[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Φυσικά δεν αξίζει.

Αν δεις και αλλού αναφέρω ότι gaming laptop = άχρηστη συσκευή. Μπορείς άνετα να έχεις ένα μικρό netbook που πραγμτικά είναι φορητό και από εκεί και πέρα να παίζεις σε ένα τούμπανο desktop.

ΑΛΛΑ.......

Αν είσαι ψυχοπαθής, σαν και μένα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το πάιρνεις γιατί έτσι σου καπνίζει!!!!! Ρε συ Ladyhawke μη μου ξύνεις την πληγή με τα Alienware. Αν δεν ήταν το θέμα του κόστους "στείλτο - πάρ'το πίσω" θα το είχα ήδη χτυπήσει.........

Πάντως το Compal το έχω σκίσει στα παιχνίδια και δεν έχει πει "κιχ"..........
 
Παιδιά επειδή από laptop είμαι τελείως άσχετος, ένας φίλος γιατρός με ρώτησε να τον συμβουλέψω τι να πάρει. Το θέλει για να γράφει εργασίες, PowerPoint, internet, καμία ταινία, μουσική.... τέτοια πράγματα, αλλά να μην είναι και στα τελείως βασικά το μηχάνημα. Aπο cpu, ram κλπ μπορώ να τον συμβουλεύσω με βάση αυτά που ξέρω για τα desktop αλλά θα ήθελα μια πιο εξειδικευμένη πρόταση για laptop. Βασικά να έχει καλή και αξιοπρεπούς μεγέθους οθόνη.

Μπορεί κανείς να μου προτείνει κάτι σε λογική τιμή πάντα και κατα προτίμηση από Πλαίσιο (βάλτε και link) για να είμαστε καλυμένοι από πλευράς RMA, αλλά όχι σε TurboX.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@gtsamour : Πρώτα από όλα μέχρι πόσα χρήματα διατίθεται να διαθέσει ο φίλος σου για laptop;

@pooky : Άσε γιατί κι εγώ σαν κι εσένα τα γλυκοκοιτάζω τα AlienWare. Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί Compal στα μηχανήματά της; Το Πλαίσιο και τα Multirama χρησιμοποιούν Clevo από όσο γνωρίζω.
 
To Multirama χρησιμοποιεί Compal (αυτό έχω ) και πραγματικά έχω αλλάξει τη γνώμη μου για τα "Ελληνικά" μηχανήματα.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου που το πήρα, το έχω λοιώσει στα παιχνίδια. Όσες ώρες έχει λειτουργήσει, έχει λειτουργήσει "στα κόκκινα" λοιώνωντας στο GRID και άλλα παλιότερα ομολογώ παιχνιδάκια. Το Oblivion το έχω βάλει και το έχω τεστάρει, δεν το ξανάπαιξα εκεί, πάει "αέρας".

Το μηχάνημα δεν ζεσταίνεται υπερβολικά (για φορητό) και η κάρτα γραφικών έχει peakάρει στους 85, χωρίς cooler και με ζέστη όταν το πρωτοπήρα. Τώρα, φτάνει μέχρι τους 77 σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

Τι δεν μου αρέσει:

- Η οθόνη θα προτιμούσα να είναι καλύτερης ποιότητας. Δεν με ικανοποιούν τα χρώματά της. Αλλά στα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας τιμής, αυτό είναι κανόνας.

- Η κάρτα γραφικών έχει DDR2 και όχι DDR3. Λίγο το κακό σε αυτή την ανάλυση αλλά έπρεπε να αναφέρεται εμφανώς. Για την ιστορία αναφέρω ότι το μόνο μηχάνημα με DDR3 είναι το ACER με 9600 κάρτα γραφικών, όλα τα άλλα είναι με DDR2.

Το μοντέλο του Πλαισίου με 9600GS έχει και αυτό DDR3 αλλά η κάρτα γραφικών του είναι εξαιρετικά αδύναμη.

Στα επόμενα γενέθλιά μου, θα παραμείνω στα "Ελληνικά" μηχανήματα, αλλά θα ανέω στην σειρά Dominus του Πλαισίου. Τα σασί είναι τα ίδια με τα Alienware αν και όχι τόσο φανταχτερά, η κατηγορία τιμής πάνω από 2100 ευρώ, αλλά οι οθόνες τους τέλειες και οι κάρτες γραφικών απλά κορυφαίες πάντοτε για φορητό.

Το gaming laptop ΔΕΝ το χρειάζομαι, αλλά με την ίδια λογική ποιός χρειάζεται πραγματικά ένα μια ακριβή ανοιχτή Mustang; Είναι τρέλλα, μου αρέσει και δεν θα τη σταματήσω ποτέ.

Εξυπακούεται ότι πάντοτε υπάρχει και ένα πανίσχυρο desktop που συνήθως παίζει το ρόλο του backup, για το λόγο αποκλειστικά και μόνο ότι πριν από ελάχιστα χρόνια τα πραγματικά δυνατά μηχανήματα δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να τα ομνειρεύομαι, πόσο μάλλον να τα αποκτήσω.
 
Παιδια κι εγω θελω ενα Laptop γυρω στα 600 το πολυ 700 ευρω!Δεν το θελω για games!Μονο για internet,msn,forums αντε και κανα παιχνιδακι stil(Super Mario Bros 3,MARIO Kart) :p !!Αλλα κυριως για internet εχετε να προτεινετε κατι!Σημειωση ειμαι ασχετος απο laptop γι'αυτο θελω help!
 
Εξαιρετικές προτάσεις στην τιμή 600 - 700 ευρώ θα βρείτε από πολλές μάρκες. Κατά κανόνα, στην κατηγορία αυτή της τιμής, θα βρείτε μηχανήματα ακόμα και με κάρτες γραφικών που θα σας επιτρέψουν να παίξετε πολλά παιχνίδια, ακόμα και νέα, αν και όχι σε full detail.

Κανόνας εδώ είναι οι χαμηλής ποιότητας οθόνες, μια και το κόστος πρέπει να πέσει αρκετά και οι επεξεργαστές που είναι κατά βάση παλαιότερης γενιάς και όχι τόσο ισχυροί.

Τα μηχανήματα αυτά θα σας επιτρέψουν να κάνετε πραγματικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και να παίξετε παιχνίδια όπως σας είπα. Εδώ μπορείτε να πάτε σε καταστήματα που έχουν τα μηχνήματα σε display και να δείτε από κοντά ποιότητα οθόνης, στιβαρότητα και ποιότητα κατασκευής.

Επικεντρωθείτε στην εγγύηση, ζητήστε τουλάχιστον 2 χρόνια, και αν ενδιαφέρεστε να κρατήσετε το μηχάνημα για αρκετό καιρό, δώστε και ένα έξτρα ποσό για αγορά πακέτου εκτεταμμένης εγγύησης.

Κατά κανόνα άριστα μηχανάκια είναι της Toshiba σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Αν δεν είστε "καρφωμένοι" προτιμήστε μηχανάκια με AMD επεξεργαστή, που είναι ισχυρότεροι κατά πολύ από τους αντίστοιχους Intel, πάντοτε σε φορητά μηχανήματα των 600 ευρώ.

Μνήμη καλά είναι τα 2 giga. Αν μπορείτε πάτε στα 3. Η διαφορά τιμής είναι δεν είναι 20 ευρώ.

Λειτουργικό κατά κανόνα Vista. Μάθετέ τα, θα τα αγαπήσετε.
 
Ναι εκεί στα 600-700 ευρώ θα διαθέσει. Πείτε βρε παιδιά κανένα.... υπάρχουν ακόμα laptops με XP ή όλα έχουν παλιοVista?
 
Δεν υπαρχει ηλεκτρονικο / ηλεκτρικο προιον στην ευρωπαικη ενωση με εγγυηση κατω απο 2 χρονια. Οποιο καταστημα / εταιρια ισχυριζεται το αντιθετο, ειναι ψεματα. Δεν υπαρχει κανενα παραθυρακι και κανενας τροπος να το αρνηθει καποιο καταστημα / εταιρια.

Ευτυχως, πωλουνται ακομα φορητοι υπολογιστες με xp.

Η ακομα καλυτερα χωρις λειτουργικο. Δεν σφαξανε που θα δωσω 100?+ για κακο λειτουργικο.

Εχω ακουσει επισης, πως ειναι εφικτο να παρεις ενα υπολογιστη, να μην χρησιμοποιησεις τα windows (activation) και να ζητησεις τα χρηματα σου πισω.. Αλλα δεν το εχω ψαξει αυτο αρκετα :(
 
εγώ που το είχα ψάξει ήταν πολύ δύσκολο στην Ελλάδα
 
To ποσό που θα γλυτώσει κάποιος μη αποδεχόμενος τα Vista μεταφράζεται σε λίγα ευρώ. δεν αξίζει καν το κόπο να μπεις σε τέτοια διαδικασία.

Επίσης, αν πας να πάρεις μηχάνημα χωρίς λειτουργικό (δεν μιλάμε για τα τούρκικα, Vestel, του e-shop, ) θα πληρώσεις το ίδιο config περισσότερο.

XP θα βρείτε μόνο σε netbooks. Όσο για τα vista, όταν η Μ$ σας πλασσάρει τα "7" με άλλο desktop theme και αλλαγμένα εικονίδια και θα γράφετε διθυράμβους, ενώ είναι στην ουσία τα vista (μόνο και μόνο από το γεγονός ότι βγαίνουν τόοοοοοοοσο γρήγορα δεν πονηρεύεστε; ) εγώ θα γελάω.

Φυσικά και θα βάλω τα "7" ευκαιρία ψάχνω να πάρω άλλο ένα υπολογιστάκι όταν βγουν.

Μάθετε τα Vista και μη παπαγαλίζετε ιστορίες τρίτων που ούτε τα έχουν δει ούτε τα έχουν δουλέψει. Αν δεν σας αρέσουν, πάσο. Αλλά τουλάχιστον να έχετε δική σας, ιδία γνώμη επί του θέματος.
 
Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι σε laptop μεσαίας κατηγορίας, με 2GB ram, και με δεδομένο οτι οι Cpu's δέν είναι της κλάσης των μεσαίων Desktop, τα vista αργούν.

Πέρυσι, αγόρασα ένα HP pavilion dv9542 το οποίο ερχόταν με vista home premium. Δέν το πήρα για games, αλλα φοράει την 8600GS M, ή οποία με modded drivers απο το laptopvideo2go έδειξε τις (όποιες) δυνατότητές της. Μόλις έκανα τον κόπο να κάνω install τα XP, με πατέντες φυσικά γιατί Officially δέν γίνεται, και βρήκα τα drivers για τα πάντα, νόμιζα ότι είχα άλλο μηχάνημα. Πήγαινε σφαίρα σε όλα. Και κακά τα ψέμματα, άμα το εργαλείο το θές και on the road, παίζει μεγάλο ρόλο η απόκριση σε εφαρμογές/internet. Το μηχάνημα ακόμα τρέχει XP, και το βλέπω χλωμό να ξαναδεί Vista στη ζωή του (Ίσως dual-boot άν του βάλω κανα σκληρό ακόμα). Σε τέτοια laptops, η διαφορά είναι αισθητή, και προτείνω να ψάξετε πόσο έυκολο είναι να βάλετε XP στο μοντέλο που θέλετε πρίν το πάρετε. Υπάρχει ένα πολύ καλό φόρουμ που με βοήθησε σε αυτό, είναι το :

http://forum.notebookreview.com/

Στα desktop τα πράγματα αλλάζουν, Vista και πάλι Vista ! Και αυτό γιατί δείχνουν πιό στιβαρά και πιό όμορφα, και φυσικά δέν έχεις το lag που θα είχες με ένα laptop. Φυσικά, άν μιλάμε για laptop "κτήνος", τότε ξανά Vista !
 
Pooky είπε:
Μάθετε τα Vista και μη παπαγαλίζετε ιστορίες τρίτων που ούτε τα έχουν δει ούτε τα έχουν δουλέψει. Αν δεν σας αρέσουν, πάσο. Αλλά τουλάχιστον να έχετε δική σας, ιδία γνώμη επί του θέματος.
Και ποιός σου είπε ότι δεν είναι δική μας άποψη και πως δεν τα έχουμε ήδη δοκιμάσει (και πετάξει)?

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή για ένα laptop 700 ευρώ που θα είναι μόνο για εργασίες και internet είναι XP και office 2003, το 2008 δε με αρέσει καθόλου και μου φαίνεται δύσχρηστο.

Εγώ στον τετραπύρηνο που έχω εννοείται πως έχω XP και θα περιμένω τα 7 που δεν θα είναι Vista αλλά πολύ βελτιωμένα Vista, υπάρχει διαφορά νομίζω.

Δε βλέπω το λόγο να βάλω ένα λειτουργικό που θα κάνει το μηχάνημά μου πιο αργό, και που ακόμα είναι διάτρητο από πλευράς ασφαλείας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο καθένας όπως βολεύεται και του αρέσει. Δεν θα κάνουμε και αυτό το thread XP vs Vista. Καλή τύχη και καλή επιτυχία ατην αναζήτηση φορητού υπολογιστή με XP. Φυσικά αν βρείτε και πουθενά drivers για μοντέλα που έχουν ήδη Vista, μοντέλα μεγάλων κατασκευαστών, για σφυράτε και τίποτε από εδώ. (Όχι δεν τα χρειάζομαι, δόξα τω Θεώ η Compal βγάζει και drivers για XP και αν ποτέ τα χρειαστώ για το gaming portable rig μου είναι ένα "κλικ" μακριά!!!!! )
 
@ gtsamour: Το πρόβλημα με τα ετοιμοπαράδοτα laptop των διαφόρων μεγάλων εταιρειών είναι ότι όλα δυστυχώς φοράνε Vista. Που σημαίνει ότι (α) αγοράζοντας το μηχάνημα πληρώνεις και τα Vista τα οποία ούτως ή άλλως δεν θέλεις και (β) εφόσον το μηχάνημα που αγοράζεις με προεγκατεστημένο λειτουργικό καλύπτεται από εγγύηση, αν θελήσεις να αφαιρέσεις το ήδη υπάρχον λειτουργικό και να βάλεις XP για παράδειγμα, χάνεις και την εγγύηση!

Οπότε αν δεν θέλεις Vista σου μένει μία επιλογή μόνο: να αγοράσεις Turbo-X μηχάνημα χωρίς λειτουργικό και να βάλεις μόνος σου ότι λειτουργικό θέλεις. (Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις το ίδιο με τα laptop του Multirama, θα μας πει ο Pooky)

Αλλά όσον αφορά τις φθηνές σειρές Turbo-X, σε αντίθεση με τα ακριβά Dominus, δυστυχώς έχω ακούσει πολλά δυσάρεστα από γνωστούς μου που αγόρασαν, π.χ. στον ένα μετά απο 2 μήνες δεν άναβε η οθόνη, στον άλλο κρέμαγε το σύστημα στα καλά καθούμενα κ.ο.κ.

Θα έλεγα λοιπόν στον φίλο σου, για καλό και για κακό, τα 700 του ευρώ να μην τα διαθέσει για Turbo-X laptop. (Αν μιλάγαμε για αγορά 2000+ ευρώ θα έλεγα να πάρει Dominus).

Επίσης θα έλεγα να αποφύγει τα laptop της Acer. Ναι μεν έχουν καλά χαρακτηριστικά, οθόνη με ζωντανά χρώματα και χαμηλή τιμή αλλά γενικά είναι φθηνοδουλειά. Επίσης, η Acer δίνει 1 χρόνο μόνο εγγύηση και αν το μηχάνημα σου πάθει σοβαρή βλάβη το στέλνουν στην Ιταλία και θα το πάρεις πίσω μετά από μήνες.

Πάντως, αν ήμουν ο φίλος σου θα έδινα λίγα χρήματα παραπάνω και θα έπαιρνα αυτό, που έχει και την NVidia 9600: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1183923&HYNOTEBOOKMEGETHOSOTHONIS=15%2c4++inches&page=2&category=69977907&catalog=21
 
Χάνεις την εγγύηση δηλαδή εάν αγοράσεις HP και κάνεις φορματ και π.χ. βάλεις Linux;;; Δε σε αμφισβητώ, αλλά μου ακούγεται κουφό να το κάνουν οι εταιρείες αυτό. Αλλωστε εγγύηση έχει το hardware όχι το software. Θα ρωτήσω αύριο στο τμήμα ΙΤ τί παίζει με τα HP που αγοράζουμε. Εμείς δε βάζουμε Vista καθώς μολις παραλαμβάνουμε λαπτοπ, αμέσως κάνουμε restore κάποιο ιmage από στημένα XP. Αλλωστε τρέχουμε κάποια προγράμματα που δεν τρέχουν καλά σε Vista και είμαστε υποχρεωμένοι να βαζουμε XP. Θα σας είπω αύριο.

(εάν θυμηθώ ότι απάντησα στο θρεντ, γιατί τώρα τελευταία ξεχνάω :( )
 
Eνεδωσα στον πειρασμο και απεκτησα ενα νεο Acer Aspire 4730Z, καθως το πολυταλαιπωρο μου Acer Aspire 1605DLC ειναι καιρος του να ξεκουραστει αναλαμβανοντας μονο ελαφρια εργα. Δεν χαλασε, και δεν επαθε τιποτα σημαντικο (περα απο αλαγη σκληρου μετα απο ελευθερη πτωση απο τραπεζι!) και η αξιοπιστια του και η ποιοτητα κατασκευης του που με εβγαλαν παλικαρι με οδηγησε στον νεο αντικαταστατη του, ιδιας μαρκας και ιδιου μοντελου.

Δηστυχως δεν το βγαζουν ακομα στις 14.1" με AMD, οποτε Intelακος μεσα Τ3400 με 2GB μνημης (μαζι με Acer promote 1GB module μνημης επιπλεον με exclusive τιμη 10$ με την αγορα του laptop!), Dual DVDRW, 250GB HD και μια Intel καρτα γραφικων 4500Μ. Tιποτα κραυγαλεο και τιποτα υποτυπωδες. Για απλο main machine το χρειαζομαι οπως ειχα τοσα χρονια τον παλιο του αδελφο που φοραει Celeron 2.4ghz. Φοραει τα Vista Home Premium. Hδη λειτουργει απο το πρωι και μεταφερεται ο ογκος δεδομενων που ειχε συσωρευτει στο παλιο Acer οπως και σε backup DVD's καθως τα 30GB του παλιου Acer ηταν πολυ λιγα. Οσο για την τιμη τους ειναι απιστευτα μηχανακια και σε θεμα φινιρισματος/αξιοπιστιας/ποιοτητας ειναι κορυφαια.

Το νεο μου Acer workhorse..

picture.php


Τα γνωστα υπεροχα κουτια της σειρας Aspire..

picture.php


Γνωριμες εικονες οπως θυμαμαι και απο τον παλιο μου Acer.

picture.php


Με εξαιρεση τις νεες θηκες "αυγουλιερες" στυλ TI 99/4A!

picture.php


Welcome to your new home buddie..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τους τελευταίους μήνες έχω (σχεδόν) καταργήσει τον επιτραπέζιο pc μου, για χάρη ενός eeepc 1000H, που χρησιμοποιώ παντού, έχει τα παλιά καλά xp και άμα λάχει μου τη δίνει και βάζω και κανένα linux πάνω ή και κανένα macOSX...

Αποδείχτηκε πως για τη χρήση που κάνω με εξυπηρετεί απόλυτα και ας μην παίζει τα πρόσφατα παιχνίδια, το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να του βάλω το ΜΑΜΕ και ουσιαστικά είμαι καλυμμένος... :)
 
Phil καλορίζικο!

Κι εγώ Acer θα έπαιρνα αν δεν κατέληγα στο Compal. Από το Compal είμαι τρελά ευχαριστημένος. Ξέρω ότι η Compal φτιάχνει τη νέα σειρά (σκούρα και όχι λευκή) της ACER οπότε από αξιοπιστία θα μείνεις τρελά ευχαριστημένος.

Θα ήθελα να ελέγξεις τις θερμοκρασίες για να μου πεις πως τα πάει. Επίσης, η 4500 μπορεί να τρέξει παλιά παιχνίδια μια χαρά. Αν έχεις βάλε Unreal Tournament 2004 και δώσε info για frames per second.

Καλορίζικο και καλοφάγωτο και πάλι!!!!!!!!!!!
 
Απλά απαράδεκτη οθόνη!

Στα ίδια λεφτά θα σου πρότεινα Acer, όπου οι οθόνες τους είναι διαμάντια.

Φυσικά με επέκταση εγγύησης τριών χρόνων.

Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τρελό συμβιβασμό από πλευράς ποιότητας οθόνης, πάσο.
 
Πίσω
Μπλουζα