kingtiger077 είπε:
Τα πήρα και παίρνω ακόμη διάφορα μοντέλα της matchbox ή Hot Wheels από το Super Market είτε στα γνωστά καταστήματα παιχνιδιών!!!Δυστυχώς όσο κι αν ευελπιστώ και εύχομαι, δεν έχει βγει ακόμη κάτι σε FIAT 127 που έχω σαν άβαταρ, αλλά ούτε και Autobianchi ή οτιδήποτε άλλο ρετρό όχημα. Αυτό που έκανα για να αποκτήσω το FIAT 127 σε μινιατούρα ήταν να κονταροχτυπηθώ στο ebay πολλές φορές μέχρι να καταφέρω να πάρω ένα της Polistil που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 70! Το πήρα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις και κλίμακες όπως στις φωτό. Πάντως, θέλω να ελπίζω ότι αφού βγήκαν κάποια ρετρό μοντέλα θα βγάλουν κι άλλα!!!
[edit] Αφαιρεση φωτο [edit]
Υπέροχα τα 127 της συλλογής!!!
Απλά να σου αναφέρω ότι fiat 127 έβγαζε και η εταιρεία Martoys σε κλίμακα 1/24 που στην συνέχεια μετονομάστηκε στην αγαπημένη μου Bburago.Βέβαια συνέχισε και η Bburago στα πρώτα της βήματα.
Το κακό είναι ότι τα μοντέλα είναι δυσεύρετα και έχουν αρκετά υψηλές τιμές.
Μπορείς λοιπόν να νιώσεις περήφανος για το υπέροχο αυτοκίνητο που έχεις και συντηρείς...
Δες τις φώτο.
Και αυτή η σελίδα με τις εταιρείες που έχουν βγάλει σε μοντέλο υπό κλίμακα το 127
http://www.fiat127club.it/Modellismo.htm
Ήταν αλήθεια τόσο συγκινητικό και τόσο αληθινό το μήνυμα του bullet9.
Θα αναφέρω και εγώ την δικιά μου ιστορία για την οποία νιώθω τόσο μετανιωμένος όσο τίποτε άλλο.
"Είχα την τύχη η μητέρα μου να δουλεύει σε μαγαζί με παιχνίδια οπότε σαν μοναχοπαίδι είχα πάρα πολλά παιχνίδια.Η αγάπη μου βέβαια ήταν στα αυτοκινητάκια.Όταν ήμουν στην εφηβεία είχε επισκεφτεί το μαγαζί ένας συλλέκτης που τελικά έπειτα από παρότρυνση της μητέρας μου ήρθε σπίτι για να του πουλήσω τα αυτοκινητάκια μου.Πράγματι ήρθε του έδωσα γύρω στα 150-200 matchbox-majorette και δεν ξέρω τι άλλο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατάκα του όταν τα πήρε,μου είπε "πάρε ένα χιλιάρικο να φας μία πίτσα με τους φίλους σου".Σαφώς ευτελές ποσό για το πλήθος τους.Αυτό που θυμάμαι είναι ότι από ευγένεια-ηλιθιότητα δεν του είπα τίποτα μόνο που στην συνέχεια με έπιασαν τα κλάματα για ότι έγινε.
Ίσως να ήταν και η στιγμή που ένιωσα τόσο άσχημα που ξεπούλησα την παιδικότητα μου αλλά και η στιγμή που είπα ότι αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει.
Τα χρόνια πέρασαν είμαι 35 χρονών και ο γιος μου 8,βλέπω σε εκείνον σίγουρα τον εαυτό μου και ξαναγίνομαι και εγώ παιδί παίζοντας μαζί του αυτοκινητάκια ή playmobil.Ο μικρός φροντίζει τα παιχνίδια του όπως εγώ και έχει και αυτός μία μεγάλη συλλογή.
Ευτυχώς του έδωσα και εγώ γύρω στα 100 αυτοκινητάκια που γλύτωσαν από το ξεπούλημα και σιγά σιγά του κατεβάζω από το πατάρι την συλλογή μου με τα Bburago και άλλα μοντέλα σε κλίμακα 1/24 και 1/18.
Συγγνώμη για το μακροσκελές post!!!