[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αναζήτηση κάρτας γραφικών.

Υπόψην ότι δεν πετάνε λόγω 64bit, αλλά λόγω χαμηλότερων απαιτήσεων.
 
Υπόψην ότι δεν πετάνε λόγω 64bit, αλλά λόγω χαμηλότερων απαιτήσεων.
Το Crysis νομίζω έχει και 64bit exe. Ίσως γι' αυτό να είναι πιό γρήγορο. Επίσης και με το patch που βγάλανε, έγινε λίγο πιό γρήγορο.
 
Tα Vista αξίζουνε μόνο σαν δεύτερο λειτουργικό στον υπολογιστή μας. Φυσικά μόνο για τα παιχνίδια που το υποστηρίζουν και μόνο με αυτά.

Όσο για το Crysis παιδιά δεν μπορώ να δω διαφορές στην απόδοση ανάμεσα σε Xp και Vista. Σημείωση ότι έχω τα Ultimate 64 bit.

Αν κάποιος ψάξει και tweekάρει τα Vista θα δει ότι πάνε μια χαρά, ΑΛΛΑ θέλει και κόπο και τρόπο. Επίσης οι πρώτες αντιδράσεις από το επερχόμενο SP1 είναι ότι δημιουργεί περισσότερα παροβλήματα από όσα λύνει!!!!!!!!!!

Για να δούμε τι θα δούμε............
 
Χμμμ,μάλιστα......

HD 3850 512MB DDR3 σε AGP !!

Ρε δε πεθαίνει με τίποτα το AGP σας λέωωωωω......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...και σε άπαιχτη τιμή!AGP is still alive! :)
 
TallMan είπε:
...και σε άπαιχτη τιμή!AGP is still alive! :)
Χμμμμ,αν το δούμε ψυχρά το θέμα,είναι αλμυρή,δεδομένου του κόστους που απαιτείται πλέον για ένα μτχ C2D-based σύστημα....

Με τα χρήματα που ζητάει η κάρτα αυτή καινούργια +40 ευρώ,παίρνεις μτχ C2D 6700,Abit AB9 Pro,Nvidia 8600GT και 2 giga ram 800άρες

(ό,τι αναφέρω ΑΚΡΙΒΩΣ είναι configuration που θα μπορούσε να στηθεί σήμερα,με τιμές που βρήκα για τα παραπάνω...)

Αλλά για ένα δεύτερο P4-based μηχανάκι που δε θες να αλλάξεις,είναι πολύ καλή,αλλά πρέπει να πέσει κάνα 50άρι πιστεύω...

Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως,κάνουν λόγο για μια κάρτα 900% πιο γρήγορη από μια FX5900 και 800% πιο γρήγορη της Radeon 9700Pro !!!!

Σίγουρα όμως προορίζεται για συστήματα με τουλάχιστον 3.2Ghz επεξεργαστή....

Εγώ πάντως αν είχα τον 3.6 clockαρισμένο Northwood μου τώρα,σίγουρα θα του κούμπωνα πάνω αυτή την κάρτα-έκπληξη..!!

(μόλις την έβρισκα μτχ that is...:biglaugh: :biglaugh: )
 
Δεν ξανακανει τι ιδιες #%^%$# λαθη η M$ οπως αποκλειστικα vista-directx 10.

DirectX 11 Won't Repeat The Windows-Exclusive

http://kotaku.com/5096415/directx-11-wont-repeat-the-windows+exclusive-sins-of-its-father [/URL]

When Windows Vista shipped, it shipped alongside DirectX 10. DirectX 10 would only run with Vista. It wouldn't run with the faster, more stable, more popular Windows XP. This made those running games on XP unhappy. Well, fast forward a few years, and the next release of a Windows OS - Windows 7 - won't be repeating the same mistake.

Microsoft's Product Marketing Manager Windows, Ben Basaric, has gone on record saying that while Windows 7 will be shipping with DX11 support (which will add features like allowing a graphics processor to process more than just graphics), it will also run on Windows Vista.

So no need to go upgrading. Well...unless you're one of millions still using XP...

DirectX 11 confirmed for Windows 7 - Microsoft revised statement [via http://ve3d.ign.com/articles/news/43119/DirectX-11-Likely-To-Be-Bundled-With-Windows-7Voodoo Extreme]
 
Πρόσφατα άλλαξα και εγώ μηχάνημα και έφτιαξα ένα καλό πισι οπότε πλέον έχω γνώμη στο τόπικ. Αν και εχθρός τον vista, αγόρασα τα 32bit ultimate και σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο amd9950 στα 2.6 και την ati hd4870 1gb +4gb memory έπαιξα το crisis warhead. Εντάξει δεν έχω μέτρο σύγκρισης με το ίδιο στα xp...όμως τα γραφικά που είδα δεν τα έχω ξαναδεί...ποτέ σε κανένα μηχάνημα.

Το πέρασμα από το 1gb και το p42400 με 7600gs σε αυτό είναι μέρα με την νύχτα κατά την γνώμη μου.

Τα πάντα τρέχουν φοβερά και θεωρώ ότι πλέον τα πισι έχουν ξεφύγει.(φανταστείτε τις κορυφαίες υλοποιήσεις των intel + nvidia που λογικά υπερέχουν)

Βέβαια όταν σου δίνει την δυνατότητα να έχεις 4 κάρτες σαν την δική μου επάνω στο ίδιο μηχάνημα (4gb μνήμη μόνο για την κάρτα γραφικών...) λογικό δεν είναι να βλέπεις διαφορά σε σχέση με μια απλή υλοποίηση;

Αν είχα εγκαταστήσει και ένα σκληρό με xp θα έκανα απευθείας σύγκριση. Πιστεύω πάντως (χωρίς να το αποδεικνύω) ότι θα υπάρχει κάποια διαφορά. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος. Το ερώτημα λοιπόν δεν πρέπει να είναι αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο dx9 και στο dx10(που υπάρχει) αλλά το αν αξίζει να την πληρώσεις.
 
Με όλο το θάρρος, δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση μεταξύ OSes ή CPUs σε παιχνίδι, όταν ταυτόχρονα από την 7600 GS πηγαίνεις σε HD4870...έχουν διαφορά αρκετές γενιές οι κάρτες γραφικών!
 
δεν αντιλέγω ότι είχα χάσει επεισόδια εξέλιξης ...απλά διάβασε πάλι το συμπέρασμα μου. Διαφωνείς σε αυτό;
 
Αν εννοείς το αν αξίζει να πληρώσεις πολλά λεφτά για την latest super-duper GPU, η προσωπική μου γνώμη είναι όχι. Σε 6 μήνες έχει τα μισά λεφτά. Και αν δεν έχεις και τεράστια οθόνη, είναι αμφίβολο αν μπορείς καν να αντιληφθείς την διαφορά. Σε κάτι 1280x1024 και οι μεσαίας ιπποδύναμης κάρτες μια χαρά είναι. Ανάλογα είναι και τα πράγματα με τα DX9-10 νομίζω.

Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν πάντα το καλύτερο και είναι πρόθυμοι να το πληρώσουν. Αυτοί σίγουρα θα απαντούσαν διαφορετικά από εμένα.

Από την άλλη, ποιός είμαι εγώ να τους κρίνω, αφού και εγώ θα ακουμπούσα πολλά λεφτά για κάποιο συλλεκτικό original video game που άλλος το παίζει άνετα και από πειρατικό; :D
 
[edit] έγινε μεταφορά από αυτό το θρεντ [/edit]

Στο gaming παίζει περισσότερο ρόλο η κάρτα γραφικών. Κακά τα ψέματα.

Είχες την 5850 αν θυμάμαι καλά; Τι κάρτα την αντικατέστησε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
Στο gaming παίζει περισσότερο ρόλο η κάρτα γραφικών. Κακά τα ψέματα.
Είχες την 5850 αν θυμάμαι καλά; Τι κάρτα την αντικατέστησε;
είχα την 4870 και πήρα την msi 660ti power edition
 
spyros_s είπε:
είχα την 4870 και πήρα την msi 660ti power edition
Καλορίζικη και καλόπαιχτη!

Κανιβάλισα τον hackintosh και κράτησα τον επεξεργαστή του (i5 2500K ) και σχεδιάζω τώρα το νέο gaming rig και έχω κολλήσει στις κάρτες! Για πες μου specs του pc και εντυπώσεις, αν είδες διαφορές και λοιπά! (Σκέφτομαι 660ti, 670 ή 680 ΟΧΙ AMD αλλά δεν πάω με τίποτε σε δύο κάρτες και θα μπουν win 8 legitimate μια και σκίζουν στα παιχνίδια. Ανάλυση 2560 Χ 1440 σε Dell IPS panel 27'' )

[edit] έγινε μεταφορά από άλλο θρεντ [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η δική μου είναι εργοστασιακά overclocked οπότε ουσιαστικά είναι σαν 670 απλά με τον περιορισμό στο bandwitch! Η υλοποίηση της msi είναι τρομερή σε ποιότητα και απόδοση! Μιλάμε για θερμοκρασίες idle στους 28 και μέχρι 55 σε βαριά hd παιχνίδια με ανεμιστήρα μόλις στο 30%! Άσε που παίρνει για πλάκα και άλλο πουσάρισμα!

Μειονέκτημα; Η τιμή των 350?! Μπαίνεις σχεδόν στα χωράφια της 670 τιμολογιακά! Εσύ που πάντα παίρνεις τα καλύτερα προτίμησε την μεγάλη!

(ευχαριστώ για τις ευχές)
 
Να σας πω! :)

Έχουμε ωραίο θεματάκι για καρτούλες γραφικών εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?1028 (στα πλαίσια του ευρύτερου συμμαζέματος που έκανα! :) )

Θέλετε να πάτε την κουβέντα εκεί, για να είμαστε πιο συμμαζεμένοι?! ;)
 
No worries! :)

Θα τα μεταφέρω σε λίγο εκεί! ;)
 
Περί της nVidia GTX 580

Θα ήθελα να σας ρώταγα , αν ξέρετε , σχετικά με την nVidia GTX 580 . Βλέπετε σκοπεύω να φτιάξω έναν υπολογιστή και για κάρτα γραφικών σκεύτομαι την GTX 580 (συγκεκριμένα την MSI GTX 580 Lighting) . Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να σας ρώταγα , μιας και δεν μπόρεσα να βρω στο διαδύκτιο , είναι πώς συμπεριφέρεται από άποψης ήχου . Και αυτό διότι η αντίστοιχη κάρτα της προηγούμενης γενιά (η GTX 480) έκανε έντονο ήχο .
 
Πίσω
Μπλουζα