Συνέντευξη "σοκ" του Γιάννη Γκιωνάκη (1994)

Χαμός με το thread! Κοντεύει να γίνει...Υπόμνημα!!!

Πάντως αν θες πες μου σε Pm το περιστατικό γιατι μου ξυπνησες την περιεργεια
 
johnalepou είπε:
Χαμός με το thread! Κοντεύει να γίνει...Υπόμνημα!!!
Πάντως αν θες πες μου σε Pm το περιστατικό γιατι μου ξυπνησες την περιεργεια
Κανένας χαμός Αλεπού μου. Αντιθέτως μια πολύ ωραία ευκαιρία για μία εποικοδομητική συζήτηση που διεγείρει το μυαλό. Εμένα μου αρέσει να πιάνω και λίγο τα πράγματα σε βάθος. Ασχολούμαι περισσότερο με το υπόβαθρο κάποιων πραγμάτων παρά τόσο με το τι βλέπω σαν τελική αντίδραση. Να με συμπαθάτε αν το παρακάνω καμιά φορά στην υπερανάλυση, μου αρέσει να το ψειρίζω.

Δεν βαριέστε, θα αποκτήσει και περισσότερο ενδιαφέρον η κουβέντα, καλή καρδιά να έχουμε και όλα συζητιούνται. Είμαστε και ένας λαός λίγο δύσκολος στην συζήτηση, "ανάβουμε" εύκολα.
grinning-smiley-001.gif


Θα σου πω σε ΠΜ, κάτσε πρώτα να κοιτάξω αν τυχόν μπορέσω να βρω την φώτο.
 
ChristosM είπε:
Φυσικα δεν "φταιει" ο Γκιωνακης που τα ειπε, αλλα ο δημοσιογραφος που τα δημοσιευσε. Ντροπη του.
Για μένα δεν είπατε βρε παιδιά,εγώ φταίω καθόλου που το δημοσίευσα εδώ??

Σε ευχαριστώ πολύ Shakti και αναμένω...αναμμένος!
 
Imgema είπε:
Παντως η συνέντευξη δεν θα ήταν και τόσο "σοκαριστική" αν ήταν στις σελίδες ενός Playboy, Penthouse ή καποιου άλλου παρόμοιου ανδρικού περιοδικού. Το όλο θέμα μεγενθύνεται γιατί ήταν στις σελίδες ενός πιο "casual" περιοδικού για σινεμά.

sputnik είπε:
Όσο για τη συνέντευξη, πράγματι, θα ταίριαζε σε κάποιο ανδρικό περιοδικό παρά στο "Σινεμά", είτε τότε, είτε σήμερα...
Θα συμφωνήσω με τους δύο προλαλήσαντες - δεν είναι τόσο πολύ η συνέντευξη αυτή καθέ αυτή που είναι "σοκαριστική" (όχι ότι δεν ήταν "προχωρημένη" για τα τότε, αλλά και για τα σημερινά standards), είναι περισσότερο το μέσον (ο τύπος του περιοδικού) στο οποίο δημοσιεύτηκε. Άλλο να την διάβαζες δημοσιευένη τη συνέντευξη σε κάποιο ανδρικό περιοδικό όπως αναφέρθηκε (πχ "Playboy" ή "Penthouse") και άλλο να τη διαβάζεις στο περιοδικό "ΣΙΝΕΜΑ" που διαβάζεται θεωρητικά από όλη την οικογένεια. Δεν είσαι "προετοιμασμένος" στο "ΣΙΝΕΜΑ" για μια τέτοια συνέντευξη...

Επίσης, δεν θεωρώ ότι είμαστε (σαν λαός) πουριτανοί. Στο κάτω-κάτω, όπως αναφέρθηκε, και ο Γκιωνάκης άνθρωπος είναι (ήταν) όπως όλοι μας, με ποικίλλα βιώματα και εμπειρίες - αλίμονο! Αλλά είναι διαφορετικό να διαβάζεις τη συνέντευξη στο "PLAYBOY" και άλλο στο "ΣΙΝΕΜΑ"...
 
V.I.Smirnov είπε:
Σε τηλεοπτική εκπομπή πριν χρόνια την οποία παρουσίαζε ο Γ.Τράγκας (δεν θυμάμαι πού και τι άλλο γινόταν, ούτε ποιά εκπομπή ήταν) είχε καλεσμένο τον Γκιωνάκη.
Λοιπόν, θυμαμαι ότι είχε πει χαρακτηριστικά για τον Ρίζο (o Γκιωνάκης)

"όλοι π***σαν στο 'έτσι' " (κάνει μια χειρονομία)

"ο Ρίζος ήταν ο μόνος που π**ε στο 'έτσι' " (κάνει άλλη χειρονομία).

Το είπε αυτό σε ζωντανή εκπομπή στον Τράγκα και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.

Στο παρόν, είναι απαράδεκτοι και ο ηθοποιός και ο δημοσιογράφος.

+1 και από εμένα. Καλύτερα να μην σχολιάσω περισσότερο διότι δεν θα πω ευχάριστα πράγματα....
viva sky νομίζω την έλεγαν την εκπομπή
 
Πλαστη προφανως η συνεντευξη αυτη, μετα θανατον γραφει κανεις οτι θελει...
 
Πάντως το θέμα αυτό εξελίχθηκε σε ένα από τα "σκάνδαλα" του φόρουμ ε!
 
kompostas είπε:
Η συνεντευξη αυτη δημοσιευτηκε ετσι ακριβως το 1994?
Ναι γιατί; Τι σου φαίνεται παράξενο;

johnalepou είπε:
Πάντως το θέμα αυτό εξελίχθηκε σε ένα από τα "σκάνδαλα" του φόρουμ ε!
Άσε σκανδαλίστηκε ο κόσμος επειδή ο Γκιωνάκης και ο Ρίζος την είχαν μεγάλη (την χάρη).;ρ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η συνέντευξη είναι από το περιοδικό "Σινεμά" και όπως βλέπετε είναι σκαναρισμένη.Οπότε αν δόθηκε έτσι ακριβώς ή οχι μόνο ο δημοσιογράφος που την πήρε μπορεί να μας απαντήσει ή ο Γκιωνάκης!!! Οπότε τί ψάχνουμε?
 
Kambia είπε:
Η συνέντευξη είναι από το περιοδικό "Σινεμά" και όπως βλέπετε είναι σκαναρισμένη.Οπότε αν δόθηκε έτσι ακριβώς ή οχι μόνο ο δημοσιογράφος που την πήρε μπορεί να μας απαντήσει ή ο Γκιωνάκης!!! Οπότε τί ψάχνουμε?
Μα αν περιειχε ανακριβειες -ή πραγματα off the record-δεν θα ειχε κινηθει τοτε ο Γ.Γκιωνακης νομικα ή εστω θα ειχε στειλει μια επιστολη διαμαρτυριας ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι ηθοποιοί δεν είναι άγιοι ρε παιδιά. :p

Και ειδικά οι άνθρωποι των μπουλουκιών συχνά μιλούσαν έτσι. Π.χ Βρανά. [χωρίς υποτίμηση]
 
η αλήθεια είναι πως δε θα έπρεπε να λεχθούν τέτοια πράγματα και πόσο μάλλον να γραφτούν (το καλύτερο-που έχω δεί σε πολλές συνεντεύξεις-είναι που οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν και τις εκφράσεις των συνεντευξιαζόμενων του τύπου''αυτό μην το γράψεις''...όπως γίνεται και εδώ...)

θα μπορούσα να ρωτήσω και κάτι άσχετο???ξέρει κανείς τι ανέφερε ακριβώς ο Ολίβιε στο βιβλίο του για την ''Εβίτα'' της Αλίκης γιατί με ενδιαφέρει???(το ρωτάω γιατί αναφέρεται και ο Γκιωνάκης σε αυτό στην συνέντευξη αυτή...) :)
 
Εγώ πάντως γέλασα, και δείχνει το κείμενο το πόσο χιούμορ είχε ο Γκιωνάκης. Καυστικός, σοκαριστικός αλλα ανθρώπινος με ότι συνεπάγεται. Σιγά το σόκ εξάλλου, μοιράστηκε μιά αστεία στιγμή της ζωής του με ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές, όπως θα μίλαγε με έναν φίλο του.
 
Είχα διαβάσει τη συνέντευξη τότε που δημοσιεύτηκε. Ήταν μια σειρά συνεντεύξεων με ανθρώπους του παλιού ελληνικού σινεμά που είχε πάρει ο Μάνος Τσιλιμίδης. (Για την ιστορία, δεν δημοσιεύτηκαν όλες ολόκληρες στο Σινεμά, κομμάτια τους δημοσιεύτηκαν και σε άλλα έντυπα και οι ολοκληρωμένες τους εκδοχές μπήκαν τελικά στο βιβλίο του Τσιλιμίδη Σχεδόν μεταξύ μας). Προσωπικά δεν με εκπλήσσει ο τρόπος που μίλησε ο Γκιωνάκης, οι ηθοποιοί (ειδικά του... μουσικού θεάτρου--σωστή η αναφορά στη Σπεράντζα Βρανά πιο πάνω--, αν και ο Γκιωνάκης είχε κάνει αξιόλογη καριέρα και στην πρόζα, οπότε είναι μάλλον θέμα χαρακτήρα και όχι... είδους) είναι συχνά αθυρόστομοι. Ειδικά ο Τσιλιμίδης (το διαπίστωσα σε πολλές συνεντεύξεις του) έχει έναν τρόπο να κάνει τον άλλον να ανοίγεται και να μιλάει ίσως όπως δεν θα μιλούσε σε άλλον δημοσιογράφο (θυμάμαι πώς είχε "εκμαιεύσει" λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του μεγάλου Γιάννη Δαλιανίδη σε συνέντευξη του στο Σινεμά εκείνη την περίοδο, καμία σχέση βέβαια με αυτά που λέει ο Γκιωνάκης, μιλάμε για κάτι πολύ διακριτικό και ανθρώπινο).

Από την άλλη πλευρά, άλλοι/ες δημοσιογράφοι μπορεί να μη δημοσίευαν μια τέτοιες "ατάκες", αλλά πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος μας έδωσε έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του καλλιτέχνη (και υποθέτω ότι θα του ζήτησε και την άδεια "να το γράψω αυτό;" γιατί ο Τσιλιμίδης συνήθως σέβεται τους καλεσμένους/τις καλεσμένες του). Για τον ίδιο τον Γκιωνάκη νομίζω ότι δεν υπήρχε θέμα "απομυθοποίησης" γιατί μάλλον αυτά που έλεγε τον έκαναν να αισθάνεται πιο σημαντικός! Απομένει σε μας να τον κρίνουμε με βάση την αισθητική μας και τα γούστα μας!

Ομολογώ ότι δεν σκέφτηκα αυτό που είπε ο bernardc, ότι δηλαδή μπορεί να διάβαζαν το συγκεκριμένο έντυπο και παιδιά, αλλά ήδη το 1994 είχαμε μπει σε μια εποχή όπου όλα λέγονταν και ακούγονταν πολύ ελεύθερα.
 
Kambia είπε:
Η συνέντευξη είναι από το περιοδικό "Σινεμά" και όπως βλέπετε είναι σκαναρισμένη.Οπότε αν δόθηκε έτσι ακριβώς ή οχι μόνο ο δημοσιογράφος που την πήρε μπορεί να μας απαντήσει ή ο Γκιωνάκης!!! Οπότε τί ψάχνουμε?
Mηπως μπορουμε να δουμε το εξωφυλλο του τευχους? :)
 
dimitri10b είπε:
ξέρει κανείς τι ανέφερε ακριβώς ο Ολίβιε στο βιβλίο του για την ''Εβίτα'' της Αλίκης γιατί με ενδιαφέρει???
Η Wikipedia αναφέρει: Laurence Olivier stated about her portrayal of Eva Peron in the Rice-Webber musical Evita (1981): "the best Evita I have seen".

Τώρα βέβαια μπορεί να είναι και αστικός μύθος...
 
Πίσω
Μπλουζα