Ρετρό οχήματα

αετέ1 είναι πολύ καλά τα scanner της Rollei αλλά τα μεσαία μοντέλα το φτηνό που είχα πάρει δεν σκάναρε καλά και δεν δούλευε η επιλογή για το Α/Μ αλλά ένα καλύτερο που έφερε η νονά μου από Γερμανία και μου χάρισε κάνει πολύ καλή δουλειά γρήγορο κλπ. πάλι Rollei αλλά το ακριβότερο μοντέλο DF-S 290 HD σκανάρει Α/Μ έγχρωμο αρνητικό και διαφάνειες ή σε καρτούλα ή σύνδεση με υπολογιστή. μια ψιλοδιορθωσιούλα ίσως θέλει μετά αλλά εγώ έχω το gimp που είναι ακριβώς όπως το photoshop αλλά τζαμπαντάν. γενικά οποιοδήποτε σκάνερ με τιμή κάτω από 100 € είναι για τα μπάζα. καλύτερα μην το πάρεις καθόλου.

(edit) ο γνωστός ύποπτος για το κυανό καστ που έχουν οι φώτο σου είναι η πορτοκαλί μάσκα που έχουν όλα τα έγχρωμα αρνητικά. δυστυχώς καλό αποτέλεσμα μόνο με dedicated film scanner στην επιλογή για έγχρωμο αρνητικό.

(τώρα στο θέμα) όντως τα παλιά αυτοκίνητα ήταν ευρύχωρα ακόμη και τα κατσαριδάκια και τα "μικρά" εγώ θυμάμαι όταν ήρθαν οι συγγενείς μας απ τον Καναδά γυρίζαμε την Κρήτη με ένα μικρό που είχε νοικιάσει ο μακαρίτης ο θείος μου  ο Σάμμυ και ο ξάδερφος μου κι εγώ είμασταν στο πορτ μπαγκάζ! ούτε κουβέντα για κλιματισμό κλπ. και όμως είμασταν τρισευτυχισμένοι. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεγάλος έρωτας το Ε28!

Αν δεν το εκτιμήσει ο υιός υπάρχουμε και εμείς εδώ  :fafoutis:  

(είχαμε το 34άρι και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που το έδωσα ένεκα γυναικείας γκρίνιας και ορθολογισμού). 
 
αετέ1 είναι πολύ καλά τα scanner της Rollei αλλά τα μεσαία μοντέλα το φτηνό που είχα πάρει δεν σκάναρε καλά και δεν δούλευε η επιλογή για το Α/Μ αλλά ένα καλύτερο που έφερε η νονά μου από Γερμανία και μου χάρισε κάνει πολύ καλή δουλειά γρήγορο κλπ. πάλι Rollei............

(edit) ο γνωστός ύποπτος για το κυανό καστ που έχουν οι φώτο σου είναι η πορτοκαλί μάσκα που έχουν όλα τα έγχρωμα αρνητικά...........

(τώρα στο θέμα) όντως τα παλιά αυτοκίνητα ήταν ευρύχωρα ακόμη και τα κατσαριδάκια και τα "μικρά"...................
Ευχαριστώ θερμά φίλτατε Uskoke για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες και υποδείξεις σου. Κατάλαβα τώρα για το κυανό καστ που δεν έφευγε πάρά τις πολλαπλές ρυθμίσεις που έκανα στην φωτογραφική μηχανή όλο το βράδυ εχθές. Μονόδρομος λοιπόν ο Scanner με γλύτωσες από άσκοπους πειραματισμούς και χάσιμο χρόνου. Αυτή είναι η δύναμη του φόρουμ, οι γνώσεις των μελών του και η διάδοση της πληροφορίας!!!! Ανέτρεξα σήμερα σε γνωστό ψηφιακό  κατάστημα και προσανατολίζομαι στο Rollei DF-S 310 SE ή στο PFD-S 340 (Το 290 δεν το έχει). Είχα δει σε παλιό σου σχόλιο την εμπειρία σου με το φτηνό μοντέλο και για αυτό ήμουν διστακτικός, οπότε θα πάω στο ακριβότερο.

Για τα παλιά ευρύχωρα αυτοκίνητα, όπως τα λες! Αναμνήσεις από καλές μέρες!!!!  Στα σημερινά που πέρα από τη στενότητα χώρου είναι πηγμένα στους αυτοματισμούς, στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά ο οδηγός είναι απλός διαχειριστής..........

Μεγάλος έρωτας το Ε28!

Αν δεν το εκτιμήσει ο υιός υπάρχουμε και εμείς εδώ  :fafoutis:  

(είχαμε το 34άρι και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που το έδωσα ένεκα γυναικείας γκρίνιας και ορθολογισμού). 
Πολύ σωστά το περιέγραψες  φίλτατε, έρωτας και αναμνήσεις και για τα παιδιά που θυμούνται όταν τα πήγαινα καθημερινά στο σχολείο, τις εκδρομές με ανοικτή οροφή κλπ.  Η αετίνα στέκει αδιάφορη, αν και στο παρελθόν έκανε κρούσεις για να δωθεί, αλλά εγώ δεν ενέδωσα, ευτυχώς....
 
Πάντως μιλώντας για "έρωτες", σε ότι αφορά αυτοκίνητα, εμένα προσωπικά πάντοτε θα μείνει μεγάλος έρωτας το "κατσαριδάκι". Διαχρονικό και αξεπεράστο, όσες δεκαετίες και αν περάσουν. Προσωπικά μάλιστα μου αρέσουν περισσότερο τα μοντέλα μετά το 1971/72 ( 1302, 1303 κλπ ) πάρα τόσο τα κλασσικά κατσαριδάκια των δεκαετιών '50 - '60. Λίγο ανάποδος μάλλον σε αυτό, αλλά ο καθένας έχει τα γούστα του :)
 
παρακαλώ αετέ 1 ελπίζω να σε βοήθησα δες αν θες τα αποτελέσματα από το σκανάρισμα στο thread μου ο Αι Βασίλης ήρθε νωρίτερα και από το παλιό το φτηνό που είναι μάπα δεν βλέπονται και από το καινούριο που είναι πολύ καλύτερες (οι τελευταίες).
 
Μπηκα να δω αν στο 666 ποστ του θρεντ ηταν η Κριστιν.
 
το τρακτέρ κάνει ένα βρουμ, δύο βρούμ, τρία βρουμ, το πουλάκι ωχ!

 
Θα ειχε αγοραστικο κοινο αραγε να βγαιναν σε μικρη κλιμακα μοντελισμου τα οχηματα εδω μεσα.

Τα πονυ της Citroen , κατι τρακτερακια με ψαλιδα για τιμονι και καροτσα πισω κτλ. :p
 
Η φωτο ειναι απο τον Ιουνη του 74 ,το πρωτο μου αμαξι αγεννητος ακομη το βρηκα λιγο αργοτερα.

Fiat θυμαμαι λεγαμε οτι ητανε ,ξερει κανεις ακριβως μοντελο μαρκα;

jun 74.JPG
 
Τhank you και μενα αυτο μου φερνει!
 
Θυμάμαι έναν στη γειτονιά μου να έχει τέτοιο Mazda. Υπάρχει και στο καταλογάκι που έχω ανεβάσει εδώ.
Βγαζω στην επιφανεια το ποστ γιατι εψαχνα τον καταλογο που λεω παραπανω αλλα δεν τον βρηκα. Μηπως ειναι ευκολο να εμφανιστει παλι; Ειναι κατι που δεν βρισκεται ευκολα. Ευχαριστω!
 
Subaru 1600 στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με το πλήρωμα του αεροπλάνου "ΕΡΜΗΣ".
1979.
Από το lesvosnews.net
 

Συνημμένα

  • subaru01.JPG
    subaru01.JPG
    2 MB · Προβολές: 8
Πίσω
Μπλουζα