αριαδνη είπε:
και μια σπάνια..Γκιζελλα Ντάλη ως Μαριάννα σε ενα υπέροχο νησί ερωτευμενη με Αλκη Γιαννακά, τον εκει γοη ,
η πεθερά Σαπφω Νοταρα δεν την θελει την θεωρει σουρλουλού περιοπής και απρικιωτη ! τι να σου κανει, η μαυρη,
πηγαινει στην μαγισσα του νησιου και του κανει μαγια..να κοιμαται ολη την μερα ο Μιχαλιος..
Δεν θυμάμαι πότε αλλά την έχω δει.
Θυμάμαι το περιστατικό που αναφέρεις με την μάγισσα.
Πάνε και οι δυό στην μάγισσα, πεθερά και νύφη και ζητούν αμφότερες μάγια η μια για την άλλη (χωρίς να το γνωρίζουν φυσικά)....
Δεν θυμάμαι τι έγινε τελικά, πέρασε πάρα πολύς καιρός και η μνήμη μου σκοντάφτει.
Επίσης να αναφέρω και μια άλλη κωμωδία, με τον Φωτόπουλο και την Eλένη Χατζηαργύρη
. Ο τίτλος πρέπει να είναι "
Κατά λάθος διάσημος".
Ένας τεμπελάκος και αργόσχολος (Φωτόπουλος) μοιάζει απίστευτα με έναν μεγαλοαπατεώνα και συλλαμβάνεται στη θέση του.
Ο Λ. Διανέλλος έπαιζε νομίζω τον αστυνόμο (με επιφύλαξη).
Τελικά ο μεγαλοαπατεώνας συλλαμβάνεται την τελευταία στιγμή πριν διαφύγει στο εξωτερικό.
Θυμάμαι την σκηνή όπου η ερωμένη του, E. Χατζηαργύρη, τελικά ανεβαίνει στο αεροπλάνο ενώ αυτός (Φωτόπουλος) στα χέρια των
αστυνομικών καταριέται θεούς και δαίμονες... Κι' άλλες σκηνές μου έρχονται θολά στο νου....π.χ. όταν συλλαμβάνουν τον
ψεύτικο "δεν κάναμε τίποτε, πορτοκαλάκια τρώγαμε" λέει στον αστυνόμο.
Θυμάμαι επίσης στη φυλακή όπου επειδή είχε την φήμη του μεγαλοαπατεώνα του έδιναν κάτι κοτόπουλα που τα τσάκιζε μπροστά
στους άλλους κρατούμενους που λοιμοκτονούσαν....
Τέλος, να ξανα-αναφέρω τις "
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα". Έξοχη κωμωδία με Φωτόπουλο, Χατζηχρήστο και Ρ. Διαλυνά.
Με κάποιες επιφυλάξεις (πέρασαν πάνω 20 χρόνια...) :
Ο Φωτόπουλος είναι νομίζω αγροφύλακας και ο Χατζηχρήστος δήμαρχος σε ένα μικρό ασήμαντο χωριό και ανταγωνίζονται μεταξύ τους.
Όταν καταφτάνουν εκεί μια πανέμορφη γυναίκα (Ρ. Διαλυνά) με τον σύζυγό της γίνεται μεγάλη αναστάτωση.
Κανείς δεν υποπτεύεται ότι πρόκεται για ένα ζευγάρι απατεώνων που έχει κάνει μια ληστεία και θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι να ξεχαστεί
η υπόθεση από την αστυνομία. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους όμως, ο Φωτόπουλος και ο Χατζηχρήστος, ο καθένας τους χωριστά,
θα δουν τη βαλίτσα με τα χρήματα και θα καταλάβουν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά όπου ο Φωτόπουλος κρυφοκοιτάζει από την κλειδαρότρυπα για να θαυμάσει τα σωματικά θέλγητρα της Ρ. Διαλυνά
και την βλέπει να ανοίγει την βαλίτσα με τα λεφτά...πώς τινάχτηκε πίσω και έτριβε τα μάτια του...απίστευτος !!!
Και μετά μπαίνει μέσα ανήξερος δήθεν και λέει μερικά υπονοούμενα χαϊδεύοντας την βαλίτσα με τα χρήματα...
Και αργότερα έβαλε μια γειτόνισσα να την αλλάξει με μια ίδια και να πάρει την κανονική...