ΦΖΠ1 είπε:
Καίει 7 δεκάρες το χιλιόμετρο...Στην πόλη επιτρέπεται ταχύτητα μέχρι 120...Φορολογείται για 4 ίππους και έχει πολύ παραπάνω (τα 600 κυβικά !)Καλά, οι διαφημίσεις αυτοκινήτων τότε, έδιναν ρέστα...
johnny19818 είπε:
Τελικά πόσο έχει τελική, μπερδέυτηκα... Αυτό προφανώς είναι το επόμενο μοντέλο μιας και ο Αετός είπε ότι τις ζώνες τις αγόρασε after Market. Δεν πιστεύω να εννοεί ότι έχει κλιματισμό με ψυχρό αέρα αλλά καλοριφέρ, έτσι;
Οι διαφορές του Subaru 500 (480 επακριβώς) κ.ε. και του 600 (550 επακριβώς)κ.ε. ήταν από ότι θυμάμαι οι εξής:
Φορολογήσιμοι ίπποι: 3 αντί 4, ποδιά για καλύτερο κράτημα εμπρός στο 600 (την έβαλα εξτρά εγώ), διαφορετικό τιμόνι και η μπαταρία μπροστά στο 600 (στο 500 ήταν πίσω, στο χώρο της μηχανής), ζώνες ασφαλείας εργοστασιακές στο 600 (τις έβαλα εξτρά εγώ), πιό πολλά χρώματα διαθέσιμα στο 600 (στο 500 ήταν 3: το μπέζ, το μπλέ-raf και το άσπρο), το 600 είχε ένα έξτρα προειδοποιητικό λαμπάκι για το τσοκ (που το ξεχνούσε εύκολα κανείς και μπούκωνε ο κινητήρας).
Κατά τα άλλα ήταν ίδια. Το αυτοκίνητο έκανε πλήρη περιστροφή σε κύκλο διαμέτρου 4 περίπου μέτρων, είχε κατανάλωση 4,5 λίτρα στα 100 χλμ. (το είχα μετρήσει. Τώρα πόσο ήταν αυτό σε δεκάρες.....) το δε κοντέρ έγραφε και στα δύο τελική 120 χλμ/ώρα, τα οποία τα άγγιξα μία φορά στην τότε εθνική σε κατηφόρα. Πήγαινε πάντως άνετα μέχρι τα 110 σε ίσιωμα, εγώ πάντως πορεία διαρκείας (μεγάλα ταξίδια στην Εθνική, π.χ. Αθήνα - Β. Ελλάδα) την έκανα με 90-100 χλμ/ώρα. Λόγω του ότι η μηχανή ήταν πίσω αλλά το ψυγείο μπροστά, δεν ζεσταινόταν καθόλου. Από την άλλη, ήθελε προσοχή σε βρεγμένο έδαφος διότι υπέστρεφε εύκολα. Βάσανο ήταν σε βροχή (για όλα τα οχήματα βέβαια) η φαρδιά άσπρη πέτρα που είχε τότε η εθνική οδός σαν διαχωριστικό για τη λωρίδα ασφαλείας. Γλυστρούσε πολύ! Επίσης το αυτοκίνητο αυτό είχε δυνατό ξεκίνημα από φανάρι, πετιόταν σα διαολάκι στα πρώτα μέτρα λόγω χαμηλού βάρους (550 κιλά) και ξάφνιαζε πολλούς. Βέβαια το ξεπερνούσαν αμέσως μετά τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα.....
Ωραίες αναμνήσεις μου φέρατε, να είστε καλά!
Παρέλειψα να προσθέσω ότι με κλιματισμό εννοεί τον εξωτερικό αέρα και τη θέρμανση. Όχι air condition.