[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αναζήτηση κάρτας γραφικών.

Αυτή τη στιγμή η διπλή 3870 είναι απίθανη λύση. Φαντάζομαι τι θα κάνουν δύο τέτοιες κάρτες γραφικών σε Crossfire ή ακόμα και 4.............
 
ATI HD 3870 X2.

Παιδιά δεν άντεξα στον πειρασμό και παράγγειλα μια καινούρια κάρτα γραφικών...Ξέρω ξέρω θα μου πείτε έχεις προβλήματα οινονομικές αστάθειες αλλά!!!Ο πειρασμός ήταν τεράστιος και λύγησα!!! :D .Παράγγειλα λοιπόν την ATI HD 3870 X2.Είναι δυπύρηνη και φοράει 2 ίδιες GPU AMD phenon με 515 mb στον κάθε επεξεργαστή,και σύνολο ένα 1 GB ram..Η ταχύτητα της πλέον εκτοξεύεται στα ύψη και περνά με διαφόρά την ποιο γρήγορη Nvidia εμπορίου νομίζω την nvidia 8800 GTX Ultra...Τέλος η κάρτα θερμένεται πολύ λιγότερο και χρειάζεται σχεδόν την μισή κατανάλωση από τις παλαιότερες κάρτες της ATI...Περιμένω εν αγωνίως το γομάρι να έρθει στα χέρια μου και να την τεστάρω...

cardfull2ym9.jpg


marag...τώρα σε πάω μια κόντρα....... :D :D
 
πόσο πήγε το "μαλλί" akmaka?
 
Κάπου τά'χετε μπλέξει για τα καλά.

Τουλάχιστον ρε παιδιά μη γράφετε ανακρίβειες. :D :D

Η κάρτα φοράει 2 ATI 3870 τσιπάκια και όχι AMD Phenom. Οι Phenom είναι επεξεργαστές που μπαίνουν σε socket AM2+ και είναι με 4 πυρήνες και όχι ολοκληρωμένα εικόνας.

Η κάρτα κοστίζει 399 ευρώ με το ΦΠΑ και καλά θα κάνεις πριν οτιδήποτε να τσεκάρεις αν το τροφοδοτικό σου έχει ΔΥΟ (2) τροφοδοσίες για κάρτες γραφικών PCI-E. Αν έχει μόνο μία δεν θα καταφέρεις να την ενεργοποιήσεις.

Επίσης πράγματι η κάρτα πετάει αλλά μόνο αν έχεις κάποιο επεξεργαστή τελευταίας γενιάς Phenom ή Core 2 Duo θα μπορέσεις να δεις σε όλο της το μεγαλείο την απόλυτη ταχύτητά της και φυσικά σε αναλύσεις 1900 Χ 1200 και πάνω.

Οτιδήποτε AMD X2, οττιδήποτε Dual Core παλιότερης γενιάς και φυσικά single core είναι out of the question. Απλο χάσιμο χρημάτων. Επίσης αν την βάλεις σε οτιδήποτε 1280 Χ 1024 μάλλον πέταξες τα λεφτά σου.

Γιώργο καλοφάγωτη!!!!!

Επαναλαμβάνω μεγάλη προσοχή στο τροφοδοτικό, ειδικά αν έχεις κάποιο επεξεργαστή της σειράς Intel 805, 820 και τα λοιπά που τραβάνε και τη μάνα τους από ρέυμα. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η αγορά ενός καλού και σταθερού, δυνατού τροφοδοτικού για να μην έχεις δυσάρεστες συνέπειες.
 
Σωστός ο pooky για μια ακόμη φορά...

400 ευρώ ε...;Πολύ κοστίζει ρε φίλε...!!

Αλλά έτσι κι αλλιώς,στα 1280x1024 που παίζω εγώ δε θα ήταν καθόλου χρήσιμη,όπως σωστότατα τόνισες άλλωστε,άσε που υπάρχει το αυστηρό όριο των 120 ευρώ για μένα,όσον αφορά την αγορά κάρτας γραφικών....

akmakas,καλορίζικη φίλε και καλό λιώσιμο στα -απαιτητικά- games,μια και τώρα θα πάρεις το αίμα σου πίσω...!
 
Αν και Manos θα σου πρότεινα να αυξήσεις ελάχιστα το όριό σου και να πας στα 150, όπου μπορείς να βρεις την 3850 που είναι πραγματικό διαμάντι σε αυτή τη τιμή, και κάνει την 8600 GTS πραγματικά σκόνη.

Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι και η επερχόμενη 9600 στην τιμή των 155 ευρώ, ακόμα πιό γρήγορη και από την 3850.

Με τις κάρτες αυτές δεν χρειάζεσαι γομάρια τροφοδοτικά και οθόνες πάνω από 500 ευρώ για να απολαύσεις παιχνίδια!!!!!
 
Γιώργο,όπως γνωρίζεις,έχω να αγοράσω καινούργια κάρτα γραφικών από την εποχή της GeForce 2 MX-400 ,συνεπώς αν η 3850 κάνει 150 ευρώ σήμερα,άνετα θα την βρω μτχ σε 2-3 μήνες για το όριο που έχω βάλει...

(καθότι όλος και κάποιος θα θελήσει να αναβαθμιστεί !!)

Άσε που μέχρι στιγμής η ΧΧΧ 8600GTS με βγάζει μια χαρά μπορώ να πω...!
 
@pooky:

3850 ε? δηλαδή η ASUS EAH3850/HTDI 512MB είναι πολύ καλύτερη από την BIOSTAR GF 8600GTS 256MB που είχα πάρει ~160ευρώ...

και ότι ήθελα μια άλλη καλύτερη κάρτα για να βάλω την 8600 στο μηχάνημα της δουλειάς που έχω μια 7600/AGP ... μου την προτείνεις?
 
Η 3850 για τα λεφτά της είναι εκπληκτική.

Αλλά βρε keropi πώς στο καλό θα βάλεις την 8600 PCI-Express σε AGP μηχάνημα;

Εκτός αν έχεις κάποια υλοποίηση της Asrock δεν βλέπω άλλο τρόπο.......
 
pooky είπε:
Η 3850 για τα λεφτά της είναι εκπληκτική.
Αλλά βρε keropi πώς στο καλό θα βάλεις την 8600 PCI-Express σε AGP μηχάνημα;

Εκτός αν έχεις κάποια υλοποίηση της Asrock δεν βλέπω άλλο τρόπο.......
μα φυσικά, asrock με agp+pcie :) :) :)
 
pooky είπε:
Κάπου τά'χετε μπλέξει για τα καλά.
Τουλάχιστον ρε παιδιά μη γράφετε ανακρίβειες. :D :D

Η κάρτα φοράει 2 ATI 3870 τσιπάκια και όχι AMD Phenom. Οι Phenom είναι επεξεργαστές που μπαίνουν σε socket AM2+ και είναι με 4 πυρήνες και όχι ολοκληρωμένα εικόνας..
Μάλλον το έγραψα λάθος οκ...εγώ διάβασα για τους επεξεργαστές της AMD οι οποίοι τελικά αν κατάλαβα καλά ακουμπούν και δανείζονται τεχνολογία από τους AMD Phenom..τα παρακάτω που γράφεις τα γνωρίζω...Επίσης δεν έχω κάνει κάποια παρουσίαση απλά,έκανα ένα ποστ περί της κάρτας οπότε και λάθη να έχω δεν χάθηκε και ο κόσμος!! :)

Σήμερα μου είπαν πως ή [edit] δεν την έφερε ακόμη και θα πρέπει να περιμένω!!!!!:mad:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήγαινε Πυλαία στο [edit] και ρώτα τους. Κάνε παραγγελία να στην φέρουν σπίτι.

Εξαιρετική καρτούλα πάντως!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς δεν έχω πιστωτική και ότι αγοράζω το παίρνω με κάποιες δόσεις από ένα κατάστημα που ψωνίζω 15 χρόνια τώρα..Θέλω!!!ATIIIIIIII!!!!
 
Από το site του [edit] μπορείς να παραγγείλεις ότι θέλεις και στο φέρνουν την επόμενη εργάσιμη με κούριερ, με αντικαταβολή.Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 45?.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν θελετε και την δικη μου γνωμη ,δεν ειμαι ειδικος αλλα, την να την κανετε την καρτα dx10 τωρα που ειναι τσαμπα οι dx9? Οπως τοτε πριν 5 χρονια που περναμε amd 64 και ακομα περιμενω να βαλω 64bit προγραμματα.Νομιζω ειναι λιγο κοροιδια μεχρι να βγουνε παιχνιδια dx10.

Ισως βγουνε σε 2-3 χρονακια.

Και αυτα που λενε οτι βγηκανε τωρα ειδατε ποσο διαφορα εχουν στα γραφικα απο το dx9?

Διαφορα μηδεν νομιζω.Ειναι ιδια ακριβως τα γραφικα.

Ασε τις επιδοσεις .Εχω την 7900gs και ειναι καλυτερη απο ολες τις 8600 που κανουν τα διπλα λεφτα.

Μπορειτε να βρειτε dx9 καρτες διαμαντια(7900 σειρα ατιχ1950σειρα nvidia 7900gtx ati x1950xt 1950xtx κτλ) μεταχειρισμενες με εγγυηση 60-100 ευρω τσαμπα γιατι ολοι τις πουλανε νομιζοντας οτι παιρνουν κατι καλυτερο.Σημειωση ειναι 10-20% πιο αργες απο ατι 3970 που αναφερθηκε πριν.και κοστιζουν 40-60% λιγοτερο.

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=1060&model2=723&chart=318

κοιταξτε και τα τεστ στο tomshardware για παραδειγμα.

Με διπλοπυρηνο πχ ιντελ 8400(160 eyro) φυσανε στα παιχνιδια καλυτερα απο μερικα 4πυρηνα.

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=871&model2=873&chart=424

Παιδια μην μασατε και μη πετατε τα λεφτα σας, κρατηστε τα να αγορασετε καμια amiga που ειναι αθανατη και δεν θα κοστιζει σε 2 μηνες τα μισα λεφτα.

Τωρα που τα πηρα μην φτασω και στην υπερβολη με τις ακομα πιο φτηνες λυσεις με 20 και 30 ευρω γιατι δεν ειναι αναγκη να παιζουμε ολα στα φουλ γραφικα, μην ειμαστε και τοσο απληστοι,ειπαμε το gameplay μετραει και μπορει καποιος που δεν εχει οικονομικη δυνατοτητα να κατεβασει λιγο την αναλυση.

Οι παιχνιδομηχανες τοσο καιρο σε τι χαμηλες αναλυσεις παιζουνε στις απλες τηλεορασεις και ομως ειδατε τι πωλησεις και τι ποιοτητα εχουνε .
 
Φίλε mankak,σε βλέπω "ψαγμένο" αρκετά,ωραίος..! :thumbup:
 
Τελικά...ευτυχώς που πέταξα τα Vista από το PC μου..έβαλα τα XP64 και πραγματικά ΌΛΑ τα παιχνίδια οι εφαρμογές και τα ίδια τα Win πετάνε..ακόμη και το Crysis παίζει ικανοποιητικά...mankak καλώς ήρθες!
 
Πίσω
Μπλουζα