[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αναλογική & ψηφιακή τηλεόραση.

Gyubrush είπε:
Κατι σημαντικο που ισως πολλοι δεν καταλαβαν,οπως ημουν εγω,ειναι το εξης:
Για ολους εκεινους που εχουν την δυνατοτητα να γυρισουν την κεραια τους προς την Παρνηθα,για να βρουν απο εκει το υπαρχον αναλογικο σημα,θα πρεπει πρωτα να κανουν μια αναζητηση στις τηλεορασεις για τις νεες συχνοτητες των καναλιων μιας και αυτες εχουν αλλαξει.

Αυτο εκανα σημερα και γυρισα ελαφρως την κεραια,οποτε επιασα κανονικα ολα τα καναλια και μαλιστα πολυ καθαρα.

Μια παραταση για ενα χρονο ακομα δεν ειναι ασχημα.

Γεια σου!Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στις συχνότητες να μου πεις τι ακριβώς πιάνεις από Πάρνηθα?Αν δεν σου είναι κόπος!

Και αν γυρίσω την κεραία,προς Πάρνηθα-επειδή η μικρή τηλεόραση δεν έχει αποκωδικοποιητή-θα χάσω τα ψηφιακά της μεγάλης?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Saulot είπε:
Το πρόβλημα με αυτά είναι οτι πάλι έχεις +1 τηλεκοντρόλ, δέν παίζουν όλα HD και το βασικό, που θα βάλεις το ματάκι για το τηλεκντρολ...
H λυση που εχω εφαρμοσει ειναι το προγραμματιζομενο τελεκοντρολ..το προγραμματιζεις και για τις 2 συσκευες και απλα εναλλασεις μεταξυ tv και αποκωδικοποιητη..Τωρα οσον αφορα το ματακι ορισμενα το εχουν ξεχωριστα με καλωδιακι..η συσκευη που σου εβαλα στο λινκ ειναι HD

Saulot είπε:
Και κάτι άλλο που ξεχασα να αναφερω, αν καποια στηγμή το digea αποφασίσει οτι δεν γουσταρει πια το Mpeg4 και πάει στο Mpeg4.1 (δεν ξερω αν υπάρχει κατι τετοιο, υποθετικά μιλάω) το 70% των αποκωδικοποιητων πάει εξω απο το παράθυρο.
Yπαρχει αυτο που λες και ειναι το DVB-T2,που ηδη εχει υιοθετηθει απο καποιες χωρες...αν η digea κανει κατι τετοιο καληνυκτα..

Επισης πολυ θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει γιατι αφου εγινε που εγινε η μεταβαση στο ψηφιακο για πιο λογο άλλο συστημα να εχουν οι Αμερικανοι (ATSC),αλλο οι Ευρωπαιοι (DVBt),άλλο οι Ιαπωνες (ISBD) και αλλο οι Κινεζοι (DTMB)


(Αν και βεβαια ρητορικο το ερωτημα αφου εδω δεν μπορουν να τα βρουν στην θεραπεια των ασθενων και ο καθενας εχει τις δικες του οδηγιες...)

thebest20 είπε:
Γεια σου!Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στις συχνότητες να μου πεις τι ακριβώς πιάνεις από Πάρνηθα?Αν δεν σου είναι κόπος!
Και αν γυρίσω την κεραία,προς Πάρνηθα-επειδή η μικρή τηλεόραση δεν έχει αποκωδικοποιητή-θα χάσω τα ψηφιακά της μεγάλης?




Εγω απο Παρνηθα με την εσωτερικη πιανω:Μega ,Ant1,Alpha,Skai αρκετα καλα αλλά πρεπει οταν αλλαζω καναλι να ρυθμιζω την κεραια για καλυτερη ληψη.To star ειναι λιγο χειροτερο απο τα υπολοιπα.Ενας φιλος μου που μενει 2 τετραγωνα απο εμενα με την εξωτερικη κεραια στραμμενη στον Υμηττο δεν πιανει σχεδον τιποτα απο τα αναλογικα της Παρνηθας.Τωρα αν γυρισεις την κεραια μαλλον θα χασεις τα ψηφιακα ,αλλα αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις 100%.To καλυτερο παντως ειναι να ρωτησεις καποιο γειτονα που εχει την κεραια προς την Παρνηθα να σου πως/εαν πιανει τα ψηφιακα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Γεια σου!Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στις συχνότητες να μου πεις τι ακριβώς πιάνεις από Πάρνηθα?Αν δεν σου είναι κόπος!Και αν γυρίσω την κεραία,προς Πάρνηθα-επειδή η μικρή τηλεόραση δεν έχει αποκωδικοποιητή-θα χάσω τα ψηφιακά της μεγάλης?
Εγω απο Παρνηθα με την εσωτερικη πιανω:Μega ,Ant1,Alpha,Skai αρκετα καλα αλλά πρεπει οταν αλλαζω καναλι να ρυθμιζω την κεραια για καλυτερη ληψη.To star ειναι λιγο χειροτερο απο τα υπολοιπα.Ενας φιλος μου που μενει 2 τετραγωνα απο εμενα με την εξωτερικη κεραια στραμμενη στον Υμηττο δεν πιανει σχεδον τιποτα απο τα αναλογικα της Παρνηθας.Τωρα αν γυρισεις την κεραια μαλλον θα χασεις τα ψηφιακα ,αλλα αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις 100%
 
Θα μπορεί κάποιος/α να βοηθήσει και εμένα;;;;

Γιατί δεν μας έφταναν οι αλλαγές στην τεχνολογία, θέλουμε να γράφουμε και τηλεοπτικό πρόγραμμα στο dvd. :)

Τα μηχανήματα που θέλω να συνδέσω είναι: τηλεόραση, dvd εγγραφής, αποκωδικοποιητής.

Οι ενέργειες που θέλω να κάνω είναι: να βλέπω TV, να βλέπω ταινίες στο dvd και να γράφω από την TV στο dvd.

Έχω συνδέσει:

α) Το καλώδιο της κεραίας με τον αποκωδικοποιητή.

β) Τον αποκωδικοποιητή με το dvd εγγραφής (με scart και καλώδιο κεραίας).

γ) Το dvd εγγραφής με την TV (με scart και καλώδιο κεραίας).

Επίσης έχω κάνει την έρευνα για κανάλια και στις τρεις συσκευές.

Τι έχω καταφέρει:

Μπορώ να δω TV (Όταν ανοίγω την TV και τον αποκωδικοποιητή).

Μπορώ να δω δισκάκια dvd (Όταν ανοίγω το dvd εγγραφής και την TV).

Τι ΔΕΝ έχω καταφέρει:

ΔΕΝ μπορώ να κάνω εγγραφή στο dvd.

Όταν είναι ανοικτή η TV και ο αποκωδικοποιητής, είναι όλα μια χαρά.

Όταν ανοίγω και το dvd, χάνεται η εικόνα. Ακούω τον ήχο, αλλά η εικόνα είναι μαύρη.

Να φανταστείτε γράφω στο dvd καθαρό ήχο με μαύρη εικόνα.

Αυτά!!!!! Μπορείτε να καταλάβετε τι έχω συνδέσει λάθος;

Παρακάτω σας ετοίμασα και ένα επαγγελματικού επιπέδου (όχι παίζουμε!!!!! :D ) σχέδιο μήπως και σας βοηθήσει

img011.jpg
 
Αρχικα συνδεσε την κεραια μονο στο dvd και δοκιμασε για εγγραφη.Δες στο menu του dvd αν εχεις βαλει το σωστο input για εγγραφη (δηλ να γραφει απο το scart).Aν δεν αλλαξει κατι δοκιμασε να συνδεσεις τον αποκωδικοποιητη με το dvd με αλλο τροπο (πχ RCA).Πες μας επισης τι αποκωδικοποιητη εχεις και τι dvd recorder
 
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνδέεις τηλεόραση και DVD Recorder και με SCART και με καλώδιο κεραίας ταυτόχρονα. Το SCART αρκεί. Το καλώδιο της κεραίας απλά να μπει στον αποκωδικοποιητή. Ίσως εκεί να βρίσκεται και το πρόβλημα σου, αν το DVD "μπερδεύεται" από το διπλό σήμα ή τίποτα τέτοιο.

Βρήκα επίσης το παρακάτω:

http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231206849

7. Τι κάνω με τη συσκευή DVD εγγραφής που ήδη έχω και πώς αυτή συνδέεται με την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή μου;Εάν η συσκευή DVD εγγραφής δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 και εφόσον επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή των ψηφιακών προγραμμάτων του αποκωδικοποιητή, τότε το DVD εγγραφής θα πρέπει να παρεμβάλλεται μεταξύ του αποκωδικοποιητή και της τηλεόρασης, για να παίρνει εικόνα και ήχο από τον αποκωδικοποιητή. Στην περίπτωση αυτή επισημαίνουμε δεν θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός εγγραφής του DVD που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Οι συνδέσεις γίνονται με οποιοδήποτε καλώδια μεταφοράς ήχου και εικόνας (SCART, RCA ή HDMI).

Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον θέλετε να συνεχίσετε να γράφετε προγράμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποκωδικοποιητή σαν συσκευή εγγραφής, και ως μέσο αποθήκευσης είτε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο είτε ένα USB MEMORY STICK.
Παρόμοια πράγματα γράφει και το site της Digea.

http://www.digea.gr/faq26.html

Εάν η τηλεόρασή σας έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4, τότε το DVD εγγραφής συνδέεται κανονικά στην τηλεόραση με οποιοδήποτε καλώδιο μεταφοράς ήχου και εικόνας (SCART, RCA ή HDMI).
Εάν η τηλεόραση σας δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 και εφόσον επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή των ψηφιακών προγραμμάτων, τότε το DVD εγγραφής θα πρέπει να παρεμβάλλεται μεταξύ του αποκωδικοποιητή και της τηλεόρασης για να παίρνει εικόνα και ήχο από τον αποκωδικοποιητή. Η σύνδεση γίνεται με οποιοδήποτε καλώδιο μεταφοράς ήχου και εικόνας (SCART, RCA ή HDMI). Αν επιθυμείτε να γράψετε τα αναλογικά προγράμματα, ισχύει η μέχρι σήμερα συνδεσμολογία.
 
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Μόλις κάνω την δοκιμή, θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Αγαπητέ angel_grig, οι συσκευές που ρώτησες είναι οι εξής:

dvd εγγραφής ----->>>>> DVR-LX60D Pioneer

αποκωδικοποιητής---->>>> ReDi 215 Crypto
 
Μόλις έβγαλα το καλώδιο της κεραίας από το dvd στην τηλεόραση, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Παραμένει το πρόβλημα μου. Με το που ανοίγω το dvd, χάνεται η εικόνα των καναλιών και η τηλεόραση μου δείχνει την εικόνα από το dvd.
 
να προσέξετε μόνο να ειναι η 215ad ώστε να παίζει αρχεία ήχου ac3
 
miki-mik7 είπε:
Μόλις έβγαλα το καλώδιο της κεραίας από το dvd στην τηλεόραση, αλλά δεν έγινε τίποτα.Παραμένει το πρόβλημα μου. Με το που ανοίγω το dvd, χάνεται η εικόνα των καναλιών και η τηλεόραση μου δείχνει την εικόνα από το dvd.
Έχει κάποια από τις συσκευές σου 2 scart, ιδίως το dvd recorder;
 
Serafeim είπε:
Έχει κάποια από τις συσκευές σου 2 scart, ιδίως το dvd recorder;
Το dvd έχει δύο scart. Μία για είσοδο (in) και μία για έξοδο (out).

Δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου, αλλά και η τηλεόραση έχει δύο scart.
 
Scart tv > scart 1 dvd

scart 2 dvd > scart αποκωδικοποιητή

Έχεις ανοικτά ταυτόχρονα dvd και αποκωδικοποιητή και βλέπεις εικόνα από τον αποκωδικοποιητή μέσω του dvd (πηγαίνοντας στο line 2 ή av2, κάπως έτσι θα το αναφέρει). Εννοείται ότι μπορείς να γράφεις (μέσω του recorder) μόνο το κανάλι στο οποίο είναι συντονισμένος ο αποκωδικοποιητής σου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Serafeim είπε:
Scart tv > scart 1 dvd scart 2 dvd > scart αποκωδικοποιητή

Έχεις ανοικτά ταυτόχρονα dvd και αποκωδικοποιητή και βλέπεις εικόνα από τον αποκωδικοποιητή μέσω του dvd (πηγαίνοντας στο line 2 ή av2, κάπως έτσι θα το αναφέρει). Εννοείται ότι μπορείς να γράφεις (μέσω του recorder) μόνο το κανάλι στο οποίο είναι συντονισμένος ο αποκωδικοποιητής σου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Αυτό κάνω (ή κάτι δεν κάνω), αλλά όταν ανοίγω το dvd, χάνεται το σήμα της τηλεοράσεως.
 
Δε θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές έχουν USB έξοδο εγγραφής, στην οποία όταν εντοπίσουν σκληρό δίσκο (στικάκι, φορητό σκληρό ή ίσως συσκευή που συνδέεται με USB) μπορούν να εγγράψουν, μέσα από το μενού του αποκωδικοποιητή. Μήπως ψάχνοντας λίγο αυτή τη δυνατότητα, έβρισκες μια λύση;
 
Συμφωνα με το manual η συνδεσμολογια σου ειναι σωστη.Εγω προτεινω:

α)Βαλε το scart απο το dvd στο αλλο scart της τηλεορασης

β)αν δεν αλλαξει κατι τοτε πηγαινε στο δες στο manual του αποκωδικοποιητη τι ακριβως σημα βγαζει:RGB ή composite-αν βγαζει composite τοτε στο setup menu του dvd βαλε το av1 σε composite mode

Untitled.jpg

κανε το ιδιο για το av2 (συνδεοντας την τηλεοραση στο scart που δεχεται composite)

Untitled2.jpg

Aν δεν αλλαξει κατι τοτε βαλε το av2 στο decoder να ειναι on,oπως λεει παραπανω..λογικα ετσι θα δουλεψει..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
angel_grig είπε:
Συμφωνα με το manual η συνδεσμολογια σου ειναι σωστη.Εγω προτεινω:α)Βαλε το scart απο το dvd στο αλλο scart της τηλεορασης

β)αν δεν αλλαξει κατι τοτε πηγαινε στο δες στο manual του αποκωδικοποιητη τι ακριβως σημα βγαζει:RGB ή composite-αν βγαζει composite τοτε στο setup menu του dvd βαλε το av1 σε composite mode

κανε το ιδιο για το av2 (συνδεοντας την τηλεοραση στο scart που δεχεται composite)

Aν δεν αλλαξει κατι τοτε βαλε το av2 στο decoder να ειναι on,oπως λεει παραπανω..λογικα ετσι θα δουλεψει..



Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και τις αναλυτικές πληροφορίες σου!! Όπως επίσης και τα υπόλοιπα μέλη που μου απάντησαν. :)

Πρέπει όμως να είμαι ειδική περίπτωση... Δεν εξηγείται διαφορετικά!!!

Ακολούθησα τις οδηγίες σου και όταν ανοίγω το dvd, το σήμα της τηλεοράσεως δεν χάνεται πλέον.

Επίσης μπορώ να κάνω και εγγραφή στο dvd.

ΑΛΛΑ τώρα δεν μπορώ να μπω στο μενού του dvd... Στην οθονίτσα του dvd φαίνονται οι οδηγίες μου, αλλά στην τηλεόραση δεν εμφανίζεται τίποτα!!!!

Μόλις βγάλω τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα (Δεν αρκεί απλώς να τον κλείσω) εμφανίζονται οι ενδείξεις του dvd στην τηλεόραση.

Και να μην βρεθεί λύση τώρα, τουλάχιστον μπορώ να κάνω εγγραφές και να βλέπω ταινίες!!! :)

Υ.Γ. 1 Αν αγοράσω τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4, θα μπορώ να γράφω στο υπάρχον dvd ή όχι;

Υ.Γ. 2 Υπάρχουν dvd εγγραφής με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4; Γιατί όπου έχω ψάξει, δεν βρίσκω τίποτα.
 
Αν εβαλες το av1 και av2 σε composite mode δοκιμασε να τα βαλεις σε RGB mode (εφ οσον ο αποκωδικοποιητης το υποστηριζει ) αφηνοντας την επιλογη του decoder στο On (συνδεοντας φυσικα την τηλεοραση στο scart που υποστηριζει RGB)

Για τις ερωτησεις τωρα:

1 Αν αγοράσω τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4, θα μπορώ να γράφω στο υπάρχον dvd ή όχι;

Βασικα...οχι :( .Μονο στην περιπτωση που η tv σου εχει RGB/composite/HDMI out (μεχρι στιγμης δεν εχω δει οποτε πρεπει να το ψαξεις..)


2 Υπάρχουν dvd εγγραφής με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4; Γιατί όπου έχω ψάξει, δεν βρίσκω τίποτα.





Ναι ,υπαρχουν.Η LG εχει αυτα:

1)LG HR550-Με εναν αποκωδικοποιητη(δεν ειναι twin decoder), bluray player,3D compatible,και σκληρο δισκο

2)To MS450H με δυο decoders και σκληρο,χωρις Bluray player.

3)To LG HR500 εχει διπλο δεκτη (αρα κανει διπλη εγγραφη) και bluray player (οχι 3D) και 250gb σκληρο.

Και φυσικα υπαρχει και η λυση που προτεινε ο panp να γράφεις μέσα από το μενού του αποκωδικοποιητή
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1 Αν αγοράσω τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4, θα μπορώ να γράφω στο υπάρχον dvd ή όχι;

Βασικα...οχι :( .Μονο στην περιπτωση που η tv σου εχει RGB/composite/HDMI out (μεχρι στιγμης δεν εχω δει οποτε πρεπει να το ψαξεις..)

Η samsung tv που εχω, στο scart βγαζει (composite pal 720x576), οτι παιζει εκεινη τη στιγμη. Hdmi, component, rgb, σε οποιαδηποτε αναλυση. Απλα τα κανει downscale.
 
ASiC είπε:
Η samsung tv που εχω, στο scart βγαζει (composite pal 720x576), οτι παιζει εκεινη τη στιγμη. Hdmi, component, rgb, σε οποιαδηποτε αναλυση. Απλα τα κανει downscale.
Thanks for the info Asic!
 
Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα