Aγαπητέ , μην μηλας με ειρωνικό υφάκι!Σε μερικούς (στους περισσότερους δηλαδή) αρέσει αυτή η προσπάθεια.tonytony είπε:Νοίκιασα την ταινία σε dvd! Λυπήθηκα ως και το 1 ευρώ πραγματικά! Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα τη θεωρώ φρικτή! Φυσικά και εγώ δεν άντεξα πάνω από 20 λεπτά! Και ευτυχώς δεν πήγα στον κινηματογράφο να τη δω...Κρίμα , τελικά φαίνεται τις παλιές επιτυχίες δεν πρέπει να τις αγγίζουμε καν! Φανταστείτε ένα ριμέικ της "Μανταλένας" ας πούμε τι γελοίο που θα έβγαινε...
Πες μια! Εγώ δεν βρήκα.status είπε:Μωρέ, άσχημη δεν την λες, ότι είπε ο ChrisTOS, αρχή μέση και τέλος δεν είχε.
Είχε μια δυό καλές φάσεις όμως.
Ποιοι είναι οι περισσότεροι γιατί εγώ στο thread άλλο είδα. Φυσικά το ότι εσύ δεν απογοητεύτηκες οικτρά όπως οι περισσότεροι που την είδαν δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κλαίμε τα χρήματα μας (εγώ τα 15 ευρώ τα οποία δεν βγάζω και με μεγάλη ευκολία τα κλαίω, αλλά πολύ περισσότερο τον χρόνο που έχασα). Και δεν καταλαβαίνω γιατί να παίρνεις προσωπικά την κριτική που γίνεται στον κύριο Ευστρατιάδη. Στο μόνο που δεν θα διαφωνήσω είναι στο ότι θύμιζε video του 80, και αυτό γιατί οι οικιακές ταινίες του 90 και μετά είχαν περισσότερη πλοκή και περισσότερη συνάφεια. Και τέλος πάντων όταν βλέπω ταινίες στο youtube που είναι κλάσεις ανώτερες και τζάμπα απογοητεύομαι οικτρά. Και για να μην με λες εντελώς άδικο, υπήρχε κάτι που μου άρεσε στην ταινία, το στήθος της Νένας Χρονοπούλου.video80 είπε:Aγαπητέ , μην μηλας με ειρωνικό υφάκι!Σε μερικούς (στους περισσότερους δηλαδή) αρέσει αυτή η προσπάθεια.Την ταινία την ειδα 1η φορά στο cinema και άλλες 2 φορές σε DVD ,ομολογώ οτι και τις 3 φορές την παρακολούθησα ευχάριστα ,ουδέποτε με κούρασε και ας είταν ...σκορποχώρι!
Η προσπάθεια άξιζε γιατί έγινε απο εναν καταξιωμένο retro-σκηνοθέτη και σε πολλά σημεια το στίσημο (ναι ειναι ή αλήθεια) θύμηζε ελληνικό video δεκαετίας του 80.
εσυ δεν πιανεσαιvideo80 είπε:Aγαπητέ , μην μηλας με ειρωνικό υφάκι!Σε μερικούς (στους περισσότερους δηλαδή) αρέσει αυτή η προσπάθεια.Την ταινία την ειδα 1η φορά στο cinema και άλλες 2 φορές σε DVD ,ομολογώ οτι και τις 3 φορές την παρακολούθησα ευχάριστα ,ουδέποτε με κούρασε και ας είταν ...σκορποχώρι!
Η προσπάθεια άξιζε γιατί έγινε απο εναν καταξιωμένο retro-σκηνοθέτη και σε πολλά σημεια το στίσημο (ναι ειναι ή αλήθεια) θύμηζε ελληνικό video δεκαετίας του 80.
Mα δεν προσπαθω ουτε στο ελαχιστο να σου αλλαξω γουστα! Το θεμα ειναι ομως πως σαν φανατικος θεατης και μανιωδης συλλεκτης αυτου του ειδους ελληνικων ταινιων, δεν εισαι και οτι πιο αντικειμενικο κυκλοφορει στο φορουμ πανω σε αυτο το αντικειμενο.video80 είπε:Aγαπητέ φίλε (joe) ουδέν σχόλιο. Ολα είναι θέμα γούστου.Ας πουμε εγώ θεωρώ χασιμο χρόνου τις ταινίες του Θου-Βου και γενικότερα το 99,99 % των ελληνικών ασπρόμαυρων ταινιών απο τα 50ς-60ς-70ς. Οπως και ολες τις ξένες παραγώγές που ανέφερες.
Η προσπάθεια του Ομηρου Ευστρατιάδη απο οτι άκουσα πήγε καλά (στα εισητήρια) και ετοιμάζετε για μέχρι το καλοκέρι να βγάλει και ''Ποντιους'' ,αυτό εμενα με χαροποιοεί ιδιέτερα.
Εν κατακλείδη (και επιδή ούτος ή άλλος δεν κρίνετε αυτή η προσπάθεια αποκλειστικά και μόνο απο το φορουμ)δεν αξίζει να χαλιώμαστε. Εξάλου ουτε εσυ μπορεις να μου αλλάξεις γουστα ,ούτε και γώ.
Κοιτα να δεις τι πιστευω. Για καθε δραση, υπαρχει αντιδραση. Ο κλασσικος ελληνικος κινηματογραφος που θελουμε να θυμομαστε ειχε κυριως εμπορικο προσανατολισμο και δεν ελλειπαν οι φθηνες ταινιες. Πολλες επιτυχιες επισης ηταν πρωτα θεατρικα σεναρια ηδη δοκιμασμενα, αρα και ψιλοασφαλεις λυσεις. Σε μια περιοδο που η Ελλαδα βασανιζοταν απο πολιτικες αναταραχες αλλα και φτωχια, ο κινηματογραφος εμπορικος ων ηταν ολο λαλαλα και ακομη και τα δραματικα στοιχεια ειχαν ενα τονο μοιρολατρειας τυπου ''οπου φτωχος και η μοιρα του'' για να ειναι μεσα στα πλαισια της τοτε πολιτικης ορθοτητας που δεν ηθελε αντιδρασεις. Σε αυτη την οπτικη ειναι λογικο οτι δεν εβλεπε την εκπροσωπηση του ενα μερος ατομων που και αλλες αποψεις πολιτικα ειχαν, αλλα και επιθυμουσαν και ενα σινεμα που θα εχει και ενα παραπανω μηνυμα περα απο το να περασει καλα η κυρα Κουλα για μια ωρα.Wally είπε:Το χειροτερο ειναι οτι το 50-70 δεν υπηρχαν επιχορηγησεις.Δεν ειναι τυχαιο πιστευω που τελη 70 εκλεισε ο Φινος και αρχες 80 ξεκινησε ο κρατικα επιδοτουμενος κινηματογραφος που με ολη τη μαυριλα και την απαισιοδοξια του εδιωξε τον κοσμο απο τις αιθουσες (ή να πω τον εστρεψε 100% στο Αμερικανικο σινεμα?). Στρεβλωσε την εικονα της χωρας παρουσιαζοντας τη ζωη εδω σαν μαυρη, σκοτεινη και ασχημη. Μια αχαριστη κατ εμε σταση για την τοτε εικονα του τοπου.
Δηλαδη αν τοτε καθρεφτιζε (οπως λενε οι υπερασπιστες του στρατευμενου (ΙΜΗΟ) σινεμα) την πραγματικοτητα, τωρα που οντως ειμαστε στο πατο και στα σκατα τι επρεπε να προβαλλει?