Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα - Next Generation!

Μόλις επέστρεψα από την προβολή της ταινίας.

Εντυπώσεις?????

Για μία φορά την ταινία την βλέπεις (εγώ τουλάχιστον δεν θα την ξαναέβλεπα). Βέβαια καλή η προσπάθεια γενικά που έγινε από όλους τους συντελεστές αλλά θέλω να σταθώ στο σχολιο μιας παρέας πιτσιρικάδων που ήταν στην μποστινή μου σειρά ''Το παλιό ήταν πολύ καλύτερο'' το οποίο είναι και απολύτως λογικό.

Πρέπει να ήμουν ο μεγαλύτερος στο σινεμά το οποίο είχε αρκετούς πιτσιρικάδες.

Πάω να πάρω την δόση μου.................

Να δω την δεύτερη έκδοση της ταινίας η οποία ήταν και η καλύτερη (κατά την γνώμη μου)
 
tsalk είπε:
Aλλά θέλω να σταθώ στο σχολιο μιας παρέας πιτσιρικάδων που ήταν στην μποστινή μου σειρά ''Το παλιό ήταν πολύ καλύτερο'' το οποίο είναι και απολύτως λογικό.

Πάω να πάρω την δόση μου.................

Να δω την δεύτερη έκδοση της ταινίας η οποία ήταν και η καλύτερη (κατά την γνώμη μου)
Δυστιχός πάντα το παλιο κερδίζει τις εντυπωσεις (οπως έγινε και με άλλες πρόσφατες συνέχειες πχ : rocky, rambo , indiana jones...)αλλά ολο αυτο το κλίμα αναβίωσης αυτης της ταινίας φαντάζομαι θα άξιζε έστω και λίγο.

Να υποθέσω οτι (σχεδόν) σε τίποτα δεν θύμυζε 1980ς!

Οταν λές οτι θα δεις την 2η εκδοση της ταινίας τι ενοείς? Εχει ηδη κυκλοφορησει και σε 2η εκδοσή?Η απλα ενοεις οτι θα δεις το Νο2 ?

Τέλος αν έχεις χρονο θα είθελα να μου πεις απο το thread τι ρόλο κανουν οι Στ. Τζελεπης και Ηλιας Κωνσταντινου ,και πόση ωρα συμετεχουν στην ταινια?
 
video80 είπε:
Δυστιχός πάντα το παλιο κερδίζει τις εντυπωσεις (οπως έγινε και με άλλες πρόσφατες συνέχειες πχ : rocky, rambo , indiana jones...)αλλά ολο αυτο το κλίμα αναβίωσης αυτης της ταινίας φαντάζομαι θα άξιζε έστω και λίγο.Να υποθέσω οτι (σχεδόν) σε τίποτα δεν θύμυζε 1980ς!

Οταν λές οτι θα δεις την 2η εκδοση της ταινίας τι ενοείς? Εχει ηδη κυκλοφορησει και σε 2η εκδοσή?Η απλα ενοεις οτι θα δεις το Νο2 ?

Τέλος αν έχεις χρονο θα είθελα να μου πεις απο το thread τι ρόλο κανουν οι Στ. Τζελεπης και Ηλιας Κωνσταντινου ,και πόση ωρα συμετεχουν στην ταινια?
να σου απαντησω εσυ πιστευεις οτι καποιος θα πηγαινε να δει μια ταινια η οποια θα αναφεροταν στο 80 τωρα πια??εκτος απ τους παλιους θεατες εγινε προσπαθεια για κατι μοντερνο ο ηλιας κωνσταντινου κανει τον σηφη μποχακη κρητικο καθηγητη που μυριζει ενω ο σταματης τζελεπης τον επιθεωρητη του σχολειου
 
Ειχα σκοπο να τη δω την ταινια σινεμα αυτη την εβδομαδα...ειδα ομως το τρειλερ χτες και εφαγα απιστευτη ξενερα...εν ετη 2011 και βγαζεις ταινια τοσο φθηνης παραγωγης? Γυρισμενη με βιντεο?? Και οχι φιλμ?? Δεν ξερω αν αυτο εγινε επιτιδες και καλα να ειναι στο υφος βιντεοταινιων του 80 αλλα για εμενα δε λειτουργησε...Τωρα θα μου πεις τρειλερ ειδες και οχι την ταινια..αλλα δε ξερω..ειχα καποια expectations για την αναβιωση της σειρας και καλα αλα american pie...αλλα θα μιλησω οταν την δω στο βιντεο!!
 
Και οι 2 ρόλοι συμπαθητικοί θα έλεγα.

Ο μεν Ηλίας Κωσταντίνου παίζει σε όλη την διάρκεια της ταινίας, ενώ ο ρόλος του Σταμάτη Τζελέπη είναι αρκετά μικρότερος και εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας (αρκετά διασκεδαστικός ο μικρός ρόλος του)

edit: αν έβλεπα το τρέιλερ πιθανόν να μην πήγαινα να την δω, όχι όμως ότι το μετάνοιωσα

(τώρα αν η ταινία θυμίζει τίποτα από 80s? Ναι θυμίζει τις 2-3 φορές που οι τότε μαθητές, νυν καθηγητές θυμούνται τα κατορθώματά τους)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παντως κι εγω οταν ειδα το τρειλερ εφριξα. Στο σημειο που φαινεται ο Βουτσας, ειναι σαν να εχει ξεχασει τα λογια του και να προσπαθει να θυμηθει.

Αν ηθελαν επιτηδες να το κανουν κιτς, πιστευω θα μπορουσαν να το κανουν καλυτερα. Μαλλον αποτελεσμα ασχετοσυνης ειναι ;)
 
Και ο Κώστας Βουτσάς είναι από αυτούς που κάνουν την ταινία να βλέπεται!!!!!!!!!!!!!!
 
tsalk είπε:
Και οι 2 ρόλοι συμπαθητικοί θα έλεγα.Ο μεν Ηλίας Κωσταντίνου παίζει σε όλη την διάρκεια της ταινίας, ενώ ο ρόλος του Σταμάτη Τζελέπη είναι αρκετά μικρότερος και εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας (αρκετά διασκεδαστικός ο μικρός ρόλος του)

(τώρα αν η ταινία θυμίζει τίποτα από 80s? Ναι θυμίζει τις 2-3 φορές που οι τότε μαθητές, νυν καθηγητές θυμούνται τα κατορθώματά τους)
Σε ευχαριστώ για την ανταποκρηση , οπως και τον φίλο Θάνο. Είμαι θαυμαστης των 2 αυτών ηθοποιων και θα είθελα να ξέρω.

Το περιμενα να θυμύζει 1980ς η ταινία μονο σε στιλ ''αναπωλησης'' εκεινων των χρώνων (δεν γινοταν διαφορετικά).

Λοιπον αυριο θα δω και γώ την ταινια (το ελπίζω) να σας πώ και εντυπώσεις.
 
Σχόλια για την ταινία

Είδα κι εγώ την ταινία και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Όχι, ότι περίμενα να δω "Το κινηματογραφικό αριστούργημα". Δεν με πείραξε τόσο που είναι γυρισμένη με βίντεο, αφού κι αυτό το ήξερα, όπως είχε πει ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε συνεντευξή, που είχε δώσει πριν λίγους μήνες εδώ στο retromaniax.

Μπορώ να πω ότι "ίσιωσε" λίγο ο εγκέφαλός μου, με την ταινία. Έκαψα και λίγο φαιά ουσία, αλλά γέλασα επίσης. Και κυρίως με τη Ματούλα, που αν και κάθε της κουβέντα είναι μπινελίκι, ο τρόπος που τα λέει είναι απίστευτος.

Κι εδώ που τα λέμε, γιατί να περιμένει κάποιος κάτι άλλο, εκτός από κάψιμο πηγαίνοντας να δει μια ταινία, η οποία είναι σα να έρχεται από το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχει ιδέα τι "παίζει" στο παρόν ή στο μέλλον. Εδώ στο TIFF, που πας υποτίθεται να παρακολουθήσεις ταινίας καλογυρισμένες, βλέπεις ταινίες που για 15' δείχνουν έναν άντρα να τρώει πατάτες ή να ξύνει τα πόδια του.

Όποιος θέλει να περάσει κάτι λιγότερο από 2 ώρες, χωρίς να σκέφτεται τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε σαν κάτοικοι αυτής της χώρας το τελευταίο διάστημα (δηλ. οικονομική κρίση κ.λπ), πρέπει να την παρακολουθήσει οπωσδήποτε, γιατί βοηθάει να ξεχάσεις οτιδήποτε. Αν ωστόσο, λόγω κρίσης δεν του περισσεύουν και πολλά χρήματα, για σινεμά, ας περιμένει το DVD.
 
mariabbl είπε:
Αν ωστόσο, λόγω κρίσης δεν του περισσεύουν και πολλά χρήματα, για σινεμά, ας περιμένει το DVD.
Ειπάρχουν καποια πραγματα που είναι υπεράνω χρηματων και καποιοι απο μας δινουμε προτερεότητα.Εστω και αν έχω να πατήσω σε κινιματογραφική αίθουσα 5,5 περιπου χρονια ,σημερα θα κάνω (οποσδήποτε) την εξέρεση.
 
Κι εγώ περιμένω το απογευματάκι για ένα καλό κάψιμο. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν φαν του κουλτουριάρικου σινεμά. Ή θα έχει μπινελικοκαντηλανάφτες, ή θα έχει μπαμ - μπουμ.

Προβλήματα έχουμε αρκετά, δεν θέλω ταινίες που με φορτώνουν και με άλλα, δεν θέλω βαθυστόχαστες αναλύσεις.

Bring back the old Στάθης Ψάλτης!!!!! Πολύ kolopaido ο Κυριάκος!!!!!!!!!!!!!!
 
pooky(1) είπε:
Bring back the old Στάθης Ψάλτης!!!!! Πολύ kolopaido ο Κυριάκος!!!!!!!!!!!!!!
Συμφωνώ!! Αρκεί να μην προσπαθήσουν να τον φέρουν στο σήμερα, με εκείνα τα δεδομένα.
 
Καλησπέρα παιδες.

Μολις είδα και γώ με τη σειρά μου την ταινία.Λιγα λεπτά πριν μπώ στην αιθουσα την περιμενα σαν...κοσμοιστορικό γεγονός. Φυσικά μου άρεσε.Την ταινία θα την έβλεπα ευχαρίστως και 2η και 3η φορά! Επιδή ομως ή τιμή του εισιτιριου ειναι απαγορευτική θα περιμένω το dvd για να τη...λιώσω!

Ομως μου κανε εντυπώση που στην αιθουσα ειταν 5-6 άτομα.Αυτό με προβλιμάτισε λίγο.Εδώ που τα λέμε μια τέτοια τενία ειναι ειδικου ενδιαφέροντος εν έτη 2011 ,μόνο για τους ρετρο-1980ακηδες!

Να πουμε και 2 λόγια για την ταινία.

Είναι εμφανές οτι ο Ευστρατιαδης προσπαθεί να γεφυρώσει τα 1980ς με το σύμερα.Με τον γνωστο τροπο, δηλαδή δινοντας απλά μια συνέχεια στην ιστορία.Κατα ενα μεγάλο ποσοστο τα κατεφέρνει. Κατα τη γνώμη μου εκει που υστερεί η ταινία ειναι στις (νέες) πλακες των μαθητων προς τους καθηγητές τους .

Στην ταινία παρελαύνουν cult μορφες απο τα 1980ς και το ελληνικό video.Iσως αυτό απο μόνο του αποδειχθει μπουμερανγκ για την ταινία ,ναι μεν ειπαρχουμε πολλοι που αγαπαμε εκεινες τις εποχες και τους ηθοποιούς τους ,ομως στην περισσότερη νεολαια δεν λένε τιποτα.Για παράδειγμα ο Ηλίας Κωνσταντινου ή ο Φίλλιπας Γκιώνης ή ή Τετα Κωνσταντα για μένα ειναι στα top ,οχι ομως και για το περισσότερο κοινο(φανηκε εξαλου απο τα εισιτήρια).

Η Ματουλα μου άρεσε πάρα πολύ (πολύ αθυροστομη αυτη η γυνέκα!) ιδιως στην σκηνη που τις την επεφτε ο μαθητής.

Γενικά ολοι οι χαρακτήρες πολλοί καλοι ( ο Βουτσας στην ουσία απαναλαμβάνει κατα καποιο τροπο το ρολο του στα ''τουβλα'',ο αμορφοτος αυτοδιμιουργιτος πλουσιος ,δεν σας θυμιζει κατι αυτο?).

Επισεις κατι που δεν μου άρεσε ,αυτή η διακτητικη διαφήμιση των προιοντων των χορηγών μέσα απο την ταινία (το χει ξανακανει ο ευστρατιάδης αν θυμάστε στο ''Δυναστεία'').

Εν κατακλείδη : μια ''γερασμένη'' ροδα τσαντα και κοπανα ,για τους FUN της ταινίας? Η απλά μια κωμωδία για τους φίλους του Ελληνικού cinema?
 
thorodor είπε:
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟ FOROUM ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ DVD.
Σε DVD απ' όσο γνωρίζω δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά υπάρχουν σίγουρα και οι 4 ανεβασμένες στο διαδίκτυο από VHS ή TVRip!
 
Τελικά δεν πήγα γιατί η σύζυγος δεν ήθελε να πάει σινεμά για την συγκεκριμένη ταινία. Οπότε, μόνος μου, θα βαριόμουνα απίστευτα.

Μάλλον θα πάει για ενοικίαση.

Δεν με θέλει το σινεμά, τελικά. Και η σύζυγος να ήθελε, προβλέπω να κοβόταν το ρεύμα, να καιγόταν το φιλμ, να χάλαγε η μηχανή προβολής, να έπιανε φωτιά, να γινόταν σεισμός..........................
 
εγω θα παω συμερα και αυριο θα πω τα σχολεια μου

που μαλον θα ειναι καλα
 
pooky(1) είπε:
Τελικά δεν πήγα γιατί η σύζυγος δεν ήθελε να πάει σινεμά για την συγκεκριμένη ταινία. Οπότε, μόνος μου, θα βαριόμουνα απίστευτα.
Εγώ πάντος που πήγα μόνος μου δεν βαρεθηκα καθόλου.Απολαυσα την κάθε στιγμή της ταινίας.

Εχει να κανει με κατα ποσο θέλεις να δεις την συγκεκριμμένη ταινία.Για τους λάτρεις των ταινιών ''Ροδα τσαντα και κοπανα'' δεν θα απογοιτεύσει.
 
εγω δεν θελω να παω να την δω γιατι το θεωρω ιεροσυλια...
 
Λοιπον ολα καλα ολα ωραια με την ταινια, ειχε πλακα ειδαμε ηθοποιους που τωρα ειναι στην αφανεια μεγαλοσαν παρα πολυ.

ταινια οχι 80ς αλλα πολυ λιγο απο τοτε, θα την παρω σε dvd οταν βγει για να τους εχω και μαγαλους.

Αλλα μου εκανε εντιποσει ο μπιλιας στο τελος που ειπαι θα τα πουμε του χρονου, λεται και για αλλη κοπανα??????????????

εγω παντος ετση καταλαβα και θα το περειμενω με τους υποληπους που δεν θελανε η εκαναν κατη αλλο, αναμενουμε

κυριε ευστατιαδη.
 
Πίσω
Μπλουζα