Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

Πωπω bambi την είχα ξεχάσει αυτή την ταινία και μ' έκανες να τη θυμηθώ :)

Μια φορά πρέπει να την έχω δει. Η άλλη πλευρά της δεκαετίας του 60΄. Μικρή δεν τις έβλεπα καθόλου φανατικά αυτές τις ταινίες, μου χαλούσαν την αλαφράδα των κωμωδιών και των κομεντί.

Τώρα που θα ήθελα πολύ να τις πετύχω, δεν τις προτιμούν τα κανάλια :(

Θυμάμαι καλά; Η γυναίκα του Τζώρτζη είναι ξένη; Κι αυτός μοιάζει να έχει προχωρήσει αρκετά γνήσια στα προσωπικά του, σ' αντίθεση μ' εκείνη που φτάνει στην ομιλία του με μια αόριστη ελπίδα;
 
Ναι, η γυναικα του Τζωρτζη ειναι ξενη και προφανως τη γνωρισε στο εξωτερικο οταν πηρε την υποτροφια του και αργοτερα αρχισε να εργαζεται εκει. Εκεινος δειχνει να εχει προχωρησει και να εχει ξεχασει. Η εστω να νομιζει οτι ξεχασε.

Η Λιλιαν, αν και νιοπαντρη, οντως πηγαινει να τον συναντησει με μια αοριστη τελευταια ελπιδα, που χανεται κι αυτη αμα τη εμφανισει της συζυγου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα πια θέλουμε την αλήθεια μάλλον από τις ηρωίδες που αγαπάμε..και ίσως θέλουμε να δούμε και τα ενήλικα τραύματά τους!

Παλιά ταυτιζόμασταν με το ''κλωτσοσκούφι'' και την ''Χριστίνα'', τώρα μάλλον θα ταυτιζόμασταν περισσότερο με την ηρωιδα που περιγράφει η μπαμπι ή με την ηρωιδα της ''επιστροφης''! φυσιολογικό είναι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, απλά ρωτώ αν κυκλοφορεί από κάποια εταιρεία διανομής ή βρίσκεται μόνο από VHS ή TVRip στο διαδίκτυο. Κακώς το έθεσα με το "γενικά". :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Ευχαριστώ πάντως!
 
παιδια η ταινια τα παλιοπαιδα 1963 γιατι δεν υπαρχει πουθενα;;; δεν μπορω να την βρω...
 
pemitasoyla εδώ μέσα στο retromaniax σίγουρα δε θα την βρεις μια και υλικο για κατέβασμα δεν υπάρχει :)

Καλώς ήρθες στην παρέα μας
 
βασικα καμια πληροφορια μπας και ξερει κανεις???
 
pemitasoyla είπε:
παιδια η ταινια τα παλιοπαιδα 1963 γιατι δεν υπαρχει πουθενα;;; δεν μπορω να την βρω...
Υπομονή! Την Πέμπτη 26 του μηνός "Τα παλιόπαιδα" κυκλοφορούν με τον "Τηλεθεατή"!
 
Αδουλωτοι Σκλαβοι. Σπανια ταινια με την Ελλη Λαμπετη, που γυριστηκε το 1946, μεσουντος του εμφυλιου πολεμου.

Παιζουν ακομα οι ηθοποιοι: Ηλιας Σταματιου, Ζωρας Τσαπελης, Βασιλης Κανακης, Βιβη Στεργιοπουλου, κ.α. Η σκηνοθεσια ανηκει στον Βιονα Παπαμιχαλη, αν και την ξεκινησε ο Μαριος Πλωριτης ο οποιος ομως εγκατελειψε την προσπαθεια.

Η ιστορια του εργου εκτυλισσεται κατα την περιοδο του πολεμου και της κατοχης, γεγονοτα πολυ κοντα χρονικα στο ετος γυρισματος.

http://www.youtube.com/watch?v=pcAK5U1azMM
 
μπορει καποιος να μας πει κατι για την ταινια γυμνοι στο χιονι εχει καλη θεματολογια ,βλεπετε ευχαριστα ειναι φινος φιλμ απο οτι εμαθα και θα ηθελα να ξερω μιας και μου ειναι τελειως αγνωστη....ευχαριστω
 
Μπα δεν είναι από τις ταινίες που βλέπονται εύκολα φίλε μου...
 
tonytony είπε:
Υπομονή! Την Πέμπτη 26 του μηνός "Τα παλιόπαιδα" κυκλοφορούν με τον "Τηλεθεατή"!
Δηλαδή θα την δώσει ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ από τη συλλογή "ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ";;; Ωχ... κουτσουρεμένη θα είναι... :( :(
 
Γεια σας και από εμένα που μόλις εχθές έκανα εγγραφή στο retromaniax.

Μια ταινία που υπάρχει στην μακρινή μνήμη μου και δεν έχω καταφέρει να ξαναδώ είναι

"το ποτάμι" του Νίκου Κούνδουρου που προβλήθηκε το 1959.

Πρέπει να ήταν ακόμα μόνο τα κρατικά κανάλια όταν την είχα δει μια και μοναδική φορά.

http://www.cine.gr/film.asp?id=706328&page=5

Πρέπει να είναι της finos και με μόλις είδα ότι έβαλαν στο τηλέραμα τους "παράνομους" του Κούνδουρου σκέφτηκα ότι ίσως κάpοια στιγμή ψηφιοποιήσουν και "το ποτάμι". Mε την new star είχα εποικοινωνήσει 3 φορές, η τελευταία πριν απο 1 χρόνο και δεν είχε ακόμα κάνει κάτι για τις ταινίες του Κούνδουρου που δεν έχει ακόμα ετοιμάχει σε dvd. Όμως "οι παρανομοι" που τους είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν μερικά χρίνια στο cine αφαία τώρα έγιναν dvd.

Στο ακόλουθο link δείχνει οτι παίχτηκε η πρόκειτε να παιχτεί η ταινίασε κάποια αίθουσα αλλά δεν μπορώ στην σελίδα να καταλάβω που παίζεται και πότε

http://entertainment.in.gr/html/ent/581/ent.65581.asp

Αν κάποιος γνωρίζει αν η ταινία έχει κυκλοφορήσει ας βοηθήσει.

Καλώς σας βρήκα

Στάθης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε Στάθη διαδικτυακά κι εγώ το μόνο αφιέρωμα που βλέπω στον Νίκο Κούνδουρο από την "New Star" ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2008. Έπαιζε τρεις άλλες ταινίες του βέβαια και όχι "Το Ποτάμι", οπότε δεν ήταν στα πλαίσια του αφιερώματος αυτού. Το αφισάκι που μας δείχνεις υποδηλώνει προβολή αλλά όντως δεν αναφέρει τίποτε και στις ταινίες της εβδομάδας δεν είναι. Θα σε γελάσω... Οι ανεξάρτητες "New Star" και "Art Free" ποτέ δεν έκαναν την διαφήμιση που έπρεπε... Μπορούσες να τους ζητήσεις να σου στείλουν καταλόγους με το τσουβάλι ως ιδιώτης (τρελό κόστος) αλλά δεν έχουν μια ιστοσελίδα να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Ούτε έδιναν ποτέ σε video club προσπέκτους για να βλέπει ο πελάτης. Αντιπαραγωγικό.

Ίσως το κάνουν στο ίδιο μέρος που έγινε τότε το αφιέρωμα. Βρες κάποιο τηλέφωνο να δεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε μου γεια σου.

Πράγματι οι ανεξάρτητες δεν έχουν ούτε site ενημερωμένο, έχεις απόλυτο δίκιο. Το χειρότερο όμως είναι πως ούτε οι υπάλληλοι δεν ξέρουν να σου δώσουν πληροφορίες.

Ελπίζω απλά πως όπως συνέβει με την ταινία ¨οι παράνομοι¨του Κούνδουρου που πάλι η new star έκανε το remastering και τώρα την δίνουν με τις "άπαιχτες" της finos, έτσι και με το ποτάμι ίσως το ετοίμασαν σε DVD. Θα τους ξανατηλέφωνήσω μήπως και υπάρχει εξέλιξη.

Έλεγα μήπως κάποιος μπορεί να το έχει από κάποια εγγραφή τηλεοπτικής προβολής.

Σέυχαριστώ για την ανταπόκριση
 
Το ''Αδούλωτοι σκλάβοι'' είναι όντως σπάνια ταινία και την είδα προσφάτως και εγώ από utube.

Μια άλλη νομίζω είναι το ''Διαζύγιο Αλά Ελληνικά'' με αγαπημένους Αναλυτή και Ρηγόπουλο. Πρέπει να την είχα πετύχει κάπως κάποτε πριν από χρόνια,αλλά από τότε δεν έχω βρει τίποτα. Ενώ, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία ούτε στο internet.
 
Πίσω
Μπλουζα