runner3 είπε:
Τα μπινελίκια.....πλάκα μου κάνεις τώρα!Τα μπινελίκια που ακούγονταν σε ταινίες του 80 ήταν ελάχιστα και πολύ πιο light και τουλάχιστον είχαν μια ουσία αν μπορούμε να το πούμε έτσι! η Ματούλα απλά.....το παράχεσε με κάποια μπινελίκια ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!Τα μπινελίκια ωραίο είναι να λέγονται μετρημένα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ όχι να τα χρησιμοποιούμε σαν το πιο εύκολο μέσο για να εκβιάσουμε το γέλιο!
2.Οι ρετρο-ηθοποιοί(όχι όλοι) ήταν καλοί αλλά μέχρι εκεί!Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος...!
4.Δεν το παρατήρησες;;;;Και την είδες τόσες φορές;;;;Αφού σε ΟΛΗ την ταινία φαινόταν ότι έλειπαν κομμάτια!Συνεχώς πήγαινε από την μια σκηνή στην άλλη ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ!
6.Ε όχι και να μου δικαιολογείς αυτόν τον τρόπο που αποφασίσανε να "προωθήσουν" τους χορηγούς!Σε τόσες κινηματογραφικές ταινίες και του τότε και του σήμερα έχουν προβληθεί χορηγοί με πολύ πιο ωραίο τρόπο,όχι απλά να πετάξουμε μια ΑΣΧΕΤΗ σκηνή για να διαφημίσουμε τον χορηγό....!
7.Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος!Οι πρωταγωνιστές σε ΟΛΕΣ τις ταινίες της σειράς ήταν οι ΜΑΘΗΤΕΣ σε συνδυασμό με τους καθηγητές!Διάβασε ξανά τον τίτλο της ταινίας που σου άρεσε και πες μου που απευθύνεται(δηλαδή που απευθύνεται η λέξη ρόδα,που η τσάντα και που η...κοπάνα!)....!!!!Λογικό είναι να δοθεί μεγάλη σημασία στους παλιούς αστέρες αλλά.....ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!Μέχρι ενός σημείου!
8.Επίσης οι φάρσες που έκαναν οι μαθητές.....ΚΑΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...!Να κολλήσουν την άλλη στο στρώμα,να "ζεστάνουν" τον Μποχάκη κ.α.!!!!
Υ.Γ.:Απλά να σου θυμίσω ωραίες ατάκες από το πουθενά ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ για να καταλάβεις τι ποιότητας ήταν οι προηγούμενες ταινίες σε αυτό(μία από τις πολλές και οι διάλογοι στο περίπου):
Μπίλιας σκυμμένος κάτι καλύπτει στο τσιμέντο......τον κοιτάει ο Ρίζος και του λέει
-Παιδί μου Μπίλια τι κάνεις εκεί;
-Ε να κύριε καθηγητά......φροντίζω για εσάς!
-Για εμένα;Τι εννοείς;
-Ε να.....καλύπτω τις μυρμηγκοφωλιές μην πέσετε μέσα και σας χάσουμε!
Kαλημέρα φίλε. Στο μόνο που θα συμφονήσω απο αυτά που έγραψες ,ειναι στο οτι ενω πραγματι ειναι μια σχολική κομωδία και έπρεπε να δοθεί έμφαση στους μαθητές ,δεν δώθηκε ειναι η αλήθεια και εκει μπορεί να χάλασε και η συνταγή(για ολους οσους δεν τους αρεσε φισικα).
Εμενα μου άρεσε η Ματουλα (σε ενα ρολο που της πήγενε κουτί, και τον έκανε με πολύ μεράκι) και η βομολοχίες της.Την βρήκα εντελώς αυθορμητη.Είναι κατι που το εκτιμω στον ηθοποιό.
Με εξέρεση τους χορηγους, που δεν αρεσει στον κόσμο (ειναι η αλήθεια) να προοθουνται με αυτον τον τροπο, δηλαδή την έμμεση διαφήμηση μεσα στην ταινία, σε όλες τις άλλες ενότητες που γράφεις καταλαβένω ευκολα οτι δεν εισε απο τα ατομα που τους αρέσουν οι βιντεοταινίες του 80 και κατ επέκταση και ολοι οσοι γραψατε αρνητικα σχολια για την ταινία.
Εχω δει εκατοντάδες (μπορει και χιλάδες) ελληνικές βιντεοταινίες του 80, και πιο εμπορικές ,αλλά(πολύ περισσότερο) και πιο undergraund , η ανυπαρξία σεναρίου αλλά και ο αυθορμητησμός των ηθοποιόν ειναι συνυθησμένο φαινόμενο σε αυτές.Ειπάρχουν πολλές βιντεοπαραγωγές που εχουν ξεκάρφωτες σκηνές ,που δεν έχουν συνοχη!
Σε παρακαλώ οι ρετρο-ηθοποιοί που σημετείχαν δεν νομίζω να ειταν ''μονοφθαλμοι'' ,εγώ τους ειδα σαν να πεζαν σε βιντεοταινία του 80 ,με μονη διαφορά την 25ετία στην πλάτη τους.
και κάτι άλλο, γιατι μπένεις στη διαδικασία να συγκρύνεις τις πλάκες που εκανε ο Ντουζος πρίν 30 χρόνια? Πολύ ξεπερασμενο.
Στην εποχή του msn και του facebook ο Ομηρος σκευτηκε πράγματα της τορινής εποχής ,αλλά και άλλες πλάκες που μου άρεσαν.(οπως πχ στην ομιλία του λυκιάρχη που του αλλαξαν οι μαθητές την ομιλία).
Και μια που μιλισα για Ντουζο θυμηθηκα και 1 ατάκα της καινουργιας ταινίας. (Παπασουζας με Μπίλια)
-Ακόμα τη βαράς ρέ ?
-Ποια?
-Τη καμπάνα.
-Ααα την καμπάνα οχι!