Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

Star Trek : The next generation Season 1 Blu-Ray review

DSC01416.jpg

Παίδες το παρέλαβα παρασκευή..Θα ενημερώνω το post με το πάσο μου, κάνοντας review στα επεισόδια που είδα!

Παρακαλώ λάβετε υπόψη, πως σε 7 επεισόδια έχει γυρίσει ο ήχος τούμπα. Από σε LR σε SLR. Δεν μπαίνω στο κόπο να κριτικάρω το πρόβλημα!

 


Disc 1

Encounter at farpoint : *Αυτό το κάνω review, με βάση τα συμπεράσματα μου, από το TEST Blu-Ray. Όχι από την Season 1!!

Το Enterprise ωδεύει προς τον πλανήτη Deneb, (ένα μικρό trivia - εκεί τους διέταξε και ο Πικάρ στο τέλος της τελευταίας ταινίας Nemesis), για να διαπραγματευτεί με τους κατοίκους του πλανήτη..Στην πορεία έρχεται σε επαφή με τον παντοδύναμο Q. Μια επαφή που θα εξελιχθεί σε ένα κρίσιμο τέστ, που θα καθορίσει το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών της federation!

Ταινία : Πολύ καλη. Καλογραμμένο με εντυπωσιακές καινοτομιές όπως το holodeck, το νέο Galaxy class Enterprise, τον Data, άπαιχτα εφέ της ILM, και ένα cameo του McCoy! Το Star Trek ξαναγεννήθηκε...για δεύτερη φορά!!!

Εικόνα : Καλή μπορώ να πω. Ηπάρχουν στιγμές με αρκετό grain και θολούρα. Οι σκηνές με έντονο cgi, έχουν επανα-επεξέργαστει και φαίνονται κρύσταλλο!

Ήχος : Στα επίπεδα του TOS Remastered. 7.1 DTS HD, με καλό surround, θα μπορούσε καλύτερο αλλά αποτελεί μεγάλη εξέλιξη απο το stereo!

The Naked now :

Ψιλό-remake από το TOS επεισόδιο "The naked hour", συγνώμη εάν δεν το θυμάμαι! Το Enterprise εξέρευνα τα αίτια του χαμου του πληρώματος, του USS tsiolkovski. Στην συνέχεια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατασταση, που απείλησε και εξάλειψε το προαναφερθέν πλήρωμα!

Ταινία : Καλούτσικο, σεναριακά απλό, χωρίς να έχει την πολυπλοκότητα του πιλότου. Του ατού του επεισοδίου είναι ότι ξεκινά να δομεί τους χαρακτήρες, μέσω προσωπικών καταστάσεων.

Εικόνα : Τέλεια, απίστευτη διαύγεια στα χρώματα, το άστρο που είναι σε τροχιά το tsiolkovski θα μπορούσαν να το κάνουν ξανα render - τέλος πάντων, μικρό το κακό!

Ήχος : Πολύ καλός με καλό surround!

Code of honor :

To πρώτο αδέσμευτο επεισόδιο, (εάν εξαιρέσης τον πιλότο). Το Enterprise διαπράγματεύεται για την απόκτηση ορού, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πανδημείας.

Ταινία : Δεν με πείραξε το γεγονός ότι οι εξωγήινοι της υπόθεσης είναι μαύροι, που λένε κάποιοι! (Μπορεί στο συγκεκριμένο ημισφαίριο του πλανήτη να είχαν αυτό το χρώμα, συμφωνεί και με την multiethnic φιλοσοφία του roddenberry). Σαν επεισόδιο δεν είναι άσχημο. Φιλοσοφεί πάνω σε σημαντικά themes της σειράς όπως η "prime directive" ήθη και έθιμα άλλης κουλτούρας που έρχoνται σε σύγκρουση με αυτήν της Γης!

Εικόνα : Άριστη, στα επίπεδα του προηγούμενου επεισοδίου! Ο πλανήτης των Λιγκονιανών έχει γίνει render, για να θυμίζει 2012 στα εφέ.

Ήχος : Πολύ καλός με καλό surround!

Και εδώ τελειώνει το πρώτο δισκάκι!!

Συμπληρωματικά, το κάθε επεισόδιο έχετε την δυνατότητα να το δείτε με το promo του, (η χωρίς το promo του), αναγράφοντας πάντα την ημερομηνία που πρωτο-μεταδόθηκε στης Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και το Star Date του επεισοδίου! Αααα, έχει και ένα 25 λεπτό featurette για την διαδικασίας αναγέννησης του Next σε HD format!!

Αυτά για σήμερα ;) .

Disc 2

The last outpost :

Το Enterprise καταδιώκει ένα αστρόπλοιο των Φερένγκι, με σκοπό την ανάκτηση εξαρτήματος που βούτηξαν από μια αποικία. Το stand off, θα διαξαχτεί στην τροχειά ενός πλανήτη, που αποτελεί μια θανάσιμη παγίδα!

Ταινία : Το επεισόδιο αποτελεί εξέλιξη (σεναριακά), από το προηγούμενο! Όμορφα δομημένο, απλό σαν ιστορία, σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα. Του ατού του όμως είναι ότι, διοχετεύει στην ιστορία grand concepts όπως, χαμένες αυτοκρατορίες, με απίστευτες ικανότητες και φύλακες της αιωνιότητας (σας θυμίζει κάτι :) ). Εκτός αυτού, διευρύνει το σύμπαν με τους ferengi, μια καλοδουλεμένη ράτσα, τόσο εμφανισιακά όσο και πολιτίσμικα!

Εικόνα : Στα επίπεδα των τελευταίων επείσοδίων (πλην του farpoint), διαύγεια και άγιος ο θεός!

Ήχος : Γενικότερα, το DTS HD, μοιράζει όμορφα το surround. Στο πρώτο δισκάκι μου φένονταν πιο έντονο, στα επεισόδια 3 και 4 μπορεί να ήταν και το προαναφερθέν πρόβλημα!

Where no one has gone before :

Ένας αξιωματικός του στόλου με τον εξωγήινο βοηθό του επιβιβάζονται στο Enterprise με σκοπό να αναβαθμίσουν τις μηχανές του σκάφους. Αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει ξεπερνά κάθε φαντασία στα διαστημικά ταξίδια!

Ταινία : Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Έχει υπέροχο pacing, ευφάνταστα εφέ και ωραία μουσική! Αναπτύσει κυριώς τον χαρακτήρα Wesley Crusher, δίνοντας του σχεδόν υπερ-ανθρωπες δυνατότητες σε ότι αφορά το μέλλον του στη σειρά.

Εικόνα : Επειδή έχει αρκετές εξωτερικές λήψεις, (πλανήτες, νεφελώματα, άστρα), παρατήρησα λίγο grain σε αυτά. Ίσως επειδή από SD τα ξανα-σκανάρανε σε HD. Είναι ευτυχώς λίγο. Ξανά, πρόσωπα, μέροι του σκάφους, red alert lights, πάσης φύσεως αντικείμενα φένονται διαύγοι, με ελάχιστο grain, μόνο σε πολύ κοντινές λήψεις!

Ήχος : Παρατήρησα ενισχυμένο μπάσο, (πιο πολύ από το "ΤΗE LAST OUTPOST" - ενώ είχανε διακτινιστεί στον πλανήτη), και στην μούσικη, και στο ντου που - ντου που που κάνει το warp core, και κατά την ταχύτητα δίνης. Και εδώ το surround είναι δυνατό, τόσο στα μουσικά cues, οσο και στα εφέ!

Αυτά για σήμερα ;) . Λόγω δουλειάς από δευτέρα, θα κάνω ένα review κάθε 2 ημέρες! Thanks και καλά μπάνια :cool: .

Star Trek : The next generation Season 1 Blu-Ray review

 


Disc 2 (Συνέχεια :cool: )


Lonenly among us :

Η Αποστολή του Enterprise αυτή τη φορά είναι να μεταφέρει στον πλανήτη "Parliament" τους εκπροσώπους των πλανητών Sealy και Antica για διαπραγματεύσεις..Στην πορεία, παίρνουν μαζί τους και έναν "διαστημικό λαθρεπιβάτη" ο οποίος θα δημιουργήσει προβλήματα στο σκάφος και στο προσωπικό!

Ταινία : Ενδιαφέρουσα πρώτη προσέγγιση σε θέματα που αφορουν άυλες οντότητες. Σαν story είναι ιδιαίτερα απλοικό με κάμποσες εκπλήξεις που οδηγούν σε ένα προβλέψιμο τέλος. Το Secondary Story, που αφορά τους εκπροσώπους εξυπηρετεί πιο πολύ σαν κομική ανάπαυλα. Κανένα πρόβλημα σε αυτό, αν και είναι λίγο απόμακρο από το πρωτεύων story. (που αφορά την οντότητα).

Εικόνα : Όπως και με τα προηγούμενα επεισόδια, η εικόνα είναι κρύσταλο. Οι εξωτερικές λήψεις του σκάφους είναι πανέμορφες, με λεπτομέρια. Ο πλανήτης των Selay στην αρχή αστράφτει καινούργιο πράσινο rendering, το νέφος που...απαγάγουν ;) την οντότητα παραμένει το ίδιο, σοφή επιλογή, μιας και το όλο νόημα της μετατροπής σε HD, είναι να παραμείνουν οι λήψεις ΑΝΑΛΕΙΩΤΕΣ, και απλώς να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ! Το μακιγιάζ, πετάει, είναι ιδιαίτερα πειστικό...για τηλεοπτική σειρά, ναι μεν δείχνει την ηλικία του, αλλά με το HD πλέον, μπορείς να διακρίνεις πολλές λεπτομέρειες!

Ήχος : Πλούσιο surround που "φυσάει" στα warp άλματα του σκάφους και σε αλλά "εφέ" της οντότητας!

Star Trek : The next generation Season 1 Blu-Ray review

 


Disc 2 (Συνέχεια :cool: )


Justice : Stardate 41255.6, το Enterprise μετά από μια επιτυχημένη αποικιοποίηση, εξερευνά το γειτονικό σύστημα Rubicon! Εκεί έρχεται σε επαφή με τους Ίντο. Μια φυλή πασιφιστών που βρίσκονται σε χαμηλότερο τεχνολογικό επίπεδο. Μετά από μια παραβίαση των νόμων τους από ένα μέλος του Enterprise, το πλήρωμα και ο Picard θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημα, αλλα και με μια εξώκοσμη απειλή!

Ταινία : Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σεζόν. Την τα πρωτοδιαλέξει κανείς, τις αναφορές και τις συγκρίσεις νομοθεσιών (εγκληματικής φύσεως), μεταξύ ανθρώπων και άλλων φυλών, την σύγκρουση ιδεών για το πως αυτές πρέπει να εφαρμόζονται, την επιλογή για την εφαρμογή (η μη), της prime dιrective κ.α.

Εικόνα : Τελικά το HD κάνει ξανά την διαφορά. Εκτός από τον αναβαθμισμένο render του πλανήτη, που θυμίζει πολύ την γη, το πράσινο στην επιφανειά του, θυμίζει πιο πολύ κινηματογραφικό set, χάρη στην διαύγεια της εικόνας! Εσωτερικοί χώροι όπως το council chamber των Ίντο παρουσιάζουν πλέον πιο έντονα χρώματα . Για το εσωτερικό του Enterprise ούτε λόγος..Μεγάλη ευκρίνια. Επείσης να προσθέσω (και για λογ/σμο προηγούμενων επεισοδίων), ότι διάφορα trinkets όπως, phasers, tricorders, combadges, και άλλα props λόγω....της διαύγειας τους μπορεί να φαίνονται λίγο "ψεύτικα", δηλ ότι είναι Prop, πραγμα που δεν μπορούσες να το καταλάβεις σε Standard Definition!

Ήχος : Γενικά γλυκός ήχος με ευχάριστη μουσική, ολίγον γλυκανάλατη αλλά εντάξει! Εκτός από λίγο μπάσο που εντείνετε κατά την συμπλοκή του Enterprise με την "εξώκοσμη απειλή", δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσφατα ειδα το Encounter at farpoint (το παλιο, οχι remastered) απο περιεργεια, καθοτι ημουν φαν του TNG αλλα δεν ειχα δει ποτε το επεισοδειο that started it all.

Δεν ξερω πως ειναι στο remastered, αλλα ως επεισοδειο και ως σεναριο, πρεπει να ηταν απο τα χειροτερα της σειρας. Με απογοητευσε το οτι δεν ειχε καποιο συγκεκριμενο σημειο εκκινησης (πχ το απόπλου του Εντερπράιζ), ουτε συγκεκριμενη υποθεση, παρα πηδουσε απο το ενα θεμα στο αλλο. Γενικως ο ρυθμος και η σκηνοθεσια με εκανε να ξεφυσαω με απογνωση.

Προς το παρον περιμενω να τελειωσω το TOS remastered marathon πριν συνεχισω με τα TNG
 
Encounter at Farpoint or Pickard is trully French... :D
 
Αγαπητέ Rakeesh, είναι αλήθεια ότι η season 1 είναι η χειρότερη από τις 7. Δικαιολογείτε γιατι όμως, γιατί μην ξεχνάς ότι στην αρχή της, αποτελούσε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το να αποδειχθεί ισάξιο η καλύτερο του TOS. Το farpoint εμένα με ψιλο-απογοήτευσε σαν εικόνα, περίμενα περισσότερα. Όπως και να χει όμως, δεν έχει καμία σχέση με το DVD. Είναι έτη φωτός καλύτερο! Πιστεύω πως θα σε παρακινήσει να το δεις με μια φρέσκια ματιά, γιατί αξίζει τον κόπο! Απο ότι κατάλαβα έχεις Blu-Ray. Πιστεύω ότι αποτελεί άριστη αγορά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρον το άρθρο :) , ευχαριστώ Aardvark, θα κάνω και τις 7 season review, μόλις τις παραλάβω! Μέχρι να βγει η season 2 έχουμε μέλλον, (μάλλον Δεκέμβριο - θα έχω τελειώσει την 1 μέχρι τότε), να ξέρεις, προσπαθώ να εμπλουτίζω τα γραφώμενα μου, με όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάρα πολύ ωραίο το Review σου φίλε Jtrek79! :thumbup:

Τα μάζεψα όλα στο review post σου, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε ένα! :)

Congrats & ευχαριστούμε!
 
Ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια. Αύριο που είναι Σάββατο, θα κάνω review το επόμενο και ίσως άλλα δύο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια. Αύριο που είναι Σάββατο, θα κάνω review το επόμενο και ίσως άλλα δύο!
 
Star Trek : The next generation Season 1 Blu-Ray review

 


Disc 2 (Συνέχεια :cool: )


The Battle: Πρώτο για τους ferengi. Την ώρα που θέλουνε να κάνουνε δώρο στον Στόλο, ένα θρυλικό χαμένο σκάφος, ο Daimon τους, (Captain για τους ferengi), έχει έτοιμη για τον Picard μια θανάσιμη παγίδα!

Ταινία : Πολύ καλό επεισόδιο. Μου άρεσε ιδιαίτερα, γιατί εξερευνά το παρελθόν του Picard, όταν διοικούσε το Stargazer. O ferengi Bok, παίζει ωραία σαν κακός, αλλά και ο πρώτος του (Kazago) σαν αυτόν που θέλει να την κάνει λαμόγιο :p . Καλά για τον Patrick Stewart ούτε λόγος. Ο άνθρωπος είναι του θεάτρου και ηθοποιάρα! Το body language που χρησιμοποιεί είναι επιπέδου, και αυτό ανεβάζει το επεισόδιο σας ποιότητα :cool: . Εκτός του ότι ο Picard αντιμετωπίζει τους παλιούς του δαίμονες, το ηθικό δίδαγμα στο τέλος είναι ότι η εκδίκηση δεν αποτελούσε προσοδοφόρα ποτέ για κανέναν.

Εικόνα : Ότι περιμένει να δει κανείς από ΚΑΛΟ HD. Αυτή τη φορά μου άρεσε που μπορούσα να διακρίνω το μπλε νεφέλωμα κατα την πλεύση του Stargazer! Και οι τρείς διαστημικοί πρωταγωνιστές, (Enterprise - Stargazer - Ferengi Marauder), ξεφεύγουν από τη θαμπάδα του SD.

Ήχος : Τίποτα το ιδιαίτερο, κάποια χρουτς χρουτς σε ορισμένες σκηνές, στα πίσω ηχεία. Κάποιες εκρήξεις, red alerts, πυρκαγιές στα μπροστινά. Τυπική μουσική της πρώτης Season, με ιδιαιτερότητες από τα 80's. Μουσική από τον Ron Jones.

Disc 3

Hide and Q : Το Enterprise, σε high warp, τρέχει να προλάβει μιά καταστροφική κατάρρευση ορυχείου σε μια μακρινή αποικεία. Στη πορεία ξανα - συναντάνε το θεό :eek: Q. Αυτήν τη φορά το κέντρο του ενδιαφέροντος του είναι ο Riker, τον οποίο θα βάλει σε ένα λούκι που δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Ταινία : Από το Farpoint και μετά τα επεισόδια με τον Q πήρανε φωτιά! Σε αυτό εδώ οι λεκτικές συγκρούσεις του με τον Picard έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, και γέλιο :) . Οι επιλογές για την χρήση η μη της απόλυτης δύναμης, και εάν φυσικά στην έδεινε κάποιος, αποτελούν τον κεντρικό άξονα της ιστορίας. Το ηθικό δίδαγμα σε αυτήν την περίπτωση όμως είναι ότι : Σε αυτή την ζωή, τίποτε δεν είναι τσαμπα - όλα δηλ, έχουν ένα τίμημα, ένα κόστος!

Εικόνα : Για να μην επαναλαμβάνομαι, Crystal clear - τα λέει όλα! Από το Grid του Q, που παγιδεύει το Enterprise μέχρι την αποικεία "Quadra Sigma III, (που έχει γίνει και σε αυτή μοντέρνο rendering), η καθαρότητα της εικόνας είναι απαράμιλη. Η μόνη παραφωνία θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι ο πλανήτης arena του Q, που κραυγάζει low budget! Τι να κάνουμε, έτσι ήταν τα σκηνικά στις πρώτες 2 σεζόν.

Ήχος : Και εδώ, σαν το Farpoint, μου άρεσε το Γοουυυυςςςςς που κάνει το Q Grid όταν εξαφανίζεται - εμφανίζεται, το εξαφανιζόλ του Q και τα πιου πιου των Phaser:p.

Haven: Το Enterprise καταφτάνει στον πλανητη Beta Cassius, γνωστό και ως "Haven", για την απαράμιλη ομορφιά του, αλλά και για τους θρύλους του. Σκόπος του σκάφους αυτή τη φορά, η ξεκούραση. Μια ξεκούραση που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια λόγω των γεγονότων που θα ακολουθήσουν!

Ταινία : 'Oμορφο, ερωτικό, σεμνό επεισόδιο, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά, την Ελληνίδα μας, Marina Sirtis. Το γεγονός ότι παντρεύεται ένα αλλο παλικάρι, σύμφωνα με τις παραδόσεις των οικογενειών τους, θα χαλάσει τον Riker από τη μία, αλλά από την άλλη και αυτή και το...παλικάρι θα δουν ότι το πεπρωμένο τους, θα παρεί διαφορετική τροπή, από αυτήν που νόμιζαν! Διάχυτο το concept "Destiny" η σειρά δίχνει να ωριμάζει απότομα, πράγμα καλό!

Εικόνα : HD, crisp εικόνα, ο πλανήτης Haven ανέγγικτος από πλευράς remastering, μικρή παραφωνία το σκάφος του πεπρωμένου...εεεε..θέλω να πω, των Tarellians, που μοιάζει με προχειρο-βαμμένη μινιατούρα, κακό και το animation που κάνει, όταν το Enterprise το γραπώνει με tractor beam!

Ήχος : Περιορισμένο surround, γλυκια μουσική που ρομαντζοφέρνει, (πράγμα καλό :kiss: ), και την ακούς κυρίως απο τα LR ηχεία. Οι διάλογοι απο το center ηχειο διαυγέστατοι!

The Big Goodbye (Το μεγάλο αντίο) :

Η αποστολή του big Ε αυτή την φορά, η πρώτη επαφή με την ινσεκτοειδή φυλή "Jarada". Εκεί όπου όλοι απέτυχαν, ο Picard θα πρέπει να τα καταφέρει, αλλά και να βρεθεί στην "περιπέτεια" της ζωής του!

Ταινία : Ένα απο τα αγαπημένα μου επεισόδια. Εκτός του ότι ασχολείτε με First Contact καταστάσεις, μας δίχνει την πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του Holodeck, (όχι μόνο εικόνες, από ποτάμια και ερήμους). Η φαντασίωση του Captain Picard, ο άπαιχτος Dixon Hill, ρίχνει στην κυριολεξία "χαλίκι", για περισσότερες holodeck αφηγήσεις, όπως αυτή του Data, με τον Sherlock Holmes! Παρεπιπτώντος, τιμώ το επεισόδιο μεταφράζοντας το στα ελληνικά, όπως ο Picard τους Jarada!

Εικόνα : Solid εικόνα, με το κοκκινο - μπλε νεφέλωμα να λάμπει στην αρχή. Εντυπωσιακές Exterial shots του Enterprise, ένα πεντακάθαρο San Fransisco των 40's και νεο renda-ρισμένος πλανήτης.

Ήχος : Τυπικό, clear voice από το center ηχείο, λίγο surround από αυτοκίνητα και ένα warp out effect:cool:.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μ' αρέσουν απίστευτα πολύ τα short reviews σου! :)

Μου ξαναθυμίζουν όλα αυτά τα ωραία επεισόδια που καθόμουν κι έβλεπα συνέχεια και με αμείωτο ενδιαφέρον! :D

P.S.: Νομίζω ότι ποτέ δε μπήκα τόσο πολύ σε πειρασμό για Blue Ray όσο μπαίνω τώρα!....
 
Να σαι καλά, ευχαριστώ :D . Η οικογενειακή ατμόσφαιρα του Forum, με έχει συνεπάρει!
 
Βέβαια στο Hide & Q βλέπουμε τον Pickard ως ένα δείγμα πολύ κακού ανθρώπου, δεν είναι κάθε μέρα που βλέπεις τον κυβερνήτη του Enterprize να δίνει εντολή ώστε ένα παιδάκι να πεθαίνει εξαιτίας ενός κλισέ. Είναι χαρακτηριστικό επεισόδιο του πρώιμου TNG και γιατί αυτό αποτυγχάνει. Βέβαια με την στάση που έχει ο Pickard απέναντι στα παιδιά μάλλον δεν είναι εκτός χαρακτήρα! Η στάση του Riker απ' την άλλη είναι πραγματικά ανθρώπινη. Ο θυμός που επιδεικνύει απέναντι στον πλοίαρχο του, είναι ταυτόχρονα δικαιολογημένος και ταιριαστός.

Υ.Γ. Περιμένω τις επόμενες παρουσιάσεις!
 
Disc 3 (Συνέχεια :cool: )


Datalore
: O Cpt Picard και το πλήρωμα του, διακτινίζονται στην μακρινή αποικία "Omicron Theta". Εκεί, θα πάρουν μαζί τους έναν άκρως ενδιαφέρον επιβάτη, που έχει ένα σκοτεινό παρελθόν!

Ταινία : Η σειρά προχωράει ακάθεκτη, δίνοντας αυτή την φορά τη σκυτάλη στο ανδροειδές Data. Μπορεί να απογοητεύσει όσους ήλπιζαν στην μοναδικότητα του, αλλά εμβαθύνει τον χαρακτήρα του, σε ότι αφορά το παρελθόν και το μέλλον του στην σειρά. Στιβαρή σκηνοθεσία του βετεράνου Rob Bowman, (Star Trek : Generations). O Spiner, απολαυστικός σαν το κακό lore:cool:.

Εικόνα : Σταθερά, χωρίς παρεμβολές. Δίχνει σε κάποια πλάνα η σειρά την ηλικία της, κυρίως στα settings αλλά αυτό ήτανε αναμενώμενο! Ο πλανήτης του Data που φάνηκε ο ίδιος με πρίν, χωρίς νέο render. Η έκπληξη του επεισοδίου, είναι η Crystalline entity, η οποία έχει κατασκευαστεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Πραγματικά θεαματικό εφέ!

Ήχος : Καλή μουσική, γραμμένη από τον Ron Jones, (έγραψε την μουσική της σειράς, για τις τέσσερις πρώτες season), που δίχνει τα κάλη της, κατά την εξερεύνηση του Omicron Theta από την Away team! Τα ηχητικά εφέ, shield impact, warping, τα γνωστά.. :cool: .
 
Disc 3 (Συνέχεια :cool: )

 


Angel One : Το Enterprise στα χνάρια του χαμένου προ εφταετίας φορτηγού "Odin", εντοπίζει, τους άκατους διαφυγής στον μακρινό "Angen One". Εκεί θα προσπαθήσουν, για την διάσωση των επιζώντων, ενώ στο Enterprise πέφτουν όλοι ξεροί λόγω ίωσης.

Ταινία : Μέτριας ποιότητας και χαμηλού ενδιαφέροντος επεισόδιο..Σαν story ιδιαίτερα "basic stuff". Λίγο ενδιαφέρουσα η κατάσταση στον πλανήτη, (η προσπάθεια της away team να πείσει τους επιζήσαντες να εγκαταλείψουν, η μητριαρχία δε, αποτελεί ευχάριστη αλλαγή όσο αφορά τους κύριους κατοίκους), τυπική η φάση στο σκάφος, με την Crusher να παλεύει να βρεί θεραπεία. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται, στις σπόντες που πετάνε μέλοι του πληρώματος, για το τριτεύων (θα μπορούσα να πω :eek: ), σκηνικό με τους "to be seen" Romulans!!

Εικόνα : Μεγάλη διαφορά από τότε που το θυμάμαι στα 90's, όταν το είχα πρωτο-δει! Μπορεί να χάνει σαν episode, σε σύγκριση με άλλα μεγαθήρια της season, αλλά αξίζει να το ξαναδείς λόγο HD. O Angel One καταπράσινος και μοντέρνος από ψηλά!!

Ήχος : Δεν λέει και πολλά. Standard τα φωνητικά από το κεντρικό ηχείο, ακούγοντα καθαρά..Surround, πρακτικά ανύπαρκτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μέχρι να βρώ το κουράγιο να ξαναρχίσω να βλέπω επεισόδια, Κωμική ανάπαυλα!! :eek: , το ευχαριστώ, για την τούρτα που με κεράσατε!! :flower:

http://www.youtube.com/watch?v=axbYfK0HS1Y
 
Σπάνιες φωτογραφίες από το Κινημ/γραφικό Star Trek III, στην τηλεόραση του πατρικού μου, εν έτι 1988-1989 μπορεί και '90..

Πιο Retro δεν γίνεται :p .

DSC01439.jpg
 
Λοιπόν, θα βγω offtopic και ζητάω συγνώμη, αλλά θα σκάσω αν δεν ρωτήσω:

Μπορείς να μ' εξηγήσεις πώς κατόρθωσες και φωτογράφησες την τηλεόραση ΧΩΡΙΣ να σε βγάλει οριζόντιες ρίγες (νομίζω προερχόταν από το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης!...)???

Έχουν πολύ καλή ποιότητα! :)

Θες μήπως να τις σκανάρεις και να με στείλεις ένα πμ, να δω μήπως μπορώ να στις κάνω wallpaper? ;)
 
Πρέπει να την είχε φωτογραφίσει ο πατέρας μου, με την super αναλογική μηχανή του...Άμα τις σκανάρω στις στέλνω!
 
D@redevil είπε:
Μπορείς να μ' εξηγήσεις πώς κατόρθωσες και φωτογράφησες την τηλεόραση ΧΩΡΙΣ να σε βγάλει οριζόντιες ρίγες (νομίζω προερχόταν από το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης!...)???
Υπαρχουν πολλοι οδηγοι στο web ακριβως για αυτο το πραγμα. Δες πχ εδω.
 
Πίσω
Μπλουζα