Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

Θεωρω οτι το Devil's Due εκφραζει με τον καλυτερο δυνατο τροπο το πνευμα του Roddenberry, για μια κοινωνια απελευθερωμενη απο προληψεις, δεισιδαιμονιες και θρησκειες, οπου ο ανθρωπος παιρνει τη μοιρα στα χερια του και χτιζει το μελλον του με αποφασιστικοτητα και πιστη στις δικες του δυναμεις και μονο. Επισης καταδεικνυει την αδυναμια του ανθρωπου απεναντι στο αγνωστο και την ευκολια με την οποια μπορει να υποπεσει σε λαθη εξαιτιας της. Ο Picard δινει και παλι ρεστα :clap: και ο Data παιρνει βραβειο στο ρολο του μεσολαβητη-δικαστη :bow:
 
Domniki, νομίζω ότι το επεισόδιο το οποίο εκφράζει καλύτερα αυτό που λες εσύ είναι το "Who watches the watchers" όπου έχουμε παραβίαση της Prime Directive και ένα πολύ καλό ηθικό δίλημμα.
 
ChrisTOS είπε:
Domniki, νομίζω ότι το επεισόδιο το οποίο εκφράζει καλύτερα αυτό που λες εσύ είναι το "Who watches the watchers" όπου έχουμε παραβίαση της Prime Directive και ένα πολύ καλό ηθικό δίλημμα.
Δεν ξερω ποιο να πρωτοδιαλεξω. Ολα τα επεισοδια ειναι πολυ καλα δουλεμενα και με πολλα μηνυματα για οσους εχουν ωτα :p
 
Μοναδικη σειρα, προχωρημενη για την εποχη της σε ευαισθητα θεματα, για αυτο και πολυ αγαπημενη. :)

Η' μαλλον δεν ηταν η σειρα προχωρημενη,

ο κοσμος που ζουμε ειναι καθυστερημενος.

Ειμαστε στο 2010 και ακομα δεν εχουμε λυσει προβληματα του περιβαλλοντος και της κοινωνιας μας, ακομα εχουμε ρατσισμο!... :(

Απο τοτε που ειχαμε την ασπρομαυρη τηλεοραση στο σπιτι,

μεχρι τωρα στο λαπτοπ μου,

το Σταρ Τρεκ με τις απελευθερωτικες του μουσικες και την μαγεια του

διαστηματος με κανει να ονειρευομαι.

Πολυ ομορφο αυτο το θρεντ! :)
 
Υστερα απο 10 μερες που μου εχετε κανει BAN επειδη θεωρουσατε υπερβολικα καλα για να ναι αληθινα για την κουκλα της Ραπουνζελ, και επειδη προφανως ανεφερα θετικους και καλους χαρακτηρισμους συμφωνα φυσικα με τους οποιους, οπως φανηκε στην πορεια σας φανηκαν ψευτικοι και οτι δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Χαιρομαι λοιπον που καταφερατε με αυτον τον τροπο να αποδειξετε και σεις οτι αυτη η κουκλα ειναι μια πολυ ασχημη κουκλα! Αφου το να λεω θετικα σχολια γι αυτη ειναι ψεματα, δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

ποιο ασχημη κουκλα δεν εχω ξαναδει ποτε μου και γι αυτο την κοριδευουνε ολοι στο site. Συνεχιστε λοιπον να λετε ποσο πανεμορφη ειναι αυτη η κουκλα και οταν καποιος μπαινει και τη βλεπει, στην καλυτερη περιπτωση βλεπει εφιαλτες το βραδυ.

Και ξερω φυσικα πως θα σβησετε αμεσως αυτο το σχολιο μιας και πρεπει να μεινουν τα σχολια που την εκθιαζουν και την λενε πανεμορφη...

Και μιας και το site σας φιλοξενει συνεντευξεις σαν του Μαστορακη και σβηνετε και εκει οποια σχολια δεν σας αρεσουν συνεχιστε να στε και εδω τοσο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ".

Γιατι φυσικα ολες οι αποψεις...ΔΕΝ εχουν θεση εδω μεσα...

Η ανθισμενη πρεπει να ναι πανεμορφη και κουκλα. Οποιος αντικριζει την πραγματικοτητα μην τολμισει να την ξεστομισει θα φαει ΒΑΝ! Ε τι να πω και γω η κουκλα σου ραπουνζελ μου ειναι υπερλαμπρη και καταπληκτικη!! Σου ευχομαι να την δει καποιος και να την αναπαραγει, οπως επιθυμεις. ειδικα αν δει την ανθισμενη θα το κανει σιγουρα...
 
Προτεινω το βιβλιο της Νταιαν Ντουειν "Σκοτεινος Καθρεφτης - Star Trek. The next generation", μεταφρασμενο στα Ελληνικα, εκδοσεις ΛΙΒΑΝΗ - Το κλειδι (ενα απο τα 370 σταρ τρεκ μυθιστορηματα που εχουν κυκλοφορησει στις αγγλοφωνες χωρες). Αυτη εχει γραψει συνολικα 5 νουβελες για το Σταρ Τρεκ. Οχι τοσο για το ιδιο το μυθιστορημα, αλλα για την εισαγωγη του. Προλογιζει καποιος Κωνσταντινος Ρωμοσιος εκ μερους της Hellenic STAR TREK Society.

Εκει ανεφερει λοιπον ενα σωρο trivial πληροφοριες που ενδιαφερουν τους τρεκις ...οπως οτι στον τηλεοπτικο πιλοτο της σειρας (που κοπηκε με τη μια) ο κυβερνητης ηταν ο Κριστοφερ Παικ και το ονομα της σειρας ηταν the cage, μιλαει για τα δυο βιβλια που εγραψε ο ηθοποιος που υποδυοταν τον Σποκ (I am Spok και I am not Spok), οτι μετα γυριστηκαν 79 επεισοδια και οτι κοπηκε λογω ελλειψης θεαματικοτητας, οτι υπαρχουν 2 εδρες διδασκαλιας σε Αμερικανικα Παν/μια για Κλιγκονιανα, το πως κατεληξαν στους νεους ηρωες (Πικαρ, Ραικερ, Ντειτα....) με επιλογη του δαιμονιου κ. Ροντμπερι και πως οι θεατες ηταν σκεπτικοι για το αν αυτες οι νεες σειρες επρεπε να θεωρηθουν οντως συνεχεια του Σταρ Τρεκ κλπ...
 
Τα έχω δει όλα τα επεισόδια και έχω να πω ότι μία φορά δεν φτάνει για να κατανοήσεις σε βάθος αυτή τη σειρά. Ειδικά το DS9 με τη συνέχεια του (θυμίζει Babylon 5) πρέπει να το δεις τουλάχιστον 2 φορές για να μπεις βαθιά στο νόημα.

Μακρά καλύτερη παραμένει το TNG, η οποία ήταν έτη φωτός μπροστά από την εποχή της. Το Voyager βλεπότανε αλλά δεν είχε κάτι το πρωτοπωριακό σε σχέση με το TNG. Το Enterprise ξεκίνησε καλά αλλά έχασε σε tempo κάπου και έτσι όλα τελείωσαν. Όσον αφορά το TOS το είδα καθαρά για την retro αξία του και για το δέος που ένιωθα μπροστά στους παιδικούς μου ήρωες, πρωταγωνιστές της σειράς (από τις ταινίες).

Να δούμε που θα πάει η σειρά με τους νεαρούς συνεχιστές της τελευταίας ταινίας.
 
αυτο ειναι η ουσια του σταρ τρεκ το ρισκο για εξερευνηση!!!η καλυτερη στιγμη του κιρκ!!!

παρολα αυτα το πως μιλαει εχει πολυ πλακα!!!!

ευγε Αναστασια χαιρομαι!!!

best captain ever!!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=e_kZJJUc4mQ&feature=related

δειτε πως ο kevin pollak αντιγραφει τον william shatner στο star trek και πως φτιαχνει μια μικρη ιστορια με μιμησεις αφου το πληρωμα του enterpise exei καταληφθει απο τον robinwilliams τον christopher loyd και αλλους !!!

μιλαμε πολυ γελιο...
 
simonkey είπε:
αυτο ειναι η ουσια του σταρ τρεκ το ρισκο για εξερευνηση!!!η καλυτερη στιγμη του κιρκ!!!

παρολα αυτα το πως μιλαει εχει πολυ πλακα!!!!

ευγε Αναστασια χαιρομαι!!!

best captain ever!!!
Nα σαι καλα Simonkey που μας εβαλες αυτο το βιντεακι! :)

Τον χαζευα ετσι οπως τα ελεγε και συνειδητοποιησα οτι χαζο/χαμογελουσα οπως οταν ημουν μικρουλα και τον εβλεπα στην παλια μας τηλεοραση:dribble:

Αυτο ηταν το Σταρ Τρεκ! Η εξερευνηση, το ρισκο, το ταξιδι με σκοπο τον εμπλουτισμο των γνωσεων, με σεβασμο και ενδιαφερον προς το διαφορετικο.
 

η καλυτερη μουσικη που εγραψε ο goldsmith για το star trek ...
 
Ωραία και τα δύο βιντεάκια. ο Shatner και αν μεγάλωσε παρέμεινε ο ίδιος. Εκλέπτυνε αρκετά το ύφος του αλλά παραμένει πάντα έτοιμος να εκραγεί και να τα βάλει με όποιον του αντιτάσσεται.

Όσον αφορά τον Pollak ξεκίνησε καλά αλλά κάπου νομίζω ότι ξέφυγε το χιούμορ του. Είναι και εξάλλου αρκετά Αμερικάνικο οπότε ίσως δεν εκρίνα πλήρως σωστά.

ΩΡΑΙΑ ΠΟΣΤ πάντως!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
simonkey είπε:
Τι τέλεια μουσική είναι αυτή ρε παιδιά! Σε προδιαθέτει να μπεις στο διαστημόπλοιο να αρχίσεις την εξερεύνηση. Έχει κάτι το γοητευτικά μυστηριακό.

Αντίθετα, η μουσική του Πολέμου των Άστρων, που επίσης είναι εξαιρετική, είναι εμβατηριακή και σε προετοιμάζει ακριβώς γιʼ αυτό: για τον πόλεμο των άστρων!

Αν εξαιρέσει κανείς το γραφικό στοιχείο των Αμερικανών trekkies, το Σταρ Τρεκ επηρέασε γενιές παιδιών από το τέλος της δεκαετίας του ʼ60 και μετά. Το μήνυμα που περνάει είναι θετικό και αισιόδοξο. Οι άνθρωποι ξεπερνούν κάποια στιγμή τις αυτοκαταστροφικές μεταξύ τους συγκρούσεις και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι οποίες παίζει θετικό ρόλο, βγαίνουν στο διάστημα αντιμετωπίζοντας γενικά με σεβασμό τις άλλες μορφές ζωής και τους πολιτισμούς που συναντούν.

Μακάρι να καταφέρναμε να φτάσουμε κάποτε σε αυτό το σημείο.

Χαίρομαι επίσης πολύ που βλέπω και γυναίκες θαυμάστριες του Σταρ Τρεκ. Εύγε Αναστασία!
 
τελικα εχει trekkies και στην ελλαδα....ισως τα καταφερουμε σαν χωρα..!!
 
Να στε καλα παιδια! :)

Σας ευχαριστω που δινετε τοσες ενδιαφερουσες πληροφοριες!

Γενικα η συζητηση περι Σταρ Τρεκ με χαλαρωνει και με ξεκουραζει μετα απο μια δυσκολη μερα.

Το διαστημα ειναι τοσο τεραστιο, απειρο...

εμεις τοσο μικροι, και τα προβληματα μας ασημαντα!

Μου ελαφραινει την ψυχη αυτη η σκεψη. :)

Εγω πιστευω αληθινα (ειμαι μια τρελη ρομαντικη) οτι καποτε το ανθρωπινο ειδος,

οταν ξυπνησει απο τον ληθαργο του, οταν του τελειωσει το πετρελαιο,

και συνειδητοποιησει τα μεγαλα του λαθη προς το ιδιο του το ειδος και προς ολα τα αλλα ειδη του πλανητη,

θα αγγιξει την σοφια που διδασκει το Σταρ Τρεκ.

Μακαρι να γινει πριν γινουμε Borg!!!
 
Ειμαστε και Federation και Borg, γενικα οτι περναει απο το μυαλο του ανθρωπου γινεται κιολας. Ολοι αυτοι οι εξωγηινοι ειναι πτυχες μονο των ανθρωπων.
 
Star Trek all the way!

Είμαι και εγώ ένας καμμένος Trekkie.Έχω τα άπαντα του ST σε original DVD (το έχω χρυσοπληρώσει το άτιμο),τα οποία έχω περάσει τουλάχιστων 3 φορές!Μιλάμε για πολύ πράμα, χώρια τα βιβλία.Γενικά είμαι φαν του 24ου αιώνα.

Στα βιβλία προτείνω την τριλογία Destiny.Περιγράφει μια τεράστια επίθεση των Borg και την τελειωτική ήττα τους, αφού όμως σπέρνουν τον όλεθρο σε όλο το Alpha Quadrant.Περιγράφει επίσης και τη δημιουργία των Borg.Είναι πολύ ενδιαφέρον.
 
Μιας και μιλάς για το Star Trek, υπάρχει ένα εξαιρετικό trailer που δείχνει τους ερπετόμορφους καλικάντζαρους (reptilians) του πλανήτη Xindi να ανατινάζουν τη Γη στον αέρα με την χρήση του Xindi Weapon, ενός φορητού υπερόπλου με τρομακτική δύναμη πυρός.

12Xindiweaponship.jpg


Αυτή η συγκεκριμένη σκηνή της σειράς μπορεί να προκαλεί τρόμο σε πολλούς, αλλά έχει πλοκή και δράση. Συνιστάται μόνο για τους φανατικούς του είδους.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα