Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εβλεπα παλι επεισοδια του 4ου κυκλου το TNG. To 8ο του κυκλου με τιτλο "Future Imperfect" ειναι καταπληκτικο επεισοδιο! Πραγματικα δεν μπορω να αποφασισω ποιο ειναι το καλυτερο επεισοδιο.

domniki είπε:
Επισης η Marina Sirtis εχει γεννηθει κ'αυτη στο UK και εχει κ'αυτη ιδιαιτερη προφορα.
Η Sirtis μιλάει πολύ καλά κι ελληνικά μιας κι έχει ελληνική καταγωγή. Είχα δει συνέντευξή της πριν μερικά χρόνια.

Οσο για το TNG, όντως μετά την 3η σεζόν, απογειώνεται. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο για τις αμερικάνικές σειρές πάντως μιας και τα καλύτερα σενάρια πάντα τα κρατάνε για την 3η-4η σεζόν καθώς οι πρώτες σεζόν θεωρούνται πάντα "εισαγωγικές" και οι τελευταίες αυτές που ολοκληρώνουν απλά την ιστορία. Κλασικό παράδειγμα το enterprise όπου στην 4η σεζόν είχε μερικά εκπληκτικά επεισόδια, κάποια ίσως κι από τα καλύτερα και των 4 χρόνων που παίχτηκε η σειρά.

Μιχάλης

Επανέρχομαι στο θέμα σύγκρισης των κυβερνητών και επιμένω οτι ο Καπετάν Κερκ ήταν πολύ πιο προσβάσιμος και ανθρώπινος στην συμπεριφορά του προς το πλήρωμα, με αποτέλεσμα, το τελευταίο να του το ανταποδίδει. Η πρώτη φωτογραφία είναι από το επεισόδειο "shore leave" όπου μία υπαξιωματικός αισθανόμενη οτι ο κυβερνήτης της είναι πιασμένος βρε παιδί μου, αποφασίζει να ...τον τρίψει ;) Ιδού:

picture.php

Επίσης, τα θηλυκά μέλη του πληρώματος σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης γαντζώνονταν πάνω του για να νοιώσουν περισσότερη ασφάλεια, πράγμα που ο συμπονετικός κυβερνήτης ποτέ δεν αρνήθηκε...παραθέτω σχετική φωτογραφία από το επεισόδιο "dagger of the mind"

picture.php

Βέβαια, τριγυρνώντας κατά την 5-ετή αποστολή στον γαλαξία, του την έπεφταν και διάφορες λυσσάρες εξωγήινες, ανδροειδή ρομπότ με γυναικεία μορφή, κλπ., και προφανώς στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών που έπρεπε να ανοίξει με τους πολιτισμούς αυτούς, ο κυβερνήτης θυσιάζονταν...βέβαια ήταν και λίγο της φιλοσοφίας "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω :) Η φωτό που ακολουθεί είναι από το επεισόδιο "what are little girls made of"

picture.php

Για αυτούς και για πολλούς ακόμη αντικειμενικούς λόγους (το μαλλί του είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μου) :) ψηφίζουμε Καπετάν Κέρκ ομοθυμαδόν!

:bow2:

@seleukos36, ετσι οπως τον παρουσιαζεις, ο Kirk μου θυμιζει απιστευτα τον Riker! Picard και παλι Picard! Mind over matter :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπητή Δομνίκη, με βρίσκεις σύμφωνο στο θέμα πνεύματος και ύλης, από την στιγμή όμως που είμαστε όντα που συνδυάζουν πνεύμα και ύλη, χρειάζονται και τα δύο σε μετρημένες/λογικές δόσεις και αναλόγως την περίσταση, όταν έχουμε την άνεση να συμπεριφερθούμε πιιο ήρεμα και πολιτισμένα πρέπει να το κάνουμε, οι κρίσιμες και ακραίες καταστάσεις όμως, απαιτούν πολλές φορές και ανάλογες αντιδράσεις μέχρι να ξεπεραστεί κάποια κρίσιμη κατάσταση...Ο κυβερνήτης Κερκ κατά την άποψή μου ειναι πολύ δημοκρατικός, εκεί όμως που χρειάζεται παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Στο δε θέμα των γυναικών, προτιμώ την φυσιολογική αντίδραση του Κερκ από την αποστασιοποιημένη και σχεδόν ψυχρή συμπεριφορά του Πικάρντ απέναντί τους...Ωστόσο ομολογώ οτι μου είναι ο δεύτερος πιο συμπαθής κυβερνήτης, αυτοί των μετέπειτα σειρών δεν εμπνέουν καθόλου.

Εγώ πάλι ξενερώνω με την Janeway, αν και έχουμε μερικά κοινά στοιχεία:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LtmF8RRxBXg]YouTube - There is coffee in that nebula(full version)

Κι εγώ αυτό θα κανα στη θέση της...

seleukos36 είπε:
Αγαπητή Δομνίκη, με βρίσκεις σύμφωνο στο θέμα πνεύματος και ύλης, από την στιγμή όμως που είμαστε όντα που συνδυάζουν πνεύμα και ύλη, χρειάζονται και τα δύο σε μετρημένες/λογικές δόσεις και αναλόγως την περίσταση, όταν έχουμε την άνεση να συμπεριφερθούμε πιιο ήρεμα και πολιτισμένα πρέπει να το κάνουμε, οι κρίσιμες και ακραίες καταστάσεις όμως, απαιτούν πολλές φορές και ανάλογες αντιδράσεις μέχρι να ξεπεραστεί κάποια κρίσιμη κατάσταση...Ο κυβερνήτης Κερκ κατά την άποψή μου ειναι πολύ δημοκρατικός, εκεί όμως που χρειάζεται παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Στο δε θέμα των γυναικών, προτιμώ την φυσιολογική αντίδραση του Κερκ από την αποστασιοποιημένη και σχεδόν ψυχρή συμπεριφορά του Πικάρντ απέναντί τους...Ωστόσο ομολογώ οτι μου είναι ο δεύτερος πιο συμπαθής κυβερνήτης, αυτοί των μετέπειτα σειρών δεν εμπνέουν καθόλου.
Με σχετικη εκπληξη ακουσα σε μια συναντηση τον simonkey να μου λεει οτι ο ηρωας του TNG με τις περισσοτερες θαυμαστριες ηταν ο Data και λαμβανε τα περισσοτερα γραμματα λατρειας απο το γυναικειο φυλο. Πρεπει να ομολογησω οτι ειμαι κ'εγω αναμεσα στις θαυμαστριες του Data :wub: αλλα και του Picard. Για πολλες γυναικες (ειμαι μια απο αυτες) δεν ειναι η εξωτερικη εμφανιση αυτο που τις γοητευει, αλλα το πνευμα και η ευστροφια :P Ετσι λοιπον, ο "ωραιος" της σειρας (Riker) δεν μου ελεγε τιποτα, μπορω να πω οτι τον βαριομουν, ενω ο "καραφλας" (Picard) και το "ρομποτ" (Data) με καθηλωναν #) Δυστυχως στον 4ο κυκλο ο Data δεν εχει μεγαλο ρολο :(

Domniki, εξακολουθεί όμως να είναι fully functional ;)

@domniki

+1, O Jean-Luc Picard ήταν ο καλύτερος start trek commander ever! Σοβαρό λουκ και συμπεριφορά!

ChrisTOS είπε:
Domniki, εξακολουθεί όμως να είναι fully functional ;)
fully functional, programmed in... multiple techniques :gdance:

nkarytia είπε:
@domniki+1, O Jean-Luc Picard ήταν ο καλύτερος start trek commander ever! Σοβαρό λουκ και συμπεριφορά!
Aυτη η αταραχη συμπεριφορα του ειναι ο,τι πιο sexy υπαρχει :P εκφραζω την προσωπικη μου αποψη φυσικα :darkglasses: Οταν ο captain ειναι σιγουρος για τον εαυτο του και για τις αποφασεις του, κανενας απο το πληρωμα δεν εχει να φοβηθει τιποτα...και η καθε γυναικα αισθανεται σιγουρια διπλα του :flower: Χωρις πολλες φασαριες και φανφαρες πετυχαινει παντα τον σκοπο του...αλλωστε τα πολλα λογια ειναι φτωχεια :D

Χωρις να θελω να σε picar-ω (πολυ), mode on

STAR TREK: "Starship Mine"

PICARD

(to Troi, very

concerned
)

Any luck?

TROI

I'm sorry, Captain. I don't know

what could've happened to it.

Riker ENTERS.

RIKER

(shakes his head)

I've had three security teams

search deck seven
and they

couldn't find anything.

Picard's face falls.

domniki είπε:
Aυτη η αταραχη συμπεριφορα του ειναι ο,τι πιο sexy υπαρχει :P εκφραζω την προσωπικη μου αποψη φυσικα :darkglasses: Οταν ο captain ειναι σιγουρος για τον εαυτο του και για τις αποφασεις του, κανενας απο το πληρωμα δεν εχει να φοβηθει τιποτα...και η καθε γυναικα αισθανεται σιγουρια διπλα του :flower:

Aρκει να μην χασει την .... σελλα του .

The line must be drawn here. This far and no further!

ChrisTOS είπε:
The line must be drawn here. This far and no further!
" We've made too many compromises already, too many retreats. They invade our space and we fall back. They assimilate entire worlds and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no farther! And I will make them pay for what they've done!"

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=g3rFNbSKpEE&feature=related]YouTube - Picard song & dance

Σωστός.. ;)

Βασικά ακόμα και αυτή την ατάκα ψιλο κρύα την λέει. Ίσως ο quark να δείχνει περισσότερο πάθος..

DS9 spoiler

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=SmkFX0myYU4]YouTube - Quark - The line must be drawn here.

Τι να κανω ρε παιδια που λατρευω τον "φαλακρα"? Ειναι τελειος σε ολες του τις αντιδρασεις...ακομα και το ξεσπασμα του εχει μια σιγουρια, μια βεβαιοτητα για το αποτελεσμα! Ξερει παντα τι πρεπει να κανει, ακομα και αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να καταστρεψει το Enterprise! Δεν κανει δευτερες σκεψεις! Αφηστε που εχει και την τελεια φωνη! Space, the final frontier...

Οσο για τον Data, εχει κ'αυτος μια ηρεμη σιγουρια, ποτε δεν νευριαζει, παντα αντιμετωπιζει την πραγματικοτητα σαν μια "ασκηση επι χαρτου", ακομα και αν τα παντα προκειται να καταστραφουν σε μερικα δευτερολεπτα!

domniki είπε:
Αφηστε που εχει και την τελεια φωνη!

Στο μεταλλο αλλα και στην Shakespear-ικη επιβλητικη του φωνη και αρθρωση , οφειλουν επισης σε πολυ μεγαλο βαθμο την καριερα του και ο Ian Mckealen, και ο Sean Connery(ιδιως την δευτερη και ωριμοτερη φαση της καριερα του) .

Λογικα θα επαιξε πρωτευοντα ρολο(η ιδιαιτερη φωνη και αρθρωση) στην επιλογη του Avery Brooks ως Benjamin Sisko στο Ds9 επισης .

Τωρα η Janeway απο φωνη .... ,(οσους καφεδες και να πιει δεν βελτιωνεται )

X-men: Ian McKellen & Patrick Stewart στην ιδια ταινια :)

Τωρα ειδα και το βιντεο που ο Picard χορευει και τραγουδαει. Ο ανθρωπος ειναι καταπληκτικος!

Αμαν ρε μαρια..θα σου παρω σε φιγουρα τον picard και τον data λυσσαξες

simonkey είπε:
Αμαν ρε μαρια..θα σου παρω σε φιγουρα τον picard και τον data λυσσαξες
Ναι :clap: :clap: :clap:

@ChrisTOS: σου συστηνω το επεισοδιο Devil's Due, του 4ου κυκλου (νομιζω ειναι το 13ο επεισοδιο του κυκλου).

A, είναι από τα επεισόδια του 4ου κύκλου που με ξενερώνουν. Και το επόμενο επίσης το Clues. Προτείνω ανεπιφύλακτα το μεθεπόμενο όμως, το First Contact.

Πίσω
Μπλουζα