Ρετρό καλλυντικά

Retro καλλυντικά

Make- up και πούδρα Tokalon από το φαρμακείο, φτηνά και καλά προϊόντα.

Προϊοντα μακιγιάζ "Clochard" που τα διαφήμιζε η Μπρούκ Σιλντς.

Τα θυμάστε; Εγώ τα χρησιμοποιούσα, ειδικά tokalon, ήταν η πρώτη μου πούδρα.
 
αφροί ξυρίσματος Noxzema. Κυκλοφορούν ακόμη σε πολλές παραλλαγές. Το χρησιμοποιούμε απο πατέρα σε γιο οι άντρες της οικογένειας. (αγαπημένος ο αφρός μέντα που με παγώνει λιγάκι)

Οι διαφημίσεις της noxzema άλλο πράγμα. Δεν βρήκα ελληνικές αλλά νομίζω οι Αγγλικές είναι αντιπροσωπευτικές.

Great balls of comfort

 
υπήρχαν καλλυντικά seventeen ή εγώ θυμάμαι κάτι άλλο?

τα timotei είναι πολύυυυυ καινούρια σε σχέση με τη διαφήμιση του σαμπουάν με την κοπέλα με τα μαλλιά που γέμιζαν λουλούδια ... αλήθεια υπάρχουν πουθενά αυτές οι πολύ παλιές διαφημίσεις?
 
Ρετρό κρέμα είναι της RILKEN MILK & HONEY με άσπρη βάση και γαλάζιο καπάκι...
 
"Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα. Με Ultrex λούστηκες; Όχι! Λούσου με Ultrex και θα δεις."

Το σαπούνι προσώπου Incosept που νομίζω πρέπει να υπάρχει και σήμερα.

To γαλάκτωμα προσώπου Oil of Olage που σήμερα έχει μετονομαστεί όπως και άλλα προιόντα σε Olay.

Και φυσικά το Villanova!

"'Ηρθε το καινούριο Villanova plus, πολύ πιο απαλό! Οικογενειακό Villanova plus χέρια ευωδιαστά. Πράκτικο Villanova plus, κεφάτο μαγικό!" Απαλά απο την Johnson!

:D
 
Παιδια στην Αγγλια η 4711 ειναι διαθεσιμη σε πολλα μαγαζια και σε πολλες βερσιον.
 
Καλλυντικά και κολώνιες αγορασμενες απο φαρμακείο αλλά φτιαγμένα απο τον φαρμακοποιο. Πηγαινες με το άδειο κουτί, το αποστειρωνε δεν θυμάμαι αν ηταν σε κλιβανο ή απλως στο φουρνο και στο ξαναγέμιζε. Με τις κολώνιες δεν υπηρχε τέτοιο θέμα απλα πηγαινες το μπουκαλι. Υπάρχουν ακόμα κρέμες που μπορεις να φτιαξεις σε φαρμακειο αλλά ανηκουν σε γνωστη ελληνικη εταιρία καλυντικών και δεν κάνει να κάνουμε διαφήμιση! (πολύ καλές πάντως) και καποιοι φτιαχνουν ακομα κολώνιες. Η Μυρτώ υπάρχει στα σουπερμάρκετ. Πάντως Λορένα δεν έχεις δικιο το κοκκινο βερνικι πάει καλυτερα στις μεγαλυτερες όπως και το κατακοκκινο κραγιον. Αρκεί βέβαια να μην συνδυάζονται με ακραία ρουχα και αξεσουάρ γιατί τοτε ειναι πολύ ρετρο και οχι με την καλή έννοια!.
 
Χθες πηγα στο σουπερ μαρκετ και ειδα οτι βγηκε ξανα στα ραφια η Sunsilk! Τοτε ηταν λακ με μπλε πρασινη συσκευασια.Θυμαμαι στη διαφημιση αγγιζε ενας αντρας ενα συρματινο πλεγμα και μετα τα μαλλια της πρωταγωνιστριας. Τωρα εχει αλλαξει η συσκευασια και η Sunsilk εχει ολη την γκαμα περιποιησης κοντισιονερ κλπ
 
Εγώ θυμάμαι αυτό το προϊόν που αντικατέστησε κατά κάποιο τρόπο το αποσμητικό mum. Ίσως να κυκλοφορεί ακόμα.

attachment.php
 
krios είπε:
Εγώ θυμάμαι αυτό το προϊόν που αντικατέστησε κατά κάποιο τρόπο το αποσμητικό mum. Ίσως να κυκλοφορεί ακόμα.
attachment.php
..το διαφημιζε μια σταρλετιτσα της εποχης,λεγοντας"με το Περκυ,ο ιδρωτας μου βγαινει καθαρος "κλπ

συνειρμικα παραπεμπει σε μπιχλοβρωμυλοκατασταση,λεγοντας μαλιστα οτι διαρκει..τρια 24ωρα (απλυσιας..)
 
Ναι, ηταν η ηθοποιος Αλεκα Λαμπρινου αυτη που διαφημιζε το Perky.

Μεσα στη δεκαετια του ΄80 εκανε αρκετα διαφημιστικα και εμφανιστηκε και σε καμποσα σηριαλ.

 
don dokken είπε:
..το διαφημιζε μια σταρλετιτσα της εποχης,λεγοντας"με το Περκυ,ο ιδρωτας μου βγαινει καθαρος "κλπσυνειρμικα παραπεμπει σε μπιχλοβρωμυλοκατασταση,λεγοντας μαλιστα οτι διαρκει..τρια 24ωρα (απλυσιας..)
Με το συγκεκριμένο προϊόν ή με άλλα παρεμφερή, με σαπούνι ακριβό ή όχι, η αλλαγή νοοτροπίας και συνήθειας ως προς την καθημερινή προσωπική και όχι μόνο καθαριότητα δυστυχώς δεν επήλθαν στο βαθμό που θα έπρεπε ακόμα και σήμερα.

Μάλλον ήταν μια ακόμα προσπάθεια, μια παρότρυνση, ένα νέο όπλο ενάντια στο μανταλάκι της μύτης!!! Και απευθυνόταν σε πολύ κόσμο, αυτό είναι σίγουρο...
 
Για το βερνίκι/μανόν για τα νύχια ήταν η Υβέτ Τζάρβις που το διαφήμιζε με το σλόγκαν ''να την ακούτε την Υβέτ'' (δεκαετία 80-αρχές 90)
 
Και για τα νύχια Meridian...(?)

και η κολώνια ΜΥΡΤΩ...(!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάται κανείς το ταλκ σε λευκό ψηλό μπουκάλι της johnson & johnson? Ήταν στην ίδια σειρά με το κλασικό 'κίτρινο-ωχρό' σαμπουάν που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει. Κορυφαίο σαμπουάν παρεμπιπτόντως. Το έχω ακόμη και το χρησιμοποιώ ενίοτε ή εναλλάξ με άλλα σαμπουάν. Μόνο του, μου αναπτύσσει την πιτυρίδα-πλέον-.

Θυμάστε επίσης ένα ταλκ άλλης εταιρείας σε σαφώς μικρότερο οβάλ πεπλατυσμένο μπουκάλι χρώματος ροζ??! Και αυτό το είχαμε τα χρόνια της πέτρας.... Δεν μπορώ να θυμηθώ όνομα και εταιρεία δυστυχώς.

Badedas χρησιμοποιώ επίσης έως σήμερα. Το κλασικό στο μεγάλο μαύρο μπουκάλι. Η διαφήμιση ήταν χαρακτηριστική και...σοκαριστική για τα παιδικά-δικά μου τουλάχιστον- μάτια:

Ένας ολόγυμνος τύπος να τρέχει με το εκκρεμές ελεύθερο σε μαύρο δροσερό φόντο με νερά να πετάγονται από όλο και σε όλο το πάνελ!! :D :D :D
 
Τη θυμάστε την κολώνια "Αγιακάτσικα" ??? Νομίζω [χωρίς να είμαι σίγουρος] ότι μάς ερχόταν από τη Ρόδο [το επίθετο "Αγιακάτσικας" είναι, αν δεν απατώμαι, συνηθισμένο στη Ρόδο] !!!

Επίσης ... τα αρώματα Lilliane, απ' όπου θυμάμαι το τραγουδάκι στα διαφημιστικά σποτ "γλυκιά αναστάτωση, μ' αρώματα του Lilliane" ....

Aλλά και το άρωμα Charlie !!! Όταν στα τέλη 70ς/αρχές 80ς είδα αυτήν την υπέροχη διαφήμιση του αρώματος με αυτήν την αιθέρια, πανέμοφη κοπελιά να βγαίνει από το παλιό αυτοκίνητο .... η καρδιά μου κόντευε να "σπάσει" από τα σκιρτήματα :

[επίσης : αν έχετε στη διάθεσή σας το παλιό διαφημιστικό σποτάκι της κολώνιας La Tipa, με τη μουσική επένδυση το In Jeopardy Supertramp .... ανεβάστε την !!! Θα δώσετε χαρά σε πολύ κόσμο !!! ] !!!

Θυμάμαι, επίσης, μια "τσαχπινούλα", νέα σε ηλικία, οικογενειακή μας φίλη στις αρχές των 80ς να μάς δηλώνει : "η αγαπημένη μου κολώνια είναι η Blaze" !!!

Επίσης, διαβάζοντας τα δικά σας ποστ ... θυμήθηκα πόση αίσθηση είχε προκαλέσει το κρεμοσάπουνο "Βιλλανόβα" μόλις είχε βγει !!! Πατάς το μοχλό προς τα κάτω και ... από το μπουκάλι βγαίνει υγρό σαπούνι !!! Πρωτοποριακό, επαναστατικό για εκείνη την εποχή που ... ξέραμε το σαπούνι με την "κλασική" του μορφή !!! Επίσης, θυμήθηκα τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου που, πριν πάω σχολείο, μού έβαζε 2 σταγόνες 4711 κάτω από το λαιμό !!!!
 
Να προσθέσω και το αποσμητικό ΑΧΕ (και αφήστε τη γοητεία να συναρπάζει...)
 
η υβετ ελεγε το θρυλικο πια "οπως αμερικη"
 
Πίσω
Μπλουζα