Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ναι, ρε παιδιά. Η εξερεύνηση του διαστήματος δεν θα σταματήσει εδώ. Δυστυχώς (ευτυχώς για την ανθρωπότητα όμως), δεν έχουμε πλέον τον ανταγωνισμό που υπήρχε την εποχή του ψυχρού πολέμου. Τα τελευταία 6-7 χρόνια τα διαστημικά προγράμματα και άλλων χωρών έχουν σημειώσει πρόοδο. Πιστεύω οπότε ότι θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά την διαστημική εξερεύνηση.

Μέχρι τότε, Trek on...

Το 1990 προβλήθηκε ξανά μεταμεσονύχτια απ' τον ΑΝΤ1. Αλλά όταν λέω μεταμεσονύχτια, φαντάσου 3:00-4:00 μετά τα μεσάνυχτα! Έπαιξε ορισμένα επεισόδια (είναι αμφίβολο αν έκλεισε μισό κύκλο) και εξαφανίστηκε πάλι. Προφανώς για να κλείσουν "τρύπες" στο πρόγραμμά τους. Μεταφράσεις εκ νέου; Δε γνωρίζω...

80 χρονων ο Καπταιν σημερα.

Wow!

Captainkirk(1).jpg

Και παρά την ηλικία του έπαιζε μια χαρά, απ' όσο γνωρίζω, στο "Boston Legal" (2004-2008 )!

Και πολύ καλά μάλιστα. Μια από τις alltime αγαπημένες μου σειρές.

τρομεροι ετσι???πεθαινω στα γελια ...

δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί ή όχι αλλά Here you go!

Υπάρχει θεωρητική σύλληψη ενός συστήματος προώθησης διαστημοπλοίου, σε ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός http://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive το οποίο, τουλάχιστον σήμερα, είνια αδιανόητο, αλλά ποιός ξέρει; σε 800 χρόνια ίσως; Βασισμένο στο warp drive του star trek. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει διαστολή του χρόνου(time dilation), όπως προκύπτει από την θεωρία της σχετικότηττας. Εξηγούμαι; αν ένα διαστημόπλοιο ξεκινά για τον γαλαξία της Ανδρομέδας, που απέχει 2,000,000 έτη φωτός, με το 99% της ταχύτητας του φωτός. Από την σκοπιά της γης, για το πηγαινέλα, θα περάσουν 4,000,000 χρόνια, αλλά από την σκοπιά του διαστημοπλοίου (και των επιβατών του) θα περάσουν μόνο 50 χρόνια! Έτσι, είναι ταυτόχρονα και ταξίδι στο μέλλον! Ξεκινάς 20 χρονών, και επιστρέφεις 70, σε μια γη μετά από 4,000,000 χρόνια!

Εντυπωσιακή η ορχήστρα. Ακόμα πιο εντυπωσιακοί οι μίμοι του Kirk, τους οποίους δεν πρόσεξα προ 2 μηνών που είχε τα γενέθλια του Kirk. Εντάξει, είμαι trekkie, αλλά τα γενέθλια του μου ξέφευγαν!!

Uskoke είπε:
Υπάρχει θεωρητική σύλληψη ενός συστήματος προώθησης διαστημοπλοίου, σε ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός http://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive το οποίο, τουλάχιστον σήμερα, είνια αδιανόητο, αλλά ποιός ξέρει; σε 800 χρόνια ίσως; Βασισμένο στο warp drive του star trek. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει διαστολή του χρόνου(time dilation), όπως προκύπτει από την θεωρία της σχετικότηττας. Εξηγούμαι; αν ένα διαστημόπλοιο ξεκινά για τον γαλαξία της Ανδρομέδας, που απέχει 2,000,000 έτη φωτός, με το 99% της ταχύτητας του φωτός. Από την σκοπιά της γης, για το πηγαινέλα, θα περάσουν 4,000,000 χρόνια, αλλά από την σκοπιά του διαστημοπλοίου (και των επιβατών του) θα περάσουν μόνο 50 χρόνια! Έτσι, είναι ταυτόχρονα και ταξίδι στο μέλλον! Ξεκινάς 20 χρονών, και επιστρέφεις 70, σε μια γη μετά από 4,000,000 χρόνια!
800 χρόνια; Πας μακριά. Έχουμε ήδη παρόμοια τεχνολογία. ;)

Ώπα σε έχασα ποια τεχνολογία είναι αυτή; 99% της ταχύτητας φωτός;

Θα βάλουμε "καύσιμο" από Τσακ Νόρις στις δεξαμενές; Να ξεκινήσουμε να τον ποτίζουμε μπύρα :)

Uskoke είπε:
... Από την σκοπιά της γης, για το πηγαινέλα, θα περάσουν 4,000,000 χρόνια, αλλά από την σκοπιά του διαστημοπλοίου (και των επιβατών του) θα περάσουν μόνο 50 χρόνια! Έτσι, είναι ταυτόχρονα και ταξίδι στο μέλλον! Ξεκινάς 20 χρονών, και επιστρέφεις 70, σε μια γη μετά από 4,000,000 χρόνια!
Έχω την αίσθηση οτι κατά τη διάρκεια που θα λείπεις από τη Γη, θα αναπτυχθεί καλύτερη τεχνολογία και μάλλον εκεί που θα πηγαίνεις προς την Ανδρομέδα αμέριμνος, κάποιος θα σε προσπεράσει!!!! :D

Άσε που όταν γυρίσεις στη Γη μετά από 4.000.000 χρόνια, δε θα βρεις ούτε κολυμπηθρόξυλο...

Shock είπε:
Ώπα σε έχασα ποια τεχνολογία είναι αυτή; 99% της ταχύτητας φωτός; Θα βάλουμε "καύσιμο" από Τσακ Νόρις στις δεξαμενές; Να ξεκινήσουμε να τον ποτίζουμε μπύρα :)
Δε σου λέω γιατί πας και τα λες! :P Ορισμένοι δουλεύουν την μέθοδο δημιουργίας κενού στο μπροστινό μέρος ενός σκάφους (αεροπλάνου ή και διαστημόπλοιου), που θα το κάνει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

DINO είπε:
Άσε που όταν γυρίσεις στη Γη μετά από 4.000.000 χρόνια, δε θα βρεις ούτε κολυμπηθρόξυλο...
Νομίζεις!!! Εγώ είδα τον Doctor Who και ταξίδεψε στην New New New New New York!! :tease:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Νομίζω σου λείπει ένα "New" ακόμα!!! :D

Είναι 15 τα New στην πραγματικότητα καιι δεν ήταν στον πλανήτη γη γιατί ήταν το έτος 15 δις. Το έτος 5 δις η γη αφέθηκε να καταστραφεί.. Όσον αφορά σε τεχνολογίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 που κινούνται μεταξύ sci fi και science για ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, μια αυτή που αναφέρθηκε και μια με wormholes αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτές είναι τρισδιάστατες ενώ για το 99% του φωτός μάλλον θα είναι κάποια εξέλιξη της ion propulsion engine που χρησιμοποιείται ήδη από την NASA. Πάντως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το να φτάσουμε κοντά στην ταχύτητα του φωτός αλλά στο πόσο γρήγορα θα το κάνουμε αν σκεφτούμε ότι δεν μπορουμε να επιταχύνουμε με περισσότερο από 1-2g για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Πίσω
Μπλουζα