Το πενταράκι μου.... μπορεί να μην έχει αξία συλλεκτική αλλά ένα πεντάρι έχει αξία χρηστική
Αυτό είναι ένα κουρδιστό Ω του παππού μου, που έχει γίνει μανία να το κουρδίζω με τον πρωινό καφέ μου. Ένα ρολόι που δουλεύει Χ δεκαετίες. Άγνωστο το έτος κατασκευής... σίγουρα πίσω απ' τη δεκαετία του 60
...στο ψάξιμο είμαι για χρονογράφο της Seiko 6138 καθώς από 6139 είμαι με αυτούς τους τρεις καλυμμένος.
...όταν στα 50 σου, βρίσκεις καταχωνιασμένο το πρώτο σου αυτόματο ρολόι -πριν είχες ΤΙΜΕΧ κουρδιστό- που έχεις να το συναντήσεις από όταν ήσουν σπουδαστής. Ένα Orient αυτόματο που μου είχε αγοράσει πατέρας μου όταν ήμουν έφηβος κάπου μεταξύ '78-82. Δεν θυμάμαι ακριβώς το έτος. Συγκεκριμένα θυμάμαι που είχε καλέσει τον ρολογά να έρθει με ένα βαλιτσάκι με ρολόγια στο συνεργείο και με είχε φέρει για να διαλέξω και να μου αγοράσει το πρώτο μου σοβαρό ρολόι όπως που είχε πει καθώς το αυτόματο ρολόι εκείνη την εποχή ήταν ότι ποιο σύγχρονο.
Ήταν καταχωνιασμένο πάνω από 20 χρόνια....καθώς είχα αρχίσει να αγοράζω και να επισκευάζω χρονογράφους της seiko που σας έχω παρουσιάσει και να τους στέλνω για επισκευή οπότε το εφηβικό Orient μου φαινόταν "φτωχό" με μόνο δευτερολεπτοδείκτη και μία ημερομηνία. Σήμερα χωμένο σε μία τσάντα. Το βρήκα, και με το που το άγγιξα για να ρυθμίσω ώρα και ημερομηνία άρχισε να δουλεύει!!!!!!! και μετέπειτα του έδωσα και άλλες για να κουρδιστεί.
...Τώρα το μπρασελέ του ούτε που θυμάμαι γιατί είχε αφαιρεθεί και σίγουρα δεν θα βρεθεί, αλλά θα τοποθετηθεί λουράκι.
Η τρέλα μου με τα μηχανικά ρολόγια με έκαναν αργότερα να αναζητώ μεταχειρισμένα δεκαετίας '70 και να τα δίνω για ανακατασκευή.
Ένα ακόμα 6139 της SEIKO το 6139-6012 βρίσκεται στον δρόμο της ανακατασκευής, καθώς ο ρολογάς μου βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση μηχανή 6139Β που έχει λυθεί για να καθαριστεί και μετά να τοποθετηθεί στην όμορφη κάσα του Ιαπωνικού χρονογράφου.
Το ρολόι το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο σε άθλια κατάσταση πριν 10+ χρόνια και ήθελε αλλαγή μηχανής και μπρασελέ.
Μπρασελέ μου είπε ότι βρηκε αλλά αν δεν τον δω δεν θα μπει στο ρολόι και θα τοποθετηθεί λουράκι δερμάτινο.
Είναι στα χρώματα του εικονιζόμενου 6139-6012 και θα μπει φωτογραφία του όταν τελειώσει και το παραλάβω στα χέρια μου
Ο πρώτος μου χρονογράφος της seiko 6139-7002 που αγόρασα μεταχειρισμένο πριν 25 ετία και δουλεύει όποτε του το ζητήσω ρολόι!!!!!!!!
Επιτέλους μετά από χρόνια ψαξίματος, βρέθηκε κορώνα σε αρίστη κατάσταση για το αγαπημένο μου SEIKO 6139-6002, επ' ευκαιρίας λύθηκε καθαρίστηκε, λιπάνθηκε και ο ρολογάς μου βρήκε σε αριστη κατάσταση το έξω αλλά και το έσω στεφάνι!!!!!!
Το επόμενο που έδωσα στα τελη Γενάρη 2018 στον ρολογά μου το 6139Β-6012 για service και για να μπει γνησιο μπρασελλέ καθώς εκείνος έχει και το παρέλαβα στα μέσα Φλεβάρη 2018.
Το συγκεκριμένο Orient είναι αυτόματο αγοράστηκε τέλη δεκαετάς 70 απ' τον πατέρα μου όταν "έχασε" ένα άλλο σκυλί που ειχε Citizen 24 Jewels αυτόματο με λευκή πλάκα και μόνον ημερομηνία που με την εργασία του στο συνεργείο τα καθάριζε βουτώντας το σε δοχείο με ακουαφόρτε
, ένα σκυλί το Citizen που διαλύθηκε σε δουλειές στο σκάφος του όταν πιέστηκε καπου κοντά στο σοτρώπι που έκανε αλλαγή σε βάση μίας απ' τις δύο μηχανές.
Ένα ρολόι και αυτό το Orient που καθημερινά κουρδίζω για να δουλεύει χωρις να γνωρίζει τι πάει να πειθ service και επισκευές.
αν μπορεί κάποιος ας πει πιθανό μοντέλλο...