Μετά από έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για το παλιό Μεταξουργείο των αδερφών Λεβή και Σολομών Μπενουζίλιο του οποίου η κατασκευή χρονολογείται πριν το 1886. Βρέθηκε μάλιστα και μια φωτογραφία από το 1936 με το εργοστάσιο σε λειτουργία με εργάτες εκ των οποίων πολλοί ή οι περισσότεροι είναι παιδιά. Στον ιστότοπο που βρήκα τη φωτογραφία υπάρχει απόσπασμα μιας έρευνας για την παιδική εργασία από το 1870-1950. Δύσκολα χρόνια για πολλά παιδιά.chris73 είπε:Aretara -ή όποιος άλλος- έχουμε πληροφορίες για το εργοστάσιο στην Πυλαία?
Φοβερο το σπιτι και ολα τα λεφτα οι φωτογραφιεςΕίχαμε αρκετές φορές επισκεφτεί με τις κολλητές μου τη βίλλα Καλλέργη στο Πικέρμι που δυστυχώς δεν υπάρχει πια.
Πηγαίναμε τότε Δευτέρα Λυκείου.Ποτέ δεν τολμήσαμε να μπούμε μέσα βράδυ γιατί το μέρος ήταν ιδιαίτερα απόκοσμο.Έβλεπες ξαφνικά στη μέση του πουθενά,σε μια μεγάλη έκταση πνιγμένη από ξερόχορτα κ εγκατάλειψη να ξεπροβάλλει ενα οικοδόμημα επιβλητικό,συμπαγές κ απίστευτα σαγηνευτικό,εντελώς αφημένο μέσα στη λήθη κ στην ασπλαχνία του χρόνου να στέκει εκεί σα να αντιστέκεται,λες κ δεν ήθελε να πέσει ,να παραδοθεί στο χρόνο.
Αυτό που θυμάμαι έντονα κ μου είχε κάνει εντύπωση όταν είχα πρωτοπάει,ήταν το γεγονός οτι ενώ το οικόπεδο που ήταν χτισμένο το κτίριο ηταν διάσπαρτο από άγρια χόρτα ,το σημείο που βρισκόταν το οικοδόμημα κ περιμετρικά δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ίχνος βλάστησης.
Μέσα βέβαια ήταν πρόδηλο πως εξυπηρετούσε κ ως καταφύγιο αστέγων κ χρηστών.
Είχε στοιχεία γοτθικού ρυθμού κ υπήρχε στο εσωτερικό μια σκάλα,την οποια βέβαια την ανέβαινες με δίκη σου ευθύνη, που σε οδηγούσε στον επάνω όροφο όπου κ δέσποζαν καμάρες με ηλιακά σχέδια κ αρχαιοελληνικά σύμβολα.
Θυμάμαι στους τοίχους είχαμε δει κατά καιρούς γραμμένα με σπρέι οτιδήποτε μπορούσε κανείς να φανταστεί από πεντάλφες μέχρι το ύπαγε οπισω μου σατανά
.Προβολή συνημμένου 211784Προβολή συνημμένου 211785Προβολή συνημμένου 211786Προβολή συνημμένου 211787
Χαχα ευχαριστώ πολύ!!!Μακάρι να μην το ρίχνανε οι ιερόσυλοι οικοπεδούχοι να μπορούσαμε να πάμε να κάνουμε πάλι καμία επίκλησηΦοβερο το σπιτι και ολα τα λεφτα οι φωτογραφιες
Χαχα ευχαριστώ πολύ!!!Μακάρι να μην το ρίχνανε οι ιερόσυλοι οικοπεδούχοι να μπορούσαμε να πάμε να κάνουμε πάλι καμία επίκληση
Θυμάμαι μικρός, ότι κάθε "σοβαρή" γειτονιά, είχε και το "στοιχειωμένο" σπίτι της.
Εγώ μεγάλωσα στο Νέο Φάληρο, μια περιοχή γεμάτη νεοκλασσικά σπίτια, πολλά εξ αυτών εγκαταλειμένα.
Τώρα, αρκετά από αυτά έχουν αναπαλαιωθεί, αλλά τότε ήταν πολλά αυτά που είχαν αφεθεί στην τύχη τους.
Σχεδόν σε κάθε ένα-δύο τετράγωνα, υπήρχε και ένα "στοιχειωμένο" σπίτι.
Κανένα όμως δεν ήταν τρομακτικότερο, από αυτό της οδού Σμολένσκυ.
Ακόμα και τώρα, όταν περνάω απ'έξω, το αντικρύζω με δέος και φόβο.
Δε νομίζω να έμπαινα μέσα μόνος μου, ούτε μέρα !
Ανέκαθεν αισθάνόμουν κάτι αρνητικό/τρομακτικό/αγχωτικό, όταν αντίκρυζα παλιά εγκατελειμένα σπίτια,
αλλά το συγκεκριμένο μου έβγαζε μια ιδιαίτερα αρνητική αύρα.
Στους κατοίκους του Νέου Φαλήρου, το σπίτι ήταν γνωστό ως "σπίτι του μαύρου λύκου" !
Είχα ρωτήξσει με απορία μικρός, γιατί αυτό το όνομα και μου είχαν απαντήσει ότι
" παλιά έμενε εκεί ένας τρελός, που είχε το παρατσούκλι << μαύρος λύκος >> " .
Ακόμα δε με έχει πείσει η συγκεκριμένη δικαιολογία, αλλά δυστυχώς δεν έχω μάθει κάποια άλλη πληροφορία.
Μάλιστα, "σκαλίζοντας" πρόσφατα το Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι θεωρείται ένα από τα γνωστότερα "στοιχειωμένα" σπίτια της Αττικής.
Πρόσφατα, κάποιοι/κάποιος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα "εικαστική παρέμβαση" :
"Μετακόμισε" την "μάγισσα" από το εγκατελειμένο Λούνα Παρκ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτή),
και την τοποθέτησε "φρουρό", ώστε να κρατάει τους επίδοξους "κινυγούς φαντασμάτων", μακριά από το χώρο.
Εσείς, είχατε παρόμοια "στοιχειωμένα" σπίτια στη γειτονιά σας ;
Aυτο Bajar ειναι post για το δεικο μου θεμα τζαμπα το εβαλες εδω.Φοβερη εμπειρια λες και μεταφερθηκατε σε αλλη διασταση με το που μπηκατε στο χωριο στα πρωτα σπιτια.Επισης απο της φωτογραφιες που εβαλες ολα τα λεφτα το νεκροταφειο ετσι παλιο και γενικα λες και ξεπηδησε απο ταινια τρομου
Δηλαδή 3 (τουλάχιστον) γυναίκες μόνες σε τέτοιο τοπίο; Ούτε σε ταινία τέτοιο σκηνικό. Πολύ ατμοσφαιρική η διήγηση και όντως κάτι τέτοια μέρη φαντάζουν απόκοσμα...Άμα σου πω ότι κάποια στιγμή το απόγευμα μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έκανες σχόλιο για το νεκροταφείο; Ωραίο δεν είναι; Πρέπει να το δεις από κοντά!
Ποιο θέμα λες; τις spooky ιστορίες; γι' αυτό είπα ότι είναι στη διάθεση του admin να το μεταφέρει όπου θέλει. Πάντως μιλάει και για κτήρια και για εγκατάλειψη, δεν θα το έλεγα κι άσχετο. Άσε που έμαθα ότι γενικά οι οδηγοί δεν συνηθίζουν να περνούν από εκεί, εκτός κι αν κάποιος έχει ζώα εκεί γύρω.
Η ιδέα των ερειπωμένων -στοιχειωμένων σπιτιών είναι κάτι που προκαλεί ένα δέος γενικά. Για μένα η εγκατάλειψη ενός ολόκληρου χωριού είναι κάτι που μ' εξιτάρει περισσότερο και έχω αρχίσει τελευταία και το ψάχνω.