Ρετρό "στοιχειωμένα" σπίτια !

HalfLight είπε:
Πολύ ενδιαφέρον θέμα , και το σπίτι στο φάληρο φαίνεται εξαιρετικό για φωτογράφηση.
Ασχολούμαι αρκετό καιρό με την φωτογράφηση "περίεργων" οικημάτων, και σκέφτομαι να το επισκευτώ.

Ένα απο τα αγαπημένα μου, είναι και το Ξενία στην Πάρνηθα. Πρώην σανατόριο και αργότερα σχολη τουριστικών επαγγελμάτων του EOT. Βέβαια τώρα είναι μόνο ένα ερείπιο, αλλά έχει κάτι το πολύ αινιγματικό.

Μερικές φώτος από το Ξενία :

http://2.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/SzTdJ9_YLWI/AAAAAAAAAD4/o-m96q42uKQ/s1600-h/_DSC0002RS.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/S1OCC9ObsJI/AAAAAAAAAKo/IMSoNbyeph4/s1600-h/chairRS.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/S1OCPWn0a3I/AAAAAAAAALI/aDEk7OTLEkQ/s1600-h/viewRS.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/SzTdM8VkzDI/AAAAAAAAAEA/3zg1D_sBObs/s1600-h/corridor1RS.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/S1OCSEBA2CI/AAAAAAAAALQ/kI0CWByCw4o/s1600-h/water4RS.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/TF0_NoX2xdI/AAAAAAAAAwU/mMYyDQAP6oI/s1600/kitchen.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6sGc1z6rjNg/TF0_AP0YDcI/AAAAAAAAAwM/XwAoW0NxkR4/s1600/inside.jpg
Δεν είναι θέμα του φακού. Το κάδρο βέβαια είναι η μισή δουλειά. High definition και ρετουσαρισμένες με το photoshop είναι προφανώς για αυτό το spooky feeling. Πολύ καλή δουλειά φίλε Halflight. :)
 
Ωχ , μου το χαλάς τώρα ! Μα πώς , τι επέμβαση έχει γίνει με το Photoshop ;
 
Μα γιατί στο χαλάω αγαπητέ; Δεν είναι παραποιημένες οι φωτογραφίες από το photoshop με την έννοια πως έχουν δημιουργηθεί με αυτό. Όλες οι ψηφιακές φωτογραφίες θέλουν ένα ρετουσάρισμα για να δείξουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες προσωπικά διακρίνω μερικά effects constrast, brightness, grain κλπ. Θέλουν απλά κάτι παραπάνω στα adjustments του photoshop ή άλλων παρόμοιων εφαρμογών για το spooky feeling του silent hill.

Δεν γνωρίζω με τι μηχανή και τι ρυθμίσεις τράβηξε τις φωτογραφίες ο φίλος Halflight. Πιστεύω πως καμία φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να δημιουργήσει τέτοια εφέ μόνο με τις ρυθμίσεις της. Θέλει και λίγο την βοήθεια από το pc. Αν ισχύει το αντίθετο ας μου το επιβεβαιώσει ο φίλος Halflight και την δευτέρα το πρωί θα τρέξω και θα την αγοράσω - δεν κάνω πλάκα. :)

Τους ορόφους του Ξενία στην Πάρνηθα τους έχω περπατήσει μέχρι και κάτω στο σκοτεινό υπόγειο. Πρόκειται για ένα ερείπιο κτίσμα που σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα δεν θυμίζει το silent hill. H φαντασία μας όμως καλώς ή κακώς οργιάζει.
 
Πείτε μου κάτι : κάποιοι από εσάς έχουν πάει σε τέτοια σπίτια . Πόσοι όμως έχουν πάει τη νύχτα ; !
 
Με τεχνικές HDR μπορείς να δημιουργήσεις παρόμοιες φωτογραφίες. (Bracketing)

Παίζοντας με την έκθεση επίσης.

Ιδανική φωτογραφική μηχανή για τέτοιες εφαρμογές είναι οποιαδήποτε CANON υποστηρίζει το firmware CHDK.
 
Καλημέρα σε όλους.

Οι περισσότερες απο τις φωτογραφίες είναι HDR με τρίποδο. Επειδή σε τέτοια μέρη το δυναμικό εύρος του φωτός είναι συνήθως πολύ μεγάλο για να το καταγράψει μια φωτογραφική (κυρίως λόγος μεγάλης απόκλισης στις σκοτεινές και φωτεινές περιοχές), με bracketing τραβάω αρκετές φορές το ιδιο πλάνο αλλά με διαφορετική φωτομέτρηση, και στο τέλος συνδυάζω ανάλογα τις φωτογραφίες. Μετά μετατρέπω σε ασπρόμαυρο η σέπια , ή οτιδήποτε άλλο.

Βράδυ γενικά σε τέτοια μέρη δεν είναι και το καλύτερο. Πέρα απο το τι μπορεί να συναντήσει κανέις, από άστεγους ναρκομανείς, μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις η να χτυπήσεις κάπου. Φωτογραφικά δεν έχει και κάποιο ενδιαφέρον το σκοτάδι. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικές φωτογραφίες!!! :thumbup:

Πράγματι, η τελευταία είναι λες και είναι βγαλμένη απ'το Silent Hill...

Την τεχνική HDR, την είχα πρωτοδιαβάσει σε περιοδικό. Δεν είμαι και ο πλέον σχετικός με τη φωτογραφία, αλλά είχε πολύ ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα!

Όσοι θέλετε Googlάρετε HDR και δείτε κάποιες απίθανες εικόνες...
 
HalfLight είπε:
Βράδυ γενικά σε τέτοια μέρη δεν είναι και το καλύτερο. Πέρα απο το τι μπορεί να συναντήσει κανέις, από άστεγους ναρκομανείς, μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις η να χτυπήσεις κάπου. Φωτογραφικά δεν έχει και κάποιο ενδιαφέρον το σκοτάδι. :)
Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις. :)

iliekater στο παρελθόν έχω επισκεφτεί νύχτα διάφορα περίεργα μέρη. Δεν υπήρχε τίποτα περίεργο σε καμία περίπτωση. Όλα τα κτίσματα είναι ίδια όπως είναι την ημέρα. Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια του μυαλού. ;)
 
Εμένα τότε φαίνεται πως το μυαλό μου είναι πιο "παιχνιδιάρικο" τη νύχτα ! Δε θα τόλμαγα ούτε να πλησιάσω τέτοια κτίρια μόνος μου ...
 
Μαριε οι νεες (ακριβες) compact τη Canon (μονο αυτες εχω δει μιας και τσιμπησε μια ο Τακης) κανουν παπαδες real time! HDR, γηρανση σε σταδια, απομονωση χρωματων, αντιστροφη χρωματων κτλ κτλ + καμια 40αρια ετοιμα presets για οτι μπορει να κατεβασει το κεφαλι σου!

Σχεδον δεν χρειαζεσαι photoshop
 
Και πόσο πάει το κοστούμι ;
 
iliekater είπε:
Πείτε μου κάτι : κάποιοι από εσάς έχουν πάει σε τέτοια σπίτια . Πόσοι όμως έχουν πάει τη νύχτα ; !
Στο συγκεκριμένο σπίτι που έχω βάλει τη φωτό, πήγα για πρώτη φορά νύχτα με δύο φίλους. Ανέβηκα την μπροστινή σκάλα για να μπω στον πάνω όροφο αλλά συνειδητοποίησα ότι το πάτωμα είναι καμένο και δεν είχα που να πατήσω.

Έβαλα το κεφάλι μέσα από την πόρτα για να δω όσο μπορούσα στο εσωτερικό του σπιτιιού. Ξαφνικά όμως, ένιωσα ότι κάποιος με τραβούσε έξω από το σπίτι. Ήταν ο κολητός μου ο οποίος, χωρίς να μου μιλήσει καν, μου έκανε νόημα να κοιτάξω πάνω...

Κοίταξα πάνω και ξαφνικά είδα.... ότι η μονοκόματη πέτρα που έβαζαν παλιά πάνω σπό την πόρτα ήταν σπασμένη και κρεμόταν απειλητικά πάνω από το κεφάλι μου...

Ξανασκεφτείτε το λοιπόν για νύχτα...
 
Παιδια,Χαιρετω και εγω,και μιας αρχισε ο χορος θα χορεψω και εγω!Λοιπον εγω πηγα στο στοιχειομενο σπιτι στο πασαλιμανι που κατα σωρεια ειναι επιρεπεις σε παραφυσικη δραστηριοτητα,τραβηξα φωτο,και στις οποιες επιασα Orbs.οι φωτο σταλθηκανε στο Haunted Earth UK.για πιστοποιση οτι δεν ητο λαθος,σκονη κλπ.Οι φωτογραφιες ειναι στην διαθεση σας και αν θελει καποιος να με βοηθεσει να τις ποσταρω εδω

Ευχαριστω!
 
Φίλε ZX Spectrum σε αυτό το link μπορείς να δεις πως θα ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου στον server του GRM. http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=7907

Μετά μπορείς να τις μεταφέρεις σε post σου με την επιλογή Εισαγωγή εικόνας κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση το url της κάθε φωτογραφίας.

Σχετικά με τα "orbs". Που να χτυπιούνται στο πάτωμα σαν χταπόδια εκεί στο haunterd earth uk αλλά τα λεγόμενα orbs δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από αντανακλάσεις του φωτός επάνω σε κόκκους σκόνης που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα (αόρατοι για το ανθρώπινο μάτι).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω για την βοηθεια αδερφε,τωρα ομως εγω θα διαφωνησω καθετα με τους εκαστοτε"τεχνικους","Ειδικους","Επιστημονες"πθ σωνει και καλα με οτι κατεβασει η κουτρα τους προσπαθουνε με "Ειδικες επιστημονικες εξηγησεις"να θαψουνε το οτιδηποτε δεν μπορει η κουτρα τους να δεχτει οτι υπαρχει,η Τεχνοκρατια καλα κρατει και βαζει ορια στο μυαλου του ανθρωπου με σκοπο να εξαληψει οτι τον εκανε να μαγευται και να εξερευνει,η αποστολη της εχει πετυχει δημιουργωντας ενα στειρο,στατικο κοσμο που μονο η υλη εχει βαλθει να υπερισχησει!τωρα περα απο το ηθικο/πνευματικο επιπεδο,οι καμερες δεν μπορουνε να πιασουνε σκονες ,σωματιδια διοτι αν το κανανε αυτο θα ειχαμε οχι καθαρη εικονα αλλα ψηφιακη ακαθαροτητα,οποτε και αποδεδειγμενο ειναι οτι αυτι ι κοντοφθαλμη θεωρια εχει καταριφτει πανυγηρικα...μην ακουνε τον εκαστοτε τεχνοκρατη εντενταλμενο να σας καταστρεψει τα πιστευω σας,θα ειτανε κριμα.....

δου οι φωτογρφιες..

picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα orbs είναι όντως αιωρούμενα σωματίδια σκόνης, γύρης συνήθως, και φυσικά μια φωτογραφική μπορεί να τα καταγράψει με μεγάλη ευκολία. Παίζουν ρόλο οι συνθήκες , όπως πχ η υγρασία και η σκόνη ( που σε εγκαταλειμένα μέρη υπάρχουν πάντα και σε μεγάλες ποσότητες), και συνήθως είναι εμφανή περισσότερο με την χρήση φλας. Ακόμα και η απόσταση απο την κάμερα παίζει ρόλο. Συν το γεγονός ότι είναι σχεδόν πάντα ορατά σε σκοτεινό φόντο. Ακόμα και μεσα στο σπίτι του μπορεί κάποιος αν θέλει να βρει orbs μέσα στις φώτος του. Είναι πολύ εύκολο δηλαδή να προκληθεί το φαινόμενο τεχνητά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε μου ZX Spectrum, οι ψηφιακές φωτογραφικές/βιντεοκάμερες πιάνουν και πολύ καθαρά μάλιστα την σκόνη. Ειδικά στο σκοτάδι η αντανάκλαση του φλας της μηχανής μας (και γενικά του φωτός) επάνω σε κόκκους σκόνης έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των λεγόμενων "orbs". Άλλες φορές η υγρασία αποτυπώνεται επάνω στο κρύσταλλο της φωτογραφικής μηχανής (εννοώ τον φακό) με αλλόκοτα αποτελέσματα στις φωτογραφίες. Πάραυτα πρόκειται απόλυτα για φυσικό φαινόμενο και φυσικά τα μάτια μας δεν έχουν την δυνατότητα να δουν την υγρασία από μόνα τους. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούν επιστήμονες για να μας δώσουν τεκμηριωμένη εξήγηση. Είναι κλασσικό φαινόμενο της φωτογραφίας. Άσε τι λέω εγώ και ρώτησε όποιον φωτογράφο θέλεις.

Λυπάμαι ειλικρινά που θα στο χαλάσω αλλά οι "ειδήμονες" που δηλώνουν πως βλέπουν σε παρόμοιες φωτογραφίες φαντάσματα και άλλα παρόμοια μεταφυσικά φαινόμενα, οι περισσότεροι από δαύτους πιστεύουν ακόμη πως η Γη είναι επίπεδη και έχει εσωτερικό ήλιο.

Πάρε για παράδειγμα φίλε μου αυτές τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει. Ξέρεις πόσα "orbs" έχω σε φωτογραφίες μου; Έχω χάσει το μέτρημα κυριολεκτικά. Οι απόλυτες συνθήκες για να δημιουργηθούν σε μια φωτογραφία. Απόλυτο σκοτάδι με πολύ υγρασία, απίστευτη σκόνη και δυνατά αστραπιαία φώτα.

By the way, από τις χειρότερες φωτογραφίες που έχω τραβήξει!
icon10.gif


9a796f.jpg


abi5n8.jpg


2j2vxg2.jpg
 
ZX_Spectrum είπε:
οι φωτο σταλθηκανε στο Haunted Earth UK.για πιστοποιση οτι δεν ητο λαθος,σκονη κλπ.
Θα ήθελα να μας γράψεις τι σου απάντησαν - αν σου απάντησαν φίλε ZX Spectrum.
 
Περνώντας απο το Φάληρο, αποφάσισα να κάνω μια γρήγορη εξόρμηση στο σπίτι στην οδο Σμολένσκυ.

Πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά, εντελώς ριμαγμένο εσωτερικά, με πατώματα και ταβάνια που έχουν καταρεύσει, κρύβωντας αρκετούς κινδύνους. Στον πύργο δεν κατάφερα να ανέβω, γιατι το δωμάτιο στα αριστερά του είχε καταρεύσει, και η σκάλα που οδηγούσε εκεί, δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να νιώθω ασφαλείς.

Η μάγισσα από το λούνα πάρκ δεν ήταν εκεί. :)

Ακολουθούν μερικές φώτος. Για να μην επιβαρύνω το thread βάζω τα links.

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21549

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21550

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21551

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21552

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21553

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=1232&pictureid=21555

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21556

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1232&pictureid=21554
 
Πίσω
Μπλουζα