Σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάποιες Απόκριες στην πλατεία Συντάγματος. Αν κρίνω από τα καστανά μαλλιά της Αλίκης πρέπει να είναι 1986 ή 1987. Η Αλίκη δεν ξεχωρίζει με το παιδικό της πρόσωπο ανάμεσα στα παιδάκια... :) Τη φωτογραφία τη βρήκα ξεχασμένη σε συρτάρι μου , κομμένη από εφημερίδα...

[edit] Dead images pathfinder [edit]

235.jpg

Μια πολυ όμορφη προσωπική στιγμή....εγκυος και μαλιστα ετοιμόγεννη...στις μέρες της για να γεννήσει...

αλικη εγκυος.jpg

hannele είπε:
Μια πολυ όμορφη προσωπική στιγμή....εγκυος και μαλιστα ετοιμόγεννη...στις μέρες της για να γεννήσει...Προβολή συνημμένου 94105
Να παρακαλέσω ξανά, να προσθέσεις την πηγή από την παραπάνω φωτογραφία? :)

Για να προλάβω την απορία σου, ο Tonytony δεν αναγράφει πηγή, διότι όλες οι φωτογραφίες είναι σκαναρισμένες από το αρχείο του. Στις μια - δυο περιπτώσεις που δεν είναι, φροντίζει κι αναφέρει από πού τις έχει πάρει! :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :flower:

αυτο D@redevil δεν ειναι απο σελιδα, δεν το βρηκα εγω...ειναι απο το αρχειο μιας φιλης που μου το εστειλε σε jpg...εμενα μου εστειλε απλά τη φωτο σε μειλ και μου λεει "κοιτα μια φωτο! η Αλικη εγκυος!"... :( δεν γνωρίζω την πηγη...λυπαμαι...αν θελεις μπορεις να την αφαιρεσεις την φωτο....

hannele είπε:
αυτο D@redevil δεν ειναι απο σελιδα, δεν το βρηκα εγω...ειναι απο το αρχειο μιας φιλης που μου το εστειλε.... μου εστειλε απλά τη φωτο σε μειλ και μου λεει "κοιτα μια φωτο! η Αλικη εγκυος!"... :( δεν γνωρίζω την πηγη που το βρηκε γιατί μαζευει φωτογραφίες της Αλικης απο παντου..λυπαμαι...αν θελεις μπορεις να την αφαιρεσεις την φωτο....
η παραπανω φωτο μπορει να βρεθει κι εδω (οπως κι αλλες αντιστοιχες)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492401704104345.119829.153125228031996&type=3

Την συγκεκριμένη δεν νομιζω οτι την βρηκε απο σελιδα στο fb γιατί συνήθως οι φωτο στο fb εχουν πανω λογοτυπο της σελιδας και επιπλεον απαγορευται σε αρκετες σελιδες η δημοσιευση των φωτογραφιων τους....

οπως βλεπεις αυτη που εβαλα εγω, δεν εχει ουτε λογοτυπο, αλλα και το μεγεθος της ειναι τοσο μικρο και η εικονα της αρκετα θολη θα ελεγα, που μαλλον απο καπου αλλου την "ξετρυπωσε"....απλα μου την εστειλε και μου ειπε "κοιτα! τη εχεις ξαναδει? η Αλικη εγκυος!"...εγω δεν την ειχα ξαναδει και πανω στον ενθουσιασμό μου θελησα να την μοιραστω μαζί σας...αν ομως πρεπει να αναφερθει πηγη, δυστυχως δεν γνωρίζω, για αυτο ειπα αν ειναι απαραίτητη η πηγη να την σβησω την φωτο, γιατί δεν γνωρίζω την πηγη...

Να σας βοηθήσω , η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φαντάζιο".

Οκ, καταλαβαίνω ότι το ανέρτησες με κάθε καλή διάθεση, οπότε δεν προκύπτει θέμα παρεξήγησης - ξεκινάμε από αυτό! :)

Ωστόσο, υπάρχει θέμα με τις φωτογραφίες - όπως η ίδια ανέφερες, υπάρχουν πηγές που δεν επιτρέπουν την αναδημοσίευση. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ούτε θα μας άρεσε αύριο - μεθαύριο να έρθει κάποιος και να μας πει ότι καπηλευόμαστε το αρχείο του και δεν βάζουμε ούτε μια προέλευση / πηγή (όπως κάνουν κάποιοι και με τη RetroDB - ακριβώς το ίδιο ενοχλεί κι εμάς). Αφήνω απ' έξω το πώς μπορεί κάποιος να το τραβήξει και μέχρι πού μπορεί να φτάσει, γιατί αν το θέσω κι αυτό επί τάπητος.... καήκαμε!...

Έχω σχετικά πρόσφατο παράδειγμα ανάρτησης είδησης, χωρίς να αναφερθεί σωστά η πηγή (να φανταστείς, ο δημοσιεύσας την είδηση έβαλε πηγή, αλλά όχι την αρχική προέλευση!!!). Αυτό, τουλάχιστον, μπορούμε και θέλουμε να το αποφύγουμε. Γι' αυτό και γινόμαστε τόσο ενοχλητικοί με το θέμα των πηγών.

Καλό θα είναι στο μέλλον, μια ερώτηση σε όποιον σου έστειλε τη φωτογραφία από πού τη βρήκε. Αν σου πει ότι είναι από περιοδικό / δικό του αρχείο, ας πούμε ότι είναι οκ (που τυπικά δεν είναι - το σωστό είναι να αναφερθεί έντυπο και αρ. τεύχους, αλλά δείχνουμε μια ανοχή). Αν όμως σου πει ότι είναι από το internet, link από τη σελίδα που την περιέχει οπωσδήποτε.

Τώρα, όσον αφορά το πού μπορούν να βρεθεί το κάθε τι που ποστάρεται από τα μέλη, σίγουρα σε πολλά σημεία κι ενίοτε μπορεί ν' απαιτεί μόνο ένα γκουγκλάρισμα. Το θέμα είναι ότι (α) δεν μας φτάνει ο χρόνος να γκουγκλάρουμε για το κάθε τι (υπενθυμίζω ότι καλούμαστε να δούμε περίπου 40-50 θέματα τη μέρα) & (β) δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μαντεύουμε από πού μπορεί ν' αλίευσε το κάθε μέλος την είδηση / εικόνα που ποστάρει. Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα και πάλι εγώ είχα ποστάρει ακριβώς τα ίδια λόγια!

Τόνυ, ευχαριστούμε για την "αναγνώριση" της πηγής! ;)

Άλλη μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης , από φωτογράφισή της για το περιοδικό "Σούπερ Κατερίνα".

236.jpg

Διαφημιστική καταχώρηση της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" για τις παραστάσεις της "Μελωδίας της ευτυχίας" που ήταν και οι τελευταίες της...

238.jpg
238.jpg

Η Αλικη κοβει βασιλοπιτα

πηγη

ΘΕΑΤΡΟ-ΑΛΙΚΗ-ΚΟΠΗ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ-ΠΙΤΑΣ-1973-θεατρινα-1024x882.jpg

1971-1024x719.jpg

1977-νυφικο-κρεβατι-1024x877.jpg

1979-πιτα-καμπαρε-1024x862.jpg

ALIKH-1994-1024x701.jpg

pita-96.jpg

Κώστας Μουσούρης και Αλίκη Βουγιουκλάκη σε φωτογραφία για τις ανάγκες της παράστασης "Ωραία μου κυρία" του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω εν έτει 1959!

vougiou.jpg

Πηγή: Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου

Επίσης, η Αλίκη σε φωτογράφιση στις σελίδες του θρυλικού αμερικάνικου εντύπου Harper's Bazaar το 1960!

Πηγή

311.jpg

211.jpg

114.jpg

σπανιες φωτογραφιες της Αλικης απ το αρχειο του κ.Νικου Μαστορακη:

πληροφοριες εδω

mastora.jpg

mastora1.jpg

mastora2.jpg

mastora3.jpg

mastora4.jpg

mastora5.jpg

mastora6.jpg

φωτο της Αλικης χωρις μακιγιαζ

πηγη

1113.jpg

2.JPG

11113.jpg

3.JPG

396992_288099827918456_420558782_n.jpg

4.JPG

Ελπίζω να πήραν την άδεια του Βασίλη για να τις χρησιμοποιήσουν...

Πίσω
Μπλουζα