Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Τέλος! Όλα καλά θα πάνε, αρκεί να δεις λίγο θετικά και να μη μιζεριάσεις. Όλα στο μυαλό είναι.Uskoke είπε:Ευχαριστω παρα πολυ παιδια οπως βλεπετε ηδη ειμαι εκει με τους φιλους μου τα βρηκα φυσικα με τη μανα μου η οποια ενθουσιστηκε γιατι παιδ;ια δεν λεει 42 χρονων ολοκληρος μαντραχαλος να καθομαι με τη μανα Μου
Ε, πάντως και οι Εγγλέζοι δεν έχουν και την καλύτερη φήμη και φαίνεται αυτό όταν έρχονται για διακοπές και τα κάνουν λαμπόγυαλο (άλλη λέξη ήθελα να γράψω εδώ, αλλά θα με έκοβε το ΕΣΡPT8 είπε:Για να μην επεκταθώ θα σας πω τι μου είπε Άγγλος: Είστε (για την Αγγλία) ένα κλικ πάνω από Τούρκους και Αλβανούς. (late 90s αυτά, ποιος ξέρει τώρα..)
Να σχολιάσω σε αυτό πως είναι τεράστιος μύθος αυτό που ακούγαμε μικροί ότι "Είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους 360 μέρες τον χρόνο κι έρχονται 5 μέρες Ελλάδα και τα σπάνε". Πάντα έτσι είναι στις εξόδους τους κι εδώ πάνω, για τον απλούστατο λόγο ότι -για τους δικούς τους λόγους, ανεξάρτητα τι άποψη έχουμε- το θεωρούν αυτονόητο ότι όταν βγουν το βράδυ πρέπει να γίνουν λιώμα.johnny19818 είπε:Ε, πάντως και οι Εγγλέζοι δεν έχουν και την καλύτερη φήμη και φαίνεται αυτό όταν έρχονται για διακοπές και τα κάνουν λαμπόγυαλο (άλλη -λέξη ήθελα να γράψω εδώ, αλλά θα με έκοβε το ΕΣΡ) βλέπε Μάλια, Χερσόνησος κτλ.
Αν και συμφωνώ στα περισσότερα που ανέφερες, σε αντίθεση με την Αγγλία εδώ η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο επιτρέπεται (κρατάω απλώς μια επιφύλαξη, για την περίπτωση να ισχύει μόνο στο Εδιμβούργο και όχι και στην υπόλοιπη Σκωτία).perlastar είπε:Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο και γενικά οπουδήποτε έξω, όλοι πίνουν μέσα στις pubs.Θα ακούσεις από τους ντόπιους να σου λένε συχνά "see you later", αυτό ισοδυναμεί απλά με αντίο. Εγώ αρχικά αναρωτιόμουν που στο καλό θα ξαναβρεθούμε![]()
Πολύ σημαντικό αυτό! Ίσως όχι τόσο για έριδες (νομίζω αυτό είναι σχετικό και μπορεί να σου συμβεί με άτομα όλων των εθνικοτήτων), αλλά γιατί το πιο σημαντικό που μπορεί να σου προσφέρει μια ζωή στο εξωτερικό -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- είναι να ανοίξουν οι ορίζοντές σου και να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες. Πόσω μάλλον σε μια χώρα όπως η Βρετανία που είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις ανθρώπους από κυριολεκτικά κάθε γωνιά του πλανήτη. Και δυστυχώς ή Έλληνες έχουμε μια τάση να μην είμαστε και τόσο "ανοιχτοί", ίσως και γιατί πλέον είμαστε πολλοί σχεδόν παντού. Ήξερα άτομα στο Newcastle που είχαν έρθει για μεταπτυχιακό και έκαναν παρέα μόνο με Έλληνες, έβγαιναν από το σπίτι μόνο για να πάνε σε ελληνικό καφέ/εστιατόριο ή κλαμπ που έκανε "Greek Night" και πέρασαν ένα χρόνο στην Αγγλία χωρίς να έχουν μιλήσει άλλη γλώσσα πέρα από τα Ελληνικά! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αν γνωρίσεις κάποια άτομα που ταιριάζετε δεν θα πρέπει να κάνεις παρέα μαζί τους γιατί είναι Έλληνες. Κι εμένα μετά τα πρώτα 1-2 χρόνια οι μισοί περίπου φίλοι μου ήταν Έλληνες (κυρίως βέβαια γιατί αρκετοί από τους Έλληνες φίλους μου έκαναν παρέα μόνο με Έλληνες). Απλώς να μην είσαι διστακτικός και να μην "κολλάς" μόνο στους Έλληνες.PT8 είπε:Γενική αρχή - συμβουλή: Απέφυγε τα πολλά-πολλά με Έλληνες. Στην αρχή όλα πάνε καλά και μετά αρχίζουν οι έριδες.
Olorin;534900 Να σχολιάσω σε αυτό πως είναι τεράστιος μύθος αυτό που ακούγαμε μικροί ότι [I είπε:"Είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους 360 μέρες τον χρόνο κι έρχονται 5 μέρες Ελλάδα και τα σπάνε"[/I]. Πάντα έτσι είναι στις εξόδους τους κι εδώ πάνω, για τον απλούστατο λόγο ότι -για τους δικούς τους λόγους, ανεξάρτητα τι άποψη έχουμε- το θεωρούν αυτονόητο ότι όταν βγουν το βράδυ πρέπει να γίνουν λιώμα.
Καλά ότι το θεωρούν αυτονόητο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Ούτε βέβαια και τα καμώματα τους να δέρνονται στον δρόμο, να γδύνονται μεθυσμένοι και να προκαλούν περαστικούς , να ουρλιάζουν κλπ. Σκέφτομαι τι θα λέγανε αν αυτά γινόντουσαν στη Ελλάδα . Μάλλον τα κλασσικά " ε, ελληναράδες , " τέτοιοι είμαστε μια ζωή κλπ κλπ "
Ενα refresh ακομα....Kambia είπε:Παιδιά ξεφεύγουμε σιγά σιγά![]()