Συγγένειες και καταγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών;

Μπαμπάς και κόρη, νομίζω. Θυμάμαι όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Ελευθεροτυπία ο Σκουλούδης έγραφε σ' αυτή και τότε από κάτι που ειχα διαβάσει είχα βγάλει αυτό το συμπερασμα που με είχα μάλλον παραξενέψει γιατί (στην ηλικία που ήμουν τότε) μου φάνηκε παράξενο που ένας βαρύγδουπος διανοούμενος είχε κόρη που έπαιζε ελαφρούς ρόλους (μέχρι στην τηλεόραση εμφανιζόταν!). Ηθποιό ναι, αλλά από Επίδαυρο και πάνω.
 
elephadas είπε:
Μπαμπάς και κόρη, νομίζω. Θυμάμαι όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Ελευθεροτυπία ο Σκουλούδης έγραφε σ' αυτή και τότε από κάτι που ειχα διαβάσει είχα βγάλει αυτό το συμπερασμα που με είχα μάλλον παραξενέψει γιατί (στην ηλικία που ήμουν τότε) μου φάνηκε παράξενο που ένας βαρύγδουπος διανοούμενος είχε κόρη που έπαιζε ελαφρούς ρόλους (μέχρι στην τηλεόραση εμφανιζόταν!). Ηθποιό ναι, αλλά από Επίδαυρο και πάνω.
Έτσι είναι. Εδώ η Ναταλία Γερμανού είναι κόρη του μεγάλου Φρέντυ.
 
Είδα τυχαία, ψάχνοντας για κάτι, το θέμα σας, κι είπα να συμπληρώσω όσα ξέρω:

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης ήταν θείος του ηθοποιού Θάνου Λειβαδίτη
και αδερφός του ήταν ο ηθοποιός Αλέκος Λειβαδίτης, επίσης.

Η ηθοποιός Ματίνα Καρρά είναι σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Γεωγλερή.
κι έχουν έναν γιο, επίσης ηθοποιό, τον Σαράντο Γεωγλερή.

Ο Παπαζήσης ήταν πολλά χρόνια παντρεμένος με την Τιτίκα Στασινοπούλου.
κι επίσης έχουν ένα γιο, ηθοποιό, τον Γιάννη Παπαζήση.

Η Κλεώ Σκουλούδη και ο Μανώλης Σκουλούδης τι συγγένεια είχαν;
Μπαμπάς και κόρη, νομίζω. Θυμάμαι όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Ελευθεροτυπία ο Σκουλούδης έγραφε σ' αυτή και τότε από κάτι που ειχα διαβάσει είχα βγάλει αυτό το συμπέρασμα που με είχα μάλλον παραξενέψει γιατί (στην ηλικία που ήμουν τότε) μου φάνηκε παράξενο που ένας βαρύγδουπος διανοούμενος είχε κόρη που έπαιζε ελαφρούς ρόλους (μέχρι στην τηλεόραση εμφανιζόταν!). Ηθοποιό ναι, αλλά από Επίδαυρο και πάνω.
Αλήθεια, κόρη του ήταν -κι ήταν πολύ περήφανος γι' αυτήν. Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του, θα καταλάβει :)

Επίσης, ο (ανάμεσα στα άλλα και) ηθοποιός Νίκος Πιλάβιος -γνωστός στους 30-40κάτι ως "Παραμυθάς"- έχει πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του πως ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο 7 χρονών παιδάκι, επειδή ο δεύτερος άντρας της Κυβέλης (της πρώτης), ο Κώστας Θεοδωρίδης, ιδιοκτήτης του θεάτρου Κυβέλη και αδερφός της γιαγιάς του, είχε βάλει τον μπαμπά του ταμία. Όταν θέλησαν να φτιάξουν παιδική σκηνή, το 1951, τους έλειπε ένα αγοράκι και είπαν να τον δοκιμάσουν.

Η Κυβέλη ήταν και νονά του (όπως και του Δ. Χορν), κι έτσι έπαιξε κι εκείνος ένα μικρό ρόλο στην "Άγνωστο".
 
Ο Γιάννης Παπαζήσης ΔΕΝ ειναι γιος του Γιωργου Παπαζηση και της Τιτικας Στασινοπουλου
 
Να προσθέσω κι εγώ κάτι, αυτονόητο μεν. Ο τραγουδιστής Μιχάλης Ζαμπέτας, γνωστός από το τραγούδι "Ο μπάρμπας μου ο Παναής" (σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και μουσική Γιώργου Στεφανάκη) ήταν γιος του Γιώργου Ζαμπέτα, και κατά τραγική σύμπτωση πέθανε πολύ νέος (λίγο πριν από τα 50), την ίδια ημερομηνία με τον πατέρα του : 10 Μαρτίου...

Κι αν πιάσουμε και τις..."πονηρές" σχέσεις, λεγόταν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης διατήρησε δεσμό με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά, σε μια δε απρόοπτη εξέλιξη αυτού του δεσμού (που δεν ξέρω ποιά ακριβώς ήταν), η Ζορμπαλά είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας... Στη συνέχεια η Μαργαριτα Ζορμπαλά υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Κιμούλη, όπως άλλωστε και η Μαρία Δαμανάκη.

Ανάλογη, σύμφωνα πάντα με φήμες, απόπειρα, είχε κάνει και η Χάρις Αλεξίου στον πρώτο της γάμο με τον Αχιλλέα Θεοφίλου.

Και από το γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό Real FM της Αθήνας, έχουμε την άλλη κόρη του Κώστα Βουτσά, τη Σάντρα, να εργάζεται ως ηχολήπτης, το Νίκο Χατζηνικολάου να έχει παντρέψει το Γιώργο Λιάγκα, και το Γιάννη Καλαμίτση να έχει βαφτίσει τον ένα γιο του δημοσιογράφου του σταθμού, Γιώργου Χουδαλάκη (από την εποχή που συνέπρατταν στον ΑΝΤ1).

Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε επίσης ότι η Ελπίδα (Καραγιαννοπούλου) έχει αδερφό τον επίσης τραγουδιστή Κώστα Καράλη, καθώς και ότι η Ανίτα Πάνια, όπως ισχυριζόταν στην εκπομπή της, είναι εγγονή της Γεωργίας Βασιλειάδου, προφανώς από τη μοναδική της κόρη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι για τον ιδιο το Μικη Θεοδωρακη, αλλα το γιο του βρε! :p
 
Δεν ξέρω (γιατί υπάρχει και ο σχετικός μύθος). Αλλά εδώ λέει ότι η κόρη της Βασιλειάδου λεγόταν Φωτεινή, και μάλλον θα πρέπει να ήταν και πιο μεγάλη...Μην ξεχνάμε ότι η Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 και θα πρέπει να απέκτησε κόρη πολύ πριν από το δεύτερο πόλεμο.

Βέβαια και πάλι τα χρόνια βγαίνουν πολύ "τραβηγμένα", αν πεις ότι η Ανίτα είναι περι τα 50 σήμερα...

Ωστόσο κάποια σχέση σίγουρα υπήρχε, γι αυτό και στο στούντιο υπήρχε η φωτογραφία της Γεωργίας, αλλά και κατά καιρούς υπήρχαν happenings με σπάσιμο κανατιών...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Σοφια Κακαρελιδου πρεπει οντως να ειναι κορη της γιατι τη θυμαμαι στις αρχες του '90 (οπου ειχε γινει σχετικα γνωστη) που εβγαινε και το ελεγε στην τηλεοραση σε διαφορες συνεντευξεις της.

Θυμαμαι μαλιστα που οι δημοσιογραφοι τη συσχετιζαν με τη μητερα της και της ελεγαν οτι δεν ειχε παρει την εμφανιση της καθοτι η Σοφια ηταν ωραια.

Παρ' ολα αυτα, αν την προσεξει κανεις καταλαβαινει αμεσως οτι τα ματια και το στομα μοιαζουν πολυ με της Βασιλειαδου.
 
Ειχε ενα αφιερωμα στη Νετ στη Γεωργια Βασιλειαδου στην εκπομπη "Εχει Γουστο" και ηταν καλεσμενη και η κορη της Βασιλειαδου Φωτεινη Αποστολιδη η οποια ανεφερε οτι ηταν μοναχοκορη την ειχα δει την εκπομπη ηταν καλεσμενη και η Γκελυ Μαυροπουλου.

Εδω ενα λινκ που διαφημιζε την συγκεκριμενη εκπομπη και ελεγε και για την κορη της http://www.cosmo.gr/Entertainment/Media/Eidiseis/to-exei-gousto-thymatai-th-vasileiadoy.1273565.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι επειδή το πράγμα περιπλέκεται, να κι ένα link που δίνει...τρία πιθανά ονόματα στην κόρη : Φωτεινή, Τούλα και Σοφία...Μαζί με άλλα "ανεξήγητα" για τη ζωή της Βασιλειάδου !

Καταλαβαίνετε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας τελικά...
 
bambinella 100 είπε:
Εδω η Σοφια Κακαρελιδου σε κοντινο πλανο, απο το εργο Ανδρας Γυναικα Διαβολος, που παιχτηκε στο Θεατρο της Δευτερας το 1990.
http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=46411&autostart=0
κοιταζοντας το κοντινο αυτο πλανο μου θυμιζει κι εμενα τη Γεωργια Βασιλειαδου,απ τις αλλες πιθανες κορες εχουμε φωτογραφιες για να μπορουμε να συγκρινουμε;

παντως αυτη ταιριαζει περισσοτερο για κορη της
 
katerinak είπε:
κοιταζοντας το κοντινο αυτο πλανο μου θυμιζει κι εμενα τη Γεωργια Βασιλειαδου,απ τις αλλες πιθανες κορες εχουμε φωτογραφιες για να μπορουμε να συγκρινουμε;παντως αυτη ταιριαζει περισσοτερο για κορη της
Αυτη ειναι πολυ νεα για να ειναι κορη της Βασιλειαδου αν σκεφτουμε οτι η Γεωργια Βασιλειαδου γεννηθηκε το 1897 η κορη της ειναι σιγουρα μεγαλυτερη αλλιως ηλικιακα δε βγαινει.Μαλλον εγγονη της μπορει να ειναι παρα κορη της.

Παντως εγω ειδα την κορη της την Φωτεινη στην εκπομπη "Εχει Γουστο" και της εμοιαζε επισης να πω οτι η Γεωργια Βασιλειαδου στα νειατα της ηταν ωραια.
 
Ο ηθοποιός Χρήστος Συριώτης (έπαιζε σε διαφήμιση πιστωτικής κάρτας με τον Χρήστο Πάρλα) είναι γιος του ηθοποιού Θόδωρου Συριώτη. Η Μαργαρίτα Μπρόγερ είναι πεθερά του Νίκου Χατζηνικολάου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Ζετα Αποστολου εχει αδελφη την επισης ηθοποιο, Νατασα Αποστολου.

Η Νατασα δεν εκανε την καριερα της Ζετας, αλλα εγινε αρκετα γνωστη οταν πρωταγωνιστησε πλαϊ στο Σταυρο Παραβα στην ταινια Η Χαρτοριχτρα.
 
Ακριβως.

Γι' αυτο και οι ρολοι της δεν εχουν μεινει για παντα στη μνημη μας, οπως της Ζετας. :)
 
Πίσω
Μπλουζα