Μόνο που οι στίχοι του Πωλ Μενεστρέλ μετατρέπουν το τραγούδι σε διαφήμιση της Κόκα-Κόλα ενώ το αρχικό με μουσική Lionel Belasco και
στίχους του Lord Invader (όχι μουσική όπως λέει η κα. Χατζηκωτάκη) ήταν τραγούδι διαμαρτυρίας για τη διαφθορά που έφεραν στο πάμπτωχο Τρινιντάντ οι Αμερικανοί στρατιώτες με τα δολλάριά τους. Ακόμη και η ηχογράφηση των Andrew Sisters η οποία έγινε το 1945 και όχι το 1936 είχε κρατήσει κάποιος από τους αρχικούς στίχους αν και ήταν βαρύτατα λογοκριμένοι (δήθεν τους είχε γράψει ο Morey Amsterdam αλλά απλώς είχε αλλάξει κάποιες κακές λέξεις).
Έτσι το αρχικό έλεγε:
Since the Yankees came to Trinidad
They have the young girls going mad
The young girls say they treat them nice
And they give them a better price
Το λογοκριμένο των A.S. έλεγε
Since the Yankee come to Trinidad
They got the young girls all goin' mad
Young girls say they treat 'em nice
Make Trinidad like paradise
Αλλά και τα δύο κράτησαν στο ρεφραίν τους το
Both mother and daughter
Workin' for the Yankee dollar
μόνο που στη λογοκριμένη εκδοχή δεν έχει τόσο νόημα ενώ στην αρχική λέει
I had a little mopsy the other day
Her mother came and took her away
Then her mother and her sisters
Went in a car with some soldiers
They buy rum and Coca Cola
Go down Point Cumana
Both Mother and daughter
Work for the Yankee dollar
οπότε δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε τι "επάγγελμα" έκαναν.
Βέβαια πού να τολμήσει ο Μενεστρέλ να γράψει στίχους που να πλησίαζαν έστω το πρωτότυπο, ακόμη κι αν ήθελε
Και από την προηγούμενη σελίδα, μήνες πριν,
ΦΖΠ1 είπε:
Να και κάτι πραγματικά παλιό (δείτε μόνο τη φάτσα του εμηνευτή) :Τώνης Στρατής (???), εγώ το ξέρω σαν "Ποιος σου είπε πως σε ξέχασα", και προέρχεται από ξένο τραγούδι, το οποίο όμως δηστηχώς δεν το ξέρω, βοηθήστε !
Τον Τώνη Στρατή τον θυμάμαι πολύ καλά, ήταν αρκετά δημοφιλής στη νεολαία τω καιρώ εκείνω αν και είχα αρχίσει να σνομπάρω αυτή τη μουσική όταν κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο τραγούδι. Αλλά από την πρώτη νότα που άκουσα είπα "Ντέμης Ρούσσος", έψαξα λοιπόν στους σκληρούς μου δίσκους και ανακάλυψα ότι πρόκειται για το τραγούδι "Lovely Lady of Arcadia" από το άλμπουμ "My Only Fascination" του 1974. Ιδού εδώ με φόντο διάφορα Αρκαδικά τοπία (Παρ8ενώνας, Ηρώδειο, ο τριχωτός θεός Πάν με κελεμπία κλπ)