Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

Α, μην παει ο νους σου στο κακο, απλα εννοουσα οτι εχει χαθει κινηματογραφικα δεν το εχω δει τουλαχιστον εγω σε κατι προσφατο
 
Σπάνια αν και μόλις του '93 είναι και ο εξαιρετικός "Λευτέρης Δημακόπουλος" του Περικλή Χούρσογλου. Έχει προβληθεί κανα-δυο φορές από τον ΑΝΤ1, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD. :eek:
 
RIO είπε:
Πολύ σπάνια είναι και η ταινία "Ιπποκράτης και δημοκρατία" του 1972, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Δεν νομίζω να προβλήθηκε ποτέ στην ιδιωτική...
Πω πω φίλε, εντελώς τυχαία έπεσε το μάτι μου σε αυτή την ταινία που αναφέρεις και έχω να ομολογήσω πως την έχω δει στο Mega Channel πριν καμια δεκαριά χρόνια σε μεταμεσονύχτιες ώρες, όπου σχεδόν καθημερινά έβαζε σπάνιες ταινίες! Και μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, πολύ ωραία ταινία.
 
Δεν ξερω αλλα μου εχει κολλησει η ταινια Ματωμενα Χριστουγεννα 1951 με την Ελλη Λαμπετη!!!!!!!

Επισης παιζουν οι Μιμης Φωτοπουλος,Κουλα Αγαγιωτου,Παντελης Ζερβος,Δημος Σταρενιος,Αθανασια Μουστακα κ.α!!

Φαινεται πολυ ωραιο το εχει δει κανεις κ γενικα το εβαζε η τηλεοραση?? :eek:
 
Ναι, ωραια ταινια τα Ματωμενα Χριστουγεννα!

Πριν απο αρκετα χρονια την εβαζε ποτε - ποτε η τηλεοραση. Τωρα πια οχι, αλλα τη βρηκα ευτυχως στο διαδικτυο.

Ενα εργο με πολυ θλιβερο τελος - οπως αφηνει να εννοηθει ο τιτλος - και με τον Νικο Χατζισκο στον πρωταγωνιστικο ρολο. Ενας ηθοποιος πολυ αξιος κατ' εμε, αλλα με λιγες δυστυχως εμφανισεις στον κινηματογραφο.
 
bambinella 100 είπε:
Ναι, ωραια ταινια τα Ματωμενα Χριστουγεννα!Πριν απο αρκετα χρονια την εβαζε ποτε - ποτε η τηλεοραση. Τωρα πια οχι, αλλα τη βρηκα ευτυχως στο διαδικτυο.

Ενα εργο με πολυ θλιβερο τελος - οπως αφηνει να εννοηθει ο τιτλος - και με τον Νικο Χατζισκο στον πρωταγωνιστικο ρολο. Ενας ηθοποιος πολυ αξιος κατ' εμε, αλλα με λιγες δυστυχως εμφανισεις στον κινηματογραφο.
Σε ευχαριστω πολυ bambinella καλα εκανες κ μου το ειπες γιατι το εψαχνα παλιοτερα κ αποκαρδιωθηκα που δεν το εβρισκα τωρα επιτελους θα το δω! :thanx2:

Τωρα ομως θα σας βαλω ενα δυσκολο:εβλεπα στην φιλμογραφια της Ελενης Ζαφειριου ενα τιτλο που μου εκανε εντυπωση!

Ειναι Ο δρομος με τις ακακιες 1956 με Μανο Κατρακη,Αντιγονη Βαλακου,Καιτη Πανου κ.α!Εδω θα σας παραδεχτω!!!!!!!!!
 
Την ταινια που αναφερεις, argy, απο οσο ξερω εγω τουλαχιστον, δεν την προβαλε ποτε η τηλεοραση κι ουτε υπαρχει αλλου προς το παρον.

Τη γνωριζω μοναχα εξ' ακοης ως μια απο τις πρωτες ταινιες της Φινος Φιλμ.

Καποια αναφορα εγινε γι' αυτην εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=11773&page=9
 
Για να μην την εχεις δει ουτε εσυ φαντασου γιατι σπανιο κομματι μιλαμε!!!!!!!!

Αρα ενταξει καλα εκανα κ την εγραψα εδω στις σπανιες!!!!!!

Μακαρι να βρεθει καποτε γιατι μου εχει κινησει πολυ το ενδιαφερον αυτος ο αινιγματικος τιτλος........... :cool: :cool: !!!!!!!!!!!
 
Τύψεις συνειδήσεως (1972)

Θα αναφερθώ κι εγώ σε μια παλιά, ξεχασμένη ταινία που δεν την έχω δει πουθενά, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο internet. Πρόκειται για την ταινία "Τύψεις συνειδήσεως" (1972) του Απόστολου Τεγόπουλου, με πρωταγωνιστές τον Βύρωνα Πάλλη και την Θάλεια Παπάζογλου. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που την είδα αλλά θυμάμαι ότι ήταν ασπρόμαυρη και ξεκινούσε τους τίτλους αρχής με ένα ποίημα (Μαγιακόφσκι ?) ένώ είχε και αξιόλογη μουσική απ' ότι θυμάμαι. Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία επ' αυτού;
 
Τις έχω και τις δυο παραπάνω ταινίες που λέτε. Είναι σπάνιες βεβαιότατα αλλά δε βλέπονται όμως (κατά τη γνώμη μου πάντα). Τίποτα το αξιόλογο δηλαδή.
 
tonytony είπε:
Τις έχω και τις δυο παραπάνω ταινίες που λέτε. Είναι σπάνιες βεβαιότατα αλλά δε βλέπονται όμως (κατά τη γνώμη μου πάντα). Τίποτα το αξιόλογο δηλαδή.
Εχεις τον δρομο με τις ακακιες???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :sealed: :sealed:

Wow!!!!!!!!!! :clap:

Γιατι δεν σου πολυ αρεσε??
 
Argy, αφου σε ιντριγκαρει ο τιτλος της ταινιας Ο Δρομος με τις Ακακιες, θα σε ενδιεφερε το ιδιο νομιζω, και η Βιλλα με τα Νουφαρα, του 1945, παλι απο τη Φινος Φιλμ, αλλα μαλλον χαμενη δυστυχως!

Τοnytony, φανταζομαι πως την ταινια Ο Δρομος με τις Ακακιες, δεν θα την εχεις γραψει απο την τηλεοραση, αφου απο ο,τι ξερω δεν εχει προβληθει.

ARETARA, ειχα δει τελευταια φορα τις Τυψεις Συνειδησεως πριν απο 12 χρονια περιπου, απο καποιο τηλεοπτικο καναλι και θυμαμαι μερικα πραγματα γι' αυτην.

Η Θαλεια Παπαζογλου προσλαμβανεται ως βοηθος του Βυρωνα Παλλη ο οποιος ζει με τη μητερα του, Ελενη Ζαφειριου, και δειχνει να τον βασανιζει καποιο τρομερο μυστικο που εχει σχεση με τη νεκρη γυναικα του.

Στο τελος ολα ξεδιαλυνονται και η Παπαζογλου παντρευεται τον εργοδοτη της.

Μια πραγματικα πολυ σπανια ταινια, που σημερα την ξαναθυμηθηκα!
 
bambinella 100 με εκπλήσσει ευχάριστα η παράθεση τόσων λεπτομερειών για ταινία που είδες πριν 12 χρόνια (αν και τωρα που αναφέρθηκες τα ψιλοθυμήθηκα κι εγώ). Εύγε!!!
 
Θυμαμαι επισης οτι ο Παλλης νομιζει λανθασμενα οτι αυτος ευθυνεται για τον θανατο της συζυγου του με αποτελεσμα η ζωη του να εχει γινει κολαση, και καποιο ρολο στην ιδεα του αυτη παιζει και η μητερα του.

Η Θαλεια Παπαζογλου επειδη εχει προσληφθει εσωτερικη και αρα ζει μαζι τους, παιζει πιανο ωρες ατελειωτες μεσα στην ταινια!

Εντυπωσιακο φιλμ, αν και δεν ανηκε στα πρωτα ονοματα εταιριων παραγωγης.
 
Το Δρόμο με τις ακακίες δεν τον έχω από τηλεόραση όχι. Τώρα γιατί δε μου άρεσε...τι να πω γούστα είναι αυτά! Είναι μια πολύ παλιά ταινία , το σενάριό της ίσως , δε συμπαθώ και ιδιαίτερα την Αντιγόνη Βαλάκου...εεε όλα αυτά...
 
paidia geia sas tha hthela na rothso an kserei kanenas poy mporo na vro tis tainies tou karagiannh karatzopoyloy ektos apo to periodiko

euxaristo polu?
 
και κατι αλλο υπαρχει καποια σελιδα να που να μπορουμε νακατεβασουμε ελληνικες ταινιες?εχω βρει μερικες αλλα δεν εχουν ολες καλη αναλυση
 
Το πρώτο σου ποστ διαγράφηκε γιατί ήταν σε greeklish

Διάβασε τους κανονισμούς του φόρουμ http://www.retromaniax.gr/vb/faq.php?faq=grm_rules_content#faq_grm_basic_rules

Στο δεύτερό σου ποστ ζητάς κάτι παράνομο! Οι ταινίες υπόκεινται σε πνευματικά διακαιώματα. Στο Retromaniax δεν πρόκειται να βρεις τις πληροφορίες που θέλεις
 
bambinella 100 είπε:
Θυμαμαι επισης οτι ο Παλλης νομιζει λανθασμενα οτι αυτος ευθυνεται για τον θανατο της συζυγου του με αποτελεσμα η ζωη του να εχει γινει κολαση, και καποιο ρολο στην ιδεα του αυτη παιζει και η μητερα του.Η Θαλεια Παπαζογλου επειδη εχει προσληφθει εσωτερικη και αρα ζει μαζι τους, παιζει πιανο ωρες ατελειωτες μεσα στην ταινια!

Εντυπωσιακο φιλμ, αν και δεν ανηκε στα πρωτα ονοματα εταιριων παραγωγης.
Η Παπάζογλου παίζει πιάνο επειδή ο Πάλλης είναι τυφλός μετά το ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκε η γυναίκα του.

Είναι και μουσικός κι αφού δεν μπορεί ο ίδιος να παίξει, θέλει ν' ακούει πιάνο από κάποιον άλλον.

Και η Ζαφειρίου δεν είναι μητέρα του Bambi:) αλλά πεθερά του. Μάνα κι αδελφός της μακαρίτισσας καλλιεργούν τις τύψεις του γαμπρού για να μη χάσουν την οικονομική του στήριξη.

Τελικά όμως αποδεικνύεται ότι η μακαρίτισσα ήταν κακιά και δολοπλόκα κι είχε σκηνοθετήσει το ατύχημα για να την πατήσει ο σύζυγος. Την πάτησε βέβαια αυτή :p .

Πωπώ! Χρόνια έχω να τη δω την συγκεκριμένη ταινία.
 
Πίσω
Μπλουζα