον μυθο με την κοπελα μου τον διηγηθηκε μια φιλη μου στην μεγαλυτερη εκδοχη (και καλα το επαθε ενας θειος της. Αυτος τους το ειπε).

Γυρναγε ενα βραδυ στην ερημια μονος του με το αμαξι, και ξαφνου βλεπει μια κοπελα στο δρομο. Την βαζει στο αμαξι, αυτη κρυωνει και της δινει και το παλτο. Του ζητα να την κατεβασει σε ενα συγκεκριμενο σπιτι λεγοντας πως ειναι σπιτι της, και κατεβαινοντας παιρνει μαζι της και το παλτο. Την επομενη (μετα απο μερες ισως..) αυτος παει να το ζητησει απο το σπιτι της, και του ανοιγει μια ηλικιωμενη που με κλαμματα του απαντα οτι ειχε μια κορη που πεθανε χρονια. Πηγαινοντας στο νεκροταφειο ο θειος, βλεπει πανω στο μνημα το .. παλτο του. Και εφυγε τρεχοντας..

Εγω τοτε ειχα ρωτησει, αν θυμηθηκε να παρει και το παλτο οπως εφευγε, αλλα εκεινη μου απαντησε : τρελη εισαι? αυτο θα σκεφτοταν? το παρατησε εκει

Μαλλον παραμυθι πουλησε ο θειος.. :p
 
Λορένα είπε:
Την επομενη (μετα απο μερες ισως..) αυτος παει να το ζητησει απο το σπιτι της, και του ανοιγει μια ηλικιωμενη που με κλαμματα του απαντα οτι ειχε μια κορη που πεθανε χρονια. Πηγαινοντας στο νεκροταφειο ο θειος, βλεπει πανω στο μνημα το .. παλτο του. Και εφυγε τρεχοντας..

Εγω τοτε ειχα ρωτησει, αν θυμηθηκε να παρει και το παλτο οπως εφευγε, αλλα εκεινη μου απαντησε : τρελη εισαι? αυτο θα σκεφτοταν? το παρατησε εκει

Μαλλον παραμυθι πουλησε ο θειος.. :p
ακριβως μα ακριβως το ιδιο συνεβη με τον φανταρο του δικου μου παραδειγματος..ζητησε χωριο και ονομα απο την κοπέλα που του εκανε εντυπωση να βρεθει εκει μοναχη με ενα λευκο φορεμα μονο πάνω σε ενα γεφυρι με κακο καιρό και λιγους μηνες μετά πηγε να ζητησει το παλτο του, εκει που του υπεδειξε! η μανα της κοπέλας του λεει πως ειχε μια κορη που πέθανε πριν χρονια απο φυματιωση και πηγαινοντας στο νεκροταφειο, βλεπει πάνω το παλτο το δικό του!!!

ε, ρε παραμυθια που μας λεγανε..σουξε όμως το παλτό!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη κλασσική ιστορία, αυτή με μια φοιτήτρια που βρίσκει καινούργια συγκάτοικο. Ναι μεν είναι καλή και ήσυχη, αλλά πάντα έχει κλειδωμένο το δωμάτιο της. Μια μέρα όμως που λείπει, η φοιτήτρια θα καταφέρει να μπει με κάποιο ; τρόπο και βρισκει στο δωμάτιο, αντί για κρεββάτι ένα φέρετρο! Θραύση αυτη η ιστορία στον φοιτητόκοσμο, απο ότι μου έλεγαν...
 
Μεσηλικας παντρεμενος, αναζητωντας λιγη περιπετεια, αποφασιζει να ζητησει τις υπηρεσιες ενος call girl. Με προφαση οτι θα λειπει για δουλειες, εχει κλεισει δωματιο στο ξενοδοχειο και περιμενει. Οταν φτανει το ραντεβου του, διαπιστωνει εκπληκτος οτι προκειται για την κορη του που υποτιθεται σπουδαζει σε αλλη πολη!

Και αυτο μου το εχουν διηγηθει ως δηθεν αληθινο αλλα δεν παιζει.

Μυθος σχετικα με τους υπονομους της Νεας Υορκης οτι ειναι γεματοι αλιγατορες. Και καλα αρκετοι New Yorkers αγοραζουν αλιγατορακια μικρα (ποιος ξερει απο που) αλλα μετα συνειδητοποιουν οτι δεν μπορουν να τα κρατησουν οποτε τα ριχνουν στην τουαλετα και τραβανε το καζανακι.

Καποιοι πανε σε αιθουσες σινεμα και σφηνωνουν πανω στα καθισματα συριγγες με τον ιο του AIDS. Και ενα σημειωμα διπλα που γραφει "You have just been infected with HIV. Enjoy the movie!"
 
Την ιστορια με το φερετρο την ακουσα απο την καθηγητρια των γερμανικων, οτι εγινε στην Γερμανια και το παθε μια γνωστη μιας φιλης (καπως ετσι μου ειπε) αρα οι μυθοι περασαν τα συνορα.. και εκει ηταν η αγνωστη συγκατοικος που ξεχασε μια μερα το δωματιο ξεκλειδωτο.

Σ'αυτη την περιπτωση το πιστευες σχετικα ευκολα .. ξενη χωρα ακουγες, συνηθεια η συγκατοικηση μεταξυ αγνωστων, μια χαρα το 'χαβες.

Επισης αυτο που ειπαν πιο πανω με το μετρημα των αστερων, εβγαζες ενα εξογκωμα στο χερι, σπυρακι δεν το ελεγες. Υποθετω πως ειναι η γνωστη μυρμηγκια. (και μολις εκανα ενα γκλουγκλισμα ανακαλυψα ενδιαφεροντα παραγματα γι'αυτες..)

Για να φυγει, επρεπε .. κατι να κανεις με ενα χαρτονομισμα (πιθανον να το τριψεις πανω, να πεις και κανα ξορκι) και μετα να το πεταξεις για να το βρει αλλος και να την κολλησει αυτος
 
Επίσης ,ενας άλλος μεταμεσονύκτιος μυθος που μάλλον μουφα θα ήταν και αυτός: με τον σταθμάρχη μιας μεγάλης πόλης που κάθε φορά που εβλεπε εναν μυστηριώδη άνθρωπο με ταξιδιωτική καμπαρντινα και βαλιτσακι, τότε συνέβαιναν περιεργα ατυχήματα με το τραινο...και αυτος προσπαθουσε να τον σταματησει, να τον ρωτήσει για την περίεργη παρουσία του στο σταθμό μα ελα που ο μυστηριωδης ανθρωπος εξαφανιζότανε!! και το ειχε αναφερει στους ανωτερους που τον ειχαν περάσει για τρελό και προσπαθουσε να πάρει την κατάσταση στα χερια του!!

δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες για πόλη ή χωρα! επίσης ουτε το τελος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο πιο αγαπημένος τρομακτικός μύθος στο δημοτικό, ήταν πως δεν έπρεπε να πάρεις στο τηλέφωνο 3 εξάρια συνεχόμενα, γιατί θα σου έβγαινε στην γραμμή ο...γνωστός αυτοπροσώπως! Κανένας δεν τολμούσε να το δοκιμάσει. Άσχετα, που ενός γνωστού μου το τηλέφωνο ξεκίναγε έτσι και ποτέ δεν είχε μπει κανένας "άσχετος" στην γραμμή... :D
 
Ένας πολύ διαδεδομένος αστικός μύθος που κυριάρχησε το '80 και το '90, έλεγε ότι «η ελληνική γλώσσα δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο». Φυσικά είναι παραμύθι, αφού τέτοια ψηφοφορία ουδέποτε έγινε, ενώ ακόμα και σήμερα, οι ΗΠΑ δεν έχουν σε επίπεδο ομοσπονδίας επίσημη γλώσσα (Η αγγλική είναι επικρατούσα de facto και όχι de jure, ενώ κάποιες πολιτείες αναγνωρίζουν ισότιμα την αγγλική και την ισπανική).
 
Το ωραίο με τους αστικούς μύθους είναι για καιρό κάμποσοι πιστεύουν ότι έχουν συμβεί. Και εκεί ακριβώς βασίζονται. Βέβαια, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι απλά κακόγουστες φάρσες, αλλά ένα μέτρο πρόληψης όπως οι ιστορίες φαντασμάτων. Δηλαδή πολλοί από αυτούς θέλουν απλά να μας αφυπνίσουν ώστε να προσέχουμε περισσότερο, και αρκετοί να μην εμπιστευόμαστε τα one night stand. Oι περισσότεροι έχουν "κατασκευαστεί" στο εξωτερικό και έχουν τροποποιηθεί ώστε να ταιριάζουν με τις ιδιαιτερότητες της κάθε κοινωνίας. Ας πούμε όμως μερικούς.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ. Πολλοί από τους μύθους που θα παραθέσω είναι δανεισμένοι από διάφορα site που ασχολούνται με το θέμα, και απλά τους αντιγράφω όπως τους ανέβασαν. Αν έχω κάτι δικό μου να προσθέσω, θα το επισημαίνω. Το site από το οποίο κυρίως θα δανειστώ (και είναι ελληνικό για αυτό και το αναφέρω) είναι το παρακάτω:

http://spookystories.forumup.gr/index.php?mforum=spookystories

Urban Legends που αφορούν καθαρά το εξωτερικό:

1)το καταραμενο παζλ

 


Μια γεροντοκόρη ένα απόγευμα δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει και βγήκε έξω για να αγοράσει ένα παζλ, καθώς τα παζλ ήταν η μοναδική της ασχολία. Όταν αγόρασε το παζλ δεν κοίταξε την σκηνή που απεικόνιζε μιας και το αγόρασε στην τύχη. Όταν έφτασε στο σπίτι της άρχισε να φτιάχνει το παζλ. Καθώς πήγε να ενώσει τα πρώτα δύο κομμάτια χτύπησε το κουδούνι της πόρτας. Πήγε, άνοιξε, αλλά δεν ήταν κανείς. Οπότε συνέχισε να φτιάχνει το παζλ ώσπου έφτασε στη μέση είδε σε έναν καθρέφτη που ήταν απέναντί της μία σκια να πλησιάζει προς το μέρος της. Γυρνώντας να δει ποιός ήταν από πίσω της τρομοκρατημένη δεν είδε κανένα. Τρομοκρατημένη, συνέχισε να φτιάχνει το παζλ και όταν ήταν έτοιμη να βάλει και το τελευταίο κομμάτι για να δει επιτέλους την εικόνα, το κουδούνι της ξαναχτύπησε και εκείνη έντρομη άνοιξε...

Μετά από 15 μέρες οι γείτονές της ανησύχισαν και κάλεσαν τις αρχές. Όταν μπήκαν στο σπίτι της σπάζοντας την πόρτα την είδαν σωριασμένη στο πάτωμα με καμμένα τα μάτια, χαρακιές από μαχαίρι, και στο στήθος της γραμμένο "Να βλέπεις τί αγοράζεις". Και πράγματι, όταν οι αρχές ερεύνησαν το σπίτι βρήκαν ένα μισοτελειωμένο παζλ το οποίο έδειχνε την κοπέλα τρομαγμένη και από πίσω της μία σκια...

2)Το Γράμμα

 


Στο Βερολίνο μετά το Μεγάλο Πόλεμο ο κόσμος δεν είχε πολλά λεφτά και πεινούσε. Εκείνη την εποχή έλεγαν μια ιστορία για μια κοπέλα που καθώς πήγαινε σπίτι της, συνάντησε έναν τυφλό. Τον πλησίασε μήπως μπορούσε να τον βοηθήσει σε κάτι. Έτσι, έπιασαν κουβέντα και της ζήτησε μια χάρη. Της είπε να παραδώσει ένα γράμμα σε ένα σπίτι για αυτόν. Η διεύθυνση ήταν κοντά στο δρόμο για το σπίτι της, έτσι συμφώνησε να τον βοηθήσει. Καθώς ξεκίνησε η κοπέλα γύρισε πίσω για να δει αν χρειαζόταν κάτι άλλο ο τυφλός άνθρωπος. Τον είδε όμως να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του. Πήγε κατευθείαν στην αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό. Η αστυνομία πήγε στη διεύθυνση που της είπε ο άγνωστος όπου βρήκαν ανθρώπινους σωρούς για πούλημα. Στο γράμμα έγραφε "Αυτό είναι το τελευταίο που σου στέλνω για σήμερα".

3)Ο Γάντζος

 


Ένα αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο δίπλα σε επαρχιακό δρόμο. Στο ράδιο το νεαρό ζευγάρι άκουσε για έναν ψυχασθενή που δραπέτευσε εκείνο το βράδι από το άσυλο. Τον αποκαλούσαν Γάντζο γιατί σττη θέση από το ένα κομένο χέρι του είχε βάλει έναν γάντζο, και τον χρησιμοποιούσε σε κάθε θύμα του. Η κοπέλα για κάποιο λόγο ένιωθε ανήσυχη, χωρίς να ξέρει το λόγο, και ζητούσε από το αγόρι της να γυρίσουνε σπίτι. Ο φίλος της πίστευε οτι έλεγε δικαιολογίες για να μη καθίσουνε στο σημείο. Τελικά έχασε το έλεγχό του και έφυγε με πατημένο το γκάζι. Χωρίς να μιλήσουν καθόλου στο δρόμο, έφτασαν τελικά στο σπίτι της. Όταν βγήκε να της ανοίξει τη πόρτα είδε στο χερούλι να κρέμεται ένας γάντζος.

4) Το σκυλί




Ένα ζευγάρι έχει βγει και γυρίζει αργά τη νύχτα. Ανοίγοντας την πόρτα το πρώτο που βλέπει είναι το σκυλί τους να πνίγεται (Συνήθως είναι Ντόπερμαν). Το αρπάζουν και τρέχουν στον κτηνίατρο και το σκυλί μπαίνει στο χειρουργίο (ο κτηνίατρος είναι οικογενειακός φίλος). Επειδή όμως είναι κουρασμένοι αποφασίζουν να γυρίσουν σπίτι. Φτάνοντας στο σπίτι την ώρα που ανεβαίνουν τα σκαλιά για να πάνε στο υπνοδωμάτιο χτυπάει το τηλέφωνο στο σαλόνι. Λόγω του περιστατικού με το σκύλο αποφασίζουν να το σηκώσουν και ακούν τον κτηνίατρο να φωνάζει να φύγουν αμέσως από το σπίτι και ότι έχει καλέσει ήδη την αστυνομία. Επειδή ο γιατρός είναι φίλος τον εμπιστεύονται και βγαίνουν έξω. Μέσα σε λίγα λεπτά φτάνει η αστυνομία και ο κτηνίατρος που ρωτάει με αγωνία αν τον πιάσανε. Το ζευγάρι απορημένο ρωτάει τι εννοεί και τους λέει ότι το σκυλί έχει πνιγεί από ένα δάκτυλο. Εκείνη τη στιγμή βγήκαν οι αστυνομικοί κουβαλόντας έναν άντρα με χέρι που αιμοραγούσε. Ήταν κρυμμένος στην κρεβατοκάμαρα.

5) "Σβησε το φως!"

Σε ενα κολεγιο, δυο κοπελες που ετυχε να συγκατοικισουν, διαμορφωναν το χωρο... Ηταν δυο τελειως διαφορετικα ατομα. Η μια ηταν ηρεμη και κοριτσι χαμηλων τονων, ενω η αλλη ηταν συνεχεια ντυμενη στα μαυρα, οξιθυμη, και εκανε παρεα αποκληστικα με αγορια μεγαλυτερης ηλικιας. Ενα βραδυ, η πρωτη κοπελα, γυρνοντας απο τη βιβλιοθηκη με ενα βιβιλιο στα χερια, μπηκε στο δωματιο και ακουσε τριξιματα και υποκωφα βογκητα. Το κοριτσι τοτε ανησυχο αναψε το φως. Οι φωνες και οι βρισες της συγκατικου της, την εκαναν να ξανασβησει το φως, και να φυγει βιαστικα καθως την ειδε γυμνη μαζι με ενα αγνωστο αγορι. Ο χρονος περνουσε και το περιστατικο ειχε ξεχαστει, οταν ενα βραδυ, γυρνοντας παλι στον κοιτωνα της, μπαινοντας μεσα, ακουσε πνιχτες κραυγες να ερχονται απο το δωματιο. Τοτε η κοπελα θυμηθηκε. <Συγγνωμη για την ενοχληση, φευγω αμεσως> Ειπε και βγηκε απο το δωματιο. Το πρωι που γυρισε, αυτο που ειδε την εκανε να παγωσει! Η συγκατικος της ακρωτηριασμενη, κειτοταν νεκρη στο πατωμα. Στον τοιχο του δωματιου, ηταν γραμμενο με αιμα: δεν χαιρεσαι που δεν ανοιξες το φως;
 
6) Το φόρεμα

 


Ένα κορίτσι ετοιμάζεται μια καλοκαιρινή βραδιά στο διαμέρισμά της για έξοδό. Ανοίγει το κουτί που της παρέδωσαν το απόγευμα, από τον άντρα που θα την συνόδευε για χορό. Περιέχει ένα λευκό φόρεμα, το βγάζει και το αφήνει να γλιστρίσει στο σώμα της. Κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη και χαμογελάει. Όταν φτάνει με τον συνοδό της στον χώρο της δεξίωσης νιώθει άρρωστη, ενώ φαίνεται χλωμή. Δεν δίνει σημασία και θέλει να χορέψει και να διασκεδάσει. Δεν έδωσε σημασία ούτε όταν άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και κάψιμο σε όλο της το δέρμα. Συνέχισε να χορεύει πιστεύοντας ότι ο πόνος θα υποχωρήσει, μα έκανε λάθος. Ξύνοντας το δέρμα στο στομάχι της ο πόνος έγινε ανείπωτος, τόσο που έριξε το ποτήρι της στο πάτωμα. Σε δευτερόλεπτα άρχισε να τραβάει το φόρεμα πανικόβλητη. Οι γύρω άνθρωποι την κοιτούσαν εμβρόντητοι. Με τα νύχια της κουρέλιασε το φορέμα και έγδαρε άγρια το δέρμα της. Ξεχύθηκε στον δρόμο με κραυγές και μετά από λίγο κατέρρευσε. Ο συνοδός της που την ακολούθησε με φρίκη διαπίστωσε πως πέθανε. Αίτιο θανάτου; Το φόρεμα. Η έρευνα αποκάλυψε πως είχε χρησιμοποιηθεί ως νεκρικό ένδυμα για μια νεαρή κοπέλα που πριν την ταφή επεστράφη στο μαγαζί. Όμως η φορμαλδεύδη που απορρόφησε το φόρεμα από το πτώμα εισχώρησε στους πόρους του δέρματος της άτυχης γυναίκας.

7) Κλάμα Μωρού

Καθώς γυρνούσαν σπίτι ένα νεαρό ζευγάρι, το αμάξι τους σταμάτησε πάνω σε μια γέφυρα. Ήταν νύχτα και βρίσκονταν στη μέση ενός δάσους. Ο νεαρός βγήκε να δει αν η μηχανή είχε κανένα πρόβλημα. Τότε άκουσε κλάματα μωρού. Σε λίγο η μηχανή πήρε πάλι μπρος και φύγανε. Δεν ανέφερε για τους ήχους που άκουσε για να μη τρομάξει τη κοπέλα του. Μετά από λίγο καιρό βρέθηκαν τα πτώματα μιας κοπέλας και ενός βρέφους στο δάσος. Η κοπέλα έκρυβε την εγκυμοσύνη της και πέθανε πάνω στη γέννα, ενώ το μωρό πέθανε απο την πείνα. Κανείς δεν είχε ακούσει τις κραυγές εκείνη τη νύχτα.

8) Καταραμένες Μπότες

Πριν έναν αιώνα περίπου ένας άνδρας πυροβόλησε

θανάσιμα έναν κροταλία. Λίγες μέρες αργότερα όμως

αρώστησε και πέθανε μυστήρια. Όταν μεγάλωσε ο γιός

του πήρε με υπαρηφάνεια τις μπότες του πατέρα του.

Λίγες μέρες μετά πέθανε κι αυτός. Εκείνη την εποχή η

γυναίκα του ήταν έγκυος, και όταν μεγάλωσε το παιδί

της του είπε "Γιέ μου, ο πατέρας σου και ο παππούς

σου πέθαναν με αυτέ τις μπότες, να τις προσέχεις".

Σε λίγο καιρό πέθανε και αυτός. Τελικά ανακάλυψαν

ότι στο πάτο από τις μπότες είχε μείνει το δόντι του

κροταλία και περιείχε δηλητήριο για αρκετές ακόμη

γενιές...

9) Η Επιστροφή Του Στρατιώτη

 


Μια γνωστή ιστορία υπάρχει με έναν στρατιώτη που

γύρισε τελικά από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Τηλεφώνησε

τους γονείς του από το Σαν Φρανζίσκο:

-Μαμά, μπαμπά, γυρίζω στο σπίτι, αλλά θέλω να ζητήσω

μια χάρη, έχω ένα φίλο και θέλω να έρθει κι αυτός.

-Φυσικά, χαρά μας να μας τον γνωρίσεις.

-Πρέπει να ξέρετε κάτι όμως, πάτησε μια νάρκη και

έμεινε ανάπηρος, έχασε το ένα του χέρι και ένα πόδι.

Δεν έχει πού να μέινει τώρα και θα ήθελα να μείνει

μαζί μας.

-Πολύ άσχημο αυτό παιδία μου, ίσως του βρούμε κάποιο

μέρος για να μείνει.

-Όχι, θέλω να ζήσει μαζί μας...

-Γιέ μου, μίλησε ο πατέρας στο τηλέφωνο, δε

καταλαβαίνεις τί ζητάς, ένας άνθρωπος με τέτοια

αναπηρία θα ήταν μεγάλο βάρος για εμάς. Έχουμε τις

δικιές μας ζωές, δε μπορούμε να αφήσουμε αυτόν να

μας ανακατέψει. Καλύτερα να ξεχάσεις τον φίλο σου,

έλα σπίτι σου, και αυτός θα βρεί το δρόμο του.

Σε αυτό το σημείο έκλεισε το τηλέφωνο, και οιγονείς

δεν ξανάκουσαν τον γιο τους. Σε λίγες μέρες όμως

είχαν μια κλήση από την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο,

και έμαθαν οτι ο γιός τους έπεσε από μια

πολυκατοικία. Η αστυνομία υπέθεσε οτι ήταν

αυτοκτονία. Οι γονείς του νεκρού στρατιώτη πήγαν

αμέσως στο νοσκομείο για αναγνώριση. Εκεί έμαθαν

κάτιο νέο: ο γιος τους είχε χάσει ένα χέρι κι ένα

πόδι στο Βιετνάμ...

10) Με θυμάσαι...

 


(Καθαρά ξένος μύθος)

Ήταν μια φυσιολογική μέρα για τον Γιαννάκη. Ξύπνησε, πήγε στο σχολείο και όπως πάντα κανείς δεν του μιλούσε και όταν μιλούσε αυτός σε

κάποιον όλοι έκαναν σαν να μην υπήρχε. Το παιδάκι μεγάλωσε και κατάλαβε οτι δεν γίνεται όλοι να τον αγνοούν, κάτι περίεργο γινόταν. Οι γονείς του μια μέρα, του αποκάλυψαν οτι ένα καλοκαίρι πριν απο χρόνια ένας άνδρας είχε χτυπήσει την πόρτα τους. Όταν άνοιξαν είδαν ένα

άντρα ευπαρουσίαστο, το μόνο που είπε ήταν το όνομά του.

"Νίκος" και την εξής φράση "κοίτα με καλά...

είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που βλέπεις"

Μετά τους αποκεφάλισε με ένα τσεκούρι, μαζί και τον Γιάννη. Απο τότε ο Γιάννης γυρνάει κάθε άνοιξη και αποκεφαλίζει με ένα τσεκούρι τους άνδρες με το όνομα Νίκος.Η μόνη φράση που τους λέει είναι η εξής

"Με θυμάσαι;"

11) Ο άγνωστος

 


Ένα βράδυ που είχε χιονίσει μια κοπέλα καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού της στο καναπέ. Ήταν μόνη της και έβλεπε τηλεόραση. Το σπίτι ήταν μονοκατοικία και πίσω από τη τηλεόραση είχε μεγάλη τζαμαρία. Κάποια στιγμή είδε στην τζαμαρία ένα ηλικιωμένο άντρα να την κοιτάζει επίμονα. Τρόμαξε και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Ο γέρος είχε φύγει εν τω μεταξύ. Όταν έφτασε η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, αλλά εκτός του οτι δεν έβρισκε κανέναν δεν βρήκε καν ίχνη στο χιόνι. Η κοπέλα για να τους ευχαριστήσει τους κάλεσε σπίτι της μιας που έκανε πολύ κρύο. Τότε ανακάλυψαν την αλήθεια. Πίσω από τον καναπέ βρήκαν πατημασιές. Όλη την ώρα ο γέρος βρισκόταν πίσω της, πίσω από το καναπέ και αυτή έβλεπε την αντανάκλασή του στη τζαμαρία.

12) Στο φέρετρο

 


(Όσο και να σας φαίνεται περίεργο αυτό ο μύθος ήταν τόσο διαδεδομένος τον 19ο αιώνα (αν θυμάμαι καλά, ίσως και αργότερα) που είχαν κατασκευαστεί και πουληθεί διάφορες συσκευές που θα επιτρέπανε σε ανθρώπους που θαφτήκαν χωρίς να έχουν πεθάνει όντως (νεκροφανεία κτλ) να ειδοποιήσουν. Πουληθήκανε κάμποσα, αλλά από όσο έχω διαβάσει κανένα τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε)

Ένα ζευγάρι παντρεμένο για πάνω απο πενήντα χρόνια ήταν τόσο αγαπημένο που κανείς νόμιζε οτι μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο μόνο με τη σκέψη. Η ηλικιωμένη πλέον γυναίκα για πολλά χρόνια ήταν άρρωστη. Όταν ο γιατρός ανακοίνωσε οτι πέθανε ο άντρας της διαφωνούσε έντονα. Οι υπόλοιποι των απομάκρυναν καθώς ετοίμαζαν το πτώμα για ταφή. Είχε διαμαρτυθεί τόσο έντονα που χρειάστηκε να κοιμηθεί για να ηρεμήσει, η γυναίκα του θάφτικε. Τότε έθαβαν τους νεκρούς στη πίσω αυλή των σπιτιών. Για δυο εβδομάδες ο ηλικιωμένος έβλεπε στον ύπνο του τη γυναίκα του να προσπαθεί να βγεί απο τη κάσα. Τελικά μετά απο πολλές πιέσεις έπεισε το γιατρό να δώσει εντολή να ξεθάψουν τη γυαναίκα. Όταν την ξέθαψαν είδαν τα νύχια της ηλικιωμένης γυρισμένα προς τα πίσω και φανερές γρατσουνίες στο εσωτερικό της κάσας.

13) Το πίσω κάθισμα

 


Μια γυναίκα έμεινε από βενζίνη σε ένα ερημικό μέρος. Ευτυχώς για αυτήν βρήκε ένα βενζινάδικο. Έδωσε στον άντρα που δούλευε στο βενζινάδικο την πιστωτική της για βενζίνη. Αυτός αφού μπήκε στο μαγαζί, βγήκε και της είπε ότι είχε στο τηλέφωνο την τράπεζά της και οτι υπήρχε πρόβλημα με την πιστωτική. Η γυναίκα υποψιάστηκε οτι της έλεγε ψέματα, πήγε όμως. Όταν σήκωσε το τηλέφωνο διαπίστωσε οτι η γραμμή ήταν κλειστή. Παράλληλα ο βενζινάς κλείδωσε την πόρτα του μαγαζιού τρομάζοντας την γυναίκα. Αυτή έπιασε ότι πιο βαρύ βρήκε μπροστά της και τον κτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι της πόρτας για να δραπετεύσει. Ο υπάλληλος σύντομα σηκώθηκε και έτρεξε να την φτάσει. Ήδη όμως αυτή είχε μπει και ξεκινήσει το αμάξι της. Έτσι φώναξε ελπίζοντας να τον ακούσει: "Κάποιος είναι στο πίσω κάθισμα κυρία!". Ο υπάλληλος είχε δει από την αρχή κάποιον που κρύβονταν στο πίσω κάθισμα και κατάλαβε τον κίνδυνο. Προσπάθησε να είναι διακριτικός και την κλείδωσε στο μαγαζί για την ασφάλειά της.

14) Το Τρύπιο Λάστιχο

Μια γυναίκα καθώς γύρισε στο αμάξι της απο τα ψώνια βρήκε το ένα λάστιχο τρύπιο. Καθώς άρχιζε να αλλάζει λάστιχο ένας κύριος με επαγγελματικό κοστούμι πλησίασε και πρόσφερε τη βοήθειά του. Αυτή δέχτηκε και άλλαξαν μαζί το λάστιχο. Στη συνέχεισ της πρότεινε να πάνε μια βόλτα με το αμάξι του που το είχε παρκάρει στην άλλη μεριά του πάρκιν. Αυτό την έκανε να νοιώσει άβολα και να υποψιαστεί της προθέσεις του. Του αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας οτι έχει να κάνει και άλλα ψώνια. Μέσα στο εμπορικό κέντρο ανέφερε το περιστατικό στη security και επέστρεψε στο αμάξι συνοδευόμενη με αστυνομικούς χωρίς όμως να τον βρούνε. Στη συνέχεια πήγε στο πιο κοντινό γκαράζ για να της φτιάξουνε το λάστιχο. Ο μηχανικός εκεί διαπίστωσε οτι το λάστιχο είχε κοπεί με μαχαίρι. Επίσης μέσα στο αμάξι της ο ξένος είχε αφήσει τη τσάντα του. Την άνοιξε και μέσα είχε μόνο λίγο σκοινί και ένα μαχαίρι

15) Το γραμματόσημο

 


Στην περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένεια ενός στρατιώτη είχε να μάθει νέα του καιρό. Μία μέρα, ήρθε ένα γράμμα απο την κυβέρνηση που έλεγε οτι ο γίος τους ήταν σε ένα στρατόπεδο αιχμάλωτος. Λίγο καιρό αργότερα ήρθε ένα γράμμα από τον στρατιώτη το οποίο τους έλεγε: "Αγαπητοί μου γονείς είμαι καλά θα φύγω μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Μην ξεχάσετε να δώσετε στον αδελφό μου το γράμμα για να πάρει το γραμματόσημο." Έτσι, το έδωσαν στον αδελφό του, o οποίος μόλις έβγαλε το γραμματόσημο διάβασε απο πίσω του ένα μήνυμα που έλεγε: "Μου έχουν κόψει τα πόδια..."

16) Στο μετρό

 


Μια γυναίκα που βρίσκονταν στο μετρό είχε απέναντί της μια γυναίκα που την κοιτούσε επίμονα. Όσο και να έστρεφε το βλέμμα της αλλού η άγνωστη συνέχιζε να την κοιτάζει επίμονα. Σε μία στάση μπήκε ένας νεαρός άντρας και κάθησε δίπλα της. Σε λίγη ώρα της πρότεινε ψυθιριστά να κατέβει στην επόμενη στάση. Συμφώνησε και κατέβηκε μαζί του. Όταν βγήκαν από το μετρό της είπε "Δόξα το Θεό κυρία μου. Δεν ήθελα να σας τρομάξω αλλά έπρεπε να σας κατεβάσω απο εκεί μέσα. Η γυναίκα απέναντί μας ήταν νεκρή και οι άντρες δίπλα της την κρατούσαν όρθια"

17) Το κρασί

 


(Αυτός ο μύθος έχει χρησιμοποιηθεί και σε ταινίες, και σε επεισόδιο της σειράς Monk από όσο θυμάμαι)

Ένα ζευγάρι μετακόμισε σε ένα καινούργιο σπίτι. Καθώς έψαχναν στο κελάρι βρήκαν ένα βαρέλι αρκετά βαρύ. Μόλις ανοιξαν την στρόφιγγά του, χύθηκε από μέσα ένα πολύ γλυκό και κόκκινο υγρό το οποίο αρχισαν να πίνουν τακτικά. Κάποια στιγμή τελείωσε αλλά το βαρέλι ήταν ακόμα ασυνίθιστα βαρύ και έτσι αποφάσισαν να το ανοίξουν. Μέσα ανακάλυψαν το πτώμα του προηγούμενου επιστάτη του σπιτιου...

18) Η Απόδραση...

 


Ένας διαρρήκτης που βρίσκονταν στη φυλακή βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να δραπετεύσει. Είχε προσέξει οτι τα πτώματα των νεκρών βρίσκονταν σε μια αίθουσα με ανοιχτή τη κάσα μέχρι που θα την έπερναν στο νεκροταφείο για θάψιμο. Έτσι, συνενοήθηκε με τον υπεύθηνο των πτωμάτων, ώστε να τον αφήσει να μπεί μέσα στη κάσσα κι αυτός. Όταν θα γινόταν η ταφή όμως, μετά απο δυο ώρες θα πήγαινε να τον ξεθάψει και για αντάλαγμα θα του πρόσφερε ένα ποσοστό από κάποια κλοπημέα. Η ημέρα της απόδρασης έφτασε, και ο κατάδικος μπήκε το βράδυ στην αίθουσα και στριμώχτηκε δίπλα στο πτώμα. Μαζί του είχε πάρει ένα μικρό φακό και κολατσιό. Μετά από ώρες ήρθε η ώρα της ταφής. Πήραν τη κάσσα και την έβαλαν σε ένα φορτηγό. Λίγη ώρα μετά έφτασαν και σύντομα άκουσε τα λόγια του παπά μέχρι που το χώμα άρχισε να σκεπάζει τη κάσσα και επικράτεισε ησυχία. ¶νοιξε το φακό και άρχισε να τρώει το φαγητό, περιμένοντας τον άλλο για να τον ξεθάψει. Από περιέργεια έστρεψε το φακό για να δεί ποιος ήταν ο νεκρός που μοίραζε τη κάσσα. Φαντάζεστε πόσο σοκαρίστηκε όταν είδε το πρόσωπο του νεκροφύλακα που υποτίθετε αυτός θα τον έβγαζε από το χώμα.

19) Ο κλόουν

 


(Από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους στο εξωτερικό)

Μερικάχρόνια πριν ένας πατέρας και μια μητέρα αποφάσισαν πως χρειάζονταν έναδιάλειμμα, γι' αυτό αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα στην πόλη. Κάλεσανλοιπόν τη babysitter που εμπιστεύονταν περισσότερο.

Ότανήρθε τα δυο παιδιά είχαν ήδη κοιμηθεί. Έκατσε και σιγουρεύτηκε οτι όλαήταν εντάξει. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, η babysitter βαρέθηκε και ήθελενα δει τηλεόραση δεν μπορούσε όμως στο σαλόνι γιατι δεν υπήρχε κεραία.(οι γονείς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να βλέπουν συνέχεια σκουπίδια)

Τουςπήρε λοιπόν τηλέφωνο και τους ρώτησε αν θα μορούσε να δει τηλεοράση στοδωμάτιό τους και αυτοί είπαν εντάξει. Τους ρώτησε αν θα μπορούσε επίσηςνα καλύψει τον μεγάλο ψεύτικο κλόουν που είχαν στο δωμάτιό τους επειδήτην έκανε νευρική. Η γραμμή ήταν σιωπηλή για μια στιγμή και μετά οπατέρας(ο οποίος μιλούσε στη babysitter εκείνη την ώρα) είπε... πάρε ταπαιδιά και φύγετε από το σπιτι...θα πάρουμε την αστυνομία... δεν έχουμεκανένα κλόουν στο δωμάτιό μας!!!!!

Τα παιδία και η babysitter δολοφονήθηκαν εκείνη τη νύχτα από το κλόουν. Παρολα αυτα δν βρε8ικε κανενα αποτιπομα ι στοιχειο παραβοιασεισ στ σπιτι κ ολα παραμενουν 1 μυστιριο

20) Bonsai Kitten




Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το όνομα Bonsai Kitten αναφέρεται σε μία γνωστή διαδικτυακή φάρσα. Επρόκειτο για μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2000 και στην οποία υποτίθεται πως εικονίζονταν ζωντανά γατάκια τα οποία μεγαλώνουν μέσα σε γυάλινα μπουκάλια και σταδιακά παραμορφώνονται παίρνοντας το σχήμα του μπουκαλιού.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ εξέτασε την υπόθεση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φάρσα[1] ενός φοιτητή του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν με εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων. Ωστόσο κυκλοφορούν μέχρι σήμερα μηνύματα προστατών των ζώων, όπου εκφράζουν την ανησυχία τους για τα γατάκια.

21) Προγκεστερέξ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Προγκεστερέξ (Progesterex) είναι ένα φανταστικό φάρμακο που φημολογείται ότι χρησιμοποιείται στους βιασμούς γυναικών. Είναι μέρος μιας φάρσας, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί το 1999 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο Διαδίκτυο (Internet). Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει φάρμακο με τις συγκεκριμένες ιδιότητες και ποτέ δεν αναφέρθηκε ή επιβεβαιώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Το e-mail

Το περιεχόμενο του e-mail συνήθως εμφανίζεται ως παρακάτω:

Προσοχή!!!!

Μια γυναίκα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αρπάχτηκε από πέντε άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκθέσεις του νοσοκομείου και της αστυνομίας, την βίασαν πρίν την παρατήσουν. Ανίκανη να θυμηθεί τα γεγονότα του βραδιού, δοκιμές αργότερα επιβεβαίωσαν τους επαναλαμβανόμενους βιασμούς μαζί με τα ίχνη Pohypnol στο αίμα της και Progesterex, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μικρό χάπι αποστείρωσης.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται τώρα από τους βιαστές στα πάρτι για να βιάζουν και να στειρώνουν τα θύματά τους. Το Progesterex είναι διαθέσιμο στους κτηνιάτρους για να στειρώνουν τα ζώα. Υπάρχει η φήμη ότι το Progesterex χρησιμοποιείται μαζί με Rohypnol, το φάρμακο βιασμών. Με το Rohypnol, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να το ρίξουν στο ποτό του κοριτσιού. Το κορίτσι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα το επόμενο πρωί, όλων αυτών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη νύχτα. Το Progesterex, που διαλύεται στα ποτά εξίσου εύκολα, είναι τέτοιο που το θύμα δεν συλλαμβάνει από τον βιασμό και ο βιαστής δεν ανησυχεί για να κάνει τεστ πατρότητας που να τον αναγνωρίζει μήνες αργότερα.

Τα αποτελέσματα του φαρμάκου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - είναι ΜΟΝΙΜΑ. Το Progesterex σχεδιάστηκε για να στειρώνει τα άλογα. Οποιοδήποτε γυναίκα παίρνει αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ. Οι νυφίτσες μπορούν να πάρουν αυτό το φάρμακο από τον καθένα που είναι σε κτηνιατρική σχολή ή σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Είναι τόσο εύκολο, και με το Progesterex πρόκειται να γίνει έξαρση του παντού στα πανεπιστήμια. Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχουν ακόμα και sites στο internet λέγοντας στους ανθρώπους πώς να το χρησιμοποιήσουν.

Παρακαλώ διαβιβάστε αυτό σε οποιοδήποτε ξέρετε, ειδικά στα κορίτσια. Να είστε προσεκτικοί όταν είστε έξω και να μην αφήνετε το ποτό σας αφύλακτο.

Και μύθοι που έχουν διαδωθεί στην Ελλάδα ως τοπικοί (χωρίς απαραίτητα να δημιουργήθηκαν όντως εδώ):


1) Το mall


 


Πριν τρία-τέσσερα χρόνια είχε διαδωθεί ως εξής μύθος. Ότι στο mall στη Νερατζιώτισσα είχε βρεθεί στο ένα ασανσερ ένα παιδί κατακρεουργημένο.

2) Ο Μαυροντυμένος

 


Στην Αθήνα, στα σοκάκια της Πλάκας μετά τα μεσάνυχτα, κυκλοφορεί ένας μαυροντυμένος μεσήλικας με μαύρο παλτό και καπέλο. Είναι αρκετά άσχημος και κρύβει την ασχήμια του κάτω απ' τα βαριά ρούχα. Αν βρεθείς στον δρόμο του, σε πλησιάζει σε καλεί με το όνομά σου ευγενικά, σου χαμογελά και λέει πως σε γνωρίζει. Πριν συνέλθεις απ' το σοκ βγάζει απ' την τσέπη του μερικές φωτογραφίες σου και σου ζητά να τις αγοράσεις. Οι φωτογραφίες σε δείχνουν σε στιγμές από τις τελευταίες μέρες, όταν βγαίνεις απ' το σπίτι, όταν μπαίνεις σε κάποιο μαγαζί κτλ. Ακόμη κι αν τον κατηγορήσεις ή του επιτεθείς, αυτός απομακρύνεται και λέει πως θα σου τηλεφωνήσει κάποια στιγμή όταν είσαι πιο ψύχραιμος για να μιλήσετε.

Μετά από λίγη ώρα όταν έχει απομακρυνθεί και πριν προλάβεις να συνέλθεις, ο άγνωστος σου τηλεφωνεί στο κινητό για να σε ρωτήσει αν το ξανασκέφτηκες. Ένας αστικός μπαμπούλας λοιπόν. Το παράδοξο είναι πως η αστυνομία έχει δεχθεί πολλές κλήσεις γι' αυτή την περίπτωση και μάλιστα διεξάγει έρευνες, σταματώντας πολλές φορές στον δρόμο άτομα που ταιριάζουν στην περιγραφή όσων τον είδαν.

3) Το Νέο Μέλος

(Αυτός είναι ο αστικός θρύλος που αναφαίρεται πιο πάνω με τον κακομοίρη που καρφώνει το μπουφάν του στον τάφο. Νομίζω πάντως ότι δεν πρέπει να έχω ακούσει ποτέ αναπαραγωγή του που να αφορά φουστανέλα και να λαμβάνει χώρα τόσο παλιά.)

Σε μια παρέα νεαρών μπήκε πρόσφατα ενα καινούριο μελος. Θέλοντας οι "παλιοί" να τον πειράξουν, του ζήτησαν να εκπληρώσει κάτι έτσι ώστε να γίνει κι εκείνος άξιο μέλος της παρέας. Εκεινος συμφώνησε. Του είπαν λοιπόν να περάσει μια ώρα στο νεκροταφείο του χωριού αφού το ρολόι περάσει μεσάνυχτα.Για αυτό το νεκροταφείο λέγονταν διάφορες ιστορίες για αναστάσεις νεκρών,βρυκόλακες και διάφορα άλλα τρομακτικά πράγματα. Το νέο μέλος της παρέας τα ηξερε ολα αυτα,αλλα για να μη ρεζιλευτει μπροστα στα αλλα παιδια,συμφώνησε να περάσει μια ώρα στο νεκροταφείο.

Την ιδια νυχτα λοιπον,μετα τα μεσανυχτα,τον πηγαν ολοι οι φιλοι στο νεκροταφειο και αφου τον αφησαν αναμεσα στους ταφους εφυγαν.Το παιδι μην εχοντας να κανει τιποτα καλυτερο,κα8ησε φοβισμενο σε εναν ταφο.Οι υπόλοιποι της παρέας ήταν κρυμένοι πίσω απο μια μάντρα και παρακολουθούσαν το φίλο τους.Σκέφτηκαν λοιπόν για να γελάσουν να κάνουν διάφορους θορύβους για να τον τρομάξουν.Ο νεαρός ακούγοντας τους θορύβους τρόμαξε σκεφτόμενος τις ιστορίες που είχε ακούσει για το νεκροταφείο. Έντρομος λοιπόν έκανε να σηκωθεί από τον τάφο για να φύγει. Η μπλούζα του ομως ειχε πιαστει σε ενα καρφί. Ο νεαρός πίστεψε οτι τον τραβουσαν οι νεκροί. Πέθανε απο ανακοπή καρδιάς.

4)Οτοστόπ

(Αυτή ανοίκει στην ίδια "οικογένεια" ιστοριών με αυτές που αφορούν νεαρό και μπουφάν, καθώς και μερικές που αφορούν γέρους και γριές που κάνουν ωτοστόπ)

Δώδεκα μίλια έξω από την Βαλτιμόρη, στο κύριο δρόμο της Νέας Υόρκης, οδηγούσε ο γιατρός Eckersall καθώς γυρνούσε σπίτι του αργά το βράδυ από ένα χορό τοπικού συλλόγου. Στο δρόμο του είδε μια νεαρή κοπέλα να του κάνει νεύμα για να τη πάρει μαζί του. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και της έδειξε να καθίσει στο πίσω κάθισμα. "Στο μπροστινό κάθισμα έχω τους σάκους με μπαστούνια του γκόλφ." της εξήγησε, "...μα πείτε μου, τί κάνει μια τόσο νέα κοπέλα τέτοια ώρα σε αυτό το έρημο μέρος;". "Είναι μια μεγάλη ιστορία κύριε για να σας τη πώ τώρα." η φωνή της ήταν διαπεραστική "...παρακαλώ πηγαίνετέ με σπίτι και θα σας εξηγήσω εκεί". Ο γιατρός έβαλε μπροστά και οδηγώντας γρήγορα την πήγε σπίτι της μιας και δεν ήταν μακριά από τον δρόμο του. Μόλις έφτασαν κοίταξε στο πίσω κάθισμα και η κοπέλα είχε εξαφανιστεί! Αδύνατον σκέφτηκε. Η κοπέλα δε θα μπορούσε να βγεί από το αμάξι καθώς έτρεχε. Κτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και μετά από λίγη ώρα ένας γκριζομάλλης άντρας άνοιξε. "Δε θα πιστέψετε τί συνέβη κύριε, μα ένα κορίτσι μου έδωσε τη διεύθυνσή σας και όταν έφτασα αυτή...". "Ναι, ξέρω." είπε ο άντρας κουρασμένα "..αυτό συνέβη πολλά βράδια Σαββάτου το προηγούμενο μήνα. Αυτό το κορίτσι, κύριε, ήταν η κόρη μου και πριν δυο χρόνια σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο σημείο που την βρήκατε".

5) To Τσιγαρο

Ηταν καποτε,λεει, ενα ζευγαρακι και περνουσαν εξω απο ενα Τζαμι αρκετα γνωστο σαν τοποθεσια. Καποια στιγμη νιωθουν καποιον να τους παρακολουθει και να τους ακολουθει. Μιλαμε τωρα νυχτα και με ελαχιστο φωτισμο. Γυρναει ο τυπος και βλεπει μια κοπελα με κανονικα ρουχα να τους παρατηρει. Πηγαινουν λιγο πιο κατω. Η "κοπελα" να τους ακολουθει ακομα. Τελικα καποια στιγμη τη ρωταει ο τυπος τι θελει. Εκεινη του κανει νοημα οτι θελει τσιγαρο. Την δινει ενα και εκεινη του κανει νοημα για φωτια. Με το που παει να αναψει το τσιγαρο σηκωνει η "κοπελα" το κεφαλι της και ο τυπος μενει!! Δεν ειχε προσωπο!!

Με το που κανει να φωναξει την κοπελα του η "απροσωπη" εξαφανιζεται στον αερα, καπνος...

6) Η Αθλητρια

Σε μια περιοχη λιγο εξω απο την πολη οπου μαζευονται τα πιτσουνακια, υπαρχει ενας περιεργος θρυλος. Τα βραδια λενε οτι ειναι μια λευκη φιγουρα η οποια ξεκιναει απο πανω, απο την κορυφη της πλαγιας και τη κατεβαινει του σκοτωμου και χανεται στο γκρεμο. Συμφωνα με το θρυλο η κοπελα ηταν αθλητρια στο τρεξιμο αλλα ως εκει. Ειναι αγνωστο ποια ειναι και για ποιο λογο το κανει. Το μονο που ειναι γνωστο ειναι οτι αρκετοι εχουν χασει τη ζωη τους ακολουθωντας την να δουν που παει.

7) Βαρβασαινα

Στο χωριο μου υπαρχει ενας πολυ γνωστος θρυλος. Λιγο εξω απο το χωριο και πηγαινοντας προς την Παλαιοβαρβασαινα (2χιλ. αποσταση) υπαρχει καπου στα μισα ενα αγαλμα προς τιμην των 40 ανταρτων. Εκει οι Γερμανοι την περιοδο της κατοχης ειχαν αποκεφαλισει 40 ανταρτες. Καθε βραδυ λοιπον αν παει κανεις και μεινει 8α ακουσει τις φωνες των 40 ανταρτων. Ειναι ανατριχιαστικο γιατι ακουγονται μεσα απο τη λαγκαδια. Οταν πηγα, εμεινα με αυτο που ακουσα. Οι ανταρτες μιλουσαν σαν να μην ηξεραν οτι ειχαν πεθανει. "Γιωωργηη, που εισαι?", "Κωωωστααα!!" και τετοια. Δεν θα πρεπει να μιλησεις ουτε και να κανεις καποιον 8ορυβο. Αν μιλησεις σου παιρνουν την λαλια για παντα. Την μερα της επετειου τους, αν περασεις το βραδυ, 8α δεις 40 φλογες καντηλιων να αιωρουνται. Να σημειωσω δε οτι ο δρομος για το αγαλμα ειναι τελειως σκοτεινος. Δεν εχει ουτε καν σπιτια.

8) Το κορίτσι με το πιάνο

 


Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια.

Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο. Ετσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση.

Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες. Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα).

Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών.

Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της. Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε.

Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα.

Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο

9) Το "φάρμακο"

 


(Όχι ακριβώς αστικός μύθος)

Αυτο το σκηνικο διαδραματιστηκε πριν 15 χρονια οταν ημουν μολις 2 ετων. Μου την ειπε μολις φετος η μητερα μου και η αληθεια ειναι πως ψιλοφρικαρα!

Στο διπλανο μας σπιτι εμενε και παραμενει ακομη και σημερα μια οικογενεια η οποια ηταν φιλοι με τους δικους μου. Η μητερα,συνηθηζε να βριζει του στυλ

'Αι στο διαολο'..το ελεγε αρκετα συχνα.

Ενα βραδυ λοιπον..

Εμφανιστηκε στον υπνο της ο "εξ' αποδω" και της ειπε ηρθα γιατι με καλεσες..

(εδω μπορει να γελατε με αυτα που λεω αλλα ακουστε τη συνεχεια)

Η μητερα να του λεει 'οχι φυγε, δεν σε καλεσα'..Ο εξ' αποδω της απαντησε :Αυτη τη φορα θα φυγω ομως προσεξε το παιδι σου απο την Ελαφιώνα!

Εκεινη την στιγμη ξυπνησε. Η Γυναικα οπως ηταν φυσικο δεν καταλαβε τι εννοουσε. Το πρωι οταν ξημερωσε, ο γιος της ο Αγγελος, 4 χρονων τοτε, εκανε πολυ υψηλο πυρετο. Οι γονεις του αναγαστηκαν να τον πανε στο νοσοκομειο. Εκει τον εξετασε μια νοσοκομα και τους εγγραψε ενα φαρμακο για να το παρει ο μικρος για τον πυρετο.

Πηγαν λοιπον μετα στο φαρμακειο να παρουν το φαρμακο. Ο φαρμακοποιος επειδη ειχε απορια,καθως τους εδινε το φαρμακο, τους ρωτησε για ποιον προοριζοταν. Οι γονεις του ειπαν πως ειναι για τον γιο τους που εχει πυρετο. Ρωτησε λοιπον ο φαρμακοποιος γεματος απορια ποσο χρονων ειναι ο γιος τους και οταν του ειπαν πως ειναι 4 χρονων,τους ειπε πως

αυτο το φαρμακο ειναι μονο για ενηλικες και πως αν το πιει ο μικρος θα πεθανει!

Τρελαθηκαν οι ανθρωποι δεν ηξεραν τι να πουν.

Και το κορυφαιο της υποθεσης? Κοιταξαν την υπογραφη της νοσοκομας και ειχε υπογραψει με το ονομα Ελαφιώνα!! Ειναι να τρελενεσαι!

Βεβαια ο Αγγελος ζει μια χαρα το παιδι τον βλεπω καθημερινα και μιλαμε.

Τα συμπερασματα δικα σας!

 


10) Ο τρελός


 


Πριν πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, μια κοπέλα ξύπνησε όπως κάθε πρωί να πάει στη δουλειά της. Λόγω του ότι δεν ήταν πυκνοκατοικημένη περιοχή, γύρω στις 6 τα χαράματα δεν υπήρχε ψυχή στο δρόμο. Αυτό δεν ήταν κάτι που την ενοχλούσε όμως, μιας και είχε συνηθίσει στο σκηνικό αυτό. Αυτό που την ενόχλησε ήταν τα βήματα ενός ανθρώπου πίσω της.

Ξαφνιασμένη γύρισε και είδε έναν άνδρα, αρκετά ψηλό, με μακριά μαλλιά και γένια να την ακολουθεί. Επιτάχυνε το βήμα της και σκέφτηκε πως δεν είναι ώρα να παραλογίζετε. Ωστόσο, άλλαξε πεζοδρόμιο. Έκπληκτη είδε τον άνδρα να αλλάζει κι αυτός πεζοδρόμιο. Άρχησε να περπατά πιο γρήγορα και πιο γρήγορα ως που άρχησε να τρέχει κι ο άνδρας έτρεχε πίσω της.

Κάποια στιγμή ο τρελλός την είχε πλησιάσει στο ένα μέτρο περίπου. Σταματά να τρέχει και γυρνά και βλέπει τον τρελλό. Σταματά κι αυτός λαχανιασμένος και την κοιτά και τότε τον ρωτάει αυτή "μήπως έχετε ώρα;" Ο τρελλός σαστισμένος κοιτά το ρολόι του κι αυτή προλαβαίνει να το βάλει στα πόδια και να εξαφανιστεί.

Μερικές μέρες αργότερα άκουσε στο ραδιόφωνο για κάποιον τρελλό που το είχε σκάσει και είχε βιάσει και σκοτώσει 3-4 γυναίκες.

11) Hellenic Quest

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

ο τίτλος της είδησης, από το περιοδικό της Ελληνικής Πρεσβείας, Ελληνική ΠαιδείαΤο Hellenic Quest είναι ένας γνωστός αστικός μύθος που κυκλοφόρησε και αναπαρήχθη από ελληνικές ιστοσελίδες και άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ημερησία στις 9 Οκτωβρίου 2003, είναι πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους[1]. Σύμφωνα με το άρθρο, το πρόγραμμα παράγεται από την εταιρεία λογισμικού Apple και διανέμεται από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το δημοσίευμα καταγράφει επίσης πως «η μέθοδος διδασκαλίας του στηρίζεται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας». Το πρωτότυπο άρθρο γρήγορα εξαπλώθηκε στο Διαδίκτυο, και εμπλουτιζόταν συνεχώς με νέες πληροφορίες. Μια εμπλουτισμένη μορφή του άρθρου βρίσκεται επίσης και στην ιστοσελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία δημοσίευσε το εμπλουτισμένο άρθρο σε περιοδικό της στις 4 Δεκεμβρίου 2003[2]. Η είδηση δημοσιεύθηκε επίσης σε πολλές άλλες εφημερίδες και ιστοσελίδες (χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών[3]), χωρίς επιπλέον στοιχεία.

Αν και η αναπαραγωγή του από την ελληνική πρεσβεία προσδίδει στο άρθρο κύρος και εμπιστοσύνη για την αλήθεια των γεγονότων, είναι φανερό πως πρόκειται για αστικό μύθο, καθώς το άρθρο περιέχει ανακριβή στοιχεία και λάθη, με χονδροειδείς υπερβολές όσον αφορά την επιστήμη των υπολογιστών και την ελληνική γλώσσα.

12) Γκοτζίλα (κρέας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το κρέας τύπου γκοτζίλα είναι ένας αστικός μύθος για τα κρέατα που σερβίρει ο Ελληνικός Στρατός στο συσσίτιό του. Πολύ συχνά οι στρατευμένοι αναφέρονται σ΄ αυτό και ως «γκοτζιλάκι» για το συσκευασμένο ζαμπονάκι χαμηλής θρεπτικής αξίας -αλλά υψηλό σε λιπαρά- που σερβίρεται συνήθως στο βραδινό, με αυγά ή πατάτες[1]. Ο όρος «γκοτζίλα» προφανώς είναι δάνειο από τέρατα τύπου Κινγκ Κονγκ κ.λπ.

[Επεξεργασία] Μύθος

Τα κατεψυγμένα σε βαθειά κατάψυξη κρέατα που διατηρεί ο Ε.Σ. σαν απόθεμα για καιρό πολέμου, σταδιακά δίνονται στις μονάδες και αναπληρώνονται με νέες παραλαβές. Η ψύξη των κρεάτων είναι πολλές φορές μακροχρόνια και έτσι δημιουργούνται μύθοι για την παλαιότητα τους. Πολλές φορές οι στρατευμένοι αναφέρονται σε «σφραγίδες Αργεντινής» που είδαν πάνω στα κρέατα με ημερομηνίες προ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πράγμα αδύνατο και ανυπόστατο σύμφωνα με την κοινή λογική. Επίσης πολλά σχόλια είχε προκαλέσει και το μέγεθος των τεμαχίων των κρεάτων αυτών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που γράφει παρακάτω για το τι συμβαίνει σήμερα, αλλά για την υγιεινή στα μαγειρεία μέχρι πριν μια δεκαετία που πήγε ο αδερφός μου μπορώ να σας πω υπεύθυνα ότι απλά δεν υπήρχε.

Όσο για τα αρχαία κρέατα εν μέρει ίσχυε τότε.

13) Κωνσταντίνος Κουκίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

O Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι ένα πρόσωπο του οποίου η ιστορική ύπαρξη αμφισβητείται. Μία από τις εκδοχές του ανεπιβεβαίωτου θρύλου είναι πως ήταν δεκαεπτάχρονος Έλληνας Εύζωνας που είχε καθήκοντα σκοπιάς την 27η Απριλίου 1941 στην Ακρόπολη των Αθηνών, στην αρχή της κατοχής της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Κατά μια άλλη εκδοχή ήταν μέλος της Ε.Ο.Ν., που εκτελούσε χρέη φρουρού στην Ακρόπολη. Τα στρατεύματα των Ναζί τον διέταξαν να παραδοθεί, παραδίδοντας την ελληνική σημαία και να αναρτήσει τη ναζιστική σημαία με τη σβάστικα. Αντίθετα, ο Κουκίδης μένοντας πιστός στο πόστο του υπέστειλε την ελληνική σημαία, τυλίχτηκε μέσα σε αυτή και πήδηξε από την Ακρόπολη προς το θάνατό του. Μια αναμνηστική πλάκα υπάρχει σήμερα στον χώρο της Ακρόπολης, σε ανάμνηση της πράξης του.

Σε τηλεοπτική εκπομπή της 26/4/2000 στην ΕΤ1, ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε πως δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία για τον Κουκίδη. Στην ίδια εκπομπή, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ) διαβεβαίωσε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για ύπαρξη στρατιώτη Κουκίδη, παρ' όλο που το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει καταγράψει όλους τους φαντάρους και αξιωματικούς της περιόδου.[1].

14) Πώς η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το ότι η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο ή οτι δεν έγινε παγκόσμια επίσημη γλώσσα για τον ίδιο λόγο είναι ένας αστικός μύθος. Στην επικρατέστερη εκδοχή του ο μύθος αναφέρει ότι τα ελληνικά παραλίγο να γίνουν η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ και πώς έχασαν σε σχετική ψηφοφορία για μία ψήφο (που κατά μία εκδοχή, η αρνητική αυτή ψήφος προήλθε από την εβραϊκή αντιπροσωπεία). Η ψηφοφορία αυτή (σύμφωνα πάντα με τον μύθο) έλαβε χώρα μετά την απελευθέρωση της Αμερικής από τους Αγγλους.

Ο ίδιος μύθος κυκλοφορεί και για άλλες γλώσσες εκτός της ελληνικής, όπως για την γερμανική, την ισπανική, την γαλλική και την εβραϊκή. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν έγινε τέτοια ψηφοφορία στις ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχουν επίσημη γλώσσα αλλά η αγγλική χρησιμοποιείται de facto, δηλαδή συμβατικά και εκ των πραγμάτων χωρίς καμία συγκεκριμένη απόφαση. Μόνο ορισμένες πολιτείες έχουν θεσπίσει επίσημη γλώσσα. Άλλωστε είναι απλά αδύνατο οι πρώτοι Αμερικανοί που μιλούσαν στην πλειοψηφία τους αγγλικά και ήταν αρκετά πιστοί στον αγγλοσαξονικό πολιτισμό (φιλοσοφία, αρχιτεκτονική, νομοθεσία) να διάλεγαν άλλη γλώσσα για το κράτος τους. Ακόμα και αν το έκαναν, οι πολίτες των ΗΠΑ θα το ακύρωναν πολύ γρήγορα στην πράξη.

Το πιο πιθανό είναι ο μύθος να προήλθε από ένα περιστατικό το οποίο περιγράφεται στην Γλωσσική Εγκυκλοπαίδεια του Κέμπριτζ (Cambridge Encyclopedia of Language) του Ντέιβιντ Κρίσταλ: Μια ομάδα γερμανών από τη Βιρτζίνια είχαν ζητήσει να υπάρχουν κάποιοι νόμοι γραμμένοι όχι μόνο στα αγγλικά αλλά και στα γερμανικά, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό σε μια ψηφοφορία που σημαδεύτηκε από την αρνητική ψήφο του γερμανόφωνου λουθηρανού ιερέα Φρέντερικ Μούλενμπεργκ (Frederick Muhlenberg).

Τέλος να αναφέρω και τη σειρά ταινιών Urban Legends στις οποίες χρησιμοποιούνται οι πιο γνωστοί αστική μύθοι της αμερικής, όπως η ιστορία με το βενζινάδικο, η ματωμένη Μαίρη, η ιστορία με τη δολοφονία της συγκατοίκου στο κολέγιο και άλλες πολλές:

http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_Legend_(film)

http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_Legends:_Final_Cut

http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_Legends:_Bloody_Mary
 
Kαι φυσικά ξέχασα τους πιο γνωστούς και μοντέρνους αστικούς μύθους που κυκλοφόρησαν ευρέως και στην Ελλάδα.

To one night stand

 


Ένας νεαρός γνωρίζει μία όμορφη νεαρά σε ένα ορθάδικο. Φυσικά καταλήγουν σπίτι του (ή σε ξενοδοχείο, ανάλογα). Το πρωί ξυπνάει μέσα στην μπανιέρα (η οποία είναι γεμάτη πάγο), δεν μπορεί να κουνηθεί γιατί πονάει και γύρω του έχει μόνο ένα τηλέφωνο και ένα σημείωμα.΄"Πάρε το ΕΚΑΒ". Παίρνει, τους εξηγεί την κατάσταση και του λένε να μείνει ακίνητος και να περιμένει. Μόλις του είχαν πάρει το ένα νεφρό για να το πουλήσουν.

Η εκδίκηση

 


Δεν την θυμάμαι ακριβώς, αλλά στο περιπού, μετά τη συνεύρεση με μία άγνωστη, του ανακοινώνει ότι είναι φορέας του HIV και ότι το έκανε για να εκδικηθεί αυτόν που της το έκανε αυτό.

Όμορφες λησταρχίνες

 


Για καιρό υπήρχε η φήμη ότι σε κάποια φανάρια γνωστή Αθηναϊκής λεωφόρου στήνανε καραούλι δύο πολύ όμορφες (και με προσόντα) κοπέλες. Αυτές λοιπόν με κάποιον τρόπο μπαίνανε στο αμάξι σου (κάτι σαν οτοστόπ) και αφού ξεκίναγαν να "παίζουν' μεταξύ τους, σου αποσπούσαν την προσοχή και σου κλέβανε το πορτοφόλι.

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο τώρα.
 
Μπρρρρρ... σκιάχτηκα με όλους αυτούς τους μύθους... :augenrollen:
 
..οσον αφορα τη σκυλοιστορια με το ντομπερμαν,να πω οτι δε στεκει ουτε για σεναριο b-movie...

οπως και ο αστικος μυθος οτι τα ντομπερμαν τρελλενονται μετα απο καποια ηλικια γιατι μεγαλωνει ο εγκεφαλος χωρις να συμβαινει το ιδιο με τα οστα του κρανιου..

αυτη τη σαχλαμαρα την ακουω απο τοτε που πηγαινα δημοτικο,μεχρι σημερα(ε,και ξερετε οτι εομαι καποιας ηλικιας..)

αυτος που εβγαλε αυτη τη βρωμα[εντιτ]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάπου υπήρχε μία διασταύρωση , όπου - λέει - αν πέρναγες αργά τη νύχτα , εμφανιζόντουσαν τσολιάδες . Άκου 'κει τσολιάδες :rofl: ! Εγώ είχα περάσει πολλές φορές , αλλά δεν είδα ούτε τσαρούχι !
 
Να συμπληρωσω οτι ολα τα παραπανω ειναι αληθεια και οτι επισης αν διαβασεις το αυτο θρεντ μετα τα μεσανυχτα και δεις το αβαταρ του Wally μεσα απο ενα καθρεφτη με σβηστα τα φωτα καθιστος στο πατωμα θα εμφανιστει ο Telamonas Stokos!
 
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh:

bspus είπε:
Μεσηλικας παντρεμενος, αναζητωντας λιγη περιπετεια, αποφασιζει να ζητησει τις υπηρεσιες ενος call girl. Με προφαση οτι θα λειπει για δουλειες, εχει κλεισει δωματιο στο ξενοδοχειο και περιμενει. Οταν φτανει το ραντεβου του, διαπιστωνει εκπληκτος οτι προκειται για την κορη του που υποτιθεται σπουδαζει σε αλλη πολη!
Το εκπληκτικό είναι πως πριν λίγα χρόνια η συγκεκριμένη ιστορία έπαιξε ως "είδηση" στο βραδινό δελτίο τηλεοπτικού καναλιού (ναι, αυτού που φαντάζεστε). Πραγματικά αηδίασα με τα σκουπίδια που επιλέγουν για να γεμίσουν τον χρόνο τους.

Ένας συνηθισμένος μύθος των 80s που έχει αναβιώσει στην εποχή μας είναι αυτός του μαγικού σπρέι που δήθεν χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να ψεκάσουν όχι την μικρή Τερέζα, αλλά τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στο κρεβάτι τους ώστε να τους ληστέψουν ανενόχλητοι. Αυτό παίζει κατά καιρούς σε όλα τα κανάλια νομίζω, μάλιστα θυμάμαι κάποτε έναν φουκαρά γιατρό να δηλώνει ότι δεν υπάρχει σπρέι με τόσο συγκεκριμένες ιδιότητες (να σε κοιμίζει για λίγες ώρες και να ξυπνάς με ελαφρύ πονοκέφαλο, χωρίς να θυμάσαι ότι μπήκε κάποιος τη νύχτα στο δωμάτιο σου και ψέκασε εσένα και την κυρά σου στη μούρη) αλλά μετά τα λίγα δευτερόλεπτα που ακούστηκε, το ρεπορτάζ συνέχιζε σαν να μην είχε μιλήσει ποτέ... Το ωραίο είναι πως κάποιοι από εμάς σίγουρα έχουν κάποιον γνωστό που τον λήστεψαν ενώ ήταν στο σπίτι και δήλωσε "μάλλον μου έριξαν σπρέι"... Υποθέτω ότι ακούγεται πιο τιμητικό από το να παραδεχτείς ότι κοιμάσαι σαν βόδι και δεν πήρες πρέφα τον γερανό που σου σήκωσε τον καναπέ έξω από το μπαλκόνι, ή ότι φοβήθηκες και κρύφτηκες κάτω από το κρεβάτι.

Α, μόλις μου ήρθε ένα ακόμα! Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Red Bull στην Ελλάδα, οργίαζαν οι φήμες ότι περιείχε σπέρμα ταύρου! :animlaugh: Προφανώς το μπέρδεμα έγινε από την ταυρίνη (αμινοξύ) που περιλαμβάνεται στα συστατικά...

Πάντως πιστεύω πως όσο κι αν δεν το παραδεχτούμε ποτέ, κάποιοι από εμάς διαβάζοντας ολόκληρο το topic βρήκαν τουλάχιστον μια ιστορία που μέχρι τότε την θεωρούσαν αληθινή και τώρα που την σκέφτηκαν καλύτερα ένιωσαν χαζοί που την πίστεψαν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ διασκέδασα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω! :D

Υπάρχει ένας μύθος ότι η μασσονική στοά που βρίσκεται στην οδό Σκιάθου στα Κάτω Πατήσια ενώνεται υπογείως με μια αντίστοιχη του Πειραιά!
 
alkis21 είπε:
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: Το εκπληκτικό είναι πως πριν λίγα χρόνια η συγκεκριμένη ιστορία έπαιξε ως "είδηση" στο βραδινό δελτίο τηλεοπτικού καναλιού (ναι, αυτού που φαντάζεστε). Πραγματικά αηδίασα με τα σκουπίδια που επιλέγουν για να γεμίσουν τον χρόνο τους.
χαχα, ωστε γι αυτο ολοι επεμεναν οτι προκειται για αληθινη ιστορια.

Μια αλλη ειναι το γνωστο chain letter που κυκλοφορει για τα KFC. Που και καλα το κρεας που βαζουν δεν ειναι πραγματικο κοτοπουλο αλλα κατι φρικτα πλασματα σχεδον σαν αμορφη μαζα χωρις ποδια που τα ταιζουν ορμονες για να βγαζουν πολυ κρεας.

Υποτιθεται οτι γι αυτο το λογο το ονομα της αλυσιδας ειναι KFC αντι για ολογραφως Kentucky Fried Chicken και η λεξη chicken δεν αναφερεται πουθενα σε οτι εχει να κανει με την εταιρια.

Αναρωτιεμαι πως γινεται καποιοι να το πιστευουν τη στιγμη που αν πας στο website του KFC σε καθε δευτερη προταση αναφερεται ξεκαθαρα η λεξη chicken
 
bspus είπε:
χαχα, ωστε γι αυτο ολοι επεμεναν οτι προκειται για αληθινη ιστορια.


Μια αλλη ειναι το γνωστο chain letter που κυκλοφορει για τα KFC. Που και καλα το κρεας που βαζουν δεν ειναι πραγματικο κοτοπουλο αλλα κατι φρικτα πλασματα σχεδον σαν αμορφη μαζα χωρις ποδια που τα ταιζουν ορμονες για να βγαζουν πολυ κρεας.

Υποτιθεται οτι γι αυτο το λογο το ονομα της αλυσιδας ειναι KFC αντι για ολογραφως Kentucky Fried Chicken και η λεξη chicken δεν αναφερεται πουθενα σε οτι εχει να κανει με την εταιρια.

Αναρωτιεμαι πως γινεται καποιοι να το πιστευουν τη στιγμη που αν πας στο website του KFC σε καθε δευτερη προταση αναφερεται ξεκαθαρα η λεξη chicken
Εγώ είχα διαβάσει ότι η πολιτεία του Kentucky έβγαλε πριν χρόνια ένα νόμο, ότι "όποιος χρησιμοποιούσε τη λέξη "Kentucky" στον τίτλο προιόντος του, έπρεπε να πληρώσει φόρο 5% στην πολιτεία του Kentucky". Εξ'ου και η επίμαχη αφαίρεση.
 
alkis21 είπε:
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh:
Το εκπληκτικό είναι πως πριν λίγα χρόνια η συγκεκριμένη ιστορία έπαιξε ως "είδηση" στο βραδινό δελτίο τηλεοπτικού καναλιού (ναι, αυτού που φαντάζεστε). Πραγματικά αηδίασα με τα σκουπίδια που επιλέγουν για να γεμίσουν τον χρόνο τους.

...
Άλλος μύθος, που παρουσιάστηκε σαν αληθινός σε ειδήσεις ( φαντάζομαι πάλι από το γνωστό κανάλι), ήταν αυτός με τον τύπο που βάζει να δει αισθησιακή ταινία και βλέπει να πρωταγωνιστεί... η γυναίκα του. Μαχόμενη ειδησεογραφία... :D
 
Πίσω
Μπλουζα