Ρετρό μελαγχολικα/λυπημένα instrumental κομματια

Προσέξτε!! INSTRUMENTAL!!! Και ρετρό!!! Ελληνικά/ξενα μεταλ/ποπ/ροκ οτιδήποτε! Αρκεί να αφήνει λυπητερό ή μελαγχολικό συναίσθημα.

Παράδειγμα:



Επίσης:

[video=youtube;D3-TgDjcBL0]

Καπως έτσι

Επαναλαμβάνω.....ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!! INSTRUMENTAL!!!! Και το τονίζω γιατί σε παρόμοια θρεντς που κατα καιρούς έχω ανοίξει, ποστάρετε αλλ'αντ'αλλα της Παρασκευής το γάλα :D .

ΥΓ. Αν εχει ξαναμπει τετοιο θρεντ, ας μου το υποδείξει κάποιος γιατί δε βρήκα κατι.
Δεν γνώριζα για το συγκεκριμένο θέμα που άνοιξε ο Rygar, το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Σε σχέση με την εν λόγω συναυλία του Jean Michel Jarre στο Ηρώδειο το 2001 παραθέτω τα ακόλουθα σχετικά με την ακύρωση συμμετοχής της Μαντώς σε αυτήν όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στο Λοιπόν της 29-07-2021 στην ερώτηση "Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας μέχρι σήμερα;"
η Μαντώ απάντησε:
"Συνέβη κάτι, κάποτε, το οποίο ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί και με πληγώνει ακόμα όταν το σκέφτομαι. Ως γνωστόν, σε ένα από τα άλμπουμ μου έχω πει ένα τραγούδι το «C’est la vie» του Ζαν Μισέλ Ζαρ, το οποίο ο συνθέτης μου το εμπιστεύτηκε και έκανα την ελληνική του version.
Με αφορμή αυτή τη συνεργασία με κάλεσε να τραγουδήσω μαζί του στο Ηρώδειο. Πήγα λοιπόν έκανα πρόβες και μια μέρα πριν ή και το ίδιο πρωινό της εμφάνισής μας, μου ανακοίνωσαν ότι δεν θα είμαι σε αυτό το φεστιβάλ. Με καμία δικαιολογία.
Κι όταν πήρα τον Ζαν Μισέλ Ζαρ να τον ρωτήσω αν ξέρει κάτι, η απάντησή του ήταν ότι «ήταν πολύ πιεστικοί όλοι, στο να μην είσαι στη συναυλία που αναρωτιέμαι αν έχεις κάνει κάτι». Δεν μάθαμε ποτέ για ποιο λόγο δεν με άφησαν να τραγουδήσω μαζί του. Κάποιος έβαλε ένα βύσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά δεν έχω ιδέα από που. Προφανώς κάποιος συνάδελφος, ο οποίος με έβλεπε ανταγωνιστικά, είχε κάποια μέσα και κατάφερε να γίνει αυτό."
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ *Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ* INSTRUM. GREECE '81
από την ομώνυμη σειρά του Νίκου Φώσκολου που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1981

ΗΤΑΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ

 
Τελευταία επεξεργασία:
Βαγγέλης Πιτσιλαδής - Αναδυομένη - 1979 - Κοντεσίνα Κλέλια - ορχηστρικό


Βαγγέλης Πιτσιλαδής - Ποτέ (Ορχηστρικό)

 
Ανάμνηση - Tony Pinelli
Μουσική: Ευάγγελος Πιτσιλαδής
Στίχοι: Γιώργος Παπαστεφάνου (στον δίσκο αναφέρεται ως Γιώργος Στεφάνου)
από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου
Στην περιγραφή αναγράφονται
"Ήδη από την εποχή των Forminx τα ελληνικά ποπ συγκροτήματα ξεφύτρωναν το ένα πίσω απ' το άλλο και ως επί το πλείστον μαϊμούδιζαν τα ξένα. Οι πρώτοι που σκέφτηκαν να τραγουδήσουν λόγια ελληνικά και ανταμείφθηκαν γι'αυτό ήτανε βέβαια οι Ολύμπιανς από τη Θεσσαλονίκη που είχαν για τραγουδιστή τον Πασχάλη Αρβανιτίδη. «Το σχολείο», «Ο τρόπος», και η «Συγγνώμη» τους ξετρέλαναν τη νεολαία της εποχής και έπεισαν και τους άλλους να κάνουνε το ίδιο. Έτσι κάποιο μεσημέρι του 1966 ο Δημήτρης Θεμελής, σύζυγος της Ρηνιώς Παπανικόλα - μαζί είχαν ανοίξει το δισκάδικο «Κύκλος» στην Καραγιώργη της Σερβίας - με ρώτησε αν θα ήθελα να γράψω κι εγώ στίχους σ'ένα χορευτικό τραγούδι. Εκείνη την εποχή ο Δημήτρης δούλευε και σαν παραγωγός στο τμήμα ελαφράς μουσικής.Το δίσκο θα τον έβγαζε η Κολούμπια. Και τη μουσική θα την έγραφε ένας νέος συνθέτης, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, στον οποίο η εταιρία είχε επενδύσει αφού του είχε ήδη εμπιστευθεί το βαρύ πυροβολικό της, Μπιθικώτση-Μοσχολιού. Όμως το δικό μας τραγούδι θα το έλεγε ένας μοντέρνος Ιταλός τραγουδιστής, που άρεσε πολύ στους κοσμικούς Αθηναίους, αλλά όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ούτε που είχε ξανακούσει το όνομά του: Τόνυ Πινέλλι. Με την «Ανάμνηση», έτσι λεγόταν το τραγούδι μας, τον μάθανε όλοι. Και ο δίσκος του σύντομα έγινε χρυσός, αφού πούλησε πάνω από 100.000 κομμάτια, νούμερο όχι και τόσο συνηθισμένο ακόμη τότε. Και δεν υπήρχε τζουκ-μποξ εκείνη την εποχή που να μην είχε στα περιεχόμενα του την «Ανάμνηση». Και όχι μόνο με τον Πινέλλι, αλλά και με τον Πασχάλη και τους Ολύμπιανς, που το ηχογράφησαν επίσης και πολύ ωραία μάλιστα."
 
The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Βαγγέλης Πιτσιλαδής
 
(από χθες ήθελα να γράψω για ένα συγκεκριμένο κομμάτι,αλλά τελικά το ανέβαλα για απόψε.Και θα εξηγήσω για ποιο λόγο..)

Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά soundtracks,ειδικά από ξένες ταινίες. Θυμήθηκα όμως ένα τραγούδι που το λάτρευα (και το λατρεύω).
Το είχα σε κασέτα μαζί με άλλα,της ίδιας κατηγορίας μουσικής, πριν 25 χρόνια περίπου.
Ψάχνοντας λοιπόν στο youtube να βρω μια instrumental version του τραγουδιού (για να είμαστε και εντός θέματος), είδα πως υπήρχαν αρκετές.
Και προσπαθώντας να διαλέξω την καλύτερη, τελικά διαπιστώνω ότι το τραγούδι "Interlude" της Siouxsie Sioux και του Morrissey (αυτό που είχα εγώ), είναι η επανεκτέλεση ενός παλιού τραγουδιού, το οποίο είναι και το soundtrack ταινίας. Ομώνυμης ταινίας.
Η ταινία είναι το "Interlude" του 1968! Η οποία και αυτή είναι remake παλαιότερης ταινίας (και όχι μόνο μιας αλλά δυο ταινιών, η μία του 1957 και η άλλη του 1939. Αυτή του 1939 είχε άλλο τίτλο)

Τέλος πάντων,όλα αυτά γίνονταν εχθές το βράδυ. Είναι λογικότατο να μη ξέρουμε τα πάντα. Αλλά είναι στενάχωρο, αυτά που ξέρουμε (και μας αρέσουν) να τα ξέρουμε μισά!Και ούτε καν τα μισά..Τι να πω!..Απλά,απαράδεκτο!
Εχθές λοιπόν έκατσα και άκουσα όλο το soundtrack της ταινίας! Απλά υπέροχο. ΥΠΕΡΟΧΟ ! Και επειδή επηρεάζομαι από τη μουσική των ταινιών,όταν μου αρέσει κάποιο soundtrack, πρέπει οπωσδήποτε να δω και την ταινία! Θεωρώ τη μουσική ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στις ταινίες. Μια καλή μουσική μπορεί να ανεβάσει τους πόντους μιας μέτρια ταινίας. Μια καλή ταινία μπορεί να "απογειωθεί" εξαιτίας μιας εκπληκτικής μουσικής.
Η ταινία υπάρχει στο youtube , δυστυχώς χωρίς υπότιτλους! Είδα το πρώτο πεντάλεπτο. Αυτό ήταν! Έπρεπε να τη δω.
Τελικά,την είδα σήμερα.Από τα σχετικά καλά αγγλικά που ξέρω συν το ότι δεν υπήρχαν στη ταινία ιατρικοί όροι ή διάλογοι μεταξύ δικηγόρων και δικαστών,δεν υπήρχε πρόβλημα! Τα της ταινίας, σε άλλο θρεντ (φαντάζομαι πως δεν υπάρχει,αν δε κάνω λάθος).

Στο δια ταύτα :
Το πρώτο κομμάτι είναι από την ταινία,το τραγούδι της ταινίας σε instrumental version.
Το δεύτερο είναι και αυτό μέρος της ταινίας (με σκηνές από την ταινία)
Το τρίτο είναι σε άλλη εκτέλεση,όχι μες στη ταινία,όχι τόσο στενάχωρο,αλλά ρετρό και εξίσου ωραίο.
(δυστυχώς,δεν μπορώ να βάλω και το τραγούδι. Τελικά,δεν το γλίτωσα το..soundtrack!)






 
Ποιος μπορεί να ξέχασε την Sniper Wolf από το MGS ?
Μας ξάφνιασε στην αρχή.Την αντιμετωπίσαμε όπως όλους τους κακούς.
Στο τέλος όμως, τα λόγια της μας λύπησαν,μας στεναχώρησαν.

 
Αν και δεν το βρίσκω μελαγχολικό αλλά μάλλον σκοτεινό, μόνο και μόνο γιατί θυμήθηκες τους Χωρίς Περιδέραιο έχεις χίλια like και καρδούλες από μένα. :thanks:
Ε ναι! Ένα εκατομμύριο like για τους χώρις περιδέραιο.

Ανωση.
Κρότοι Κροταλίες.
48 Στροφές.
Νορβηγια.


Υπερρεαλισμός στη μουσική...

Καλό ταξίδι Νίκο Αγγελή...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω πει άπειρες φορές εδώ μέσα πόσο μεγάλη αγάπη έχω στον Κώστα Καπνίση και πόσο θαύμαζα την ικανότητά του να προσελκύει κοινό με το συνθετικό του ταλέντο ακόμη κι όταν δεν επρόκειτο για κάποια ταινία αξιώσεων. Απ' όλα τα μουσικά θέματα που έχει γράψει, τα αγαπημένα μου είναι πάντα αυτά των ταινιών της περιόδου 1969-1978, ειδικά όσα προορίζονταν για αστυνομικές ή δραματικές ταινίες. Ξεχωρίζω δύο (αν και θα μπορούσα να βάλω και κάμποσες ακόμη).

Κώστας Καπνίσης - Πανικός (1969)



Κώστας Καπνίσης - Η μεγάλη απόφαση (1977)

 
Blade Runner Blues - Vangelis (1982)

Δεν βρίσκω λόγια να σου πω πόσο μου αρέσει. Επέτρεψε μου να προτείνω ένα ωραίο mix, το mdb - beautiful voices 013 (vangelis special edition), ένα βραδάκι που θα έχεις χρόνο άκουσέ το.

Από το Blade Runner το track που έχω ακούσει αμέτρητες φορές είναι το Rachel's Song. Με αυτό κοίμιζα τα παιδιά μου όταν ήταν μωρά στην αγκαλιά μου.

Vangelis - Rachel's Song (1982)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν βρίσκω λόγια να σου πω πόσο μου αρέσει. Επέτρεψε μου να προτείνω ένα ωραίο mix, το mdb - beautiful voices 013 (vangelis special edition), ένα βραδάκι που θα έχεις χρόνο άκουσέ το.

Από το Blade Runner το track που έχω ακούσει αμέτρητες φορές είναι το Rachel's Song. Με αυτό κοίμιζα τα παιδιά μου όταν ήταν μωρά στην αγκαλιά μου.

Vangelis - Rachel's Song (1982)


Χαίρομαι ιδιαίτερα! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση... Πράγματι, το Rachel's song μπορεί να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους. Είμαι βέβαιος ότι τα μωρά σου το απολάμβαναν :)
 
Πίσω
Μπλουζα