Σταρ Τρεκ: Ταξίδι στα αστέρια - Star Trek (1966-?)

Το voyager αν και πολύ καλό πολύ απλά δεν φτάνει στο σημείο του TNG που για μένα αποτελεί το αγαπημένο μου ST. Η επιστημονική φαντασία είναι μια πραγματεία της ανθρώπινης κατάστασης σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας. Σε αυτό το επίπεδο και εξετάζοντας τους χαρακτήρες μπορώ να πω:

ST TOS: Είναι το αγαπημένο μου λόγω των ακρωνυμίων! Πέρα από την πλάκα, είναι κάτι το οποίο στην περίοδο την οποία γεννήθηκε έδωσε πάρα πολλά πράγματα. Αρχικά αντιμετώπισε όλα τα σύγχρονα προβλήματα, ρατσισμό, πόνο, φόβο για το μέλλον (η απειλή του πυρηνικού πολέμου) είχε τους πλέον ανθρώπινους χαρακτήρες, ακόμα και ο Spock και οι Vulcans είναι ανθρώπινοι, δεν σας θυμίζουν βαθιά πληγωμένους ανθρώπους που αποφάσισαν να αφήσουν τα συναισθήματα τους πίσω; Πάνω από όλα όμως ήταν εξαιρετικά αλληγορικό, από την θρησκεία μέχρι τα ανθρώπινα αρχέτυπα, που αντικατοπτρίζονται στους εξωγήινους πολιτισμούς.

ST TNG: Το TNG μας δείχνει την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους αλλά και των πολιτισμών που συναντάμε στο TOS. Οι χαρακτήρες του είναι σε γενικές γραμμές μεγαλύτεροι από τη ζωή, ειδικά στις πρώτες σαιζόν, αλλά παρόλα αυτά έχουν αγκαλιάσει την ανθρωπινή τους ιδιότητα. Δεν παλεύουν με αυτή, αλλά την χρησιμοποιούν. Επίσης τρέχουν αρκετές παράλληλες ιστορίες παρά την αυτονομία των επεισοδίων. Η αγωνία του Data να γίνει άνθρωπος, ο έρωτας Riker - Troy, η εξέλιξη του Q, η καλλιέργεια της ανθρώπινης πλευράς του Pickard και η μάχη του ανθρώπου - klingon Worf μεταξύ άλλων. Τέλος δείχνει όπως και το TOS την ανάγκη του είδους μας για γνώση. To TNG βασίζεται στην καλή πλευρά της ανθρωπότητας, αν και ενίοτε περνά στην σκοτεινή πλευρά της.

ST DS9: Αν και το concept είναι δανεισμένο από το babylon 5, έχει ως βασικά στοιχεία, την μεγαλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων στο ST, αποκαλύπτει όλη την ανθρώπινη φύση και εξερευνά την θρησκεία με τρόπο που εντυπωσιάζει. Το βασικό στοιχείο του είναι η συνέχεια, οι χαρακτήρες του δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις πράξεις τους, είναι εκεί, δεν μπαίνουν σε warp και φεύγουν. Από πολλές πλευρές είναι το καλύτερο Star Trek. Πολύ καλό στοιχείο επίσης, η μεγάλη συμμετοχή του RDM.

ST VOY: Δύσκολο να το κρίνω... Αν και έχω δει αρκετά επεισόδια, με μπερδεύει. Το concept είναι το καλύτερο, δεν υπάρχει federation να τους σώσει, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πάντα μόνοι τους. Δυστυχώς όμως δεν εξέλιξαν τους χαρακτήρες, η Janeway είναι η ίδια Janeway του πρώτου επεισοδίου, ο Chakotay το ίδιο. Επιπλέον η Borg Queen δεν χρειαζόταν, θα περίμενα κάτι καλύτερο σαν σκέψη...

ST ENT: Είδα κάποια επεισόδια στην ΝΕΤ. Τα prequels πάντα χάνουν...
 
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον προλαλλήσαντα και να συμπληρώσω και κάποια πράγματα. Παιδιά, είστε άδικοι. Το "Star Trek: The Original Series" ήταν ΠΑΡΑ πολύ μπροστά απ'την εποχή του! Η σειρά πλέον είναι cult! Πως θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο! Βλέπεις τις γυναίκες! Βλέπεις τα χρώματα! Απίστευτα χρώματα σε κάθε επεισόδιο!! Περνούσε όντως μηνύματα για ρατσισμό, πόλεμο κτλ. Και ο ρατσισμός είναι και ο λόγος που "έσβησε" αυτή η σειρά... Ένα φιλί λευκού (Captain Kirk) με μιας έγχρωμης (της Uhura) είναι ο λόγος που οι ψευτοπουριτανοί Αμερικάνοι σταμάτησαν την σειρά. Βλέπετε ήταν και δεκαετία του '60 τότε... Είστε άδικοι λοιπόν συγκρίνοντάς την με τις υπόλοιπες, μιας και δεν την δώθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει όσο της πρέπει. Εξού και η καινούργια που βγήκε τώρα για να συνεχίσει το παλιό τους όνειρο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...

Επίσης διάβασα πριν περί "μάτσομαν" τον Κάπταιν Κερκ και ότι κυνηγάει γυναίκες κι έτσι. Που τον είδατε να βάζει το καθήκον πάνω από της γυναίκες; Που τον είδατε να βάζει την φιλία πάνω από τις γυναίκες; Αυτό το ρομάντζο δεν κρατούσε πολύ και αν θέλετε "φοριόταν" εκείνη την εποχή. Δεν υπάρχει όμως η χυδαιότητα που πιθανόν εννοείτε. Επειδή ο Jean Luc Picard δεν κοιτούσε τόσο τις γυναίκες, τι σημαίνει; Ενδεχομένως δεν του βγαίνει του ανθρώπου μιας και δεν είναι του γούστου του (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε είναι ο Βαλιανάτος της Αγγλίας). Κατά τ΄άλλα εξαιρετικός ηθοποιός ο Patrick Stewart! Αλλά δεν ήταν αρκετά ζεστός και φιλικός όσο είναι ο James T. Kirk παρά απόμακρος. Το ίδιο και ο καπετάνιος του "Deep Space Nine" (αλήθεια..γι'αυτό πως και δεν είπε κανείς; ). Ο γιατρός McCoy με τον Kirk και τον Mr. Spok είναι φίλοι με ΟΛΗ τη σημασία της λέξης!! Και στις χαρές και στις λύπες. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ο καθένας γίνεται θυσία για τον άλλο! Βγαίναν μαζί. Διασκεδάζαν μαζί. Εκεί χτίστηκε η ιδέα για όλες αυτές τις φυλές και το πρότυπο των Klingon (Σοβιετικοί) και τον Romulans (Ρωμαίοι). Και τέλος πάντων δεκαπέντε σχεδόν χρόνια ΠΡΙΝ το "The Next Generation", εκεί ξεκίνησαν όλα!

Το "Deep Space Nine" δε μου άρεσε εκείνη την περίοδο και δεν το είχα παρακολουθήσει. Κακώς! Κάκιστα!! Απλά ο λόγος είναι στο ότι δε μου έκανε πολύ αίσθηση ούτε το "Babylon 5" ("κακιστότατα" κι αυτό!) και του έμοιαζε ως προς τον σταθμό και το ποιά ήταν η αποστολή του. Εγώ ήμουν εξερευνητής και ήθελα να ταξιδεύω στο άγνωστο. Ένιωθα πως είμαι επιβάτης του Enterprise και πήγαινα εκεί που δεν έχει πάει κανείς για να βρω έναν καινούργιο φίλο ή να αντιμετωπίσω έναν καινούργιο εχθρό. Τα "Deep Space Nine" και "Babylon 5" ήταν πολύ "στάσιμα" για να μπορέσω να τα παρακολουθήσω. Σ'εκείνα πρέπει να περιμένεις, ουσιαστικά, να ΕΡΘΕΙ ο εχθρός και το άγνωστο και όχι να πας ο ίδιος σ'αυτά! Έσφαλα... Πέρασαν τα χρόνια, είδα κάποιες ταινίες σε βίντεο και είδα πως τα "Babylon 5" κάθε άλλο παρά βαρετά ήσαν! Βγήκε και ο 1ος κύκλος σε DVDs και επιτέλους είδα με μεγαλύτερη εικόνα πόσο λάθος έκανα! Παρήγγειλα το "Deep Space Nine" να του δώσω μια ευκαιρία μιας και η ηλιθιότητα της "Odeon" (που δεν έχει βάλει Ελληνικούς υπότιτλους) και είδα πως είναι πολύ καλή σειρά! Όμως παρά την σοφία του και τους έξυπνους χειρισμούς του φαίνεται πως ΚΑΙ αυτός ο κυβερνήτης είναι πολύ κλειστός σε σχέση με τον Kirk. Κατά τ'άλλα βλέπουμε πολύ περισσότερες φυλές και παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία! Εμβαθύνει!! Στα πρώτα "Star Trek" βλέπεις ότι όλα είναι μαύρο και άσπρο. Στα Επόμενα βλέπεις πως και οι Klingons, για παράδειγμα, δεν είναι κακοί! Δεν είναι ζώα! Απλά σκέφτονται διαφορετικά. Αυτό είναι πραγματικά το ωραίο και η εξέλιξη σ'αυτή την σειρά! Και όχι οι "δίνες" που πετάνε τα σκάφη και τα ισχυρότερα φέϋζερ. Οπότε και τα σχόλια περί "αναλογικής τεχνολογίας" με βρίσκουν αδιάφορο... (no offense).

Πολύ σωστή και η παρατήρηση με τους Vulcans! Θυμήθείτε στην "Original Series" όταν γίνεται η συζήτηση μεταξύ Romulans και του Mr. Spock που είναι Βουλκάνιος (Vulcan) που λέγεται πως είναι ξαδέρφια κι ότι εγκατέλειψαν τον τρόπο σκέψης με την Λογική και "προχώρησαν" στο να γίνουν αυτοκρατορία με ιμπεριαλιστική τακτική (εξού και Ρωμαίοι). Θεωρούν φυσικά ότι αυτό ειναι εξελικτικό στάδιο και ότι είναι πολύ καλύτεροι/δυνατότεροι απ'τα μακρινά (πλέον) ξαδέλφια τους.

Και μεταξύ Mr. Spok και Deita σαφώς και ψηφίζω Mr. Spok και όχι τον "Πινόκιο"! Συμπαθητικός ο Deita αλλά μέχρι εκεί... Δυστυχώς απ'τα "Voyager" και "Enterprise" δεν έχω δει παρά ελάχιστα επεισόδια... Έχουμε χρόνο και γι'αυτά. :) Όσον αφορά το "Enterprise", εμένα μου άρεσε πολύ η κίνηση αυτή! Στην τελική δεν αφήνουν την σειρά να τελειώσει και το προσπαθούν όσο μπορούν! Οι Trekkies αμέτρητοι ανά την υφήλιο το προσυπογράφουν! Τίποτα..απ'τις καλύτερες σειρές που έβγαλε ποτέ αυτός ο ντουνιάς! Υπάρχουν και αφελή επεισόδια αλλά στο σύνολο αξίζει!! Ευχαριστώ για την παρουσίαση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μεχρι και next generation με το ζορι και αυτο γιατι καπου εχασε το δρομο του ,οχι σαφη μυνηματα πολυ μπλα μπλα (deep space 9)κλπ ,η πραγματικη μαγεια υπηρχε στις 6 πρωτες ταινιες οπου πλεον το καστ ειχε ωριμασει και εδενε τελεια ασε που η μουσικη σε χαζευε....οσο για την καινουργια ταινια πιστευω οτι αυτο που γινεται ειναι ενα μεγαλο ρισκο απο την paramount για την αναβιωση του star trek ...αφου πλεον εκαι που ηταν ειχε παρει την κατω βολτα και εχανε το κοινο της...αλλα νομιζω οτι ειμαστε σε καλο δρομο..οπτικα το νεο καστ με φτιαχνει αρκει να βγαζει και χημεια,οσο για το νεο πλοιο απλα τελειο και ας λενε στο ιντερνετ ...ειναι οτι καλυτερο εχουν φτιαξει μετα τις 6 πρωτες ταινιες γιατι του picard ηταν κουμουτσα.....
 
Mandrake είπε:
Περνούσε όντως μηνύματα για ρατσισμό, πόλεμο κτλ. Και ο ρατσισμός είναι και ο λόγος που "έσβησε" αυτή η σειρά... Ένα φιλί λευκού (Captain Kirk) με μιας έγχρωμης (της Uhura) είναι ο λόγος που οι ψευτοπουριτανοί Αμερικάνοι σταμάτησαν την σειρά. Βλέπετε ήταν και δεκαετία του '70 τότε...
Μιας και πιασαμε την κοινωνιολικη αναλυση... :eek:

Εγω προσωπικα λαμβανω την ολη μυθολογια του Σταρ Τρεκ σαν ουτοπιανικη μυθοπλασια με πολυ σοβαρα μηνυματα. Το αυθεντικο οραμα του Ροντενμπερυ (που ηταν ουμανιστης) δεν το ξερω απο κοντα, αλλα απο το TNG και μετα, το σκηνικο του Σταρ Τρεκ ειναι κατι παραπανω απο ενα 'μελλοντικο σκηνικο με ανεπτυγμενο πολιτισμο'. Ο ουτοπιανισμος κατα τη γνωμη μου ειναι πιο εμφανης στην ταινια First Contact που δειχνει οτι οι Γηινοι ανακαλυψαν το νοημα της ζωης μετα απο την επικοινωνια με τους Βουλκανους, δημιουργοντας τον ουτοπιανικο πολιτισμο που ξερουμε.

Που αλλου εκτος απο το Σταρ Τρεκ μπορεις να ακουσεις ενα τετοιο διαλογο οπως αυτον μεταξυ του Τζεικ και του Νογκ στο DS9;;

-"I'm Human, I don't have any money."

-"It's not my fault that your species decided to abandon currency-based economics in favor of some philosophy of self-enhancement."

-"Hey, watch it. There's nothing wrong with our philosophy. We work to better ourselves and the rest of humanity."

-"What does that mean?"

-"It means we don't need money!"

:bow:

Επειδή ο Jean Luc Picard δεν κοιτούσε τόσο τις γυναίκες, τι σημαίνει; Ενδεχομένως δεν του βγαίνει του ανθρώπου μιας και δεν είναι του γούστου του (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε είναι ο Βαλιανάτος της Αγγλίας).
Νομιζω οτι κανεις λαθος. Συμφωνα με τη Wikipedia, ο Στιουαρτ δεν ανηκει στην κατηγορια "Gay actors" ενω στη βιογραφια αναφερει οτι ειναι παντρεμενος με παιδια :) προφανως μπερδευτηκες με τον συμπρωταγωνιστη του στο X-men? :)

Το "Deep Space Nine" δε μου άρεσε εκείνη την περίοδο και δεν το είχα παρακολουθήσει. Απλά ο λόγος είναι στο ότι δε μου έκανε πολύ αίσθηση ούτε το "Babylon 5" και του έμοιαζε ως προς τον σταθμό και το ποιά ήταν η αποστολή του. Εγώ ήμουν εξερευνητής και ήθελα να ταξιδεύω στο άγνωστο. Ένιωθα πως είμαι επιβάτης του Enterprise και πήγαινα εκεί που δεν έχει πάει κανείς για να βρω έναν καινούργιο φίλο ή να αντιμετωπίσω έναν καινούργιο εχθρό. Τα "Deep Space Nine" και "Babylon 5" ήταν πολύ "στάσιμα" για να μπορέσω να τα παρακολουθήσω. Σ'εκείνα πρέπει να περιμένεις, ουσιαστικά, να ΕΡΘΕΙ ο εχθρός και το άγνωστο και όχι να πας ο ίδιος σ'αυτά!
Καλα ε;; δεν πιστευω οτι διαβαζω αυτα τα λογια απο καποιον αλλο!!! :) Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η δική μου αίσθηση οταν εβλεπα αυτες τις σειρες, και ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ ο λογος που δεν τις συμπαθησα ουτε τις παρακολουθησα ποτε. Φυσικα και τωρα θα ηθελα να τα παρακολουθησω, αλλα ως τωρα δεν εχει τυχει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Μιας και πιασαμε την κοινωνιολικη αναλυση... :eek:
Εγω προσωπικα λαμβανω την ολη μυθολογια του Σταρ Τρεκ σαν ουτοπιανικη μυθοπλασια με πολυ σοβαρα μηνυματα. Το αυθεντικο οραμα του Ροντενμπερυ (που ηταν ουμανιστης) δεν το ξερω απο κοντα, αλλα απο το TNG και μετα, το σκηνικο του Σταρ Τρεκ ειναι κατι παραπανω απο ενα 'μελλοντικο σκηνικο με ανεπτυγμενο πολιτισμο'. Ο ουτοπιανισμος κατα τη γνωμη μου ειναι πιο εμφανης στην ταινια First Contact που δειχνει οτι οι Γηινοι ανακαλυψαν το νοημα της ζωης μετα απο την επικοινωνια με τους Βουλκανους, δημιουργοντας τον ουτοπιανικο πολιτισμο που ξερουμε.

Που αλλου εκτος απο το Σταρ Τρεκ μπορεις να ακουσεις ενα τετοιο διαλογο οπως αυτον μεταξυ του Τζεικ και του Νογκ στο DS9;;

-"I'm Human, I don't have any money."

-"It's not my fault that your species decided to abandon currency-based economics in favor of some philosophy of self-enhancement."

-"Hey, watch it. There's nothing wrong with our philosophy. We work to better ourselves and the rest of humanity."

-"What does that mean?"

-"It means we don't need money!"

:bow:

Νομιζω οτι κανεις λαθος. Συμφωνα με τη Wikipedia, ο Στιουαρτ δεν ανηκει στην κατηγορια "Gay actors" ενω στη βιογραφια αναφερει οτι ειναι παντρεμενος με παιδια :) προφανως μπερδευτηκες με τον συμπρωταγωνιστη του στο X-men? :)

Καλα ε;; δεν πιστευω οτι διαβαζω αυτα τα λογια απο καποιον αλλο!!! :) Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η δική μου αίσθηση οταν εβλεπα αυτες τις σειρες, και ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ ο λογος που δεν τις συμπαθησα ουτε τις παρακολουθησα ποτε. Φυσικα και τωρα θα ηθελα να τα παρακολουθησω, αλλα ως τωρα δεν εχει τυχει
Φυσικά και ο Gene Roddenberry ήταν ουτοπιστής και ανθρωπιστής! Συμφωνώ! Η σειρά γεννήθηκε από άνθρωπο με όραμα! Η ατάκα του Τζέϊκ είναι όλα τα λεφτά! Όσον αφορά τον Patrick Stewart το έχει δηλώσει ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος σε μια εφημερίδα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, ο καθένας κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του. Το αν κοιτούσε γυναίκες ή όχι στη σειρά το είπα σε αντιπαράθεση των λεγομένων για τον Kirk. Απλή παρατήρηση. Το ότι έχει παιδιά το γνωρίζω πάντως!

Ο συμπρωταγωνιστής του στο "X-Men" είναι γεγονός. :) Υπάρχει κατηγορία "gay actor"; Όσον αφορά τις σειρές "Babylon 5" και "Deep Space Nine" να πω μόνο πως θα πρέπει να τις ξεκινήσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!! Ο Michael Straczynski είναι κορυφαίος δημιουργός επίσης (νομίζω πως αυτό τον καιρό δουλεύει στην "Marvel Comics" και γράφει τα σενάρια του "Spider-Man") και θα δεις τι εστί "Σκιές" και "Βόρλονς" (και όχι μόνο!!) όταν την ξεκινήσεις! Συνομωσίες παντού! Εγώ μέχρι στιγμής έχω δει μόνο τις ταινίες και τον πρώτο κύκλο αλλά σήμερα ξεκίνησα και τον 2ο κι έχω κατεβάσει και τους υπόλοιπους! Ευτυχώς κάποια παλικάρια έκατσαν και έστρωσαν τον κώλο τους για να τα έχουμε εμείς έτοιμα εδώ πέρα. Και τώρα τους κυνηγάνε λες και είναι εγκληματίες (μην αρχίσω τα της ΕΠΟΕ καλύτερα)... Τέλος πάντων... Να τις πιάσεις αμέσως! Απ'το "Deep Space Nine" έχω αγοράσει και δει τους 4 πρώτους κύκλους. Θα δω και τα υπόλοιπα όμως πλέον! Απ'αυτής της σειράς τον 1ο κιόλας κύκλο γίνεται η προσέγγιση με την "Dominion"!

Για πολλούς το "Star Trek: The Next Generation" αξίζει μέχρι τον 4ο κύκλο κι αυτόν βαριά επειδή επανεμφανίζεται ένα αγαπητό πρόσωπο (δεν λέμε σπόϊλερς! :sealed: )! Μετά η σειρά γίνεται πιο μέτρια. Εμένα που είναι μεγάλη αγάπη όμως, δεν θα ξεχωρίσω!

Υ.Σ. Rakeesh να διορθώσω και το λάθος μου σε άλλο thread που αναφέρω την σειρά κινουμένων σχεδίων και σου λέω πως είναι το "A Kockusfulu Nyul", εννοούσα το άλλο που αναφέρω, το "Nu, Pogodi!"! Εάν δεις τι αναφέρω στο post θα καταλάβεις ότι μπερδεύτηκα. Ήταν και 6:00-6:30 το πρωί όταν τα'γραφα... :precry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι τυχαίο ότι η 4η σαιζόν, αν δεν κανω λάθος, είναι και η σαιζόν στην οποία αρχίζει και γράφει ο RDM. Πάντως και εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα babylon 5 και DS9. Επίσης τρομερό ενδιαφέρον έχουν και τα ποστ του JMS στο Usenet. Αν κάποιος έχει χρόνο ας τα διαβάσει (τουλάχιστον στο lurker's guide to Babylon 5). Α και το καλύτερο είναι το εκπληκτικό mod του freespace 2, The Babylon Project. Ναι μεν Fanfic αλλά από τις καλύτερες...
 
Ναι, δεν ήθελα να σχολιάσω τον καινούργιο σεναριογράφο του "Star Trek"... Έχεις παίξει τα "Freespace"; Μα είναι καταπληκτικά!! Όταν λες mod τι εννοείς; Εγώ τα δύο πρώτα έχω τερματίσει! Υπάρχει κάποιο modification που δε γνωρίζω;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο gene καπνιζε χορτο 65-75 (ολοι oi trekkies το ξερουν αυτο...) αυτο περι ουμανισμου και ανθρωπισμου ,και οραματισμου και ουτοπισμου ...απλα οπως και αλλοι της εποχης του artur clark,asimov klp ηταν τεχνοκρατης...

απ την αλλη ολοι επιναν χορτο το 65-75..
 
Δεν πα να κάπνιζε ότι ήθελε. Τα σενάριά του είναι που ενδιαφέρουν εμένα και τι περνούσε μέσα απ'αυτά και όχι τι κάνει στην προσωπική του ζωή. Δε νομίζω άλλωστε απ'αυτό να βγάζει κανείς "τι καπνό φουμάρει" σαν άνθρωπος. Κι ακόμη όπως αναφέρεις και μόνος σου, τα '60s και '70s είχαν γενικά την "ευαισθησία" τους σ'αυτόν τον τομέα.
 
ο gene ειχε γραψει μονο 3 σεναρια tos και μαλιστα στις ταινιες τα ειχε σπασει με την paramount και ειχε εντονες διαφωνιες μετα το the motion picture ασχετως αν to the wrath of khan ηταν το καλυτερο... τελικα η κατευθηνση που ηθελε ηρθε στο next generation και παροτι αρκετα καλο σε σχεση με τα αργοτερα νερντιλικια ηταν αρκετα πιο cool απο το tos ...για μενα οι ταινιες και το tos ηταν ολα τα λεφτα...οσο για το καινουργιο χμμ χμμ μαλλον καλο το βλεπω αλλα διαφορετικο .. will see...
 
Χθες ειδα για πρωτη φορα το πρωτο επεισοδιο της τηλεοπτικης σειρας "Star Trek, The Next Generation", "Encounter at Farpoint"! Καλε μου φιλε, σ'ευχαριστω :cheers:


Ο Q εμφανιζεται απο το πουθενα και φερνει ανακατωσουρα στο νεο πληρωμα του Enterprise και στον Jean-Luc Piccard, που ειναι ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!!!! :bow: Ο Riker ειναι νιατο και η γιατρος Crusher φαινεται οτι εχει "τον τροπο" της με τον Piccard. Καποιος παλιος ναυαρχος, που εμφανιζεται απο το πουθενα σχολιαζει για τον Data οτι μοιαζει με Βουλκανιο, παρολο που δεν εχει μυτερα αυτια :D

 


Kατα τα αλλα, γινεται μια εισαγωγη για ολους τους πρωταγωνιστες/μελη του πληρωματος.


 


Eντονο ειναι το ειρηνιστικο κλιμα που διαπνεει τη σειρα, τα αντιπολεμικα μηνυματα, η αγαπη για την εξερευνηση χωρις την προοπτικη της κατακτησης με τα οπλα, η αποδοχη του διαφορετικου και η ειρηνικη συμβιωση ολων των ειδων του συμπαντος με στοχο την εξερευνηση και την βελτιωση των συνθηκων ζωης των οντων. Ολα αυτα δηλαδη, που με κανουν φανατικη του Star Trek
:bow:

 


Το επεισοδιο διαρκει 1.5 ωρα και ο θεατης πραγματικα χορταινει διαγαλαξιακα ταξιδια....σημερα θα δω το 2ο επεισοδιο...ααααααα, εχω τρελαθει απο τη χαρα μου
:gdance:


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό το επεισόδιο το είχε δείξει ο ΑΝΤ1 την πρώτη μέρα λειτουργίας του, μετά τη Μαντώ αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 12, 12:30 το βράδυ.

Είχα φάει χοντρό κόλλημα με το STNG μετά από αυτό!
 
Και δεν ανεφερα καθολου το μυστηριο και την πλοκη της υποθεσης!

Περιμενω πως και πως να περασει η ωρα στη δουλεια για να γυρισω σπιτι και να δω το δευτερο επεισοδιο. Θυμαμαι οτι τα εβλεπα σε καποιο ιδιωτικο καναλι, αλλα ολο αλλαζε η ωρα προβολης των επεισοδιων και καποια τα ειχα χασει :banghead:
 
Νομιζω ο 'παλαιμαχος ναυαρχος' που αναφερεις ειναι ενας χαρακτηρας απο την οριτζιναλ σειρα :)
 
Rakeesh είπε:
Νομιζω ο 'παλαιμαχος ναυαρχος' που αναφερεις ειναι ενας χαρακτηρας απο την οριτζιναλ σειρα :)
Στην συναντηση του με τον Data, αναφερεται οτι ειναι 137 ετων :eeek:
 
Ναι νομιζω ειναι ο Δρ. Μακόυ :)
 
Rakeesh είπε:
Ναι νομιζω ειναι ο Δρ. Μακόυ :)
Λες?????:what:

Δεν προσεξα καθολου το ονομα του, αλλα τωρα που το λες, εμοιαζε με τον Δρ Μακόυ :wait2: ο οποιος ειχε παντα μια περιεργη σχεση με τον Σποκ :D και απορουσε με οτιδηποτε βουλκανιο :cool:
 
O Μακόυ ήταν με τη γνωστή απέχθεια του προς τις μεθόδους τηλεμεταφοράς
 
Shock είπε:
O Μακόυ ήταν με τη γνωστή απέχθεια του προς τις μεθόδους τηλεμεταφοράς
Σιγουρα τοτε ειναι αυτος! Δεν ηθελε να μεταφερθει με τον τηλεμεταφορεα και ηρθε με ειδικο σκαφος :D
 
Πίσω
Μπλουζα