Όλες οι πρίζες τηλεόρασης γνωστών εταιρειών (Legrand, Siemens, Busch_Jager [ABB]) και συγκεκριμένα οι ακριβές σειρές τους, έχουν μέσα ένα κύκλωμα από πηνία και πυκνωτές, το οποίο αφήνει να περνάει η RF αλλά όχι το DC, δηλ. αν συνδέεις το τροφοδοτικό του ενισχυτή μετά από την πρίζα και πριν την τηλεόραση, τότε για το DC είναι βραχυκύκλωμα, και δεν δουλεύει ο ενισχυτής! Μόνο κάτι φτηνές πρίζες έχουν άμεση σύνδεση του καλωδίου του τοίχου με την πρίζα χωρίς παθητικό κύκλωμα. Οι Siemens super και κάτι φτηνές Century control κλπ. που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους.panp είπε:Οφείλω να πω ότι χτες, που ξαναδοκίμασα τις συνδέσεις με την πρίζα στον τοίχο, παρατήρησα ότι όλα τα κανάλια πιάνουν κανονικά. Ακόμα και κάτι δύσκολα, που δεν "έρχονταν" στην περιοχή μου (Blue Sky, Sunny κλπ.) έπιασαν με τέλεια εικόνα, κι ενώ συνέδεσα απευθείας το καλώδιο στην πρίζα tV, καταργώντας την προηγούμενο πατέντα με τη σύνδεση στη γραμμή. Το γεγονός αυτό με κάνει να υποψιαστώ ότι μετά τις πρώτες μέρες εκπομπής αυξήθηκε η ισχύς, κι έτσι η έπαψε να υπάρχει η απώλεια ισχύος στις γραμμές του σπιτιού μου.
Άρα λοιπόν καλή η συζήτηση περί εγκατάστασης, πριζών σε κάθε γραμμή, ποιότητας καλωδίων κλπ. αλλά αν δε σου στέλνουν δυνατό σήμα...
Προφανώς η DIGEA θέλησε να βρει "ψάχνοντας" την ελάχιστη ισχύ, για να έχει μειωμένο κόστος μετάδοσης...
Απο 20 Ιουλιου οι περιφερειακοι σταθμοι εκπεμπουν ψηφιακα και απο τον Υμηττο. Προφανως το site της Digea δεν εχει ενημερωθει ακομα...panp είπε:P.S. : Κι αυτό που διαβάζω σήμερα (και με μπερδύει ακόμα περισσότερο) από το site της Digea, είναι ότι οι περιφερειακοί σταθμοί Αττικής εκπέμπονται μόνο από την Αίγινα
Μη οχι!Ειναι και vintage η συγκεκριμενη!!!ARETARA είπε:Μία είναι η λύση...
Προβολή συνημμένου 56026
Θα συμφωνησω και εγω με τον panp,αφου στην αρχη με εσωτερικη κεραια δεν επιανα ουτε τα "μεγαλα" καναλια χωρις ενισχυτη,ενω τωρα μονο με την κεραια πιανω και τα μικροτερα..Μαλλον η digea δυναμωσε το σημα αφου ειδε οτι δεν την "παιρνει"..panp είπε:Ακόμα και κάτι δύσκολα, που δεν "έρχονταν" στην περιοχή μου (Blue Sky, Sunny κλπ.) έπιασαν με τέλεια εικόνα, κι ενώ συνέδεσα απευθείας το καλώδιο στην πρίζα tV, καταργώντας την προηγούμενο πατέντα με τη σύνδεση στη γραμμή. Το γεγονός αυτό με κάνει να υποψιαστώ ότι μετά τις πρώτες μέρες εκπομπής αυξήθηκε η ισχύς, κι έτσι η έπαψε να υπάρχει η απώλεια ισχύος στις γραμμές του σπιτιού μου.
Άρα λοιπόν καλή η συζήτηση περί εγκατάστασης, πριζών σε κάθε γραμμή, ποιότητας καλωδίων κλπ. αλλά αν δε σου στέλνουν δυνατό σήμα...
Προφανώς η DIGEA θέλησε να βρει "ψάχνοντας" την ελάχιστη ισχύ, για να έχει μειωμένο κόστος μετάδοσης...
Αφού τα κατάφερες να πιάσεις καλή εικόνα, no problemo Για να στα κάνω λιανά, αν μένεις σε πολυκατοικία που έχει κεντρικό ενισχυτή πριν την πρίζα (συνήθως είναι στο τελευταίο πάτωμα στην έξοδο προς την ταράτσα κοντά στην κεραία) τότε η πρίζα που έχει πηνιάκι αφήνει να περνάει το τηλεοπτικό σήμα κανονικά (η συγκεκριμένη πρίζα σου έχει πηνιάκι). Αν για κάποιο λόγο χρειάζεται να βάλεις ατομικό ενισχυτή (για 2 τηλεοράσεις το πολύ) που το τροφοδοτικό του μπαίνει μετά την πρίζα και πριν τηλεόραση (ξέρεις εκείνο το κουτάκι που μπαίνει στην πρίζα και έχει διακόπτη ον-οφ) δεν θα δουλεύει αυτός ο ενισχυτής, γιατί στέλει συνεχές στον κυρίως ενισχυτή που είναι πάνω στον ιστό της κεραίας, μέσω του καλωδίου της κεραίας, αλλά το πηνιάκι που έχει η πρίζα δεν αφήνει το συνεχές (ρεύμα) να περάσει, γιατί λειτουργεί ως βραχυκύκλωμα! Οπότε ή παίρνεις ενισχυτή γραμμής ή συνδέεις το καλώδιο με κλέμμες (όπως έκανες) ή ψάχνεις να βρεις απλή πρίζα χωρίς πηνιάκι που λειτουργεί όπως οι κλέμμες (δηλ. άμεση σύνδεση αλλά επί το κομψότερον). Το ξανάλεω, πρόβλημα θα έχεις αν έχεις ατομικό ενισχυτή με δική σου κεραία, και όχι αν έχεις κεντρική κεραία και κεντρικό ενισχυτή σε πολυκατοικία.panp είπε:Aν και δεν κατάλαβα ακριβώς την επεξήγηση, Legrand ήταν η πρίζα, σειράς Galea και πριν και μετά. Δέκa-δεκαπέντε μέρες είχα το κουτί "με τα άντερα έξω", πετώντας εντελώς την πρίζα και συνδέοντας με κλέμενς τα καλώδια τοίχου και αποκωδικοποιητή, όπως περιγράφω σε προηγούμενα posts. Ενδιάμεσα δοκίμασα και το σασί μιας Siemens, που "φοράει" Televes που θεωρούνται πολύ καλές, χωρίς και πάλι να αποφύγω τα κομμένα κανάλια, και ω του θαύματος χτες, που για κάποιο λόγο "ψυλλιάστηκα" ότι κάτι μπορεί να είχε αλλάξει όσον αφορά στην εκπομπή (για την ακρίβεια παρατήρησα ότι κανάλια που "μοντάρονταν" μετά από ώρα στην οθόνη, άρχισαν να βγαίνουν πιο γρήγορα) έβαλα την παλιά πρίζα στον τοίχο, έκλεισα τα κουτιά, συνέδεσα με κανονικό RF καλώδιο, και επιτέλους πέρασε κι από το σπίτι μου η εποχή της ψηφιακής όπως τη διαφημίζει η DIGEA, δηλαδή χωρίς "μερεμέτια"....Αν αυτό βοηθάει, βρίσκομαι σε μια περιοχή στα όρια του πεδίου εκπομπής Υμηττού (Ανατολική Αττική προς Ν. Ευβοϊκό), και θεωρώ ότι μάλλον βελτιώθηκε η ισχύς εκπομπής, μετά από κάποια παράπονα...
P.S. : Κι αυτό που διαβάζω σήμερα (και με μπερδύει ακόμα περισσότερο) από το site της Digea, είναι ότι οι περιφερειακοί σταθμοί Αττικής εκπέμπονται μόνο από την Αίγινα. Σαν να λέμε, εγώ με στραμμένη κεραία προς τον Υμηττό για να πιάσω το "βασικό" μπουκέτο, κατάφερα να πιάσω και το περιφερειακό μπουκέτο, που όμως έρχεται από την Αίγινα, προφανώς με αρκετά αυξημένη ισχύ ! Never mind, θα ζήσω κι έτσι !
Gyubrush είπε:Nα κανω μια χαζη ερωτηση-απορια?
Εχω ενα πιατο της nova μαζι με εναν επισης παλιο αποδικοποιητη της nova.
Γινεται να συνδεσω απ ευθειας το πιατο στην τηλεοραση μου η εστω μεσω του αποδικοποιητη,για να πιανω καλυτερα τα καναλια?Υπαρχει αυτο η λεω βλακειες?Εννοειται βεβαια οτι δεν υπαρχει πλεον η συνδρομη,εχω απλα τα μηχανηματα.
Οπως ειπε και ο αρχηγος, αλλη η χρηση της κανονικης κεραιας και αλλη του πιατου.Gyubrush είπε:Οχι δεν μιλαω μονο γι αυτα.Εχω τηλεοραση με ενσωματωμενο δεκτη απλα ρωταω καθαρα σαν θεμα κεραιας.Ειναι καλυτερα αντι της κλασσικης κεραιας να εχει κανεις πιατο?
Ολα τα καναλια που εκπεμπονται απο την Digea εχουν αναλυση 720x576. Ομως το καθε καναλι, αναλογα με τον εξοπλισμο που εχει (καμερες, συστημα μονταζ, control κλπ) δινει διαφορετικης ποιοτητας εικονα.greekeagle12 είπε:Πάντως τα ψηφιακά τα περίμενα με μεγαλύτερη ευκρίνεια (ανάλυση)..... τσάμπα οι τηλεοράσεις HD full και HD ready (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).... μόνο η ΕΡΤ HD δίνει σήμα 1440x1088!!!! pixels... Οι υπόλοιποι είναι στα 720x576 και κάποιοι ακόμα και στα 320x..... ..... !!!!!!