Ρετρό γάλατα

Aardvark είπε:
Mπραβο ,πολυ ομορφες,αντε και το Carnation.
Μπορουμε να ρωτησουμε αλλα αν το googleαρεις το θεμα βρισκεις πολλες φωτο. Για το Ennstal δεν εβρισκα.

Παντα της Nestle ηταν το Carnation?
 
Nαι νομιζω της Νεστλε εκτος αν ειχε παρει τα δικαιωματα καμμια ελληνικη εταιρια,στο Ennstal ειχα βαλει και εγω μια φωτο στην 9σελ.
 
Δεν ξέρω, τα "Αγροκτήματα Αρόζα" τα έχει θυμηθεί κανείς;
 
ΦΖΠ1 είπε:
Δεν ξέρω, τα "Αγροκτήματα Αρόζα" τα έχει θυμηθεί κανείς;

attachment.php
πηγη

399_559954677389041_1212381127_n.jpg
 
Στη θεσσαλονίκη, η αγνο κυκλοφορούσε μέχρι περίπου το ΄84( ?) ένα πολύ ωραίο σοκολατούχο (& άσπρο φυσικά) γάλα, σε πλαστικό διάφανο μπουκάλι, με οριζόντιες καμπύλες ρίγες και κείνο το ψευτοαλουμινόχαρτο για καπάκι που το τρυπούσαμε και βάζαμε το καλαμάκι...απίστευτη και ανεπανάληπτη γεύση!!!!από τότε που άλλαξε η συσκευασία και έγινε τετράγωνο χάρτινο κουτάκι, πάει και η γεύση...έγινε γλυκιά ανάμνηση μαζί με τα φοφίκο.
 
stakovios είπε:
Φωτογραφία από μικρή συσκευασία σκόνης Οβαλτίνης που κυκλοφορεί στην Αγγλία. Απλά προσθέτεις νερό και έχεις ένα έτοιμο ρόφημα. Η γεύση της μου φαίνεται η ίδια.
Βρήκα Οβομαλτίνη στο εξωτερικό και δεν έχασα την ευκαιρία!

DSCF4509p.jpg
 
Σήμερα πέτυχα σε ρετρό ψιλικατζίδικο την ταμπέλα "γάλα Yoko". Δυστυχώς δεν είχα το smartphone μαζί, αλλά ίσως ξαναπεράσω.

Υπήρχε σκέτο γάλα Yoko και το Yoko Choco ήταν η έκδοσή του με σοκολάτα;
 
απο τι βρηκα γαλα Yoko εχει στην Κινα ή Ιαπωνια και για Ελλαδα βγαζει μονο το yoko choco.
 
Μιλάμε για ξεθωριασμένη ταμπέλα, τουλάχιστον 20ετίας, Ελληνική όμως. Προφανώς είχε έρθει και στην Ελλάδα ένα φεγγάρι.
 
dr_slump είπε:
Σήμερα πέτυχα σε ρετρό ψιλικατζίδικο την ταμπέλα "γάλα Yoko". Δυστυχώς δεν είχα το smartphone μαζί, αλλά ίσως ξαναπεράσω.
Υπήρχε σκέτο γάλα Yoko και το Yoko Choco ήταν η έκδοσή του με σοκολάτα;
Ναι, υπήρχε και σε κανονικό γάλα, αν θυμάμαι καλά και πλήρες και ελαφρύ.
 
Ο πατέρας μου δούλευε στον ΟΤΕ και κάθε τέλος του μήνα τους έδιναν κάτι τρίγωνα γάλατα(το 1984...όχι τώρα) σε κόκκινο και πράσινο χρώμα αλλά θυμάμαι οτι ήταν Άστυ ή Αγνό.Κάπου είχε και κάποιο σχέδιο με αγελάδα αν θυμάμαι καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κουτι απο μικρα γαλατα Βλαχας ζαχαρουχα....απο αρχες του '80, ισως και νωριτερα...

Το τι εχει μεσα αυτο το κουτι-μηχανη του χρονου θα σας δειξω σε αλλο θεμα...

Ο Bic ειναι για να καταλαβετε το μεγεθος...

P1100100.jpg
 
pardalotzatziki είπε:
Κουτι απο μικρα γαλατα Βλαχας ζαχαρουχα....απο αρχες του '80, ισως και νωριτερα...Το τι εχει μεσα αυτο το κουτι-μηχανη του χρονου θα σας δειξω σε αλλο θεμα...

Ο Bic ειναι για να καταλαβετε το μεγεθος...
περιμενουμε να μας δειξεις συντομα και το περιεχομενο του κουτιου :)

σιγουρα δεν περιεχει μικρα κουτια με γαλα Βλαχας,κατι αλλο κρυβεται εκει μεσα.. για να δουμε τι θα δουμε
 
Οπως και σε πολλα σπιτια, χρησιμοποιηθηκε για αποθηκευση...

Μεγαλη ιστορια....θελει προετοιμασια...
 
Butterfly είπε:
Παιδιά, θυμάμαι 2 γάλατα που μάλλον δεν κυκλοφόρησαν πολύ αλλά τα πίναμε.Το ένα λεγόταν ACTION (κατά 99,9%) κ μπορεί να ήταν της Δέλτα αλλά δεν είμαι σίγουρη.. Ήταν σοκολατούχο κ είχε κ μέλι μέσα ή κάτι τέτοιο.

Το άλλο που θυμάμαι λεγόταν Champion κ δε θυμάμαι ποιας εταιριάς ήταν. Αυτό δεν ήταν σοκολατούχο νομίζω, ήταν κ αυτό σε ατομική συσκευασία κ είχε μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που τη θυμάμαι ακόμα κ τώρα: Ήταν κ αυτό με μέλι κ δημητριακά.. κάτι παράξενο...

Σας θυμίζουν κάτι??

Επίσης θυμάμαι οταν πήγαινα στην Χαλκιδική τα καλοκαίρια το ΤΟΠΙΝΟ της Μεβγάλ που λογικά θα υπάρχει ακόμα!!
Το γάλα ACTION ήταν της ΔΕΛΤΑ και ήταν σοκολατούχο γάλα με μέλι και βύνη. Είχε κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 90 σε καφέ συσκευασία...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι το πρώτο μου γάλα (δε ξέρω κατά πόσο πιάνεται στα ρετρό μιας και ανήκει στα '90s) που σύντομα έγινε το αγαπημένο μου, πίνοντάς το μέχρι να καταργηθεί. Nutricia! Και βέβαια δεν εννοώ σε σκόνη. Σε μια συσκευασία σαν αυτή του σοκολατούχου carnation με ήρωες ένα αγοράκι με κίτρινα μαλλιά και άσπρη μπλούζα κι ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι με ροζ ρούχα. Η αγάπη γι' αυτό το γάλα και τη μοναδική του γεύση σύντομα κατέληξε σε μανία. Το αποτέλεσμα: κάρτα μέλους, μεταλικά βαρελάκια-σκαμπώ για να βάζεις μέσα τα παιχνίδια, επιτραπέζια, βιβλιαράκια με ιστοριούλες και πλαστικά ποτηράκια με νερό ενδιάμεσα και μικρά αστεράκια και κρικάκια να ρέουν μέσα σε αυτό όταν κουνούσες το ποτήρι. Φυσικά αφού καταργήθηκε, κλάματα και φωνές, μέχρι το Νουνού ΚID.

Άλλο αγαπημένο γάλα, περισσότερο λόγω της μοναδικής του διαφήμισης, το σοκολατούχο Carnation στη μεταλική συσκευασία.

Uninvited είπε:
Τα ΕΒΟΛ είναι εκπληκτικά γάλατα, και σοκολατούχα και άσπρα. Βασικά, επειδή πίνω άσπρο γάλα, παίρνω μόνο ΕΒΟΛ. Για καιρό τα είχε μόνο ο Βασιλόπουλος, αλλά τώρα φέρνει και ο Σκλαβενίτης. Δεν έχω βρει αλλού, και δυστυχώς, φυσικά, σε κανένα περίπτερο/ψιλι.
Πρώτα το θυμάμαι κι εγώ στο Βασιλόπουλο στην σκέτη χωρίς ετικέτα συσκευασία των 750ml (ή κάτι λιγότερο) και τιμή (στις αρχές του ευρώ) σταθερά στα 0,70?. Αργότερα βάλαν και κατσικίσιο.

Μετά στο Σκλαβενίτη τα τελευταία χρόνια και σε σοκολατούχο, σε πλήρες και light, σε συσκευασία του 1 λίτρου. Εδώ και κανά χρόνο έχω σταματήσει να το βλέπω στα ράφια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γαλα ΔΕΛΤΑ (παλια χαρτινη συσκευασια),στιγμιοτυπο απ τη σειρα "τμημα ηθων"

attachment.php


εντοπισα σε μια τζαμαρια(στη σειρα)διαφημιστικα και αυτοκολλητα με τα παρακατω προϊοντα

attachment.php


tmDELTA.JPG

tmi.JPG
 
Μετά από φλασιά και στοίχημα με γνωστό, πράγματι θυμάμαι καθαρά το γάλα Yoko. Σήμερα μάλιστα πέτυχα το σήμα του που προανέφερα:

539720_412649028835194_1986541728_n.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα