Shakti είπε:
Αααχ, τι μού θυμισες ... Yoko Choco !!! Τα θυμάστε τα μικρά χάρτινα κουτάκια, σε χρώμα απαλό καφέ, τα οποία περιείχαν το σοκολατούχο γάλα Yoko Choko ??? Μάλιστα, στο μπροστινό μέρος του κουτιού ήταν ζωγραφισμένο κι ένα κοριτσάκι, που το βλέπαμε να είναι καθισμένο και να ρουφάει ένα Yoko Choco !!! Επίσης, στο πίσω μέρος του κουτιού ήταν κολλημένο ένα διαφανές νάυλον και μέσα σε αυτό φυλασσόταν το μικρό και λεπτό σπαστό καλαμάκι του !!! Το καλαμάκι ήταν μυτερό στο κάτω μέρος του, το έμπηζες στο μικρό ασημί "κυκλάκι" στο πάνω μέρος του κουτιού, το οποίο γινόταν "τρυπούλα" και ... ρούφαγες από εκεί το σοκολατούχο γάλα !!! Η συσκευασία αυτή πολύ μάς είχε "ψαρώσει", ήταν πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή [έχω την εντύπωση, μάλιστα, ότι το Γιόκο Τσόκο ήταν το πρώτο "ρόφημα" που βγήκε με αυτού του τύπου τη "συσκευασία" !!! Μετά έκαναν τη "σαρωτική" εμφάνισή τους οι χυμοί σε αυτού του είδους τα κουτάκια, όπως οι "Φλώρινα" (τους οποίους ως φοιτητές στη Θεσσαλονίκη τις είχαμε "τσακίσει"), οι "Αμίτες" κλπ] !!! Γι' αυτό, άλλωστε, και τα κουτάκια Γιόκο Τσόκο είχαν γίνει ανάρπαστα σε εμάς τα τόοοτε πιτσιρίκια !!! Μέχρι που βγήκε το ΜΙΛΚΟ και ... τα σάρωσε όλα [όπως έχω γράψει σε άλλο τόπικ] .....
Επίσης ... το θυμάται κανείς σας το γάλα ΒΑΝ ΧΑΟΥΤΕΝ ??? [νομίζω γραφόταν Van Houten] ??? Έκανε κι αυτό την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά [αν και δεν το έχω δοκιμάσει ... κι εγώ, όποτε έβαλα κακάο στο γάλα μου, αυτό ήταν - τι άλλο ??? - Hemo !!! Άντε και μια - δυο φορές Nesquik, μιας και είχαμε λατρέψει τον
Κουικάρα !!! Κουικάρας ruleeees !!! ] !!! Λοιπόν, από το γάλα Van Houten θυμάμαι το τραγουδάκι απ' το διαφημιστικό σποτ : "
Το πρωί όταν ξυπνάω πίνω γάλα με κακάο" !!! Εκεί πρωταγωνιστούσε κι ένας πολύ γλυκούλης μπόμπιρας, του οποίου η μαμά του ετοίμαζε το γάλα του ....