Ρετρό φυσιογνωμίες σε "ουφάδικα"

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.459
Αντιδράσεις
1.029
1) Ο "ψιλάκιας".

Ο (συνήθως μεσήλικας) τύπος που δούλευε στο ουφάδικο

και όταν του έδινες ένα κατοστάρικο να στο κάνει δεκάρικα,

σε εξυπηρετούσε με ένα ύφος "χιλίων καρδιναλίων",

λες και σου έκανε χάρη που θα του σκάσεις το χαρτζηλίκι σου.

2) Ο παίκτης αρειμάνιος-καπνιστής.

Με τασάκι πλαστικό, καμμένο στις άκρες (με επιγραφή του στυλ "ΕΛΑΣΤΙΚΑ - Ο ΝΩΝΤΑΣ)

ακουμπισμένο δίπλα από τα κουμπιά.

Συνήθως, απορροφημένος από το παιχνίδι, του έπεφτε το τσιγάρο από το τασάκι

και πάνω στον πανικό "έχανε ζωή" και άρχιζε τα μπινελίκια.

3) Ο αριστερόχειρας.

Που "σταύρωνε" τα χέρια του (πιάνοντας τον μοχλό με το αριστερό και τα κουμπιά με το δεξί)

ώστε να παίζει καλύτερα.

4) Ο ρεζίλης.

Ο πιτσιρικάς που είχε δεχτεί "εισβολή γονέα" στο ουφάδικο.

Η εισβολή κατέληγε κυρίως σε (ψιλές) φάπες ή/και τράβηγμα αυτιών/τσουλουφιών.

Μετά την "εισβολή" ο παίκτης έκανε καμιά βδομάδα να φανεί

και για αρκετό χρόνο ήταν κατακόκκινος από ντροπή,

που έγινε "ρόμπα" μπροστά στους άλλους θαμώνες.

5) Ο "respect" τύπος.

Ο τύπος που είχε κάνει το ουφάδικο δεύτερο σπίτι του.

Χάλαγε μια περιουσία αλλά ήξερε να "τερματίζει" τα περισσότερα παιχνίδια.

Οι νεότεροι παίκτες, μαζεύονταν από πάνω του και τον κoίταγαν αμίλητοι με δέος,

ελπίζοντας μια μέρα να του μοιάσουν στις επιδόσεις.
 
Επισης

6)Ο μαλλιας τυπος

Τυπακι με δερματινο μπουφαν "αλητεια" και μαλλι Γιοκαρινη

7)Ο "θειος" τυπος

Τυπος που οταν εχανε ζωη,ξεσπαγε σε ενα "θρησκευτικο" ντελιριο μπινελικιου

8)Ο καρατεκα τυπος

Ξαδερφος του προηγουμενου φιλου,που οταν εχανε,αρχιζε γροθιες και κλωτσες στο κακομοιρο ηλεκτρονικο.Συνηθως, ο ιδιοκτητης για αγνωστους μεχρι σημερα λογους,δεν του ελεγε τιποτα! ποιος ξερει...

9)Ο ποτης τυπος

Αναλογα με την ωρα,επινε φραπεδια(σε μεταλλικο πλαισιο παντα) ή μπυρα.Φυσικα πανω στo coin-op χωρις κανενα σεβασμο.O τυπος αυτος ηταν υπευθυνος για την κολλωδη υφη των μηχανηματων.

10)Ο υποπτος τυπος

Την εποχη εκεινη στα "ουφαδικα" κυκλοφορουσαν και κατι "σκοτεινες" υποπτες φιγουρες.Φυσιογνωμιες "τα τσακαλια",κυριως επαιζαν μπιλιαρδο.Οταν ομως αποφασιζαν να παιξουν κανενα pacman-ακι,εμεις η πιτσιρικαρια,την καναμε με ελαφρα,φυσικα με προφορικη προταση των ενδιαφερομενων."Σπαστε"-"Ελα σπιτι στη μαμα τωρα"-"τον *ουλο" και αλλα πιο χοντρα.Μετα απο καιρο μαθαμε νεα απο αυτους.Αλλοι φυλακη και αλλοι νεκροι (overdose).Τελικα τα coin op βλαπτουν τοσο πολυ την υγεια?
 
Να μην ξεχάσουμε και τον τύπο "θύμα" που συνήθως περιελάμβανε όλους εμάς (δηλαδή τα μικρά παιδάκια) που δεν ήξεραν ούτε καν πως να παίξουν,με αποτέλεσμα το μισό παιχνίδι να το έχει χαρεί κάποιος άλλος (τύπος "θύτης") με τη δικαιολογία:"κάτσε να σου δείξω πως παίζεται γιατί εσύ θα χάσεις". :takethat:
 
11) Ο καρμήρης, που δεν ήθελε να χαλάει λεφτά, και έτσι τριγύριζε από μηχάνημα σε μηχάνημα, μπας και βρει κανένα ξεχασμένο credit ή σε προκαλούσε σε διπλό beat em up με την ελπίδα ότι θα σε νικήσει, και εσύ θα συνεχίζεις να ρίχνεις χρήμα μέχρι να το κερδίσεις-με σκοπό να παίζει πολύ ωρά. Ενοείται πως μόλις έχανε την έκανε.
 
12) Κοπέλες,

α) οι οποίες μερικές σπάνια ξεχώριζαν από την κατηγορία 7) που αναφέρθηκε μιας και άκουγες συνήθως πρωτότυπες βρισιές από τα στοματάκια τους ενώ έπαιζαν συνήθως Bubble Bobble, Ghosts’n’Goblins μέχρι και Operation Wolf. Είχα μάλιστα δει και το εξής από μια κοπέλα που έπαιζε το τελευταίο παιχνίδι βλέποντας τη μάνα της, να της φωνάζει γιατί είναι ακόμη μέσα στο ουφάδικο:

έστρεψε το πιστόλι :pistolies:που συνδεόταν με ένα λάστιχο ποτίσματος με το ηλεκτρονικό και είπε στη μητέρα της γελώντας «Φύγε μάνα θα σε πυροβολήσω...» :biglaugh:

β) και άλλες που έπαιζαν συνήθως Tertris, Puzzle Bubble άντε και κανένα Arkanoid οι οποίες συνήθως ήταν πολύ καλές και έκαναν συνήθως τα highscores.στα παιχνίδια αυτά.
 
13) O νουμπάς: Συνήθως αυτός που δεν τον άφηναν οι γονείς του να συχνάζει σε τέτοια μέρη, συχνά έξω από τα νερά του. Με βλέμμα καχύποπτο απέφευγε να μιλάει σε πολύ κόσμο μια και φοβόταν. Φόβος που συχνά του είχαν μεταδώσει οι γονείς του.

Αν ο νουμπάκος κατάφερνε να ξεπεράσει το στάδιο της νουμποσύνης που τον διαπερνούσε, γινόταν θαμώνας και σε λίγες μέρες - εβδομάδες η μεταμόρφωσή του ήταν εκπληκτική.
 
14). Ο μαμάω: Ο παίκτης που τριγύρναγε στο ουφάδικο και σνόμπαρε τα high scores των άλλων. Συνήθως πήγαινε πακέτο με άλλον έναν όμοιό του ή και δύο πολλές φορές. Δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ για να μη γίνει ρεζίλι, μια και ήταν στην πραγματικότητα άσχετος, δήλωνε ειδικός επί παντός επιστητου.

Τα έβαζε με πιτσιρίκια, πολλές φορές κλέβοντάς τους τα credits αλλά ποτέ με τους βλογιοκομένους. Ήξερε που τον έπερνε. Σημερινός του απόγονος ο άνετος τυπάς με το φαδρύ παντελόνι που κυκλοφορεί σα χεσμένος, μπάινει στα μπαράκια και κάνει high 5 με τους μπάρμεν........
 
15). Ο τεντωμένος: Ο παίκτης που ήταν κάτω από 17 ετών και τεντωνόταν ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος για να μην του ζητηθεί ταυτότητα. Αυτός συνήθως έκανε μπάμ από χιλιόμετρο οτι ήταν παράνομος εκεί.
 
16) O ματάκιας.

Είδος ανθρώπου που σύχναζε απο coin-op σε coin-op κοιτώντας με ένα κενό βλέμμα επίμονα την οθόνη όταν έπαιζε κάποιος παίχτης. Συνήθως είχε τα χέρια πίσω στην μέση του ή στις τσέπες του. Αυτό το είδος παρέμενε ακλόνητο να κοιτάει την πορεία του gamer στο παιχνίδι δίχως να κάνει οποιδήποτε σχόλιο ή χειρονομία. Αφού ο gamer έχανε και έφευγε τότε και αυτός αμέσως πήγαινε με τρόπο σε άλλο coin op για να συνεχίσει να ικανοποιεί τις παρανοικές του ορέξεις.
 
Ο τύπος "ΝΑ ΣΕ ΒΑΡΑΩ"-"ΤΡΑΚΑ"-"ΒΓΑΖΩ ΠΡΙΖΑ"

18) Νομίζω ξεχάσατε τον βασικότερο...... ο τύπος "βαράω" που όταν έπαιζες PHOENIX, 1942, και άλλα που έπρεπε να πυροβολείς και να έχεις βόμβες, ασπίδα η κάτι άλλο...ο τύπος ερχόταν και σου έλεγε "φιλαράκι να σε βαράω"? και πολλές φορές ήταν και πολύ καλός σε αυτό είχε εκπαιδευτεί στο βάρεμα....και πολλοί θαμώνες τον περίμεναν να έρθει να τους βαρέσει αυτός για να παίξουν....και το δάχτυλο πήγαινε με 1000 χτυπήματα το δευτερόλεπτο.

19) Ο τύπος "τράκα"...Φιλαράκι έχεις ένα δεκάρικο να πάω στον Βόλο? η έχεις ένα δεκάρικο να πάρω λεωφορείο να πάω στην μάνα μου στο Νοσοκομείο? Του έδινες και εσύ γιατί πολλές φορές απ έφευγες τα χειρότερα (αν και οι συγκεκριμένου τύπου ήταν κάπως ακίνδυνοι στο σύνολο τους)...και τον πετύχαινες μετά από δυο λεπτά μπροστά στην οθόνη από το NIBBLER (φιδάκι), PAC-MAN, PIRANHA, που κατείχαν ούτως η άλλως το high score και απλά μπορούσανε να παίζουν με τις ώρες καθόντουσαν και με ένα δεκάρικο τράκα την έβγαζαν μέχρι το βράδυ.

20) Ο τύπος "Φτου να μη ματιαστείς"....όποτε έχανε έριχνε και μια φτυσιά-ροχάλα στην οθόνη και κυλούσε αργά (πολλές φορές με έμφαση και μετά από πολύ μάζεμα με ότι ΟΡΛ υγρό είχε μέσα του....πσ...τους τύπους αυτούς τους αναγνώριζες από την σφραγίδα τους σε διάφορα ασανσέρ πολυκατοικιών, κάποιες βιτρίνες, καθρέπτες κλπ)...ένα δευτερόλεπτο μετά ο σχετικός μπάρμπας-επιχειρηματίας τον κυνηγούσε και τον πετούσε έξω....αλλά φυσικά σε μια ώρα πάλι πίσω ήταν....και φτου και από την αρχή στην κυριολεξία....

21) Ο τύπος "Σιτιστής"...Τάιζε τα μηχανήματα...κέρματα....κάθε μέρα όλη μέρα...

22) Και τέλος ο μπάρμπας..."βγάζω πρίζα"...Με το που έπαιζες λίγο περισσότερο απ' ότι ήθελε αυτός σε απειλούσε, "τελείωνε γιατί θα βγάλω πρίζα"...Και αν δεν τελείωνες η με το που έπιασες το ρεκόρ, τσουπ να η πρίζα...

23) Θυμήθηκα άλλον έναν τύπο για να συμπληρώσω και τα προηγούμενα που έγραψα...ο Τύπος "βοηθός" πάντα ένας απ' όλους τους θαμώνες που ειχαν στάξει τα δεκάρικα επί μήνες τώρα όποτε ο μπάρμπας είχε "δουλειά" τον άφηνε να κρατάει το μαγαζί δηλαδή να δίνει δεκάρικα (μετρημένα) ποτέ τα κλειδάκια απλά να είναι εκεί και ο τύπος είχε μια περηφάνια...ήταν ο υπεύθυνος και τον έπαιρνε τον ρόλο του πολύ σοβαρά πολλές φορές τα έβαζε με την παρέα του και καλα....και φυσικά η αμοιβή του 1-2 credit δωρεάν. Τα δωρεάν Credit γενικά η όποιος έβρισκε μέσα παιχνίδια να παίξει τσάμπα ήταν μεγάλο κατόρθωμα.
 
24) Ο "Σεξοδιαστροφικός" : Σε αυτήν την κατηγορία ανήκαν αυτοί που από ένα ολόκληρο ουφάδικο διάλεγαν και καθόντουσαν αποκλειστικά και μόνο σε "πικάντικα" παιχνίδια τύπου Splash , Poker Lades κτλ. Ήξεραν όλα κορίτσια με τα μικρά τους ονόματα και δεν ξεκολλάγανε εύκολα από την καρέκλα τους ούτε με σπάτουλα!!!! Στην κατηγορία αυτή συναντούσες από νεαρούς μυστήριους μέχρι και μπαρόγερους (Πολύ συνηθισμένο!). :D
 
Ακομα ενας...

Θυμήθηκα άλλον έναν τύπο για να συμπληρωθεί...ο Τύπος "βοηθός" πάντα ένας απ' όλους τους θαμώνες που ειχαν στάξει τα δεκάρικα επί μήνες τώρα όποτε ο μπάρμπας είχε "δουλειά" το να άφηνε να κρατάει το μαγαζί δηλαδή να δίνει δεκάρικα (μετρημένα) ποτέ τα κλειδάκια απλά να είναι εκεί και ο τύπος είχε μια περηφάνια...ήταν ο υπεύθυνος και τον έπαιρνε τον ρόλο του πολύ σοβαρά πολλές φορές που τα έβαζε με την παρέα του και καλα....και φυσικά η αμοιβή του 1-2 credit δωρεάν. Τα δωρεάν Credit γενικά η όποιος έβρισκε μέσα παιχνίδια να παίξει τσάμπα ήταν μεγάλο κατόρθωμα.
 
Ακομα ενας...

Θυμήθηκα άλλον έναν τύπο για να συμπληρώσω και τα προηγούμενα που έγραψα...ο Τύπος "βοηθός" πάντα ένας απ' όλους τους θαμώνες που ειχαν στάξει τα δεκάρικα επί μήνες τώρα όποτε ο μπάρμπας είχε "δουλειά" τον άφηνε να κρατάει το μαγαζί δηλαδή να δίνει δεκάρικα (μετρημένα) ποτέ τα κλειδάκια απλά να είναι εκεί και ο τύπος είχε μια περηφάνια...ήταν ο υπεύθυνος και τον έπαιρνε τον ρόλο του πολύ σοβαρά πολλές φορές τα έβαζε με την παρέα του και καλα....και φυσικά η αμοιβή του 1-2 credit δωρεάν. Τα δωρεάν Credit γενικά η όποιος έβρισκε μέσα παιχνίδια να παίξει τσάμπα ήταν μεγάλο κατόρθωμα.
 
25) O Φλιπερακιας..

Ο Μαστερ του συγκεκριμενου φλιπερ που υπηρχε στο ουφαδικο που πηγαινες.Περνωντας το κατωφλι του μαγαζιου, το βλεμμα σου καρφωνοταν εκει, στο λαμπερα πανεμορφο αγαπημενο σου φλιπερ, με την τρελη αγωνια να μην πετυχεις ΑΥΤΟΝ να παιζει.. Ηξερε ποσο πρεπει να σφαλιαρισει το μηχανημα ωστε να μην βγαλει "τιλτ" , κλειδωνε μπαλες για χαβαλε, επαιζε multiball με την καμια, επιανε high score, και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, κερδιζε κ παιχνιδι στο ληγοντα!! Κ εσυ μαραζωνες σε μια γωνια, περιμενοντας να τελειωσει, με τα κερματακια σφιχτα στις χουφτες.. :icon_cry:

plintiriopiaton μην φωναζεις (ο turrican με παρεσυρε!)
 
Δεν είμαι σπαστικός αλλά 24), 25) είναι ......ΟΧΙ 17), 18)......κάποιος έγραψε πριν από εσάς...A ναι και η CANDY πρέπει να βάλει αρίθμηση για να είναι όλα τόσο όμορφα και τακτοποιημένα....εγώ εκανα τις σχετικές αλλαγές...Ευχαριστούμε.
 
παιδιά φανταστική η κατηγοριοποιήση σας!
 
να συμπληρωσω ως παθουσα γυναικα (τοτε νεαρο κοριτσι) το "νουμερο"

26) Ο Υποβολεας στις γκ***νες ..ειναι ο τυπος που μαλλον ηθελε να στην πεσει, κ τραβουσε το καρεκλακι , κολλουσε πανω σου κ σου υποδεικνυε τι να κανεις ουρλιαζοντας στο αυτι σου :" παρε το σπαθι!!", " βγες απο 'δω!" , " μονο με κλωτσιες βγαινει αυτος" κτλ..

και επειδη ημουνα φανατικη φλιπεροβια, θυμαμαι μια αξιομνημονευτη αγκωνια σε εναν τετοιο τυπο που ειχε κολλησει απο πισω μου οταν επαιζα.. (στο φλιπερ δυστυχως εισαι πιο ευκολο θυμα για σωματικη επαφη.. :animangry: )
 
Death2Eliza είπε:
και επειδη ημουνα φανατικη φλιπεροβια, θυμαμαι μια αξιομνημονευτη αγκωνια σε εναν τετοιο τυπο που ειχε κολλησει απο πισω μου οταν επαιζα.. (στο φλιπερ δυστυχως εισαι πιο ευκολο θυμα για σωματικη επαφη.. :animangry: )
χε χε δεν θα ηθελα να ειμαι στη θέση του...
 
plintiriopiaton είπε:
Δεν είμαι σπαστικός αλλά 24), 25) είναι ......ΟΧΙ 17), 18)......κάποιος έγραψε πριν από εσάς...A ναι και η CANDY πρέπει να βάλει αρίθμηση για να είναι όλα τόσο όμορφα και τακτοποιημένα....εγώ εκανα τις σχετικές αλλαγές...Ευχαριστούμε.
Οκ! Όλα διορθώθηκαν! :) Μήπως δεν είχες βάλει αρίθμηση πριν;;;;;;:rolleyes:

Χμμμ! Τώρα μας λείπει το 17 νομίζω....
 
Κωνσταντινε εγραψες φιλε +1000000000.Τι θυμηθηκες ρε retroανθρωπε?
 
Πίσω
Μπλουζα