Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

mhmerotategiatipino είπε:
Παμπτωχοι ΑΕ κυκλοφορησε απο την Ημερησια σε κασετινα αρκετα χρονια πριν. Επικοινωνησε μαζι τους.
Το Τοσα ονειρα στους δρομους την εχω. Θελετε να τσεκαρω κατι;
Ευχαριστω ολους για την ανταποκριση και πες μου πως θα μπορεσω να εχω και εγω μια κοπια.Εαν μπορεις φυσικα.Απορω πως την βρηκες εχει παιχθει μονο στην κρατικη τηλεοραση οπως προειπε και ο φιλος. :) ;) :D :p
 
Skotadi είπε:
Ευχαριστω ολους για την ανταποκριση και πες μου πως θα μπορεσω να εχω και εγω μια κοπια.Εαν μπορεις φυσικα.
1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια απορία: Στους παλιούς και στους καινούριους επεξεργασμένους τίτλους έναρξης της ταινίας "Τα κόκκινα φανάρια", δεν αναγράφεται το όνομα της Δέσπως Διαμαντίδου, που κρατούσε έναν από τους βασικούς ρόλους στο έργο. Γιατί αυτό;
 
mhmerotategiatipino σε ευχαριστώ για την πρόταση. Θα ρθω σε επαφή μαζί τους. :D

αριαδνη όντως "το Σωφεράκι" είχε πολλές καλές ατάκες.

Με κορυφαία αυτή που είπες για την πεθερά στην σκηνή στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και τις ατάκες που πέφτανε κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι μετά από την εκδρομή. (Αύριο νταν θα είμαστε σπίτι σου).

Έχω την εντύπωση ότι αυτήν την ατάκα την είχαν χρησιμοποιήσει και σε κάποιο σήριαλ του MEGA, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν στο Ρετιρε ή στους Μικρομεσαίους.
 
Η ταινια Siralardaki Heyecanlar - Orhan Günsiray - Aliki Vuyuklaki. Χτυποκάρδια Στα Θρανία [1963] υπαρχει και κυκλοφορει εδω και χρονια στα χερια ολων των θαυμαστων της Αλικης.
 
mhmerotategiatipino είπε:
Παμπτωχοι ΑΕ κυκλοφορησε απο την Ημερησια σε κασετινα αρκετα χρονια πριν. Επικοινωνησε μαζι τους.
Το Τοσα ονειρα στους δρομους την εχω. Θελετε να τσεκαρω κατι;
Αν δεν σου κάνει κόπο κάτι για την ταινία "Τόσα όνειρα στους δρόμους"

Ο Αγκόπ (Φίλιος Φιλιππίδης) υποδίεται έναν ράφτη ;

Μια σπάνια ελληνική ταινία είναι "Το κανόνι και τ΄αηδόνι" σε σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλη και σκηνοθεσία του αδερφού του Γίωργου. Στην ταινία παίζουν ο Γιώργος καμπανέλης, ο Μάνος Κατράκης και ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος. Δεν θυμάμαι να έχει προβληθεί από τα κανάλια.

Άλλη μια σπάνια ταινία είναι "το ξυπόλυτο τάγμα" του Γκρεκ Τάλλας. Αναφέρεται σε πραγμάτικά περιστατικά που έζησαν τα παιδία του Παπαφείου ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της κατοχής. Καταπληκτικός ο Νίκος Φέρμας στον ρόλο ενός μαυραγορίτη. Έχει να προβληθεί από τα κανάλια πάνω απο μια δεκαετία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι ο ΑΓΚΟΠ ειναι ο φιλλιπιδης και παιζει τον ραφτη της γειτονιας.
 
Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να παίξει μια ταινία, με τίτλο "αγώνας δίχως τέλος". Νομίζω ήταν παραγωγή του Τζεήμς Πάρις και σαν θέμα είχε τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής, το 1974. Πρέπει να ήταν από τις τελευταίες του ταινίες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Ηλιογεννητη με την Ελενη Ζαφειριου οσο και εαν εψαξα δε κατορθωσα πουθενα να την βρω
 
Στον Τηλεθεατή στο νέο του πακέτο ταινιών που ξεκίνησε σήμερα θα δοθούν τρεις σχετικά σπάνιες ταινίες που δεν είχαν κυκλοφορήσει ως τώρα σε dvd.Πρόκειται για την "Μαρία Πενταγιώτισσα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη , για το "No Mr Johnson" με τον Πάρι Αλεξάντερ και τη Βούλα Ζουμπουλάκη και για το "Μια του κλέφτη" με τον Δημήτρη Χορν και την Κάκια Αναλυτή.
 
Ευχαριστουμε tonytony, για την πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια.

Καιρος ηταν να μπουν και σπανιες ταινιες στα περιοδικα!

Πες μας ομως, οι τιτλοι που αναφερεις ειναι με σειρα εμφανισεως? Δηλαδη σημερα κυκλοφορησε η Μαρια Πενταγιωτισσα?
 
Όχι η Μαρία Πενταγιώτισσα θα κυκλοφορήσει τη μεθεπόμενη Πέμπτη 16 του μηνός. Μόνο αυτή συγκράτησα γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο sorry.
 
Θεωρω οτι μια αρκετα σπανια που δεν ξερω αν εχει προβληθει ποτε στην τηλεοραση ειναι <<Ο λησταρχος Νταβελης>> με τον Αλκη Γιαννακα
 
Η ταινια του 1969, Πανικος, την οποια και ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου εδω, ανεβηκε επιτελους στο youtube.

Πρωταγωνιστει κι εδω ενα παιδι (οπως και στον Μικρο Δραπετη) και σκηνοθετης ειναι και σ' αυτην ο Σταυρος Τσιωλης. Την υπεροχη μουσικη υπογραφει ο Κωστας Καπνισης.

http://www.youtube.com/watch?v=Mc8vIfL-b2U
 
Νομίζω από τις καλύτερες στιγμές του Σπύρου Καλογήρου. Αξιοσημείωτη και η ερμηνεία του Γρηγόρη Ευαγγελάτου (ένας εκ των τριών συνεργών) πολύ καλός ηθοποιός, κρίμα που χάθηκε. Είχε παίξει και παρόμοιο ρόλο στο "Με φόβο και πάθος" (1971), κορυφαία στιγμή του Κούρκουλου

http://www.youtube.com/watch?v=zqbwfUcpaNs
 
Nαι, καταπληκτικος ο Καλογηρου στον Πανικο!

Δεν ηξερα οτι το ονομα του ηθοποιου με τα γυαλια, τα ξανθα μαλλια, και την τοσο ιδιαιτερη φωνη, ηταν Γρηγορης Ευαγγελατος. Οταν λες οτι χαθηκε, τι ακριβως εννοεις?
 
Πίσω
Μπλουζα