Σε ποια δέσμη ανήκατε!

filmmusic

RetroMaNiaC
Joined
20 Ιουν 2010
Μηνύματα
628
Αντιδράσεις
112
A' Δέσμη.

Βέβαια αυτό που ήθελα , και αυτό που σπούδασα, είναι Μουσικολογία, που μπορούσες να πας απ'όλες τις δέσμες.

Αλλά διάλεξα την A' που είχε τη Φυσική και μου άρεσε να κάνω τα σχηματάκια με το κεκλιμένο επίπεδο! :D

Η πλάκα είναι, ότι όταν πέρασα μου είχε πει ένας συμμαθητής μου:

"Θα ξαναδώσεις;"

Που να'ξερε ότι ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και δε θα πήγαινα σε καμία άλλη σχολή αν δεν περνούσα εκεί!
 

hhmaria

RetroWannaBe
Joined
20 Ιουν 2012
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
5
μια ψήφος στην 4η δεσμή από μένα...
 

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.039
Αντιδράσεις
1.837
Πρώτη δέσμη κι εγώ με ψώνιο στη Χημεία αν και την πάτησα από εκεί (ξέχασα να γράψω θέμα :eek: o_Oo_O και είχα βαθμό 142/160 γι' αυτό και την πρώτη χρονιά πέρασα σε άλλη σχολή από αυτήν που ήθελα). Η περίπτωση όμως αυτή χρήζει ιδιαίτερης εξέτασης διότι αν δεν ξεχνούσα να γράψω το θέμα θα έγραφα καλύτερα δηλαδή θα περνούσα σε άλλη σχολή δηλαδή δεν θα γνώριζα τον καλύτερο μου φίλο δηλαδή δεν θα γνώριζα την γυναίκα μου δηλαδή δεν θα έκανα τα παιδιά που έκανα δηλαδή δεν θα ήμουν στη σημερινή θέση, πολύ sliding doors δηλαδή).
 

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
14.742
Αντιδράσεις
21.965
Τα παντα στη ζωη, Aretara, ειναι αποτελεσμα μιας αλυσιδας συγκυριων. Ενας κρικος να αλλαξει, αλλαζει κι ολη η υπολοιπη αλυσιδα.

Σοφη η ταινια που αναφερεις και απο τις πιο αγαπημενες μου, αν και δεν ειναι ρετρο.

Ζητω συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος.
 

takis_drm

Retro Member
Joined
21 Ιουλ 2011
Μηνύματα
117
Αντιδράσεις
1
Ως παθών της 5ης δέσμης (και 1ης) θα σας πώ τι έπαιζε...

Η 5η δέσμη ήταν για τα ΤΕΛ. Τα μαθήματα που έδινες ήταν 3, μαθηματικά, έκθεση και το μάθημα της κατεύθυνσης που είχες στο ΤΕΛ. (π.χ. Ηλεκροτεχνία για τους ηλεκτρονικους, Ηλεκτρικές Μηχανές για τους ηλεκτρολόγους κ.τ.λ.). Φυσικά μπορούσες να δηλωσεις και δέσμη ανάλογη με την κατευθυνση, δηλαδή οι Ηλεκτρονικοί μπορούσαν να δηλώσουν 5η ή 1η, οι Λογίστριες 5η ή 4η (δεν πέρνω και όρκο για τις αντιστοιχίες, έχουν περάσει χρόνια). Στην 5η δέσμη υπήρχουν μόνο ΤΕΙ όσο ήθελαν ΑΕΙ τότε διάλεγαν και την αντίστοιχη δέσμη.

Μια παρεξήγηση ήταν τα μόρια των σχολών, διότι άκουγαν ότι μπορούσες να περάσεις ΣΕΛΕΤΕ από την 5η δέσμη με 1500 μόρια ενώ από τις τυπικές 4 δέσμες των πανελληνίων με 5000 μόρια. Όμως είχαν ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, δηλαδή για να βγάλεις 1500 μόρια στην 5η δέσμη έπρεπε να γράψεις σε όλα τα μαθήματα υψηλούς βαθμούς (πάνω από 18, εάν θυμαμαι καλά). Και το χειρότερο ότι έπερναν σε κάθε σχολή από το 12-25% των υποψηφίων των ΤΕΛ, κάτι που έκανε τις βάσεις κάθε χρόνο τελείως ασταθείς. Με αποτέλεσμα όσοι δεν είχαν περάσει με την 5η δέσμη και ήθελαν πραγματικά να εισαχθούν σε κάποια σχολή, τότε κατέληγαν σε μία από τις "κλασικές-παραδοσιακές δέσμες".
 

seleukos36

Retro Member
Joined
9 Αύγ 2009
Μηνύματα
101
Αντιδράσεις
30
Εγώ ήθελα να γίνω αρχαιολόγος, τρίτη δέσμη δηλαδή, αλλά δεν τα πήγαινα καλά με τους κανόνες της γραμματικής, δίκλιτα, μετοχές, κατηγορούμενα κλπ. , για αυτό επέλεξα τελικά την πρώτη δέσμη. Παρόλα αυτά η Ιστορία παραμένει η "αγαπημένη" μου.
 

Niki

RetroN00b
Joined
7 Οκτ 2009
Μηνύματα
23
Αντιδράσεις
6
Πηγα στην Ε δέσμη το 1987. Την επέλεξα γιατί ήθελα όσο είναι δυνατόν πιο άνώδυνα να ξεμπερδεύω με το σχολείο. Γενικά ήμουν μαθήτρια του 16 -17, και τότε, με αυτους τους βαθμούς, δεν ήταν απόλυτα βέβαιο ότι θα έμπαινα σε κάποια σχολή στην Αθήνα.Τώρα πιστεύω ότι εαν είχα παρακολουθήσει κάποιο φροντιστήριο ίσως να τα είχα καταφέρει , αλλά δεν ήθελα με κανένεαν τρόπου να επιβαρύνω οικονομικά των πατέρα μου με δίδακτρα φροντιστηρίου (τα οικονομικά μας δεν ήταν ανθηρά). Θεώρησα εαυτόν χαμένη περίπτωση και ακολούθησα τον έυκολο και γρήγορο τρόπο.

Στην Ε δέσμη τα μαθήματα που κάναμε ήταν όλα του Κορμού και κάποια άλλα που είχαν σχέση με την Οργάνωση Γραφείου και Γραμματείας καθώς και Κοινωνιολογία (απ΄το βιβλίο της Δ΄Δεσμης).Επίσης στα μαθήματα συμπεριλαμβάνονταν και κάποιες επισκέψεις σε χώρους εργασίας.Θυμάμαι, μάλιστα΄, ότι είχαμε επισκεφτεί το δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού (για να δούμε πώς δουλεύουν) και ένα "εργαστήριο" παραγωγής ελληνικών φθηνών καλλυντικών -στη Γλυφάδα ή Καλαμάκι ,αν θυμάμαι καλά, με το όνομα EVELYN.Γυρίσαμε στο σχολείο και η πλειονότις των κοριτσιών έδειχναν με καμάρι τα λάφυρα που είχαν καταφέρει να βουτήξουν κατά την επίσκεψη: κραγιον , σκιές κλπ. Αυτό ήταν το επίπεδο των συμμαθητριών μου στην Ε /δεσμη.

Αντιμετώπισα μεγάλη χλεύη και καζούρα από τους συμμαθητές μου στον Κορμό, αλλά απαλλαγμένη απο τα βαριά μαθήματα που μου έριχαν τον Μέσο Ορο κατάφερα να βγάλω ΄Μέσο Ορο 19,2 και να πάρω και αριστείο την επόμενη χρονιά. (δεν ήμουν εκεί να το παραλάβω , μου τηλεφώνησαν από την Γραμματεία του σχολείου και με ενημέρωσαν)
 

PAPPOYS

RetroActive
Joined
19 Ιουλ 2012
Μηνύματα
512
Αντιδράσεις
10
3η βεβαίως βεβαίως...
 

foutix

RetroNuts
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.676
Αντιδράσεις
1.029
αλλο.(θετικη) γενια γερασιμου.
 

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.015
Αντιδράσεις
164
Είμαι η 5η της 2ης δέσμης! Στη Ρόδο το '88-'89 είχαμε μόνο σε 2 λύκεια (από τα 3 της πόλης) τμήμα για 2η δέσμη και ήμασταν γύρω στα 15 άτομα, όλοι αρκετά καλοί μαθητές. Μόνο μια κοπελιά πέρασε σε καλό ΤΕΙ (νομίζω Αισθητικής) με την πρώτη, αρκετοί φύγαμε για εξωτερικό και τελικά σήμερα είμαστε στο νησί περίπου 10 πτυχιούχοι ΑΕΙ συμμαθητές και οι 3 μάλιστα δουλεύουμε στο ίδιο νοσοκομείο! Δεν υπήρχε θέμα για μένα να πάω σε άλλη δέσμη γιατί μου άρεσε τόσο πολύ η ιδέα της Ιατρικής και τα μαθήματα πλην Φυσικής τα πάλευα αρκετά, με τη Βιολογία καλύτερό μου και την Έκθεση λατρεία. Ευτυχώς είχα καταλάβει από νωρίς ότι δεν άξιζε να στρεσαριστώ για να πιάσω σε όλα 20 στρογγυλό (που δεν υπήρχε περίπτωση), έφυγα την επόμενη μέρα για έξω και δεν έχασα ούτε έναν χρόνο να ξαναδώσω. Αυτός ο χρόνος μου έδωσε τελικά, μερικά χρόνια μετά, την ευκαιρία να πάρω μια θέση δουλειάς που ήθελα και πρόλαβα την τελευταία στιγμή! Όπως είπε και κάποιος παραπάνω, τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο.
 

Sugarcube

RetroN00b
Joined
5 Νοέ 2012
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
3
Γ δεσμη και το μετανιωνω ακόμα και σήμερα...

πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν είχα επιλέξει άλλη δέσμη τοτε δυστυχώς...
 

smaragdula

RetroN00b
Joined
11 Νοέ 2012
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Ακολούθησα την Γ δέσμη....για τον εξής σημαντικό λόγο.....πήγε εκεί η κολλητή μου που δεν μπορούσε καθόλου τα μαθηματικά!

Και ενώ τα θετικά μαθήματα τα έπαιζα στα δάχτυλα προτίμησα να πάω εκεί για να καθίσουμε στο ίδιο θρανίο.

Και επειδή τέλος πάντων ήμουν πολύ καλή και στα αρχαία....είπα ας το δοκιμάσω....χωρίς να υπολογίσω οπως θα έπρεπε την ιστορία...

Αλλωστε το όνειρό μου ήταν να γίνω δασκάλα....που όπως είθισται....έμπαινε κανείς εκεί κυρίως απο τα θεωρητικά...

Τελικά....δεν έγινε τίποτα....

Αν και πήγα καλά στα αρχαία....λατινικά....έκθεση....πάτωσα στην ιστορία...

και ενώ σχεδίαζα να κρατήσω τα λοιπά μαθήματα και να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου εκεί....προέκυψε ένα άλλο γεγονός..που ανέβαλε τα πάντα δια παντός...!

Παντρεύτηκα....
 

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.254
Αντιδράσεις
307
smaragdula είπε:
Ακολούθησα την Γ δέσμη....για τον εξής σημαντικό λόγο.....πήγε εκεί η κολλητή μου που δεν μπορούσε καθόλου τα μαθηματικά!Και ενώ τα θετικά μαθήματα τα έπαιζα στα δάχτυλα προτίμησα να πάω εκεί για να καθίσουμε στο ίδιο θρανίο.
Respect :)
 

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.015
Αντιδράσεις
164
smaragdula είπε:
και ενώ σχεδίαζα να κρατήσω τα λοιπά μαθήματα και να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου εκεί....προέκυψε ένα άλλο γεγονός..που ανέβαλε τα πάντα δια παντός...!

Παντρεύτηκα....
Καρά-Respect!
 

Joy-toy

RetroWannaBe
Joined
29 Απρ 2010
Μηνύματα
101
Αντιδράσεις
51
Δηλώνω πρωτοδεσμίτης καὶ ὑποβάλλω τὰ σέβη μου στὴν Σμαραγδούλα καὶ τὸν Pooky. Σχετικῶς μὲ τὴν ἐπιλογή μου δὲν τὸ μετάνιωσα ποτέ. Τολμῶ νὰ πῷ ὅτι ὁ τρόπος σκέψης τῶν Μαθηματικῶν καὶ τῆς Φυσικῆς μὲ ἔκανε σταδιακῶς νὰ λατρέψω ἄλλες ἐπιστῆμες ἀπὸ αὐτὲς ποὺ θὰ ἐνετάσσαμε στὴν γ΄ ἢ τὴν δ΄ δέσμη. Καθόλου τυχαίως, μέρος τῆς δουλειᾶς μου αἰσίως ἔγινε καὶ ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα καὶ ἡ ὀργάνωση-διοίκηση ἐπιχειρήσεων. Ἡ δέσμη ποὺ σίγουρα θὰ ἀπέρριπτα κλωτσηδὸν -ἀκόμη καὶ τώρα ἂν ξανάδινα πανελλήνιες- θὰ ἦταν ἡ δεύτερη. Τιμὴ καὶ δόξα στὴν ἡρωϊκὴ ε΄ δέσμη, τὴν πραγματικὴ δέσμη τοῦ λαοῦ! Ἡ ὁποία δὲν ἦταν δέσμη μόνο τῶν ΤΕΛ ὅπως κάποιος προεῖπε, ἀλλὰ δέσμη καὶ τῶν γενικῶν Λυκείων. Ἡ τελευταία γενιὰ πεμπτοδεσμιτῶν πρέπει νὰ εἶναι αὐτὴ τοῦ 1971 (ἢ αὐτῶν τοῦ 1972 ποὺ κέρδισαν χρονιά).
 

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
813
Τρίτη δεσμη και ο Στακόβιος. Μου άρεσαν αρχαία , ιστορία, λατινικά και γενικά θεωρητικά.
 

alesio

RetroN00b
Joined
17 Νοέ 2012
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Άλλο.(θεωρητική κατεύθυνση)

 


1982 έτος γέννησης.Η πρώτη φουρνιά μετά την κατάργηση των δεσμών.Με πορείες όλη τη χρονιά για να βρούμε το χαμένο μας δίκιο :p Ωραία χρονιά και εκείνη.Εγώ έχω και ένα λόγο παραπάνω να τη θυμάμαι γιατί ήμουν το μοναδικό αγόρι μέσα στην τάξη. :boss: Με τα καλά του και με τα κακά του βέβαια.
 

Thor

RetroMasteR
Joined
23 Μάρ 2012
Μηνύματα
1.640
Αντιδράσεις
497
alfisti156 είπε:
έτσι ακριβώς την λέγαμε!!!!!!και εγώ στην 4η στο 35ο Λύκειο Αθηνών που στεγαζόταν στο Μαράσλειο
...ναι αλλά εδώ μας τρώνε οι πρωτοδεσμήτες κατά κράτος... πρέπει να κάνουμε εισαγωγή τεταρτοδεσμήτες άμεσα...
 
Μπλουζα