Ρετρό εκλογές στην Ελλάδα! (Ή αλλιώς η εποχή των δεινοσαύρων)!

Δαγκωτο AMIGA :D

Να και το ψηφοδελτιο...

picture.php
 
Θυμάμαι πως η ψήφος ήταν υποχρεωτική.

(Έχετε ακούσει ποτέ για «υποχρεωτικό δικαίωμα»; :) ).

Οι πολιτικοί των 80’s μας το είχαν επιβάλει τότε.
 
Θυμάμαι κι εγώ πολύ έντονα τη φανατίλα που κυριαρχούσε τότε... Θυμάμαι επίσης ότι νευρίαζα επειδή κανείς δεν ασχολιόταν με τίποτα αλλο, παρα μόνο με τις εκλογές. Λες και σταματούσε να γυρίζει η γη!

Ο παππούς μου εκείνη την περίοδο είχε καφενείο, και θα σας πω μερικά περιστατικά που θυμάμαι σαν παιδί. Επειδή λοιπόν ήταν "βαμμένος" και είχε κρεμασμένη μια αφίσα πολιτικού αρχηγού φάτσα-φόρα με το που έμπαινες στο μαγαζί, είχε τσακωθεί με τον τύπο που του έφερνε τα αναψυκτικά (ο οποίος εννοείται υποστήριζε το αντίθετο κόμμα) , και μάλιστα για μια περίοδο είχε αλλάξει προμηθευτή, επειδή του έλεγε να κατεβάσει την αφίσα αλλιώς δεν ξανάφερνε κοκακόλες!

Άλλο ένα περιστατικό: είναι ένας πολιτικός αρχηγός και μιλάει στην τηλεόραση, και ένας πελάτης του μαγαζιού -φανατικός οπαδός που τα'χε κοπανίσει και λίγο- ανεβαίνει στην καρέκλα για να φιλήσει την τηλεόραση (!!!) εκείνη τη στιγμή όμως αλλάζει το πλάνο και εμφανίζεται ο αντίπαλος, οπότε φιλάει αυτόν! Τραβίεται πίσω, ξεχνώντας ότι είναι πάνω στην καρέκλα, πέφτει κάτω βρίζοντας, κόντεψε να σπάσει τα παϊδια του... Το μαγαζί έπεσε κάτω από τα γέλια!!! :rofl: :rofl: :rofl:
 
"Δαγκωτό", η λέξη των περασμένων δεκαετιών, που πλέον κατά κανόνα ισχύει συνήθως σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Ρετρό λέξη, για τους περισσότερους από εμάς. (Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα και παντού).

Ρετρό εκλογική σκηνή, η συνοδεία της γιαγιάς μέχρι το παραβάν, με το φάκελο έτοιμο και κλειστό, για να μην μπερδέψει το ψηφοδέλτιο...

Wally είπε:
Δεν χρειαζευαι να πω οτι ειμαστε με το ενα ματι πανω στο thread.Κυριες και κυριοι γνωριζετε περι πολιτικων συζητησεων εδω μεσα και ποσο τις αντιπαθουμε.

Οποτε ας μεινει το νηματιο σε καθαρα ρετρο χαρακτηρα πανω στη διαδικασια και στις συνηθειες των εκλογων του τοτε.
+1...
 
Απίστευτος Τζιμάκος για ρετρό εκλογές:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0MCZXFTjK2g]YouTube - TZIMHΞ£ Ξ ΞΞΞΞ?Ξ£ΞΞ£ 4

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ysIgGY8revg&feature=related]YouTube - Ξ Ξ±Ξ½ΞΏΟΟΞ·Ο - ΞΞ΅ ΟΞ± ΞΌΞ¬ΟΞΉΞ± ΟΞ·Ο ΞΞ»Ξ»Ξ·Ο - 4/7

Σχολιάζει ...τα πάντα!
 
Να αφησω και εγω το μικρο λιθαρακι μου για τις ρετρο εκλογες τα ρολογια με τα σηματα του καθε κοματος!Που αναβοσβηνανε οπως οι κλασικες (απο πανω ελεγε την ωρα και απο κατω αναβοσβηνε το σημα)2 τελειες στα ρολογια quartz της εποχης!εμφανιστηκαν στις εκλογες του 85 και απ οτι θυμαμαι τα φερναν απο ιταλια! must gadget για τους οπαδους των κομματων.Επισης θυμαμαι εντονα τις λογομαχιες του πατερα μου με του θειους μου(αδερφους της μανας μου) που ηταν πολιτικα αντιθετοι τι ξεφτιλα! τι ειχαν να χωρισουν?
 
noobsaibot είπε:
Επισης θυμαμαι εντονα τις λογομαχιες του πατερα μου με του θειους μου(αδερφους της μανας μου) που ηταν πολιτικα αντιθετοι τι ξεφτιλα! τι ειχαν να χωρισουν?
Ουσιαστικά -και στη χειρότερη των περιπτώσεων- τα τσανάκια τους !! :) :)
 
Εκλογικη γκαντεμια : να σε καλουν πρωτη φορα για εφορευτικη επιτροπη, που να πει οοοοολη μερα κουραση και τρελη δουλεια (χωρις πληρωμη), να λες "δεν βαριέσαι, τουλαχιστον ολο και κανενας ωραιος φανταρος θα υπαρχει τουλαχιστον να εχουμε ωραια θέα, και να ανακαλυπτεις οταν πας, πως εκεινη η μερα ειναι και η πρωτη φορα, που καταργηθηκαν οι φανταροι απο τις εκλογες!
 
Μια απο τις πρωτες αναμνησεις μου με εκλογες (πρεπει να ηταν το 81) ηταν οταν με ειχε παρει η μητερα μου μαζι για να ψηφισει. Εκει ειδα για πρωτη φορα απο κοντα στρατιωτη. Ειχα μεινει αναυδος και αυτος ειχε σκασει στα γελια. Με αφησε να αγγιξω και το οπλο.

Απο εκει και περα θυμαμαι πως οι εκλογες ηταν ενα μεγαλο πανηγυρι. Αυτοκινητα με ντουντουκες διαλαλουσαν συγκεντρωσεις. Το γελιο ηταν πως μεχρι να ακουστουν καθαρα εγω ημουν στην τσιτα γιατι νομιζα πως διαφημιζαν παρασταση καραγκιοζη (αργοτερα καταλαβα οτι η πρωτη μου εντυπωση δεν ηταν και πολυ λαθος). Σπιτια ντυνονταν με σημαιες και λοιπα κομματικα διακριτικα. Μεγαλο γελιο επεφτε με τα σπιτια στην γειτονια που υπηρχε ασυμφωνια πολιτικων πεποιθησεων στην οικογενεια. Το μπαλκονι του παππου τιγκα ΝΔ, του γαμπρου Πασοκ. Μικρα καταστηματα που ηταν ξενοικιαστα μετατρεπονταν σε εκλογικα κεντρα γεματα μεχρι τα μεσανυχτα. Θυμαμαι τον πατερα μου που κοροιδευε ενα γειτονα μας που εκανε αφισσοκολληση στα 40 του, μπας και των ''χωσουν'' καπου. Αυτοκινητα περνουσαν με τιγκα μουσικες και αφισσες κολλημενες στα καπω και την οροφη. Εγω τα επαιρνα ολα αυτα σαν γιορτινη ατμοσφαιρα, δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι την μητερα μου την επιανε μια ανησυχια. Δεν καταλαβαινα πως οταν η ατμοσφαιρα ηταν ηλεκτρισμενη, ενας καυγας μπορουσε να εμφανιστει απο το πουθενα.

Οντως ο ολος ενθουσιασμος των ρετρο εκλογων ηταν συνυφασμενος και με την βια. Αλλωστε την νυχτα των εκλογων αλλα και μια μερα πριν νομιζω, δεν επιτρεποταν η λειτουργια νυχτερινων κεντρων, προς αποφυγην συμπλοκων μεταξυ σουρωμενων οπαδων. Καθε κομμα επισης ειχε την αναλογη νεολαια που λειτουργουσε ως δυναμη κρουσης. Γιαυτο και η αφισσοκολληση δεν ηταν ανευ κινδυνων...

Τα πιτσιρικια φυσικα ζουσαν απο κοντα ολη αυτη την φορτιση και αυτοβουλως ή και μετα ενθαρυνσεως βροντοφωναζαν πολιτικα συνθηματα ή εκαναν καζουρες σε γειτονες πολιτικα αντιπαλους.
 
Λορένα είπε:
και να ανακαλυπτεις οταν πας, πως εκεινη η μερα ειναι και η πρωτη φορα, που καταργηθηκαν οι φανταροι απο τις εκλογες!
γκαντεμηδες οι φανταροι #)
 
είναι άραγε ρετρό ότι έχασα μέσα σε λίγους μήνες μαζεμένες εκλογές όταν ακόμα δεν είχα δικαίωμα ψήφου, την τελευταία λίγες μέρες πριν κλείσω τα 18? γμτ! τότε με ένοιαζε - ήθελα στ΄αλήθεια να ψηφίσω, ήξερα και τί ήθελα από πριν!

σήμερα ακούω ότι όλοι όσοι γεννήθηκαν το 1991 μπορούν να ψηφίσουν άσχετα αν έχουν κλείσει τα 18 ή ακόμα όχι. άδικη κοινωνία!

στρατιώτες έξω απ΄τα εκλογικά τμήματα υπήρχαν και την προηγούμενη δεκαετία. πόσο ρετρό μπορούν να θεωρούνται πια?
 
Ορίστε και τα ψηφοδέλτια που ταιριάζουν στα δικά μας γούστα!
 
αναλογικά και εν μέσω αστεϊσμού:

o atari είναι περισσότερο γραφικός και από το κόμμα εκείνο των φίλων του Καποδίστρια μην πω συνώνυμη του Λεβέντη! Δεν μπαίνει στην βουλή με τίποτα!

Η Αμίγκα είναι κόμμα-κομπιούτερ εξουσίας οπότε πάντα πλειοψηφεί-κυβερνά!Αποτελεί αναλογικά τον δικομματισμό των υπολογιστών :)

Ο σπέκτρουμ είναι κομπιούτερ του λαού(φθηνός-αγαπητός και σε πολλά σπίτια) άρα μάλλον αριστερός!

Τα υπόλοιπα είναι σαν την Πολιτική Ανοιξη, Δηκκι κλπ δηλαδή υπολογιστές -κονσόλες που απλά εμφανίζονται ως μόδα και μετά χάνονται...(*)

(*) Φυσικά και το παραπάνω δεν είναι πολιτικό μήνυμα αλλά πλάκα για να πειράξω τους atari fans! (Ας μου επιτραπεί το οφτοπικ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ορίστε και τα ψηφοδέλτια που ταιριάζουν στα δικά μας γούστα!
 
Δεκτα ολα αυτα αλλα αποφυγετε χαρακτηρισμους και συγκρισεις με υπαρκτα ή οχι, πολιτικα σχηματα και συνδιασμους ;)
 
Και συνεχίζω!

Ορίστε και οι τελευταίοι υποψήφιοι.

Φίλες και φίλοι ψηφίστε ελεύθερα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα