Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα - Next Generation!

Δυστυχώς, μεγάλη απογοήτευση η ταινία...
 
Παιδιά μην το κουράζουμε άλλο ,σ οποιον άρεσε άρεσε ,σ οποιον δεν άρεσε δεν άρεσε...

Οσο περισσότερο θαβεται η ταινία τοσο περισσότερο κολλάω!
 
Γενικά μου άφησε μέτριες εντυπώσεις.

Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο.
 
video80 είπε:
Παιδιά μην το κουράζουμε άλλο ,σ οποιον άρεσε άρεσε ,σ οποιον δεν άρεσε δεν άρεσε...Οσο περισσότερο θαβεται η ταινία τοσο περισσότερο κολλάω!
:frypan:

Νομίζω πως το thread υπάρχει γι'αυτό το λόγο...
 
διαβασα ολο το τοπικ και ειπα υπερβολες.εκατσα εχθες με αλλα 3 ατομα να το δουμε και στα 25 λεπτα περιπου βαλαμε και ειδαμε αλλη ταινια.τπτ αλλο.

κριμα
 
video80 είπε:
Παιδιά μην το κουράζουμε άλλο ,σ οποιον άρεσε άρεσε ,σ οποιον δεν άρεσε δεν άρεσε...Οσο περισσότερο θαβεται η ταινία τοσο περισσότερο κολλάω!
Πληροφοριακά....."θάψιμο" δεν είναι να μιλάς με επιχειρήματα σε κάτι που λες!Εγώ σου αιτιολόγησα γιατί και πώς ΔΕΝ ήταν καλή και δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με τις παλιότερες επιτυχίες,πέρα από τα υποκειμενικά κριτήρια!ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ήταν καλή...!Υποκειμενικά....σε κάποιους μπορεί να άρεσε αλλά από ότι φαίνεται στην μεγάλη πλειοψηφία ΔΕΝ....!
 
εγώ πάλι κάθησα και είδα ξανά το νούμερο 1 και είδα πάλι την καλή σκηνοθεσία με τα άσχετα και χωρίς συνέχεια πλάνα. Είδα πάλι προχειρότητα αλλά είδα πραγματικούς μαθητές που πίστευαν αυτα που έλεγαν και καθηγητές που δεν έκλεβαν την παράσταση παρά όλοι μαζί έβγαζαν γέλιο. Ίσως και η μουσικής εποχής δίνει πλεονεκτήματα στην ταινία για μένα που εχω τέτοιες αναμνήσεις. Δεν είχε όμως καμία διαφήμιση. Δεν είχε χοντρές βρισιές. Είχε όμως πολύ μα πολύ μερακι.
 
runner3 είπε:
Τα μπινελίκια.....πλάκα μου κάνεις τώρα!Τα μπινελίκια που ακούγονταν σε ταινίες του 80 ήταν ελάχιστα και πολύ πιο light και τουλάχιστον είχαν μια ουσία αν μπορούμε να το πούμε έτσι! η Ματούλα απλά.....το παράχεσε με κάποια μπινελίκια ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!Τα μπινελίκια ωραίο είναι να λέγονται μετρημένα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ όχι να τα χρησιμοποιούμε σαν το πιο εύκολο μέσο για να εκβιάσουμε το γέλιο!

2.Οι ρετρο-ηθοποιοί(όχι όλοι) ήταν καλοί αλλά μέχρι εκεί!Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος...!

4.Δεν το παρατήρησες;;;;Και την είδες τόσες φορές;;;;Αφού σε ΟΛΗ την ταινία φαινόταν ότι έλειπαν κομμάτια!Συνεχώς πήγαινε από την μια σκηνή στην άλλη ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ!

6.Ε όχι και να μου δικαιολογείς αυτόν τον τρόπο που αποφασίσανε να "προωθήσουν" τους χορηγούς!Σε τόσες κινηματογραφικές ταινίες και του τότε και του σήμερα έχουν προβληθεί χορηγοί με πολύ πιο ωραίο τρόπο,όχι απλά να πετάξουμε μια ΑΣΧΕΤΗ σκηνή για να διαφημίσουμε τον χορηγό....!

7.Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος!Οι πρωταγωνιστές σε ΟΛΕΣ τις ταινίες της σειράς ήταν οι ΜΑΘΗΤΕΣ σε συνδυασμό με τους καθηγητές!Διάβασε ξανά τον τίτλο της ταινίας που σου άρεσε και πες μου που απευθύνεται(δηλαδή που απευθύνεται η λέξη ρόδα,που η τσάντα και που η...κοπάνα!)....!!!!Λογικό είναι να δοθεί μεγάλη σημασία στους παλιούς αστέρες αλλά.....ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!Μέχρι ενός σημείου!

8.Επίσης οι φάρσες που έκαναν οι μαθητές.....ΚΑΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...!Να κολλήσουν την άλλη στο στρώμα,να "ζεστάνουν" τον Μποχάκη κ.α.!!!!

Υ.Γ.:Απλά να σου θυμίσω ωραίες ατάκες από το πουθενά ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ για να καταλάβεις τι ποιότητας ήταν οι προηγούμενες ταινίες σε αυτό(μία από τις πολλές και οι διάλογοι στο περίπου):

Μπίλιας σκυμμένος κάτι καλύπτει στο τσιμέντο......τον κοιτάει ο Ρίζος και του λέει

-Παιδί μου Μπίλια τι κάνεις εκεί;

-Ε να κύριε καθηγητά......φροντίζω για εσάς!

-Για εμένα;Τι εννοείς;

-Ε να.....καλύπτω τις μυρμηγκοφωλιές μην πέσετε μέσα και σας χάσουμε!
Kαλημέρα φίλε. Στο μόνο που θα συμφονήσω απο αυτά που έγραψες ,ειναι στο οτι ενω πραγματι ειναι μια σχολική κομωδία και έπρεπε να δοθεί έμφαση στους μαθητές ,δεν δώθηκε ειναι η αλήθεια και εκει μπορεί να χάλασε και η συνταγή(για ολους οσους δεν τους αρεσε φισικα).

Εμενα μου άρεσε η Ματουλα (σε ενα ρολο που της πήγενε κουτί, και τον έκανε με πολύ μεράκι) και η βομολοχίες της.Την βρήκα εντελώς αυθορμητη.Είναι κατι που το εκτιμω στον ηθοποιό.

Με εξέρεση τους χορηγους, που δεν αρεσει στον κόσμο (ειναι η αλήθεια) να προοθουνται με αυτον τον τροπο, δηλαδή την έμμεση διαφήμηση μεσα στην ταινία, σε όλες τις άλλες ενότητες που γράφεις καταλαβένω ευκολα οτι δεν εισε απο τα ατομα που τους αρέσουν οι βιντεοταινίες του 80 και κατ επέκταση και ολοι οσοι γραψατε αρνητικα σχολια για την ταινία.

Εχω δει εκατοντάδες (μπορει και χιλάδες) ελληνικές βιντεοταινίες του 80, και πιο εμπορικές ,αλλά(πολύ περισσότερο) και πιο undergraund , η ανυπαρξία σεναρίου αλλά και ο αυθορμητησμός των ηθοποιόν ειναι συνυθησμένο φαινόμενο σε αυτές.Ειπάρχουν πολλές βιντεοπαραγωγές που εχουν ξεκάρφωτες σκηνές ,που δεν έχουν συνοχη!

Σε παρακαλώ οι ρετρο-ηθοποιοί που σημετείχαν δεν νομίζω να ειταν ''μονοφθαλμοι'' ,εγώ τους ειδα σαν να πεζαν σε βιντεοταινία του 80 ,με μονη διαφορά την 25ετία στην πλάτη τους.

και κάτι άλλο, γιατι μπένεις στη διαδικασία να συγκρύνεις τις πλάκες που εκανε ο Ντουζος πρίν 30 χρόνια? Πολύ ξεπερασμενο.

Στην εποχή του msn και του facebook ο Ομηρος σκευτηκε πράγματα της τορινής εποχής ,αλλά και άλλες πλάκες που μου άρεσαν.(οπως πχ στην ομιλία του λυκιάρχη που του αλλαξαν οι μαθητές την ομιλία).

Και μια που μιλισα για Ντουζο θυμηθηκα και 1 ατάκα της καινουργιας ταινίας. (Παπασουζας με Μπίλια)

-Ακόμα τη βαράς ρέ ?

-Ποια?

-Τη καμπάνα.

-Ααα την καμπάνα οχι!
 
Μα το ίδιο λέμε. Αντί για μια κινηματογραφική ταινία αυτοί γύρισαν βιντεοταινία, χωρίς σενάριο, χωρίς τίποτα. Γιατί να χαρούμε λοιπόν? Τι καλό να βρούμε να πούμε? Λες να θέλουμε εδώ μέσα να θάψουμε μια ταινία ενός ανθρώπου που έδωσε στο forum συνέντευξη πριν λίγο καιρό?

Το να ρίξουμε τα standards μας για χάρη του παρελθόντος να καταφέρει να περάσει "τη βάση" το έχουμε κάνει ήδη, αλλά και πάλι δε φτάνει μόνο αυτό.
 
Shock είπε:
Αντί για μια κινηματογραφική ταινία αυτοί γύρισαν βιντεοταινία, χωρίς σενάριο, χωρίς τίποτα.
Eίναι και αυτό που γουστάρουν οι fun του είδους.Εχω τρελό κολλημα με την νοοτροπια τους ,απο παιδί ακομα ,οπου θυμήθηκα τώρα τις πολλές διαφονίες που είχα με αλλους φιλους και γνωστους μου στο σχολείο για αυτές τις ταινίες.

Το ''τίποτα'' είναι μια λέξη που υποβαθμίζει την προσπάθεια ,είσε πολύ αυστηρός. Το κοινο του ελληνικου βιντεο (σας διαβεβεώ για αυτό) απολαμβάνει την καθε στιγμή της ταινίας.

Αν διαβάζει το thread o κ. Ομηρος Ευστρατιάδης πρωσοπικά θα του έλεγα να συνεχίσει τις βιντεοπαραγωγές(γιατί οχι και στις αίθουσες? να σπάσει το κατεστημένο.)εμπλουτίζοντας δέ και με άλλους ηθοποιούς της βιντεοκασσέτας.Ισως κερδίσει νέο κοινό.

(Η μόδα κυκλους κάνει!)
 
video80

Σε πληροφορώ ότι έχω δει και έχω αγαπήσει πολλές ταινίες της δεκαετίας του 80!!!Την συγκεκριμένη ταινία ΠΡΕΠΕΙ να την συγκρίνεις με τις προηγούμενες από την στιγμή που είναι η συνέχειά τους!Τι σχέση έχουν οι άλλες πιο underground που μου λες κ.α.!Η ταινία έγινε γνωστή σε ΟΛΟΥΣ είτε fan είτε όχι!Για αυτό κι "έμεινε" στην ιστορία σαν τις πιο πετυχημένες και διαχρονικές τους είδους!

Για την ατάκα που είπες.....παίζει να ήταν η μοναδική καλή σε όλο το έργο που δεν είχε μπινελίκι και ταυτόχρονα είχε και νόημα!!Το θέμα είναι ότι οι παλιότερες ήταν ΓΕΜΑΤΕΣ με ατάκες τέτοιου είδους και έβγαινε αυθόρμητα το γέλιο!Η "μαγκιά" τότε ήταν ότι κατάφερνε ακόμα και άτομα που δεν ήταν φαν εκείνων των ταινιών να την παρακολουθούν ευχάριστα και να γελάνε με αυτά που έκαναν και έλεγαν!Αυτή είναι μία ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ της σημερινής ταινίας από τις άλλες!

Για τις φάρσες.....μου κάνεις πλάκα τώρα......εκτός που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ φαντασία,ακόμα και οι αντιδράσεις των ηθοποιών ήταν εντελώς ψεύτικες!Για τις ερμηνείες των παλιών γενικά.....εκτός από τον Μπίλια οι άλλοι......λίγο καλύτεροι από τους εντελώς ατάλαντους μαθητές!Ούτε "νεύρο" ούτε τίποτα οι ερμηνείες συνολικά των ηθοποιών!Ακόμα μου λες για τις φάρσες και μου βάζεις μέσα την τωρινή εποχή με στο μσν κ.α.!Κι εγώ σου είπα.....ακόμα και άτομα του τώρα, που είδαν τις παλιές γέλαγαν με αυτές που και καλά "δεν ήταν της εποχής τους"!Η φάρσα είναι φάρσα ότι εποχή κι αν είναι!Η φαντασία,το αποτέλεσμα και η αντίδραση είναι που την κάνει "όλα τα λεφτά" είτε στην καθημερινότητα είτε σε μια ταινία!

Για την Ματούλα......κάτσε τώρα γιατί πας να μας τρελάνεις......τι αυθορμητισμός κ.α.!ΔΕΝ είναι δυνατόν να μιλάς ΟΛΗ την ώρα ασταμάτητα με μπινελίκια!ΔΕΝ γίνεται!Κάνει καραμπαμ το "ψεύτικο"!1-2 φορές άντε να χαμογελάσεις αλλά μέχρι εκεί!

Υ.Γ.:Οι fan του είδους,όχι fun!Επίσης σε διαβεβαιώ ότι κι εγώ ξέρω μεγάλο κοινό αυτής της κατηγορίας και μάλιστα επίσης απογοητεύτηκαν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
" σε όλες τις άλλες ενότητες που γράφεις καταλαβένω ευκολα οτι δεν εισε απο τα ατομα που τους αρέσουν οι βιντεοταινίες του 80 και κατ επέκταση και ολοι οσοι γραψατε αρνητικα σχολια για την ταινία."

θα σε παρακαλουσα να σκεφτεις λιγο καλυτερα αυτο που εγραψες μην ξεχνας ειμαστε η γενια των 40αριδων και αν εχεις δει πραγματι τις ταινιες του 80 θα εχεις προσεξει οτι το βιντεο και το σινεμα ηταν απο τις βασικες μας διασκεδασης δεν ειναι τυχαιο οτι το βιντεο κυκλοφορισε την εποχη μας και αν δεν αγαπουσαμε αυτες τις ταινιες δεν θα ειχαν γινει και τοσο γνωστες οπως και οι ηθοποιοι που κοσμουσαν δωματια και βιβλια,ετσι πηστευουμε πως μπορουμε να κρινουμε καποια πραγματα μια και τα ζησαμε

σου τα λεω εντελως με φιλικη διαθεση παρολο που επιασα με αυτην την κουβεντα σου οτι καπου μας ακυρωνεις πραγμα που θα το δεχομουν αν ελεγες για κατι αποκλειστικα της γενιας σου

ελπιζω οτι δεν θα το παρεις στραβα και παλι
 
metal kristi

Καταρχήν δεν μίλισα για cinema ,απλά συγκρινα την κενουργια ''Ροδα τσάντα και κοπάνα ''(ως βιντεοπαραγωγή) με τις βιντεοταινίες των 1980ς και βρίκα πολλές ομοιότητες ως προς το στήσημο(κατι που γουστάρω τρελά!)

Προφάνώς εσύ οριοθετείς αστέρες των 1980ς και αν καταλαβα καλά σου αρεσαν αυτοι που κανα και τα 2(cinema + βιντεο)αναφέρω κλασσικα παραδείγματα : Πανος Μιχαλοπουλος , Στ. Γαρδέλης .

Είμαι σύγουρος οτι απο τα 100αδες δευτερο-τριτα ονοματα της βιντεοκασσέτας ουτε που να τα δεις ,σε αντιθεση με μενα οπου εχω λιοσει 5-6 video ,βλεποντας τα σε (περισσότερο) undergraund βιντεοταινίες.

Σε καμία περιπτωση δεν είπα οτι η γενια των 40+ του σήμερα δεν μεγαλωσε με τις βιντεοταινίες ,απλά συμπερανα οτι ο κοσμος που γραφει αρνητικά σχολια για την ταινία (ανεξαρτήτου ιλικίας)δεν είναι αυτού του επιπέδου ,των βιντεοτενιών δηλαδή.
 
και ομως κανεις λαθος περα οτι ο θειος μου ειχε βιντεο κλαπ τις νοικιαζαμε 10-10

και υπαρχουν κασσετεσ που φανταζομε ουτε τις εχει δει κανεις
 
metal kristi είπε:
υπαρχουν κασσετεσ που φανταζομε ουτε τις εχει δει κανεις
Καλά κανεις δεν τις έχει δει όλες!

τώρα το αν κανω λάθος ή οχι επετρεψε μου να πιστεύω οτι (και δεν μιλάω πρωσοπικά για σένα) σ αυτούς που δεν άρεσε ,δεν ειναι το κοινο που τους αρεσουν οι ελληνικές βιντεοταινίες.
 
video80

Συνεχίζεις να απαξιώνεις πρόσωπα!Σου εξήγησα πολλές φορές με πολλά επιχειρήματα γιατί δεν ήταν αντάξια η ταινία αυτή με τις προηγούμενες αντίστοιχες της σειράς!Απλά το προσπέρασες (έλλειψη αντίστοιχων επιχειρημάτων το λέω εγώ) και συνεχίζεις να μας λες ότι δεν είμαστε fan την εποχής της βιντεοταινίας για αυτό δεν μας άρεσε η συγκεκριμένη!

Δεν πρόκειται βέβαια να γράψω ξανά τα ίδια από την στιγμή που δεν απάντησες σε κανένα από τα τελευταία!Εντελώς ενημερωτικά....δεν ανακάλυψες τον τροχό με το να λες ότι έχεις δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από βιντεοταινίες γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα(δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα αν και μου άρεσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι ταινίες εκείνης της εποχής και έχω δει πάμπολλες) και μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό...!
 
video80 θα σε στενοχωρήσω αλλά έχω δει τις βιντεοκασέτες και των δευτεροτρίτων ηθοποιών και των τριτοτέταρτων!!!! αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να δω το 2011 τόσο χάλια ταινίες από καμία άποψη. Τότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή για ελληνικές ταινίες και μάλιστα τις νοικιάζαμε με τον πατέρα μου δέκα δέκα σε βαθμό που μας έκαναν και δώρο από το βίντεο κλαμπ. Τώρα για την καινούρια αν ο σκηνοθέτης έχει μείνει στην παλιά συνταγή με τα πάντα φθηνά (ηθοποιοί , διαφημίσεις κτλ) δεν υπάρχει τύχη. Όπως επίσης δεν θέλω να βλέπω ξένες ταινίες θρίλερ με την συνταγή του παρασκευή και 13 γιατί πλέον θα γελάω. Σταμάτα να τους απαξιώνεις όλους και κατάλαβε ότι τα εκτρώματα του κινηματογράφου δεν αξίζουν τα 10? του εισιτηρίου. Η συγκεκριμένη ταινία δεν αξίζει ούτε τα 2? της ενοικίασης.

Τέλος θα σε παρακαλούσα να προσέχεις λίγο τα ορθογραφικά σου λάθη γιατί πονέσαν τα μάτια μας μέχρι να διαβάσουμε τα μακροσκελή σου κείμενα.

video80 είπε:
Καλά κανεις δεν τις έχει δει όλες! τώρα το αν κανω λάθος ή οχι επετρεψε μου να πιστεύω οτι (και δεν μιλάω πρωσοπικά για σένα) σ αυτούς που δεν άρεσε ,δεν ειναι το κοινο που τους αρεσουν οι ελληνικές βιντεοταινίες.
το κοινό που κάθησε εν έτη 2011 και είδε το ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ σίγουρα είναι το κοινό που του άρεσαν οι βιντεοταινίες...δε θέλει πολύ κόπο για να το καταλάβεις και να το χωνέψεις!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά δεν είναι απαξίωση αλλά λογικό σφάλμα, "Ο μη πραγματικός Σκωτσέζος - No true Scotsman". Αυτο πάει ως εξής:

-Όλοι ο Σκωτσέζοι φοράνε κιλτ.

-Ο McDonald είναι Σκωτσέζος αλλά δεν φοράει κιλτ.

-Ναι αλλά ο McDonald δεν είναι πραγματικός Σκωτσέζος.
 
Πίσω
Μπλουζα