Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

Και εγω ειδα τον Μπαρμπα-Γιαννη Κανατα οταν το εβαλε η ΕΤ3 και μου αρεσε πολυ! Αν και με χαλαγε λιγο που ειχαν βαλει αλλη φωνη στη Κατερινα Χελμη!

Και μου εκανε εντυπωση η Στελλα Στρατηγου (η υπηρετρια Μαριαννα) γιατι δεν την ειχα ξαναδει και διαβασα πως ειναι η αδερφη των Αλεκα και Στεφανου Στρατηγου.
 
O Αυλωνιτης γιατι δεν ελεγε οτι ο Αλεξανδρακης ηταν αθωος και τον αφηνε φυλακισμενο; (Αυτο μαλλον ανηκει στο thread Αναπαντητες αποριες).

Argy, η Στελλα Στρατηγου επαιζε και στον Δημο απ' τα Τρικαλα, στο ρολο της υπηρετριας του Χατζηχρηστου.
 
bambinella 100 είπε:
O Αυλωνιτης γιατι δεν ελεγε οτι ο Αλεξανδρακης ηταν αθωος και τον αφηνε φυλακισμενο; (Αυτο μαλλον ανηκει στο thread Αναπαντητες αποριες).Argy, η Στελλα Στρατηγου επαιζε και στον Δημο απ' τα Τρικαλα, στο ρολο της υπηρετριας του Χατζηχρηστου.
Νομιζω bambinella οτι δεν ελεγε την αληθεια ο Αυλωνιτης γιατι τον απειλουσαν ο Ληναιος και ο Κουρκουλος αν ελεγε οτι το εκαναν εκεινοι και φοβηθηκε μηπως του κανουν και τιποτα αλλο.
 
Ναι, ioli, μπορει να ηταν αυτο. Οταν ξαναδω την ταινια θα προσεξω αυτο το σημειο.

Σε ευχαριστω!
 
.Νομιζω αυτο πρεπει να ηταν γιατι σε καποια στιγμη το ειπε και ο Ληναιος στον Κουρκουλο.Να εισαι καλα bambinella.
 
Αχ και εγώ την είδα τη ταινία και μάρεσε... Ντούζος και Αλεξανδράκης δυο αγάπες μου σε μια ταινία!

Καλά αυτό με τη φωνή της Χέλμη.... μα μου φαινόταν οτι μας δούλευαν , δεν μου κολλούσε καθόλου μια τόσο γλυκοπαιδική φωνή στο πρόσωπο της Χέλμη χιχι
 
Tελικα, δυστυχως επροκειτο για μεμονωμενο φαινομενο αυτο που εγραψα την περασμενη Κυριακη στο post 166.

Oι ελπιδες μας για σπανιες δραματικες ταινιες της Φινος Φιλμ απο το Star, διελυθησαν στα εξ ων συνετεθησαν. Αποψε θα προβληθει η καθλου σπανια και καθολου δραματικη επισης, Το Ξυλο Βγηκε απ' τον Παραδεισο.

Ειπα κι εγω! Τοσο καλα;
 
και εγώ το είδα στη διαφήμιση και σκεφτόμουν τα ίδια... Κρίμα... να δούμε μήπως το συνεχίσουν από την άλλη Κυριακή, δηλαδή μήπως πάνε εναλλάξ
 
bambinella 100 είπε:
Tελικα, δυστυχως επροκειτο για μεμονωμενο φαινομενο αυτο που εγραψα την περασμενη Κυριακη στο post 166.Oι ελπιδες μας για σπανιες δραματικες ταινιες της Φινος Φιλμ απο το Star, διελυθησαν στα εξ ων συνετεθησαν. Αποψε θα προβληθει η καθλου σπανια και καθολου δραματικη επισης, Το Ξυλο Βγηκε απ' τον Παραδεισο.

Ειπα κι εγω! Τοσο καλα;
Μηπως bambinella η δραματικη ταινια Λολα δεν ειχε την τηλεθεαση που εχουν οι κωμωδιες γιαυτο δεν εβαλαν παλι δραμα?
 
Εγω γενικα δεν ειχα ελπιδες,γιατι την Λολα το star την ειχε προβαλλει και περσι!

Απο οτι συμπεραινω θα την καταταξουν στην κατηγορια με τα δραματα τα οποια προβαλλουν γενικα π.χ.Στελλα καθως και τις ταινιες με πολεμικα θεματα (αν και απο αυτες ολο βαζουν πολυ συγκεκριμενες)
 
bambinella 100 είπε:
Tελικα, δυστυχως επροκειτο για μεμονωμενο φαινομενο αυτο που εγραψα την περασμενη Κυριακη στο post 166.Oι ελπιδες μας για σπανιες δραματικες ταινιες της Φινος Φιλμ απο το Star, διελυθησαν στα εξ ων συνετεθησαν. Αποψε θα προβληθει η καθλου σπανια και καθολου δραματικη επισης, Το Ξυλο Βγηκε απ' τον Παραδεισο.

Ειπα κι εγω! Τοσο καλα;
βιβι μου οχι , μην μου ανησυχεις, σε θελω χαρουμενη και θα εισαι την Τριτη η ετ-3 στις 11 θα βαλει τους αδιστακτους, με κορυφαια ερμηνεια του Κουρκουλου, δραματική αλλα και πηγε στο Φεστιβαλ της θεσσαλονικης και ερχονται απο την ερτ και ξενες κλασσικες ταινιες, θα σας ενημερωσω εγκαιρως..
 
Αριαδνη, σε ευχαριστω. Πραγματικα, πολυ καλη η ερμηνεια του Κουρκουλου στους Αδιστακτους, αλλα δυστυχως δεν ειναι σπανια ταινια, μια που την εχω πετυχει αρκετες φορες στα κρατικα καναλια, και δεν ειναι της Φινος Φιλμ.

Ποσον καιρο εχουν να προβληθουν δραματικα φιλμ οπως, Ιλιγγος, Το Ταξιδι, Ο Θανατος Θα Ξαναρθει, Αμοκ, Οι Εχθροι, Ο Βαλτος, και τοσες ακομη της θρυλικης εταιριας του Φινου; Αυτες μαλιστα! Ειναι σπανιες.

Argy, δεν ηξερα οτι η Λολα ειχε προβληθει και περισυ απο το ιδιο καναλι. Μια εχουν λοιπον και τη βαζουν μια φορα στο τοσο.

Αντε, και του χρονου!
 
Αχ το Ο θάνατος θα ξανάρθει μου αρέσει τόσο πολύ!! Βασικά ούτε η Ερτ1 βάζει δραματικά? Ή απλά δεν βάζει της Φίνος?
 
Οχι, ολα τα κρατικα βαζουν δραματικες ταινιες τακτικα.

Δραματικες της Φινος κανενα καναλι, με εξαιρεση τη Λολα, της περασμενης Κυριακης, οπου χαρηκαμε τσαμπα.
 
Είχα στείλει και είχα πάρει και τηλέφωνο πριν καιρό στη NOVA και σαν συνδρομητής που είμαι τους ζήτησα ή τους έδωσα ιδέα αν θέλετε , να δημιουργούσαν ένα κανάλι όπως έχουν τώρα 5 κινηματογραφικά το οποίο όμως να παίζει επί 24ωρου βάσεως ελληνικές ταινίες και παλιές και καινούργιες! Ξέρετε τι μου είπανε? Οι παλιές κλασσικές ταινίες του Φίνου και του Καραγιάννη είναι πιο ακριβές από τις ξένες!!! Και ένα τέτοιο κανάλι θα τους στοίχιζε πάρα πολύ στο να πέρνανε τα δικαιώματα! Μήπως φταίνε και οι εταιρείες παραγωγής και ζητάνε υπέρογκα ποσά από τα κανάλια για να δώσουν τις ταινίες τους προς προβολή??? Δε ξέρω...
 
Μηπως bambinella η δραματικη ταινια Λολα δεν ειχε την τηλεθεαση που εχουν οι κωμωδιες γιαυτο δεν εβαλαν παλι δραμα?
 
Tonytony, αν συμβαινει κατι τετοιο ειναι πραγματικα κριμα, γιατι δραμα του Φινου δεν προκειται να ξαναδουμε.

Αλλη σπανια ταινια που προβληθηκε προσφατα σε τοπικο καναλι ειναι η κωμωδια, Η Νανσυ την ψωνισε - 1961.

Ο Μιχαλης Νικολινακος στις μεγαλες του ομορφιες, και διπλα του η Ναντια Χωραφα, ο Μιμης Φωτοπoυλος, ο Γιαννης Μαλουχος, ο Τακης Μηλιαδης, κ.α.

Η Νανσυ αρνειται να παντρευτει τον αντρα που της προξενευουν τα δυο αδελφια της και που εκεινος την αγαπα. Φερνει διαρκως στο σπιτι διαφορους αντρες για να τους ζωγραφισει και περνα τον καιρο της ανεμελα. Ομως μπροστα στον κινδυνο να χασει τον υποψηφιο γαμπρο, καταλαβαινει οτι κι αυτη τον αγαπα και το τελος ειναι αισιο....

Τελικα, τα μικρα, τοπικα καναλια προβαλλουν πολλες απο τις ταινιες για τις οποιες συζηταμε εμεις σ' αυτο το thread.

5906959.jpg


Ναντια Χωραφα
 
bambinella 100 είπε:
δεν ηξερα οτι η Λολα ειχε προβληθει και περισυ απο το ιδιο καναλι. Μια εχουν λοιπον και τη βαζουν μια φορα στο τοσο.Αντε, και του χρονου!
Ναι και μαλιστα τοτε ειχα παρει τη χαρα εγω !! :brick:

Δεν μπορω να βρω το λογο,στην αρχη ειχα σκεφτει οτι ισως το κανουν επειδη ειχαν ξεκινησει να βγαινουν οι δραματικες του Φινου σε dvd στα περιοδικα. Ομως απο την αλλη το star (απο οτι νομιζω) εχει τις περισσοτερες δραματικες του Φινου στο αρχειο του και μεχρι το 2004 υπηρχαν δυνατα στο προγραμμα τους. Μετα ηρθε η εξαφανηση....! 8)
 
Αυτη τη στιγμη παιζει στην ΤV100 (θεσ/νικη ) τους Απάχηδες των Αθηνών(1950)

Βασισμενη σε οπερετα και ισως οχι και τοσο σπανια αλλα πολυ σπανια παιζει σε καποιο καναλι.

Πρωταγωνιστουν οι Λάμπρος Κωνσταντάρας (πρίγκιπας ή Κώστας), Ντίνος Ηλιόπουλος (γραμματικός ή Κλέων), οι Μίμης Φωτόπουλος και Φραγκίσκος Μανέλλης (οι μπατίρηδες φίλοι του Κώστα), Αιμίλιος Βεάκης (ταβερνιάρης μπάρμπα Αντρέας) και η Άννα Καλουτά (η miss Βέρα).

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Οι_απάχηδες_των_Αθηνών_(1950)

07-11-04_1283425_151.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλές και σπάνιες ταινίες θεωρώ τις παρακάτω:

α) Η φωνή της καρδιάς με Βεάκη και Πάνου

β) Γυμνοί στο χιόνι με Αιμ. Υψηλάντη

γ) Μαρίνα με Μυράτ και Γκρέκα

δ) Τελευταία αποστολή με Διαμαντόπουλο

ε) Ο κουρσάρος του Αιγαίου (Μαρίνος Κονταράς) με Κατράκη

στ) Η τελέυταία Άνοιξη με Υψηλάντη

ζ) Ο γρουσούζης με Μακρή

η) Το φρούριο των αθανάτων με Γεωργίτση, Παπανίκα

θ) Ανοιχτή επιστολή με Νανέρη, Αρβανίτη

ι) 17 σφαίρες για έναν άγγελο με Βιδάλη, Φούντα

κ) Αδούλωτοι σκλάβοι με Λαμπέτη

λ) Νεκρή πολιτεία με Τζόγια, Παπά

μ) Παράνομοι πόθοι με Νέγκα, Προκοπίου

ν) Η φλόγα της ελευθερίας με Κατράκη

ξ) Οι πολεμιστές της ειρήνης με Κατράνη, Δανδουλάκη

ο) Οι παράνομοι με Φυσσούν, Βανδή, Βλάχο

π) Ολοκαύτωμσ με Πολίτη, Δανδουλάκη

ρ) Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα με Αντωνόπουλο, Τζώρτζη

Όποιος θέλει να σχολιάσει κάτι γι'αυτές τις ταινίες, πιστεύω ότι είναι αρκετά ΄σπάνιες...
 
Πίσω
Μπλουζα