Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 6.841
αετέ1 είναι πολύ καλά τα scanner της Rollei αλλά τα μεσαία μοντέλα το φτηνό που είχα πάρει δεν σκάναρε καλά και δεν δούλευε η επιλογή για το Α/Μ αλλά ένα καλύτερο που έφερε η νονά μου από Γερμανία και μου χάρισε κάνει πολύ καλή δουλειά γρήγορο κλπ. πάλι Rollei αλλά το ακριβότερο μοντέλο DF-S 290 HD σκανάρει Α/Μ έγχρωμο αρνητικό και διαφάνειες ή σε καρτούλα ή σύνδεση με υπολογιστή. μια ψιλοδιορθωσιούλα ίσως θέλει μετά αλλά εγώ έχω το gimp που είναι ακριβώς όπως το photoshop αλλά τζαμπαντάν. γενικά οποιοδήποτε σκάνερ με τιμή κάτω από 100 € είναι για τα μπάζα. καλύτερα μην το πάρεις καθόλου.
(edit) ο γνωστός ύποπτος για το κυανό καστ που έχουν οι φώτο σου είναι η πορτοκαλί μάσκα που έχουν όλα τα έγχρωμα αρνητικά. δυστυχώς καλό αποτέλεσμα μόνο με dedicated film scanner στην επιλογή για έγχρωμο αρνητικό.
(τώρα στο θέμα) όντως τα παλιά αυτοκίνητα ήταν ευρύχωρα ακόμη και τα κατσαριδάκια και τα "μικρά" εγώ θυμάμαι όταν ήρθαν οι συγγενείς μας απ τον Καναδά γυρίζαμε την Κρήτη με ένα μικρό που είχε νοικιάσει ο μακαρίτης ο θείος μου ο Σάμμυ και ο ξάδερφος μου κι εγώ είμασταν στο πορτ μπαγκάζ! ούτε κουβέντα για κλιματισμό κλπ. και όμως είμασταν τρισευτυχισμένοι.
(edit) ο γνωστός ύποπτος για το κυανό καστ που έχουν οι φώτο σου είναι η πορτοκαλί μάσκα που έχουν όλα τα έγχρωμα αρνητικά. δυστυχώς καλό αποτέλεσμα μόνο με dedicated film scanner στην επιλογή για έγχρωμο αρνητικό.
(τώρα στο θέμα) όντως τα παλιά αυτοκίνητα ήταν ευρύχωρα ακόμη και τα κατσαριδάκια και τα "μικρά" εγώ θυμάμαι όταν ήρθαν οι συγγενείς μας απ τον Καναδά γυρίζαμε την Κρήτη με ένα μικρό που είχε νοικιάσει ο μακαρίτης ο θείος μου ο Σάμμυ και ο ξάδερφος μου κι εγώ είμασταν στο πορτ μπαγκάζ! ούτε κουβέντα για κλιματισμό κλπ. και όμως είμασταν τρισευτυχισμένοι.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: